Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Látom nem nagyon érkeznek ide a problémák, ez valószinűleg azt jelenti hogy nincsenek is :roll:
Véleményem szerint kevés olyan új autó gördül le Opeléknél a futószalagról amivel kevesebb probléma lenne öreg korára, mint a jó öreg Asconával..
Csácsumi sportkormány..

• Hozzászólások 2,1k
  • Létrehozva
  • Legutolsó válasz

Legtöbb hozzászólás

Legtöbb hozzászólás

Elküldve

Halihó.

Még nem ismerjük egymást, de jól szóltál :)

Hasonlóképpen vagyok én is az én kis aranyommal. :lol:)

Akárki akármit mondd a korához képest igencsak megbizható gépek ezek.

üdv: muck

Elküldve

Hi.

Tényleg nem láthatta még senki. De majd jövöre! :)

Tavasszal bekerül a 2000-es moci, egy kis tuning meg egyebek. :lol:

Persze ez még változhat anyagi helyzettöl függöen. :lol:

Most még 1.3-as és nem szeretek vele messzire menni, mert marha sokat pörög. :lol: (4-ik fokozat 100-nál 4000rpm) Az azért rendben van nem? :D

Persze minden gyári benne. Nem én turkáltam a hajtásláncba.

Szóval ez van, de elöbb utóbb feljutok Pestre egy-két talira. Meg kéne ismerkedni a pesti Opel-es emberkékkel. :lol:

Elküldve

Köszönöm, köszönöm :)

De a kis képen nem látszanak ám a hibák.

Nem annyira szép most az autó, mint amilyennek szeretném.

Pl: a tetökárpit még nincs kicserélve, elég csúnya

Elküldve

Szia Muck!

..4ezret pörög 100nál, 4edikbe?? kicsit sokallom :shock: Mennyi a vége 120 ??

Akkor ha ki fogod cserélni 2ezresre a motort, nem ártana belerakni egy hosszabb váltót (mondjuk váltóval együtt kéne cserélni), mert a 2ezres moci nem szeret nagyon pörögni, vagy ha igen akkor lezabálja a gatyeszodat is 8)

Nekem is ez a gondom az automata váltóval, (2literes a motor) 3 fokozatú és 100 nál már 3000-en forog, igaz megy 180-at is.. :twisted:

Csao..

Elküldve

Hi.

Nekem az megváltás lenne, ha csak 3000-et forogna :)

A vicc az, hogy az eredeti doksik szerint az összes B asconán az összes 4-es váltó áttételezése tök egyforma. Csak a difi áttételét változtatták. Ezen felbuzdulva én már a motorcsere elött átraktam a 2000-es komplett hátsó hidját. Eredmény: ugyanannyit pörög. :lol: Ekkor következett a saját magam tökönszúrása :lol: Me' akkor most mi a picsa van? :D

Lehet, hogy amit vettem 2000-es asconát abban rövid híd volt? Mert az is lehet. Kecskeméti jampigyerek belerakta, hogy jól gyorsuljon a verda. :lol:

Én hülye, meg nem szedtem szét, mielött átraktam. :lol:

Egyébként csak váltóval tudom cserélni a mocit, mert az 1.3-é rá se menne.

Elküldve

Ja, ja, szokták rövidre cserélni. ..de legalább mehetsz a gyorsulásira bemutatni egy kis aszfaltgyűrést 8)

..csak idegesitő lesz ha 100 felett üveghangon jár, főleg hosszútávon.. :evil:

Csao

• 3 weeks later...
Elküldve

Hi.

Először is BÚÉK mindenkinek.

Gondoltam írok valamit, mert nagyon lemaradt az Asconás topic :)

Képzeljétek találatam egy srácot Bátaszéken aki mérnök, és tuning-guru egyben :lol: Lesz könnyített lendkerekem acélból, meg hengerfejpolír, meg minden ami jó :D Úgyhogy ha jól megy tavaszra beleugrik a verdába a tuning moci :lol:

• 1 month later...
Elküldve

Hali Muck!

Jó a géped! :) Emlékeztet az első saját gépemre egy 78' B ascona 1.9 automata 4ajtós gép volt. Ugyanilyen kék. Király gép volt. Míg nálam volt nagyon sok élményt szerzett minden téren :lol: :D :shock: :evil: :lol: :lol:

De így legalább van mire emlékezni és mesélni. Most ebbe nem kezdenék bele mert eltartana egy darabig. De azt mondhatom, hogy kevés autó szaladgál amelyik ennyire strapabíró :!: :lol:

Sajna már nincs meg. Sok sikert kívánok a gépedhez :!: :!:

Elküldve

Hali!

Köszi, hasonlóképpen vagyok mint te. Nekem is sok örömet okozott már. :)

Én már 92 óta nyomom ilyen tipussal. :lol: Azóta ez a harmadik. Bár megvan az előző is. Azt akarom majd építeni, ha az anyagi helyzetem megengedni. :lol:

A strapabíróságát ennek a tipusnak én is csak dicsérni tudom.

Talán ezért is szeretem ennyire. Egyébként egyik autóm se hagyott még ott az út szélén soha. Szóval le a kalappal előttük. :D

Köszi a jókívánságokat. :lol: Biztos lesz még rá szükség. :lol:

• 1 month later...
Elküldve

Sziasztok!

megjött az eszem, na és egy kis pénz is állt a házhoz, vagyis a zsebembe, és így nem kell eladnom a vezérgépek egyikét egy '78.as 12. B asconát.

Még nem vettem le az apróhírdetésből, de ezen a címen rá lehet nézni,http://kep.tar.hu/ssaassaa/index.phtml?aid=27632783

nem valami szép képek, de nem akartam zsákbamacskát árulni.

Majd frissítem a képeket, kb 2 hét és jobb lesz mint új korában,

Üdv mindenkinek, és remélem hamarosan lesz valami tali!

by Sasa

Elküldve

Nekem akad egy két gondom.....

Hol lehet beszerezni, vagy melyik autóé kompatibilis ......

- kikéne cserélnem végig az ajtó és a kaszni között lévő gumikat

- na meg az oldalsó ablakét se ártana

- jók a lengéscsillapítok, és nagyon puha, nem érzi meg a lukakat az úton, de ha kanyarba beteszem, akkor belibeg, mint..... :? ilyen érzés.

- kicseréltem fordulatszámos órára, de tök sokat csal. Hogyan lehetne majdnem pontosra beállítani?

Majd még gondolkozom........de szerintem nincs más....

Cső Lali-k!

by Sasa

Elküldve

Szasz!

Hívd fel Markwarht Ákost (06-30-224-1888), neki van asconához cucca. Ha 2ajtóshoz kell gumi, az tuti van neki.

Lengéscsillapítója szerintem nincs, de asszem nekem van két új Monroe-m, ha érdekel.

A fordszám órád meg lehet, hogy szimplán rossz :roll:

Elküldve

Szia!

Köszi felírtam a számát!

NEkem 4 ajtós a gépem, és körbe kiszeretném cserélni a gumikat. Valaki mondta, de elfelejtettem,hogy valamelyik autóval kompatibilis.....na mindegy.

A kilométerórám meg csak 50 felett csal, és 100 körül ne is beszéljünk,mert akkor 130 km/h-val döngetek.

A gyári gumi méret van az autón.

Elküldve

ja várjál, hülye vagyok én kevertem a fordszámmérőt a kilóméterórával :? de mindegy, szerintem akkor is az a rossz :) 8)

meg különben is, sebesség nincs is 50alatt :roll:

Elküldve

:) engem eddig szerettek a rendőrök...

Próbáld ki te is egyszer: ha lejár a zöldkártyád vegyél fel miniszoknyát, meg cicikidobós felsőt, akkor nem büntetnek meg! :lol:

:roll: ... mondjuk az a szomorú, hogy nem csak az a baj, hogy nem tudok olvasni, hanem az is, hogyha mégis sikerül, akkor nem értem, hogy mit olvastam ... :roll:

Elküldve

sziasztok!

az ajtógumikat megoldottam......tök patent :-)

a kilométerórám amikor 100-at mutat,akkor megyek 118-120-al, a többit még nem volt időm lemérni, ezt is csak az autópályán lévő digitális kijelző mérte le.

Szerintem nyomtatok egy egyedi kilométerhátlapot, és meg is van oldva a problémám.

Csáá mindenkinek!

by Sasa

• 2 weeks later...
Elküldve

:) Szasztok!!!Robbie vagyok!Én is nagy OPEL fanatikus vagyok!!!nekünk van egy C Asconánk 1.8 SRE.gyári állapotú,svájci.....imádom!még nincs jogsim sajna,de már igencsak tervezem!!szeretnék csatlakozni a klubbhoz!szerintem nagyon jó ez az oldal,örülök,hogy vannak még azért olyan emberek akikben OPELSZÍV dobog! :wink: mindenki levelét szívesen várom.üdvözlet mindenkinek!!! -Robbie-

Elküldve
szeretnék csatlakozni a klubbhoz!szerintem nagyon jó ez az oldal,örülök,hogy vannak még azért olyan emberek akikben OPELSZÍV dobog!

Hello

csatlakozásrol infok itt

egyéb kérdéseket a tagságrol a kérdések topikban tudsz feltenni

Guest
Ez a téma már lezárult.

• Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.