aztec Elküldve Március17, 2005 Megoszt Elküldve Március17, 2005 Fékpofát sztem ferrodot vegyél az gyári tárcsákkal elég jó fék6ást alakítanak.... Te ez a kép nem az Árpi astráját ábrázolja? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március17, 2005 Megoszt Elküldve Március17, 2005 Kényszerhűtéses tárcsát elméletileg nem szabad felszabályozni, legalábbis a gyári ajánlások szerint. Amúgy a TIS-ben megvannak a minimum méretek hozzá. Tárcsából ajánlom a Brembot, ami 10 körül van /db, betétből pedig a Ferodot, ami 9 körül van/ garnitúra. Cseréltess fékolajat is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március17, 2005 Megoszt Elküldve Március17, 2005 ...Te ez a kép nem az Árpi astráját ábrázolja? De igen,gsi.hu-ról származik a kép!Valami ilyesmi a célom a sajátommal is,vagyis kulturált tuning! :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Március17, 2005 Megoszt Elküldve Március17, 2005 Ösmerem a volt tulajt, mert mostmár nekije is gsije van. Méghozzá fehér :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március17, 2005 Megoszt Elküldve Március17, 2005 Kényszerhűtéses tárcsát elméletileg nem szabad felszabályozni, legalábbis a gyári ajánlások szerint. Amúgy a TIS-ben megvannak a minimum méretek hozzá. Tárcsából ajánlom a Brembot, ami 10 körül van /db, betétből pedig a Ferodot, ami 9 körül van/ garnitúra. Cseréltess fékolajat is! Az elejét értem,de fékolajat minek? Kb mennyi megy bele ha leengendem? Nem akarok szopni a légtelenitéssel! Állitolag a tárcsára rá van irva mennyi az alsó küszöbméret,majd megskubizom! :smt108 Off: Aztec! :smt061 legyen Veled! :mrgreen: Valami istentelenül jól szórakoztam azon a h***e p***án! :smt044 Ezt shimán oda tehette volna az irásai végére: :withstupid: :mrgreen: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Albert Elküldve Március17, 2005 Megoszt Elküldve Március17, 2005 Hali! Én nem annyira kérdeznék, mint inkább leírom a tapasztalatom. Hétfőn mentünk VW talira Pólus mögé, szép idő, mérisne rakjam fel a 195/60 R15-ös felniket a 1,4S Kadettra :) Az egy dolog hogy hátra nem ment fel csak előre, de nem véletlenül választottam fék rovatot, ugyanis: Hazafelé letapostam a féket (ülés mintája a hátamban, kormány majd kitör úgy kapaszkod), és 80-ról nem sikerült egy mm-t sem blokkolni, pedig mindent megtettem. Szóval ABS lett a kocsimon :) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Március17, 2005 Megoszt Elküldve Március17, 2005 Off: Aztec! :smt061 legyen Veled! :mrgreen: köszönöm jókívánságod :) :wink: már éppen aktuális lenne bő 2 7 után :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Március17, 2005 Megoszt Elküldve Március17, 2005 Ma nekiláttam a fékpofacserének.Kellett hozzá 1db kocsiemelő, 1db kerékanyakulcs, 1db Torx kulcs, és egy szép nagy csavarhúzó.A művelet így ismeretlenül olyan 30 percet vett igénybe.A rugóval volt egy kis birkózás, de aztán rájöttem a trükkre. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március17, 2005 Megoszt Elküldve Március17, 2005 Johnny! Az ajánlások szerint 40-60e km-ként vagy 2-3 évente le kell cserélni a fékolajat, a minőségétől függően. A fékes szerelős dolgok meg simán jó alkalmat adnak rá. :) De ne csináld egyedül, jó lenne ha ebben jártas ember is lenne a közelben. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Március17, 2005 Megoszt Elküldve Március17, 2005 ....Az ajánlások szerint 40-60e km-ként vagy 2-3 évente le kell cserélni a fékolajat, a minőségétől függően.... Etzold Bácsi azt kb. azt írja, hogy a "1994.02-ig gyártott gépkocsikon évente cseréljük a fékfolyadékot, függetlenül a megtett km számtól" :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Március17, 2005 Megoszt Elküldve Március17, 2005 csak jó lenne ha ezt a sok cartárs mármint off autós is tunná :) mikor ezt a dzsi esz ájt bevállaltam eme olajcserénél a kiömlő olajszerűségre rá volt írva kb GM :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március17, 2005 Megoszt Elküldve Március17, 2005 Johnny! Az ajánlások szerint 40-60e km-ként vagy 2-3 évente le kell cserélni a fékolajat, a minőségétől függően. A fékes szerelős dolgok meg simán jó alkalmat adnak rá. :) De ne csináld egyedül, jó lenne ha ebben jártas ember is lenne a közelben. :) Sajna anyagi okok miatt most nem lesz gyári pofák és új tárcsa,egyenlöre utángyártott pofákat kap,aztán ahogy lesz lovém,mindenből ujat kap! Tárcsa jó lesz még,szerelő megnézte,2-3 hónapot simán kibír még! Link to comment Megosztás: More sharing options...
berlina Elküldve Március17, 2005 Megoszt Elküldve Március17, 2005 Hali! Én nem annyira kérdeznék, mint inkább leírom a tapasztalatom..... .... Hazafelé letapostam a féket (ülés mintája a hátamban, kormány majd kitör úgy kapaszkod), és 80-ról nem sikerült egy mm-t sem blokkolni, pedig mindent megtettem. Szóval ABS lett a kocsimon :) :) úúú, várjunk ezen mit nem értek? Padlóféknél volt fékhatás rendesen, az autó meg is állt, DE noha ABS-t csak hallomásból látott mégse blokkoltak a kerekek. azaz blokkolnia kellett volna de mégsem. Miért nem? na ezt nem értem. Azt is írhatnám, mivan? fejráz Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Március17, 2005 Megoszt Elküldve Március17, 2005 ....Miért nem? na ezt nem értem. Azt is írhatnám, mivan? fejráz.... Talán a széles gumik miatt nem blokkolt :wink: :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
berlina Elküldve Március17, 2005 Megoszt Elküldve Március17, 2005 jó, kösz egyszerűen nem bírtam elhinni, hogy ennyit jelent a 195/60 R15 gumi a kisebbekkel szemben Mondjuk még most sem igazán tudom megemészteni, egyszer keresek egy ilyen kereket és lemérem cenivel az adatait, aztán segít az excel Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március18, 2005 Megoszt Elküldve Március18, 2005 Bármilyen bácsitól és az autómárkától elvonatkoztatva érdemesebb inkább az olaj gyártójának ajánlását figyelembe venni. :) Bár nem árt ha évente le van cserélve. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Albert Elküldve Március18, 2005 Megoszt Elküldve Március18, 2005 fejráz Mélykék Úr már rávilágított a lényegre. Valóban a 195-ös úthenger a 165-öshöz méretezett(?) féknek kicsit széles. Ezért nem blokkolt be. Vagy gyenge a jobb lábam :wink: Most már 175-ös van fent mindenhol, ezzel már tudok blokkolni. Remélem azért nem fogok. :) Amúgy nem nagy eksön egy kerékcsere, magad is kipróbálhatod, hogy hogy viselkedik, gyorsul és áll meg a géped nagy kerekekkel. Kerekem van, kölcsönadom :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március18, 2005 Megoszt Elküldve Március18, 2005 Na ma vettem fékbetéteket.5500Ft Lockheed gyártmány,made in usa,annyira azért nem lehet rossz! Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Március18, 2005 Megoszt Elküldve Március18, 2005 ....Lockheed gyártmány.... Lockheed ? Lehet, hogy mostantól kerozint kell majd tankolnod :wink: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Március18, 2005 Megoszt Elküldve Március18, 2005 Na ma vettem fékbetéteket.5500Ft Lockheed gyártmány,made in usa,annyira azért nem lehet rossz! Hol sikerült ehhez a csodához hozzájutni?Ha jól emlékszem, a gyári betét neked olyan 7100ft-t lett volna. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március18, 2005 Megoszt Elküldve Március18, 2005 Lockheed ? Lehet, hogy mostantól kerozint kell majd tankolnod Megtudom oldani azt is! :mrgreen: U.i.:A kecskeméti reptéren dolgozok!MH59. :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március18, 2005 Megoszt Elküldve Március18, 2005 Hol sikerült ehhez a csodához hozzájutni?Ha jól emlékszem, a gyári betét neked olyan 7100ft-t lett volna. Karcsinál vettem az izsáki uton,de 5000Ft-ért ide adta! :wink: Delphi Automotive System Lockheed® Troy,Michigan,USA http://www.eat.lth.se/Kurs/Gammalt/MAM041/.../delphiAuto.pdf Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Március18, 2005 Megoszt Elküldve Március18, 2005 Értem.Akkor neked is megvan a 10% kedv. :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
berlina Elküldve Március18, 2005 Megoszt Elküldve Március18, 2005 De nem azért mert nem hittem el, hanem volt mellette azaz arckifejezés is amit akkor vágok amikor az agyam még nem érti mit nem ért, pedig belül valahol sejti, hogy érti. PL. összeadsz fejben 576-ot meg 576-ot belül tudod, hogy valahol 1100 fölött lesz, de pár sec mire megérkezik a pontos érték, mert ez nem olyan válasz az agytól, mint az, hogy: 1-3-4-2. (Ráadásul még ezt is könyvől kellett megerősítenem, mert elsőre nem hittem el magamnak.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Albert Elküldve Március18, 2005 Megoszt Elküldve Március18, 2005 Berlina: Jó jó értem. :idea: Más. Háccsó fékdobot, meg pofákat gondoltam megnézem milyenek, és le akartam szedni a dobot. Nem bírtam. Kiengedtem a kézit. Így se. Feljebb emeltem, téglát tettem a kocsi alá, emelő ki, és mindent megtesz. ne mán üthetem, rúghatom, b***ik jönni. Ok, WD40 a tövére (nemám úgy, hogy a pofákra is jusson), és semmi. :evil: Sok időm nem volt, úgyhogy feladtam, de vmikor nekimegyek megint. Van vkinek vmi tuti tippje? (méteres pajszer / szöges bakancs / csákány) Köszke Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts