berlina Elküldve Május9, 2005 Megoszt Elküldve Május9, 2005 mooost megint egy elég láma gondom van, ilyennel még nem volt dolgom: nem jööön le a fékdob.... mintha beakadt volna, vagy tartaná vmi, de kitalálni nemtudom miért... elmagyarázza nekem vki megint mit bénázok? Link to comment Megosztás: More sharing options...
pjoc Elküldve Május9, 2005 Megoszt Elküldve Május9, 2005 Vagy egy gyengélkedő munkahenger, vagy csak beállítás kiérdése.Bár ugye elvileg nagyon nem kellen csúsznia, csak ha le van terhelve, vagy ha kiakasztottad a fékerőszabályzót.Rendellenes mindenesetre.Sztem. Mit lehet ezen beállítani? :shock: Holnap elviszem oda, ahol 2 éve csinálták, ugyanezzel a problémával műszaki előtt! :evil: Link to comment Megosztás: More sharing options...
berlina Elküldve Május9, 2005 Megoszt Elküldve Május9, 2005 nekem is a jobb hátsó sikít, ha jobban rálépek. ezt akartam beállítani, meg akkor már kicsit megdrótkefélni, megzsírozni a ahol kell, mert a rugók is nyeszeregnek. Van két csavar a dobfék hátlapján, ha jól emlékszem azokat kell fölfelé csvarni nagyon picit amíg a betét miatt a dob szorul kicsit, aztán vissza kicisit a csavart, könyv szerint ennyi a betétkopás utánállítása. (ha nem szóltam mellé) Link to comment Megosztás: More sharing options...
pjoc Elküldve Május9, 2005 Megoszt Elküldve Május9, 2005 nekem is a jobb hátsó sikít, ha jobban rálépek. ezt akartam beállítani, meg akkor már kicsit megdrótkefélni, megzsírozni a ahol kell, mert a rugók is nyeszeregnek. Van két csavar a dobfék hátlapján, ha jól emlékszem azokat kell fölfelé csvarni nagyon picit amíg a betét miatt a dob szorul kicsit, aztán vissza kicisit a csavart, könyv szerint ennyi a betétkopás utánállítása. (ha nem szóltam mellé) Úgy tudtam, hogy az Astrában van valmami utánnálító ami a kézifék használatával automatikusan utánnállít :shock: Nem így van? Link to comment Megosztás: More sharing options...
berlina Elküldve Május9, 2005 Megoszt Elküldve Május9, 2005 bocscs, Astra-t nem ismerem, kerestem milyen atód van, de az aláírásodban egy tehenet találtam.... :lol: jó kis tehén Link to comment Megosztás: More sharing options...
pjoc Elküldve Május9, 2005 Megoszt Elküldve Május9, 2005 bocscs, Astra-t nem ismerem, kerestem milyen atód van, de az aláírásodban egy tehenet találtam.... :lol: jó kis tehén Ha a www ikonra kattintasz a hozzászólásom alatt, ott vannak feltöltött képeim! :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Blitz Elküldve Május10, 2005 Megoszt Elküldve Május10, 2005 mooost megint egy elég láma gondom van, ilyennel még nem volt dolgom: nem jööön le a fékdob.... mintha beakadt volna, vagy tartaná vmi, de kitalálni nemtudom miért... elmagyarázza nekem vki megint mit bénázok? A dob meg van kopva, és a vállba beakad a fékpofa. :lol: A hátulsó állítócsavarokar állítsd alaphelyzetbe, végy egy nagy kalapácsot, óvatosan kezd el leütni a dobot. Vigyázz, hogy ne legyen féloldalas amikor jön lefelé. A zsírral legyél óvatos ( vagy inkább ne is használd), mert a melegtől megfolyósodik, és rámegy a pofára. Inkább keress rézpasztát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
berlina Elküldve Május10, 2005 Megoszt Elküldve Május10, 2005 Ha a www ikonra kattintasz igenis! értettem, tekintem, elnézést :lol: Inkább keress rézpasztát. köszönöm, holnap megyek beszerzek. a másikat megdrótkeféztem, mindkettőt beállítottam, leírás és érzésem szerint, most nem sikít a jobbhátsóm úgy, mint vasárnap, akkor se fékeztem durvát, csak egy kicsit, hogy próbáljam a fékhatást. Ezt a másikat megzsíroztam tegnap a hat ponton, a rugókat is kicsit, de a nyeszergés megmaradt, megpróbálok csak rugót is szerezni újat, iszonyat milyen rozsdás ott minden, a hátlap is sürgős rozsdamentesítésre szorul, ha nem akarom, h néhány év múlva az is megszünjön létezni..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
berlina Elküldve Május14, 2005 Megoszt Elküldve Május14, 2005 a beállt hátsófékemre a diagnózis tehát a következő: Zolika a fékpofa kopásának utánállító excentercsavarjait nem erre, hnem arra csavarta... (más ponton (kb 10mm a távolságra a helyestől) korlátozza a fékpofák mozgását) ez okozta azt, h a kézifék erősebb meghúzásakor a kézifék mechanizmus kiakadt. egy ilyen tapasztalatlan figyelmetlenség miatt okoztam magamnak akkora stresszt.... Köszönöm mindenkinek - akiket fölhívtam ezügyben külön köszönöm - a türelmet és a segítséget!! ui.: kérem a fórumozó klubtársakat, h kövezzenek meg! Link to comment Megosztás: More sharing options...
greg Elküldve Május14, 2005 Megoszt Elküldve Május14, 2005 Én még olyan fékdobot nem láttam mint a tied, de azt tudom, hogy minden alkalommal skubizom egy órát, meg háromszor összerakom az asztalon, mire egyszer beépítem, mert raktam már én is össze ilyet rosszul. Annyira gyakran (szerencsére) nem kell ezeket javítani, hogy gyakorlatom legyen benne, mire pedig újra esedékes lesz egy javítás, elfelejtődnek a dolgok. :oops: :oops: Úgyhogy minden alkalommal mintha újra meg kellene tanulni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pjoc Elküldve Június1, 2005 Megoszt Elküldve Június1, 2005 Nem volt rossz válaszás ez a Ferodo betét, jobban is fog mit a gyári, és NEM KORMOL tizedannyira sem! Indulás után az első fékezés kicsit nyikorgós, de aztán nincs hangja! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Június11, 2005 Megoszt Elküldve Június11, 2005 A féktárcsát csak az az egy keresztfejes csavar fogja? Link to comment Megosztás: More sharing options...
greg Elküldve Június11, 2005 Megoszt Elküldve Június11, 2005 A féktárcsát csak az az egy keresztfejes csavar fogja? Pozícióban tartja, amíg fel nem rakod a kereket. Onnantól kezdve a kerékcsavarok fogják. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Június11, 2005 Megoszt Elküldve Június11, 2005 Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Június11, 2005 Megoszt Elküldve Június11, 2005 A féktárcsát csak az az egy keresztfejes csavar fogja? http://www.kep.tar.hu/laci4/50040472/11703309#2 Meg a nyereg meg a betétek :twisted: Nah jóó. nem szó szerint, de asszem nem tod levenni, csak ha a nyerget is leszeded.. de lehet félrebeszélek :lol: Bár nem hinném. 8) Mondjuk nem is ez volt a kérdés.. dehát vhogy növelnem kell a hsz.eim számát :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Június12, 2005 Megoszt Elküldve Június12, 2005 Húú, ez nagyon jó volt. 8) Én is kb. ilyen projektben vagyok, csak a hátsó fékkel (híddal). Azt láttam persze hogy a nyerget le kell szedni, csak az volt fura hogy a tárcsát az ici-pici csavar rögziti. :lol: Mondjuk észrevehettem volna hogy a kerékcsavarok elérnek odáig... :? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Június12, 2005 Megoszt Elküldve Június12, 2005 Ha leszedem a féknyerget, akkor fognak repkedni alaktrészek? Pl. betét, valami rugó, vagy ilyesmi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június13, 2005 Megoszt Elküldve Június13, 2005 Nem. De a fékcsövet ne felejtsd rajta. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Június13, 2005 Megoszt Elküldve Június13, 2005 Nem. De a fékcsövet ne felejtsd rajta. :( :lol: :lol: ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Június13, 2005 Megoszt Elküldve Június13, 2005 Ha leszedem a féknyerget, akkor fognak repkedni alaktrészek? Pl. betét, valami rugó, vagy ilyesmi. Csak nem rozsdamentes a híd? :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hagalex Elküldve Június13, 2005 Megoszt Elküldve Június13, 2005 :lol: :lol: ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Június14, 2005 Megoszt Elküldve Június14, 2005 Alakul. 8) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Június26, 2005 Megoszt Elküldve Június26, 2005 Kevesebb mint 10e km alatt elfogyott a fékbetétem... :? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Június26, 2005 Megoszt Elküldve Június26, 2005 Tomi mit kreálsz??? :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Június26, 2005 Megoszt Elküldve Június26, 2005 Most veszek valami olcsó betétet, aztán nyár végén, ha lesz pénzem 256 vagy nagyobb upgrade. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts