Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

X - csevegés

manta

Recommended Posts

Ma került megrendezésre a IV. Manta Kupa.

Sikerült elhoznom a Legjobb Női Versenyzőnek járó serleget :D. Összetettben megelőztük Futó Gabi és FBalázska párost ;) és a 18 indulóból a 6. helyre hoztuk fel magunkat. ;) Ezer köszönet: Tominak a szuper navigálásért, Mantámnak hogy kibírta és nem utolsó sorban a szervezőknek, hogy egy ilyen jóó versenyt csináltak. Jövőre reméljük ismét ott lehetünk. :lol:

Gratula :D büszkék vagyunk rád és a copilotra is :lol: még sok ilyen kupát kivánok :D

Megosztás:

na tegnap megleltem a lendkerekeket, 11,8mm-t számoltam, valami*tan5°, ha jól emlékszem.

de sajna nem mond semmit, mert a blokk 86-ban cserés volt és ugye 86-ban már rég nem volt karbis 20as moci, ezért fémháromszög sincs a nyílásban.

az fhp-t majd levett szelepfedéllel kell meghatározni...

addig a gyújtásállítás csak esetleges.

a 11,8 mm 5°-hoz magyarázatot ad arra is, h miért van a jel az ékszíjtárcsán és nem a nyílásban a spriciseken: 10°-os alapelőgyújtásnál már 20on mm-t kellene beállítani, az már bőven a sötét mezőben lenne ha a likon kellene belőni.

más:

mi a magyar neve annak a majdnem kör alakú biztosítógyűrűnek, ami pl a régebbi mocikon a tűzfal motorterében állítható kupplungbowdeneken is van?

ilyen 3 kis körme van a belső oldalán

holnap szerznem kellene egyet, amelyiknek 3,8-4,0 mm a belső "átmérője". csak naygok vannak itthon.

köszönés nélkül elszállt a gyújtásalaplapróla múltkor, azóta olykor bepofázik a gyújtásom, mert a vákuumdoboz karja elmozdulhat a pici csapon és berántja az egész alaplapot, a zárszöget meg össze 50ről 35re.

Megosztás:

holnap szerznem kellene egyet, amelyiknek 3,8-4,0 mm a belső "átmérője". csak naygok vannak itthon.

köszönés nélkül elszállt a gyújtásalaplapróla múltkor, azóta olykor bepofázik a gyújtásom, mert a vákuumdoboz karja elmozdulhat a pici csapon és berántja az egész alaplapot, a zárszöget meg össze 50ről 35re.

A kötöződrót mindent megold. :lol: Aztán egyszercsak lesz olyan ami kell. Ha jobban tudnám mire gondolsz, szétnéznék a lomjaim között, de sajna nem tiszta. Rajzold le. :lol:
Megosztás:

Akkor arra vevő vagyok :lol: Mert amit beleraktak, annak a belső 3szög része hiányzik. Amúgy nem tudnál hasonlót lefényképezni, mert akkor tudnánk miről van szó. És hova is kell pontosan? A gyújtáselosztó belsejébe, ahova rácsatlakozik a vákuumos előgyújtásszabályozó? Ha nem késő, holnap körülnézek, mert van pár gyújtáselosztóm, de nem tudom hogy van-e bennük.

Megosztás:

ha már tudok képeket közölni:

egy ritka matrica:

wagenheber1b.jpg

és hogy hol van:

wagenheber2b.jpg

a gumiszorítóval kell leszorítani.

általában az emelőt a pótkerékrögzítővel kell leszorítani, úgy, h egyszer szorosan körbecsavarjuk az emelőt, majd csak ezután rögzítjük a pótkereket, hát ezért olyan hosszú ez a rögzítőkötél.

Megosztás:

na, rögtön a harmadik boltban sikerült is venni (Bearings kft).

a neve:RA

tehát úgy kell kérni, h:

Jó napot kívánok! Egy 4-es RA-t kérek!

vettem hát egy szortimentet 2,3-tól 10-esig öt darabokat, br. 222 ft-ért.

van 1,2 2,3 3,2 4 és egész mm-ekben emelkedöen.

ha az RA-t nem érti az eladó akkor "verébláb"-at kell kérni.

hogy minek a rövidítése az RA azt a jelenlévö öt eladó nem tudta megmondani.

Megosztás:

na, rögtön a harmadik boltban sikerült is venni (Bearings kft).

a neve:RA

tehát úgy kell kérni, h:

Jó napot kívánok! Egy 4-es RA-t kérek!

vettem hát egy szortimentet 2,3-tól 10-esig öt darabokat, br. 222 ft-ért.

van 1,2 2,3 3,2 4 és egész mm-ekben emelkedöen.

ha az RA-t nem érti az eladó akkor "verébláb"-at kell kérni.

hogy minek a rövidítése az RA azt a jelenlévö öt eladó nem tudta megmondani.

Nem zéger? :lol: Akkor én a fél életemet zégernek hitt nemzégergyűrűk között éltem le.... :lol: Én úgy tuttam, bizonyos méret alatt nem raknak a zégerre fület, oszt annyi.... na nem baj, köszi az okosítást!

Megosztás:

Boogie!

Hát nagyon gratulálok! Ügyik vagytok! :D Neked már kupád is van arról, hogy nem vagy eltévedős-térképet fordítva olvasós átlagos értelmi szintel megáldott női sofőr! :D Hát ez igen! :lol: Ez az, ami nekem soha sem lesz :lol:

Már megbocsáss!!

A NEMeltévedés az rajtam múlott. ;)

na jó max 10%-ban rajta is

Megosztás:

• 3 weeks later...

Ma délután kisebb nehézségek árán, de végre lekerült a Manta a garázsba. :unsure:

Elég meredek a lejárat és első próbára nem fért le, mert elöl-hátul leért. Így deszkás, téglás megoldást választottunk és bevált. Tomi ült a volánnál és tesója, haverja és én pedig figyeltük, hogy leér-e. De nem, tehát ma éjjel már védett helyen éjszakázhat az ótóm. ;) Köszi Tomi :blink:

Jövő héten rendbevágom kívül-belül. Néha azért beleülök, hogy ne felejtsem el tavaszig a feelinget. ;)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.