Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Budapest és környéke -CHAT

forumadmin

Recommended Posts

• Hozzászólások 3,3k
  • Létrehozva
  • Legutolsó válasz

Legtöbb hozzászólás

Legtöbb hozzászólás

helló mindenkinek!!!

remélem jó helyre írok , csak szeretném ha ti is tudomást szereznétek egy nagyon jó oldalról ahonnan matricát lehet rendelni! http://www.foliavagas.hu/ az oldal címe, innen tudtok rendelni nagyon olcsón és gyorsan! én a Calibrácskámra :) már a 4. matricát rendeltem meg és hihetetlenül elégedett vagyok a minőségel!!! most rendeltem meg a srácoktól két csíkot a motorháztetőre, tetőre és a csomagtartóra (dodge viper stílusba) és azt is meg tudják nekem csinálni! tök örülök neki hogy ezt a "régi" álmomat teljesítik B) a másik legjobb a fényvisszaverős matricák tetszenek, de azt még ki kell találnom hogy hová rakjam :) ennyit akartam ha van időtök nézzétek meg!! ha bárkinek van kérdése írjon emailt a stevepisti@citromail.hu címre és szívesen válaszolok! további stép napot nektek, és hajrá OPEL, hajrá CALIBRA :omg:

Megosztás:

.....nemtom ezek a lányok mindenhol egyformák-e... B) :) :omg:

Persze szívesen megvizsgálnám az apró részleteket is... :o :D

Gabi, ez nem is Te lennél, ha nem ezt írtad volna... :)

De elárulom Neked, hogy azért nem mindenhol egyformák... :lol:

Némi különbség mindíg van 1 ikerpárban. ;)

Megosztás:

sziasztok

kb fél éve lecseréltem a b corsámon a gyári virsli gumikat nagyobbakra, és az lenne a kérdésem, hogy ez mennyiben befolyásolja a sebességmérőt és a megtett kilóméter mérőjét ???

ez volt a gyári kerékméret : 13 coll 145mm széles 85-ös gumiköpenymagasság

ez lett rárakva : 14 coll 175mm széles 65-ös gumiköpenymagasság

az érdekelne, hogy így most mennyit csal a sebességmérő és a megtett kilóméter mérője ???

( tehát ha az óra 100 megtett km-t mutat, akkor mennyit mentem valójában, és ha 100 km/h-át mutat, akkor mennyivel megyek valójában )

állítólag ki lehet számolni, de én nem tudom....

segítségeteket előre is köszönöm

ui.: az autó volt utána egyből futóművesnél, hogy állítsa be, de pontos számokat nem tudott ő sem mondani

Megosztás:

sziasztok

kb fél éve lecseréltem a b corsámon a gyári virsli gumikat nagyobbakra, és az lenne a kérdésem, hogy ez mennyiben befolyásolja a sebességmérőt és a megtett kilóméter mérőjét ???

ez volt a gyári kerékméret : 13 coll 145mm széles 85-ös gumiköpenymagasság

ez lett rárakva : 14 coll 175mm széles 65-ös gumiköpenymagasság

Szia!

Az értékek:

Specification Sidewall Radius Diameter Circumference Revs/km Difference

145/85-13 123mm 288mm 577mm 1812mm 552 0.0%

175/64-14 112mm 290mm 580mm 1821mm 549 0.5%

Üdv,

Tom

Megosztás:

hmmm...

hát ez érdekes

akkor ez azt jelenti, hogyha az óra 100 megtett km-t mutat, akkor valójában az 105km ????

meg ha 100km/h-t mutat, akkor 105km/h-val megyek ?????

vagy tök nem így van ?????

Hát nem egészen, mivel alapból is csal a km óra, kb. 5-10%-ot "felfelé".

Tehát amikor 140et mutat, akkor jó ha 130-cal mész.

A gumi méret változása most csak ehhez képest jelent eltérést.

A km számláló átalában a jó értéket mutatja.

Megosztás:

Szia!

Az értékek:

Specification Sidewall Radius Diameter Circumference Revs/km Difference

145/85-13 123mm 288mm 577mm 1812mm 552 0.0%

175/64-14 112mm 290mm 580mm 1821mm 549 0.5%

Üdv,

Tom

enm tudom, de én a miata cuccal nem ezt számoltam ki.

145/85r13 stimmel.

175/65r14 viszont 114/291,5/583,1/1831,9/546

vagyis 1,1%-al lassabb.

hmmm...

hát ez érdekes

akkor ez azt jelenti, hogyha az óra 100 megtett km-t mutat, akkor valójában az 105km ????

meg ha 100km/h-t mutat, akkor 105km/h-val megyek ?????

vagy tök nem így van ?????

fenti dologból, ha 100-at mutat a km-óra(tételezzük fel, hogy pontos), akkor 101,1-el mész valójában.

Ám mivel felfelé szoktak csalni, így most gyakorlatilag pontosabb a jelzett értéked. :)

Megosztás:

aha

köszönömszépen a gyors segítséget, az üzit elolvastam s nem teszek többé ilyet.

jah még 1 kérdésem lenne, mivel emiatt következtettem arra a dologra, hogy sokat eszik az autóm, de akkor hibádzik....mondtam hogy többet eszik az autó pár hónapja 3-4 literrel, és nézzék meg a motort ( 3 hete lett cserélve az üzemanyagadagoló mert leállt a kocsi ), azt mondta h rárakták CO mérőre és a motornak nincs semmi baja.....szerinte a lábamban van az a pár liter.....esetleg nem tudtok tanácsot adni, hogy mitől ehet többet ???? ( nemrég volt cserélve a légszűrő, a gyertyák, az olaj meg a szűrő 8000km-rel ezelőtt, öszz, 160000km 11 évesen, de arra azt mondta még ráér 2-3000km múlva ) ehet attól is többet , hogy szélesebb meg nagyobb a gumi ?? vagy valami általános dolog, csak az a lehet a baj hogy én nem értek hozzá....

Megosztás:

Aug 20.... :unsure:

"A Lánchídnál felépített Nagyszínpad és az Erzsébet hídnál lévő Kisszínpad között elterülő területen lesznek majd a koncertek, melyek délután öt órától éjfélig folyamatosan tartanak. A porondokon délelőtt és késő éjszaka is szól a muzsika. Este tíztől hajnali négy óráig további könnyűzenei program várja az érdeklődőket, lemezlovasok társaságában."

Programok egy része

Megosztás:

"A vízi parádé a megáradt Duna miatt megrendezhetetlen, míg a légi bemutatót azért nem tartják meg, mert a helikopterekre az árvízi mentésnél van szükség. A szóvivő tájékoztatása szerint nem tarthatják meg a margitszigeti családi napot sem, itt ugyanis a szakemberek szerint elöntheti a talajvíz a rendezvények helyszínét. "

"A tűzijátékot ezúttal az alsórakpartokról nem lehet nyomon követni, a Margit híd és a Lánchíd között viszont a felsőrakpartokat is lezárják."

Azért remélem az árvíz miatt nem lesz már ettől több megvonás...

Én 17h körül már lent vagyok az Erzsébet híd - Lánchíd környékén a pesti oldalon.

Akinek van kedve, csatlakozzon be egy kis koncertelésre/sörfogyasztásra :unsure:

9től meg tűzijáték megfigyelés, utána ha nem söpört el minket megint a szélvihar,

akkor megyünk bulizni. :wacko:

Megosztás:

részünkről szokásos a projekt...én most is mint jó pár éve mindig...20-án is este 7-ig meló...aztán elindulunk a szállodából feléd...aztán valahol középúton tali... :lol:

oks, telcsi nálam lesz, remélem meg is hallom :unsure:

addigra tudok részletes jelentést adni a pesti oldalon elhelyezett sörcsapok minőségi jellemzőiről :wacko:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.

• Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.