Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Budapest és környéke -CHAT

forumadmin

Recommended Posts

• Hozzászólások 3,3k
  • Létrehozva
  • Legutolsó válasz

Legtöbb hozzászólás

Legtöbb hozzászólás

...

Szerintetek leszedik valahol őket polírozással vagy ez már így marad...?

Igen, valószínűleg csak a lakk sérült és nem túl mélyen. Gyenge polírozóval ki tudod szedni. Finom pasztát vegyél, mert a durvább polírozókkal többet árthatsz.

Megosztás:

Sziasztok,új vagyok itt és egy 1.6-os Astra G C-om van amely immár több mint két éves.

Az lenne a kérdésem,hogy mivel már lejárt a garanciám a kocsira és nem szeretném márkaszervízben

javíttatni,tudtok e Budapesten igazán megbízható szervízt .

Másik kérdésem az lenne, hogy a szervízre visszahívó kijelzést ,ami a gyújtás ráadásakor jelenik meg (inSp)

milyen kombinációval lehetne eltüntetni?

Köszönettel:magilla

Megosztás:

Tegnap áramszünet az I.kerületben / nem tudom, hogy az egész kerületet érintette-e / közlekedési lámpák nem működnek, benzintúton érthető okból áll a kiszolgálás, vegyesboltban zsebszámológéppel adják öszze a vásárolt termékeket.

1 dolog persze müködik töretlenül és ez parkolóóra :rolleyes:

Megosztás:

Tegnap áramszünet az I.kerületben / nem tudom, hogy az egész kerületet érintette-e / közlekedési lámpák nem működnek, benzintúton érthető okból áll a kiszolgálás, vegyesboltban zsebszámológéppel adják öszze a vásárolt termékeket.

Okos dolog,mint a napelemes bányászlámpa!

Megosztás:

3000Ft egy akkora akku, amiről akár egész nap elműködik :mellow:

(és két évig jó az akku)

Megosztás:

Sziasztok,

a héten leszek (remélhetőleg) boldog tulajdonosa egy 2000-es opel combo 1.7D-nek.

Azt olvastam több helyen, hogy a B corsa és a combo egyik típushibája a váltó műanyag kulisszájának tönkremenetele. Úgy néz ki nekem is hasonló problémám lesz mert az 1,2 fokozatokat nagyon nehezen lehet megtalálni.

Tehetek a combo-ba corsa kulisszát? Azonos váltóval szerelték őket?

Illetve milyen olajat ajánlotok ebbe a típusba?

Előre is köszi a válaszokat.

Üdv

CZsolt

Megosztás:

Sziasztok,

a héten leszek (remélhetőleg) boldog tulajdonosa egy 2000-es opel combo 1.7D-nek. ...

Én úgy tudom,hogy csak a C Corsák betegsége volt ez.Ettől függetlenül kikophat,szét kell szedni és megnézni mi kopott el,mi lötyög és csak azt cserélni,amivel a gond van,mert egykomplett felújító készlet(gyári)igen drága.

Nem lehet,hogy csak állítani kellene rajta?

Ha ez B Combo,akkor abban még valszeg az opel dízel van,nem az isuzu,abba 100EKm felett már csak 15w40-es olaj ajánlott,bármelyik jóminőségű ásványi olaj jó bele.Ha isuzu,akkor 10w40.

Megosztás:

Sziasztok,

a héten leszek (remélhetőleg) boldog tulajdonosa egy 2000-es opel combo 1.7D-nek. ....

B Corsában gyárilag elég akadós volt a váltó, lehet, hogy csak állítani kell a mozgató mechanikán. Nem emlékszem, rudas, vagy bowdenes, de asszem bowdenes - úgyhogy idővel nyúlik a bowden, pontatlan lesz, akkor állítani kell....

Ha a kulissza kikopik, akkor max. lötyög a kar, de ha odafigyelve tolod, nem kéne akadozni a váltásnak. Szerintem.

Megosztás:

Köszönöm a reagálásokat akkor tehát nem biztos, hogy a kulissza. Szétszedjük, meglátjuk.

Egyébként a Totalcar-Népítélet oldalán rengeteg B Corsás ír a kulissza problémáról.... Kicsit megijedtem mert a többség 20000-40000 közötti javításról beszélt.

Lehet, hogy kuplung kinyomó csapágy csere is lesz mert lemezig kell nyomni a pedált ha azt akarom, hogy kiemeljen a kuplung.

Még csak keveset mentem vele, de szerethető kis dobozosnak tűník.

Üdv

CZsolt

Megosztás:

Köszönöm a reagálásokat akkor tehát nem biztos, hogy a kulissza. Szétszedjük, meglátjuk...

Nem hiszem,hogy a B Corsában lett volnqa bowdenes változat,tuti az egyszerűbb van benne.

A kuplungon is tudsz állítani,ahhoz hogy jobban kiemeljen,a kuplungbowden végén található villánál lévő csavart kell befelé,az az a bowdenszárvégen felfelé tekerned.Ezt megtalálod a motortérben,ha szemben állsz vele,jobb oldalt lent a váltó tetején.Tekerj rajta fentebb kb 2-3mm-t,aztán beülni és próba.

Valami hosszú tárggyal támasz rá a kuplungvillára és úgy tekerd a csavart bentebb,de előtte vedd le a biztósító alátétet a túloldalról és jól tedd el,ne hagyd el,mint én! :rolleyes:

Megosztás:

Nem hiszem,hogy a B Corsában lett volnqa bowdenes változat,tuti az egyszerűbb van benne.

A kuplungon is tudsz állítani,ahhoz hogy jobban kiemeljen,a kuplungbowden végén található villánál lévő csavart kell befelé,az az a bowdenszárvégen felfelé tekerned.Ezt megtalálod a motortérben,ha szemben állsz vele,jobb oldalt lent a váltó tetején.Tekerj rajta fentebb kb 2-3mm-t,aztán beülni és próba.

Valami hosszú tárggyal támasz rá a kuplungvillára és úgy tekerd a csavart bentebb,de előtte vedd le a biztósító alátétet a túloldalról és jól tedd el,ne hagyd el,mint én! :mellow:

Köszi, megpróbálom. Remélem így megúszom a csapágyat. :rolleyes:

Megosztás:

Sziasztok,

a héten leszek (remélhetőleg) boldog tulajdonosa egy 2000-es opel combo 1.7D-nek. ...

A B combo emlékeim szerint sokban hasonlít az F astrára, többek között a váltó rudazatban is. Ha nem kapcsolható valamelyik fokozat, az a rudazat bűne. A váltó tetelyén (ahol a kapcsolórúd kiáll) van egy kis müanyag dugó, ezt ki kell húzni és a helyére (üres helyzetben) bedugni üttközésig egy 4 mm átmérőlyü fém rudat, (fúrószár persze a hengeres végével) előzőleg a váltórúd végén lévő bilincset meg kell lazitani. Ezután a váltókart középállásban (elöre-hátra irány) koppanásig balra húzni, nem feszítve, a bilincset ebben a pozícíóban rögzíteni, és kész is. Persze ennek alapfeltétele hogy a kis müanyag perselyek nincsennek szétrongyolódva.

Más.

Tudomásom szerint a B combo 17D-be csak az Isuzut szerelték, turbó nélkül.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.

• Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.