FPepe Elküldve Március8, 2008 Megoszt Elküldve Március8, 2008 Hy! Kérdésem:Motorféknél is fogyaszt az astra??én ugy vettem észre hogy egy cseppet igen!mert a héten ugy mentem hogy motorfék helyett kinyomtam a kuplungot és gurultam és többet mentem el mint a multhéten! Amugy lehúztam a kipuffgáz visszavezetőröl a csövet,tök jól megy most,indulásnál nem remeg!! :D Mivel dieselnél gyakorlatilag a fordulatszámot a műszerfalon kívül egyáltalán nem használja semmi (nincs ECU) sztem annyi üzemanyagot ad, amennyire nyomod a pedált. Ha csak gurulsz vele felengedett gázpedállal, csak az alapjáratnak megfelelő üzemanyagmennyiséget kapja a motor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március8, 2008 Megoszt Elküldve Március8, 2008 suliba ugy tanúútuk, hogy a motorfék akkor a leghatékonyab, ha nem kap semmi üzemanyagot a moci, persze ott szo se volt pl az 1500 alatti fordulatrol se :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Digger Elküldve Március8, 2008 Megoszt Elküldve Március8, 2008 Alaphelyzetben levő gázpedálnál, motorfék üzemben, 2000-es 2500-as fordulatnál, gondolom sokkal többet fogyaszt, mintha csak úgy 950-es fordulattal ketyeg. Legalábbis a dieselnél, és a porlasztósnál. Az injektoros le tudja teljesen állítani a beköpködést. Jól gondolom? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Március8, 2008 Megoszt Elküldve Március8, 2008 0.00 ír a BC motorféknél. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ekotek Elküldve Március8, 2008 Megoszt Elküldve Március8, 2008 Alaphelyzetben levő gázpedálnál, motorfék üzemben, 2000-es 2500-as fordulatnál, gondolom sokkal többet fogyaszt, mintha csak úgy 950-es fordulattal ketyeg. Legalábbis a dieselnél, és a porlasztósnál. Az injektoros le tudja teljesen állítani a beköpködést. Jól gondolom? A dízelnél nem fojtószelepet nyitsz a gázpedállal hanem az adagolót szabályozod, a befecskendezési mennyiséget, tehát felengedett gázpedálnál alapjáratnak megfelelő mennyiséget adagol legalábbis a régi dízeleknél. A karburátoros Szamaránknál pedig elektronika zárta az alapjárati szelepet motorféknél s nyitotta kb. 1200 fordulat körül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Március8, 2008 Megoszt Elküldve Március8, 2008 Pontosan, mivel alapállásban van a pedál, az alapjáratnak megfelelő mennyiségű olajat ad neki. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
petya085 Elküldve Március8, 2008 Megoszt Elküldve Március8, 2008 Okés,köszönöm a felvilágositást!!!! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Digger Elküldve Március8, 2008 Megoszt Elküldve Március8, 2008 Pontosan, mivel alapállásban van a pedál, az alapjáratnak megfelelő mennyiségű olajat ad neki. :D És mivel motorféküzemben vagyunk, feltételezve, hogy 3x nagyobb a fordulat az alapjáratnál, 3x annyit eszik? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Március8, 2008 Megoszt Elküldve Március8, 2008 És mivel motorféküzemben vagyunk, feltételezve, hogy 3x nagyobb a fordulat az alapjáratnál, 3x annyit eszik? 0 x 3 az = 0 ? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Digger Elküldve Március8, 2008 Megoszt Elküldve Március8, 2008 0 x 3 az = 0 ? :D Igen! Az injektorosnál! Mert ott leállítja a befecskendezést. És az adagoló csinál ilyet? Lezárja teljesen a naftát? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Március8, 2008 Megoszt Elküldve Március8, 2008 Igen! Az injektorosnál! Mert ott leállítja a befecskendezést. És az adagoló csinál ilyet? Lezárja teljesen a naftát? Nem, a 900-nak megfelelő üzemanyagmennyiséget adja a motornak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Március9, 2008 Megoszt Elküldve Március9, 2008 A tegnapi "kis kiruccanásunk" 487 km-be, és 28 l benzinbe "került". Így az átlagom 5,7 l/100 km. :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Március9, 2008 Megoszt Elküldve Március9, 2008 A tegnapi "kis kiruccanásunk" 487 km-be, és 28 l benzinbe "került". Így az átlagom 5,7 l/100 km. :D :D Szép :D Errefelé mikor ruccansz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Március9, 2008 Megoszt Elküldve Március9, 2008 Szép :D Errefelé mikor ruccansz? Ha minden igaz a hónap vége felé. Pontos dátumot még nem tudok. off Néztem nektek azt a műanyagot az öttevényi bontóban, de nem volt. Majd még kutatok. on Link to comment Megosztás: More sharing options...
ekotek Elküldve Március9, 2008 Megoszt Elküldve Március9, 2008 Nem, a 900-nak megfelelő üzemanyagmennyiséget adja a motornak. Max az újabb dízeleknél zárja el a gázolajat mint a pumpe-düse-és, vagy a common-rail rendszereknél, mert azoknak az adagolása már elektromos vezérlésű ezáltal van lehetőség a teljez lezárásra,....szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
petya085 Elküldve Március9, 2008 Megoszt Elküldve Március9, 2008 Helló! Kérdésem:Ha a tartalék üa lámpám már világit(tehát lassitásnál nem alszik el)akkor kb hány liter van még benne?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Március9, 2008 Megoszt Elküldve Március9, 2008 Helló! Kérdésem:Ha a tartalék üa lámpám már világit(tehát lassitásnál nem alszik el)akkor kb hány liter van még benne?? Szerintem ez változó lehet. Nálam kb. 6-7 liter. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március9, 2008 Megoszt Elküldve Március9, 2008 Helló! Kérdésem:Ha a tartalék üa lámpám már világit(tehát lassitásnál nem alszik el)akkor kb hány liter van még benne?? Szerintem 6-8 liter lehet. 50+km biztos benne van. Én még soha nem fogyasztottam ki teljesen, de volt már mikor erősen feküdt :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
petya085 Elküldve Március9, 2008 Megoszt Elküldve Március9, 2008 Szerintem ez változó lehet. Nálam kb. 6-7 liter. Én is igy saccoltam!!!és nálad hány km-en keresztül villan be?szoktad figyelni?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Március9, 2008 Megoszt Elküldve Március9, 2008 Helló! Kérdésem:Ha a tartalék üa lámpám már világit(tehát lassitásnál nem alszik el)akkor kb hány liter van még benne?? Hivatalosan a könyv szerint 100km-re elegendő. Én 50-et már mentem világító üa-lámpával, és még akkor is volt benne vagy 6L. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március10, 2008 Megoszt Elküldve Március10, 2008 én eccer fekvő mutatóval mentem vagy 30km et terhelve:S kibirta Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Március10, 2008 Megoszt Elküldve Március10, 2008 nekem most 1mm van a mutató meg a pöcök között :D remélem, 15km-t kibír holnap a kútig :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március10, 2008 Megoszt Elküldve Március10, 2008 annyit simán :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Március10, 2008 Megoszt Elküldve Március10, 2008 annyit simán :D Azért közben mormold a miatyánkot :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Március10, 2008 Megoszt Elküldve Március10, 2008 már hazafelé is mormoltam, mert nem volt nálam a kártyám, pénztárcáról meg inkább ne beszéljünk :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts