opelastras Elküldve Február26, 2008 Elküldve Február26, 2008 jaj jovanmár kössetek bele ebbe is.... bár tápinak lehet lenne hozzászólása, a többletsuly elhelyezkedéséről stb... :D Szó sincs kötekedésről. Csak adatokat írtam, mindenféle kommentár nélkül tájékoztatás végett. :D Annyi igaz, hogy Tápiószecső kedvében akartam járni, remélve, hogy átalakítja az 5 ajtóst 3 ajtósra. 20 kg... :)
Tápiószecső Elküldve Február27, 2008 Elküldve Február27, 2008 Szó sincs kötekedésről. Csak adatokat írtam, mindenféle kommentár nélkül tájékoztatás végett. :D Annyi igaz, hogy Tápiószecső kedvében akartam járni, remélve, hogy átalakítja az 5 ajtóst 3 ajtósra. 20 kg... :) Sajnos ez a kivitelezhetetlen műveletek kategóriába tartozik. De minden rosszban van valami jó, így nyugtatom magam azzal, hogy nagyobb a tengelytávom, ami ugye kedvező hatással van a kanyarstabilitásra. :D
yooccoo Elküldve Február27, 2008 Elküldve Február27, 2008 befalazod, egy kis heggesztés, egy kis lakatosmunka meg fetés és kész :) és még az is lehet, hogy több kilót is nyersz vele, mint 20 :D
epk947 Elküldve Február27, 2008 Elküldve Február27, 2008 Nagyfokú önfegyelemmel 198 km; országúton, max 90 km/ó sebesség, lakott területen max 55 km/ó; teljes úton átlagsebesség 72 km/ó. Külső hőmérséklet átlag 8 C fok. Fogyasztás a teljes úton: 11,55 lit, azaz 5,8 lit/100 km. Így is lehet autózni!!! .....DE MINEK? :)
ekotek Elküldve Február27, 2008 Elküldve Február27, 2008 Hogy a kiskajások jobban érezzék magukat:munkába járás, 12km oda-vissza, tojás a pedál-láb közé, majd teljesen országút:8,3. :) No el is hajítottam a tojást messzire hogy meg se találjam, azóta már nem nézem a fogyasztást, éri elég streessz az embert amúgy is. :D
yooccoo Elküldve Február28, 2008 Elküldve Február28, 2008 rövidtáv, ne szomorkodj nekem is hasonló távok vannak (néha pár hosszabb út) és télen 7 alatt semmi esetre sincs az átlagom
hening Elküldve Február28, 2008 Elküldve Február28, 2008 Hogy a kiskajások jobban érezzék magukat:munkába járás, 12km oda-vissza, tojás a pedál-láb közé, majd teljesen országút:8,3. :D No el is hajítottam a tojást messzire hogy meg se találjam, azóta már nem nézem a fogyasztást, éri elég streessz az embert amúgy is. :D Attól a motortól, ilyen rövid távokon ne várj sokkal kevesebbet. Az enyém most a télen egyszer produkált kb 11 lityis fogyit. Igaz rossz termosztáttal, városban, súlyos lábbal. :)
loogan23 Elküldve Február28, 2008 Elküldve Február28, 2008 hm...nekem az x14xe lambdaszondacsere óta nem megy hat fölé..napi 30 km oda vissza lakott terület, végig 50 - 70 között néha negyedikben de az ötödik a jellemző. :)
gergolabs Elküldve Február28, 2008 Elküldve Február28, 2008 hm...nekem az x14xe lambdaszondacsere óta nem megy hat fölé..napi 30 km oda vissza lakott terület, végig 50 - 70 között néha negyedikben de az ötödik a jellemző. :) Mester mondd el a titkot! :D Végig lejtőn gurulsz? :D Én rájöttem a megoldásra! Ha nem figyelek a fogyasztásra és tolom neki, akkor lesz tuti a fogyasztás: Veszprém----Csopak----(Balatont megkerülve) Siófok----Pécs 2:20 perc, 7,6L/100Km, 180km
Tiv. Elküldve Február28, 2008 Elküldve Február28, 2008 Sziasztok. Nem akarom fényezni a kagylós kutakat, de ugy vettem észre a Shell anyaggal lényesen kevesebb a fogyasztás. Azt nem mondom hogy sokkal jobban megy, de talán valamivel igen. De a fogyasztás az komolyan jobb. telitank ota 440 km-t mentem, és a 25 felett van jóval a mutató. Tudom ez nem pontos, de nem szokott itt álni más anyaggal. Ennek a fele országut, a többi város.
epk947 Elküldve Február28, 2008 Elküldve Február28, 2008 Hogy a kiskajások jobban érezzék magukat:munkába járás, 12km oda-vissza, tojás a pedál-láb közé, majd teljesen országút:8,3. :) No el is hajítottam a tojást messzire hogy meg se találjam, azóta már nem nézem a fogyasztást, éri elég streessz az embert amúgy is. :D Ez a "tojást a láb és a pedál közé" egy TÉVESZME! Ha valaki megnézi a pillanatnyi fogyasztást a BC-n amikor gyorsit egy nagyon alacsony fordulatról (nálam ez 1700 f/p-t jelent) akkor láthatja, hogy a legkisebb gázadásra is hörpöli a motor a benzint befelé, DE NEM GYORSUL ezért sokkal tovább tart ez a nagy fogyasztási szakasz, mintha visszaváltana és egy hirtelen nagy gázzal felgyorsítana a kívánt sebességre (ami valóban nagyobb fogyasztással jár pár pillanatig), majd ott csak a folyamatos mozgáshoz épp elégséges gázt adva haladna. Sajna kevesen vagyunk akiknek BC-je van, ezért írom ezt ide le. Ennek a folyamatnak az elméleti háttere az, hogy a motor hatásfoka akkor a legjobb, ha a folytószelep teljesen nyitott állapotban van (padlógáz), minden ennél zártabb állapot romló hatásfokot jelent.
ekotek Elküldve Február28, 2008 Elküldve Február28, 2008 Nekem sincs BC-m seztet nem láthattam, tapasznyalhattam :)
gergolabs Elküldve Február28, 2008 Elküldve Február28, 2008 Akkor ezért volt jó a fogyasztásom padlógázon. :D :D :)
zozor Elküldve Február29, 2008 Elküldve Február29, 2008 Múlt héten 646km-em volt, Baja-Dunaújváros-majd Dújv.-Törökbálint-Dújv.-ez pályán 140-el, 7.6l-re jött ki.
Tápiószecső Elküldve Február29, 2008 Elküldve Február29, 2008 Múlt héten 646km-em volt, Baja-Dunaújváros-majd Dújv.-Törökbálint-Dújv.-ez pályán 140-el, 7.6l-re jött ki. Azzal ami az avataron van? Szép teljesítmény. :)
Gabó20 Elküldve Február29, 2008 Elküldve Február29, 2008 Hogy a kiskajások jobban érezzék magukat:munkába járás, 12km oda-vissza, tojás a pedál-láb közé, majd teljesen országút:8,3. :) No el is hajítottam a tojást messzire hogy meg se találjam, azóta már nem nézem a fogyasztást, éri elég streessz az embert amúgy is. :D Nyugi az enyém se eszik kevesebbet (x16xel a tied is igaz?).Hideg időben 9-9,5,modjuk nincsenek nagy távok.Nyáron apámék mentek nyaralni(debrecen-pécs)6 liter.Ez a legjobb.Mikor én mentem nyaralni(bogácsra) nekem 8ra jött ki de abban volt tempó rendesen( 160elég sűrűn) és négy ember a kocsiban meg acuccuk.
ekotek Elküldve Március1, 2008 Elküldve Március1, 2008 Nyugi az enyém se eszik kevesebbet (x16xel a tied is igaz?).Hideg időben 9-9,5,modjuk nincsenek nagy távok.Nyáron apámék mentek nyaralni(debrecen-pécs)6 liter.Ez a legjobb.Mikor én mentem nyaralni(bogácsra) nekem 8ra jött ki de abban volt tempó rendesen( 160elég sűrűn) és négy ember a kocsiban meg acuccuk. Akkor ez autónként változó? Ma tankoltam meg a vasat, megint csak 8,3 jött ki pedig egyszer kétszer majd kinyomtam a szemét meg amúgy is dinamikusabban vezetek mostanában mivel már lesz@rom mennyit kajál, de úgy látszik az enyémnél mindegy :) Hosszú uton 7 körül megáll.
Tiv. Elküldve Március4, 2008 Elküldve Március4, 2008 Ujabb teletankos matek. Shell gazoil,+ mult heti jó idő = 5.7 :) :D 772 km-re 43 liter. / tetszik :D /
J0hnny Elküldve Március4, 2008 Elküldve Március4, 2008 Ujabb teletankos matek. Shell gazoil,+ mult heti jó idő = 5.7 :D :D 772 km-re 43 liter. / tetszik :P / állat :D Ilyenkor is hiányzik még az omi? :)
Tiv. Elküldve Március4, 2008 Elküldve Március4, 2008 állat :D Ilyenkor is hiányzik még az omi? :) Hátt..... ha lehetek őszinte, azért hiányzik. :D Persze nnem a fogyija. :D
Digger Elküldve Március4, 2008 Elküldve Március4, 2008 Ma én is tankoltam, de ez OFF TOPIC! Azért érdekes lehet. 843 km 41 literrel! Sajnos nem az enyém! :) A céges robokutty. 1,4-es Peugeot diesel van benne. 1/3-2/3 város/országúttal Azért elfogadnám a fogyasztását!
J0hnny Elküldve Március4, 2008 Elküldve Március4, 2008 Ma én is tankoltam, de ez OFF TOPIC! Azért érdekes lehet. 843 km 41 literrel! Sajnos nem az enyém! :) A céges robokutty. 1,4-es Peugeot diesel van benne. 1/3-2/3 város/országúttal Azért elfogadnám a fogyasztását! Ha a tiédnek a motorját rendbevágják lesz ilyen fogyid,ne aggódj! :D
petya085 Elküldve Március8, 2008 Elküldve Március8, 2008 Hy! Kérdésem:Motorféknél is fogyaszt az astra??én ugy vettem észre hogy egy cseppet igen!mert a héten ugy mentem hogy motorfék helyett kinyomtam a kuplungot és gurultam és többet mentem el mint a multhéten! Amugy lehúztam a kipuffgáz visszavezetőröl a csövet,tök jól megy most,indulásnál nem remeg!! :D
Tápiószecső Elküldve Március8, 2008 Elküldve Március8, 2008 Hy! Kérdésem:Motorféknél is fogyaszt az astra??én ugy vettem észre hogy egy cseppet igen!mert a héten ugy mentem hogy motorfék helyett kinyomtam a kuplungot és gurultam és többet mentem el mint a multhéten! Amugy lehúztam a kipuffgáz visszavezetőröl a csövet,tök jól megy most,indulásnál nem remeg!! :D Benzinesnél bizonyos fordulat felett (1600 körül, ha jól emlékszem) nem ad üzemanyagot motorfék üzemmódban. Dízelnél nem tudom, de szerintem ott is logikus lenne így.
opel16v Elküldve Március8, 2008 Elküldve Március8, 2008 Hy! Kérdésem:Motorféknél is fogyaszt az astra??én ugy vettem észre hogy egy cseppet igen!mert a héten ugy mentem hogy motorfék helyett kinyomtam a kuplungot és gurultam és többet mentem el mint a multhéten! Amugy lehúztam a kipuffgáz visszavezetőröl a csövet,tök jól megy most,indulásnál nem remeg!! :D Nem, motorféknél zárva vannak az injektorok, csak 1500 alatti fordulaton kezdenek működni. Ja, most látom, olajkályha... annál én sem tudom hogy műxik :D
Recommended Posts