Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Számomra még furcsa, hogy a második pontban nem említi a simább felület súrlódáscsökkentő hatását. :huh:

Nincsenek továbbá mérési eredmények sem. Úgyhogy ezt én egyértelmű marketingnek gondolom. Ami nem jelenti még, hogy a termék egyébként rossz lenne. Lehet, hogy csak nagy kamukkal lehet egyáltalán eladni valamit belőle.

Hasonló a véleményem, kiegészítve azzal, hogy biztos jó-e a motornak az a filmréteg??? mert a hengerfalon

ugye más szerepek fontosabbak egy filmréteg kialakításánál... :lol:

Továbbá nem látom, mi szerepe van egy filmrétegnek a jobb hatásfokú égésben???

Elküldve
Igen, svédeknél már van ilyen, kapcsolási rajz is van hozzá! Egyik haver C14NZ-nél megemelte a benzinnyomást (1,4 bar) egy külső állítható szabályzóval és nagyobb előgyújtást adott neki persze megjelölte a gyújtáselosztón a benyás és az E85-ös állást, hogy bármikor át lehessen állítani. :lol:

Ennyi az egész? Rögtön rohanok nyomásszabályzóért... :huh: de most komolyan nem kell hozzá más, pl vez. elektronika?

Elküldve

Jaaaj,de nagyon béna vagyok!!! Most néztem vissza a múltkori tankolásomat,és nem 12 volt a fogyim,hanem csak 10.5. Valamiért ez maradt meg bennem,dehát ezt a rokony 1.4-ese (caravan) produkálta,most már emlékszem. :lol: Sorry mindenkitől. Ma tankoltam,nem akartam megtudni,mennyi lesz,de pozitívan csalódtam. 9.3 lityi. Nem hiszem el,pedig mióta fent van a sportdob,elég rendesen megyek vele.Mondjuk kapott egy üveg Cataclean-t is az utolsó tankolásnál,de egy héttel később a kipuffosnál megtudtam,hogy ki van herélve a katalizátorom :) .Ezt elfelejtette mondani a jó pesti kereskedő :huh: Mindegy,szerintem nem is rakatok bele,mert 1-2-re tönkremenne a rövid távok miatt.De majd meglátom.Szóval minusz 1 liter,igaz nincs az a dermesztő hideg,mint hónap elején.Lehet tényleg nem 2000 környékén kellett volna váltani,mint eddig (de én így tanultam) :) .Kiváncsi leszek ezekután a nyárira,lehet lemegy 8 alá :D .

Elküldve
dehát még az is sok

6 körül kéne lennie

katalizátro meg nem megy oylan hamar tönkre a rövidtávok miatt se

Ideális esetben (autóút-autópálya) valóban tudja a 6-ot,de én napi 2x4km-t megyek vele városban,plusz 1-2 bevásárló körút,hideg motorral,mint már írtam előrébb. Azért ez elég távol van tőle,nem gondolod? :lol: De ha ezt valaki megcsinálja,annak gratulálok :huh: Katalizátornak szintén el kellene érni az üzemi hőmérsékletet,hogy működjön,és ne menjen tönkre,itt legalábbis úgy olvastam.De lehet,rakatok bele,még nem döntöttem el,áprilisban lesz zöldkártya.

Elküldve

zöldkarihoz nem ártana...

én is rövideket megyek vele, de csak a leghidegebben evett 9 körül.

és ez csak 1,4 es és azt mondják "itt" hogy az 1.6 os kevesebbet eszik :huh:

Elküldve
zöldkarihoz nem ártana...

én is rövideket megyek vele, de csak a leghidegebben evett 9 körül.

és ez csak 1,4 es és azt mondják "itt" hogy az 1.6 os kevesebbet eszik :)

Hát,ha nem tolom neki még sima egyenes úton is (3-ban 80-100 :lol: ),ahogy mostanában,lehet kevesebb lenne.Eddig szerintem meg azért volt sok,mert nagyon hamar váltottam,és meg volt erőltetve (50-nél már 5-ben :huh: )

Elküldve
Hát,ha nem tolom neki még sima egyenes úton is (3-ban 80-100 :) ),ahogy mostanában,lehet kevesebb lenne.Eddig szerintem meg azért volt sok,mert nagyon hamar váltottam,és meg volt erőltetve (50-nél már 5-ben :huh: )

én is 50el 5be megyek

hallani lehet a hangján is mikor erőlködik, azt figyeld.

ezenfelülvákumcsövek fojtószelepház takarítás, alapjárati mocival együtt :)

nekem ezeket tanácsolgatták.

és nekem 6 lityós fogyi elég általánosan jön persze én használok pl metabondot is, ez a hidegjárást biztos segíti :lol:

Elküldve
én is 50el 5be megyek

hallani lehet a hangján is mikor erőlködik, azt figyeld.

ezenfelülvákumcsövek fojtószelepház takarítás, alapjárati mocival együtt :)

nekem ezeket tanácsolgatták.

és nekem 6 lityós fogyi elég általánosan jön persze én használok pl metabondot is, ez a hidegjárást biztos segíti :lol:

Tervbe van véve az alapjárati tisztogatás (lassan esik vissza alapjáratra,meg nem is egyenletes),csak ahhoz jobb idő kell :huh: Addig elketyeg így is :)

Elküldve
Tervbe van véve az alapjárati tisztogatás (lassan esik vissza alapjáratra,meg nem is egyenletes),csak ahhoz jobb idő kell :huh: Addig elketyeg így is :lol:

én is nemrég csináltam nem volt jobb idő :)

csak vigyázz a köcsög gumigyűrűre, nekem kiesett leesett a garázs alatti pincébe

azt hittem sose találom meg, de meglett hálistennek :)

Elküldve
én is nemrég csináltam nem volt jobb idő :)

csak vigyázz a köcsög gumigyűrűre, nekem kiesett leesett a garázs alatti pincébe

azt hittem sose találom meg, de meglett hálistennek :lol:

Nekem biztos nem fog odaesni,panelban lakok,csak csillaggarázs van :) .Amúgy nem szeretem a nézőket,ha jobb idő lesz,majd kimegyek rokon kertjébe.Hátha ő is kedvet kap a tisztogatáshoz :huh: .

Elküldve
Nekem biztos nem fog odaesni,panelban lakok,csak csillaggarázs van :lol: .Amúgy nem szeretem a nézőket,ha jobb idő lesz,majd kimegyek rokon kertjébe.Hátha ő is kedvet kap a tisztogatáshoz :huh: .

hátha

Elküldve
9.3 lityi.

Használatot figyelembe véve ez már reális. A fent említett karbantartási munkák biztos nem ártanak meg azért, ha megcsinálod.

Ha tökéletes állapotban lenne, akkor meg biztos lehetne még valamivel kevesebb is, de olyan úgysem lesz. :huh:

Elküldve

46 Liter / 493 Km

vót benne 330 Km balaton meg a maradék város...

ugyanarra a kútra mentem vissza ugyanarra a fejhez...

a fene se érti hogy ez most hogy lett ilyen kevés ...

Elküldve
46 Liter / 493 Km

vót benne 330 Km balaton meg a maradék város...

ugyanarra a kútra mentem vissza ugyanarra a fejhez...

a fene se érti hogy ez most hogy lett ilyen kevés ...

Kevés a 9,33 ilyen futási paraméterek mellett? Ez bő 1 literrel több mint az én éves átlagom, és 8 decivel a januári átlagomnál. Oké tudom, GSI! :)

Elküldve
Kevés a 9,33 ilyen futási paraméterek mellett? Ez bő 1 literrel több mint az én éves átlagom, és 8 decivel a januári átlagomnál. Oké tudom, GSI! :)

Szerintem úgy gondolja,hogy a megtett km kevés ennyi benzinnel.De lehet,hogy tévedek :) .

Elküldve
Szerintem úgy gondolja,hogy a megtett km kevés ennyi benzinnel.De lehet,hogy tévedek :) .

Igen,biztos hogy tévedek.Visszanéztem, és 9,5 volt az utolsó átlaga. Sorry hogy beleokoskodtam :) :)

Elküldve

az a baj hogy ingadozik...

az autópályázás végig 110-130 volt ... 3x szor probáltam meg gyorsan menni ... szóval összesen mentem max. vagy 5 km-ert 200 felett... nem hiszem hogy ez sok...

városban meg elég sok volt a dugó...

máskor meg volt hogy 13-15 körül ki jött a városi fogyi...

na szal a lényeg hogy nem igazán lehet kiismerni hogy mikor, mennyit, és miért fogyaszt... kvázi most többre számítottam és nemtudom hogy csal e a kút vagy hogy jött ez ki ...

Elküldve
az a baj hogy ingadozik...

az autópályázás végig 110-130 volt ... 3x szor probáltam meg gyorsan menni ... szóval összesen mentem max. vagy 5 km-ert 200 felett... nem hiszem hogy ez sok...

városban meg elég sok volt a dugó...

máskor meg volt hogy 13-15 körül ki jött a városi fogyi...

na szal a lényeg hogy nem igazán lehet kiismerni hogy mikor, mennyit, és miért fogyaszt... kvázi most többre számítottam és nemtudom hogy csal e a kút vagy hogy jött ez ki ...

ilyen sokféle üzemmel ne is csodálkozz, hogy nem az jön amit gondolsz :)

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.