leslie Elküldve Április9, 2005 Megoszt Elküldve Április9, 2005 Ők is tudhatják, h nem emelhetnek korlátlan, uis minden emelés után picit visszaesik a fogyasztás, azaz a bevételük is. Az a gond, hogy a környező országokhoz képest eszement nagy az üzemanyag adó tartalma. Elég durva, hogy az EU tagok a 2. legdrágább helyezésért versenyeznek. A MOL uezt az üzemanyagot Romániában fele ennyiért árulja... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabyka Elküldve Április9, 2005 Megoszt Elküldve Április9, 2005 Jah, de ott kevesebb az adó jóval ... Ehh milesz ha nem tudok majd gázolajat szerezni ... :( Belegondolni is szörnyű .... Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomi023 Elküldve Április9, 2005 Megoszt Elküldve Április9, 2005 érdekes ez a benzinár. Én a Shellnél tankolok eddig euro95 mostanában vpower ami ugye drágább most meg már nagyon drága. Valszeg átmegyek a klub petrolhoz ott a shellhez képest min 20forint minusz így érzéki csalódás ugyan de olcsóbb a benya. De a minőség kérdéses mint tudjuk. A tankom biztos 52L? A műszer 50ig van skálázva az igaz + a cső+rendszer. Link to comment Megosztás: More sharing options...
SZaB Elküldve Április9, 2005 Megoszt Elküldve Április9, 2005 Biztos 52 :( A Caravan tankja 50L, hogy miért azt ne kérdezd. Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Április10, 2005 Megoszt Elküldve Április10, 2005 az tény, hogy Romániban a 95-ös kb. 220Ft, de a különbséget biztos elfogyasztom a rossz utak miatt... Link to comment Megosztás: More sharing options...
MOMC Elküldve Április10, 2005 Megoszt Elküldve Április10, 2005 Melyik rossz utakra gondolsz? Döbbenet ült ki az arcomra a múlt héten, amikor talán az aktívban bemutatták, hogy a bukaresti utak milyen hibátlan állapotban vannak. Legszarabb út + legdrágább benya (gázolaj) ebbe is vezetünk mi magyarok + még csupa tuti dologban (öngyilkosság, családon belüli eröszak stb.) BOCS AZ OFF-ÉRT Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabyka Elküldve Április10, 2005 Megoszt Elküldve Április10, 2005 OFF Aztán ne lepődjük meg egy újabb taxis blokádon ... Bocsi az OFFért ... Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Április10, 2005 Megoszt Elküldve Április10, 2005 OFF Aztán ne lepődjük meg egy újabb taxis blokádon ... Bocsi az OFFért ... Lassan az kellene,mert ezekkel az árakal már tényleg durvák,nem beszélve a sok plusz befizetésről:súlyadó,biztositás stb! Nem szeretek politizálni,de ennek a kormánynak: :smt097 :butthead: Link to comment Megosztás: More sharing options...
MOMC Elküldve Április10, 2005 Megoszt Elküldve Április10, 2005 Az a baj, hogy nem csak ennek. :( Az elözö kormány alatt is volt 254 Ft a benya. Ök se csináltak semmit, aztán lement szépen. A durva az, hogy benzin elöállítási ár+jövedéki adó és erre számolják rá az ÁFA-t. Vagyis a jövedéki adót fogyasztási adóval terhelik. Megadóztatják az adót. :evil: :smt062 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Április10, 2005 Megoszt Elküldve Április10, 2005 Melyik rossz utakra gondolsz? Döbbenet ült ki az arcomra a múlt héten, amikor talán az aktívban bemutatták, hogy a bukaresti utak milyen hibátlan állapotban vannak. Legszarabb út + legdrágább benya (gázolaj) ebbe is vezetünk mi magyarok + még csupa tuti dologban (öngyilkosság, családon belüli eröszak stb.) BOCS AZ OFF-ÉRT Járnak sofőrök hozzánk akik hetente mennek Romániába, nos szerintük (és nekik jobban hiszek, mint a médiának) 2-3 éve jók ott csak az utak, mert akkor csinálták meg. Viszont az ország többi részén rosszabbak az még a főutak között is vannak olyanok amelyek nincsenek leaszfaltozva. Csak ugye ezt a tv nem mutatja hanem inkább hecceli az embereket. Valahol van benne igazság, mert kezdeni kellene az útjainkkal valamit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Április10, 2005 Megoszt Elküldve Április10, 2005 Valahol van benne igazság, mert kezdeni kellene az útjainkkal valamit. Remélem nem lesz politika topic. Off: Szal itt az az alapvető gond, hogy annak a vállalkozónak az emberei, akik végül is az utat építik nincsenek megfizetve, ergo ellopják az anyagot. Nálunk 10 éve aszfaltozták bagóért a kocsibehajtót. Azóta hibátlan. Nameg egyik vállalkozó adja a melót a másiknak, újabb, és újabb haszonnal. Ki kellene rúgni ezeket a beépült élősködő alakokat... On: Rezonátort tett vki a kocsiba? Lett észrevehető fogy- csökkenés? Link to comment Megosztás: More sharing options...
pjoc Elküldve Április10, 2005 Megoszt Elküldve Április10, 2005 Remélem nem lesz politika topic. Off: Szal itt az az alapvető gond, hogy annak a vállalkozónak az emberei, akik végül is az utat építik nincsenek megfizetve, ergo ellopják az anyagot. Nálunk 10 éve aszfaltozták bagóért a kocsibehajtót. Azóta hibátlan. Nameg egyik vállalkozó adja a melót a másiknak, újabb, és újabb haszonnal. Ki kellene rúgni ezeket a beépült élősködő alakokat... On: Rezonátort tett vki a kocsiba? Lett észrevehető fogy- csökkenés? Mennyit fogyaszt most neked?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ujjzol Elküldve Április10, 2005 Megoszt Elküldve Április10, 2005 Szasztok! Az üzemanyagárakhoz inkább nem szólok semmit, mert jót úgyse tudnék mondani... :( Csináltam én is egy fogyi mérést, az utóbb beletöltött 20l 440Km-re volt Lég, ez saccra 4,5L/100Km :lol: Ebben kb 70-30%-ban van országút/város(Pest). Kint általában 100-110, városban 60-80Km/h. Hálisten ilyen téren meg vagyok elégedve a verdával. Ezelőtt tavaly novemberben mértem fogyaszást, végigpengettem az M3-ason egész Polgárig (mentem Romániába, az arcom nekem is leszakadt mikor megláttam az új utakat! :protest: ), akkor is 110, 5 személy + csomagok :( , akkor kicsivel több mint 4l-re jött ki az átlagfogyasztás 100Km-enként. Üdv.: ujjzol Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabyka Elküldve Április10, 2005 Megoszt Elküldve Április10, 2005 Szasztok! Az üzemanyagárakhoz inkább nem szólok semmit, mert jót úgyse tudnék mondani... :( Csináltam én is egy fogyi mérést, az utóbb beletöltött 20l 440Km-re volt Lég, ez saccra 4,5L/100Km :D Ebben kb 70-30%-ban van országút/város(Pest). Kint általában 100-110, városban 60-80Km/h. Hálisten ilyen téren meg vagyok elégedve a verdával. Ezelőtt tavaly novemberben mértem fogyaszást, végigpengettem az M3-ason egész Polgárig (mentem Romániába, az arcom nekem is leszakadt mikor megláttam az új utakat! :protest: ), akkor is 110, 5 személy + csomagok :( , akkor kicsivel több mint 4l-re jött ki az átlagfogyasztás 100Km-enként. Üdv.: ujjzol :supz: Nagyon jó! Nekem még sosem sikerült 5.1 alá menni :lol: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Április11, 2005 Megoszt Elküldve Április11, 2005 A romániai utakról ti csak azt látjátok ami a határtól elvisz a nagyobb városokig. Azokat tényleg feljavították. De látnátok igy most tél után az erdélyi utakat ( a nem fő utakat). Két változat van. Vagy olyan, hogy nem tudsz csak kettessel meg hármassal menni, vagy pedig mész gyorsan és mikor a kanyar után előbukkan a régészeti ásatás már rég késő megállni. A mult héten 250 km-t kettessel meg hármassal mentem végig, mire hazaértem hullafáradt lettem. Fogyasztás is persze 7 felett lett. Annyira rossz volt, hogy megfogadtam, hogy egy jó darabig kirándulni csak arra megyek, ahol nemzetközi út van. Szegény autóm autópályát csak a németországi előéletében látott, mi csak most építjük...kb. 15 évig - akkor majd esetleg lehet száguldozni. Románia nagyon ért ahhoz, hogyan kozmetikázza a külföld felé mutatott arcát. Az Aktiv meg az RTL-es tesója (Fókusz) pedig direkt arra vannak kitalálva, hogy olcsó szenzációt hozzanak. OFF Topic vége Link to comment Megosztás: More sharing options...
ujjzol Elküldve Április11, 2005 Megoszt Elküldve Április11, 2005 A romániai utakról ti csak azt látjátok ami a határtól elvisz a nagyobb városokig. Azokat tényleg feljavították. De látnátok igy most tél után az erdélyi utakat ( a nem fő utakat). Két változat van. Vagy olyan, hogy nem tudsz csak kettessel meg hármassal menni, vagy pedig mész gyorsan és mikor a kanyar után előbukkan a régészeti ásatás már rég késő megállni. A mult héten 250 km-t kettessel meg hármassal mentem végig, mire hazaértem hullafáradt lettem. Fogyasztás is persze 7 felett lett. Annyira rossz volt, hogy megfogadtam, hogy egy jó darabig kirándulni csak arra megyek, ahol nemzetközi út van. Szegény autóm autópályát csak a németországi előéletében látott, mi csak most építjük...kb. 15 évig - akkor majd esetleg lehet száguldozni. Románia nagyon ért ahhoz, hogyan kozmetikázza a külföld felé mutatott arcát. Az Aktiv meg az RTL-es tesója (Fókusz) pedig direkt arra vannak kitalálva, hogy olcsó szenzációt hozzanak. OFF Topic vége OFF Én ezt pontosan tudom, h így van. Én aztán tudnék mesélni a román utakról! :twisted: Csakhogy eddig a nemzetközi útvonalak is olyan állapotban voltak mint az általad említett kisebb rangú utak, én az ehez képest történt változáson ámultam. A politikát + nem szeretem :( ON Üdv.: ujjzol Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Április11, 2005 Megoszt Elküldve Április11, 2005 Mennyit fogyaszt most neked?? Legutóbb 7.6 volt, full város, rövid távokon. Csak ámulok, h ez a kocsi egyeseknek 6L alatt zabbant, de hát ez van, nekem nem akar, pedig elég nyugisan megyek, nem nyomom neki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Április11, 2005 Megoszt Elküldve Április11, 2005 Legutóbb 7.6 volt, full város, rövid távokon. Csak ámulok, h ez a kocsi egyeseknek 6L alatt zabbant, de hát ez van, nekem nem akar, pedig elég nyugisan megyek, nem nyomom neki. Szerintem nincs okod csodálkozni. Én is kihozom a 6 alattit, de akkor ha tényleg csak országút. Ha már egy adag város is van, holtbiztos, hogy 6 felé megy. 7.5-nél nagyobbat nem mértem, de szerintem full város még nagyobbat is tud produkálni (a telitalpas városi kiugrások nem hiszem, hogy jót tesznek a fogyasztásnak - ehhez tényleg kevés az 1.4). Próbáld meg egyszer: az egyik város végén telitank - nyugisan a másik városig - ott megint telitank. Na nekem igy jön ki az 5-höz közeli fogyi. Ja, nem árt ha a két város közt minél nagyobb a távolság, hogy a telitöltés szubjektivizmusából adódó mérési hibát elnyomja. Mégegyszer: szerintem jól fogyaszt az autód, de próbáld ki a fentieket is. Írd meg az eredményt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Április11, 2005 Megoszt Elküldve Április11, 2005 Szerintem nincs okod csodálkozni. Én is kihozom a 6 alattit, de akkor ha tényleg csak országút. Ha már egy adag város is van, holtbiztos, hogy 6 felé megy. 7.5-nél nagyobbat nem mértem, de szerintem full város még nagyobbat is tud produkálni (a telitalpas városi kiugrások nem hiszem, hogy jót tesznek a fogyasztásnak - ehhez tényleg kevés az 1.4). Próbáld meg egyszer: az egyik város végén telitank - nyugisan a másik városig - ott megint telitank. Na nekem igy jön ki az 5-höz közeli fogyi. Ja, nem árt ha a két város közt minél nagyobb a távolság, hogy a telitöltés szubjektivizmusából adódó mérési hibát elnyomja. Mégegyszer: szerintem jól fogyaszt az autód, de próbáld ki a fentieket is. Írd meg az eredményt. Szerintem is tök reális a fogyim, pláne, hogy a gyári városi adat 8,6. Télen is megvagyok 8 körül ugyanígy, míg nyáron, a melegben 7.2 körülre állt be tavaly. Várost trükkösen oldom meg, nagyon dugóban nem vagyok, Keresztúrról járok be az Örsre melózni. De kikerülök mindent, igaz, kanyarogni kell, sok a fékezés, gyorsítás. Hosszabb autópályás utam ritkán van, évi 2-3 max. Azokat pedig arra szoktam használni, h kicsit kiégessem a mociból a kormot. De majd egyszer meg fogom nézni. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Április11, 2005 Megoszt Elküldve Április11, 2005 Leslie: néha kirándulhatnál is egyet...a folytonos munka nem tesz jót a közérzetnek :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Április11, 2005 Megoszt Elküldve Április11, 2005 Leslie: néha kirándulhatnál is egyet...a folytonos munka nem tesz jót a közérzetnek :( A kirándulás meg a házfelújítástól megcsappant pénztárcámnak nem tesz jót. Off: kb 13 éve nem nyaraltam. Idén sem lesz rá időm. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Április11, 2005 Megoszt Elküldve Április11, 2005 A kirándulás meg a házfelújítástól megcsappant pénztárcámnak nem tesz jót. Off: kb 13 éve nem nyaraltam. Idén sem lesz rá időm. :( Kár hogy OFF, de ennek a hasznosságárol még elvitatkoznék...én is ezt csináltam egy időben... Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Április11, 2005 Megoszt Elküldve Április11, 2005 Na meg kevés pénzből is meg lehet uszni...a látványért nem kell fizetni...de ez nem ide tartozik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pjoc Elküldve Április11, 2005 Megoszt Elküldve Április11, 2005 Legutóbb 7.6 volt, full város, rövid távokon. Csak ámulok, h ez a kocsi egyeseknek 6L alatt zabbant, de hát ez van, nekem nem akar, pedig elég nyugisan megyek, nem nyomom neki. Az nemsok szerintem városban! :wink: Nekem 6,2 - 7,2 attól függően, hogy mennyi város van benne! A jövőhétvégén megyünk Sopronba :( , majd mérek egy autópályás fogyasztást, 4 személlyel! A múltkor 6 ra jött ki, 640 Km, az autópályán 130 amúgy 100 körül! Mondjuk, amióta nem megy annyira /2hete/, azóta nem is fogyaszt! 5,5 meg 5,8 volt a két utólsó fogyi! De ez tatásan, max 90 8) ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gyuri_bácsi Elküldve Április11, 2005 Megoszt Elküldve Április11, 2005 Hali! Új tulajdonosként én is kiváncsi voltam a fogyasztásomra. Eddig nagyrészt Szolnok-Debrecen-Szolnok 4- főút megpakolva 4 fő 120-as tempóval 320km-en 18L. Először nem akartam hinni a szememnek: 5,6??? :shock: Pedig induláskor csurig tankolva, érkezéskor csurig tankolva. Azt hittem csak dízeleknél létezik ilyen fogyasztás... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts