Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Fogyasztás

neonx

Recommended Posts

Napi 3-4 km, az kb 2x 2km. Miért nem sétálsz? Nekem eszembe nem jutna 2km-ert kocsival megtenni, 10-15 perc séta.
Mert kell a munkámhoz az autó. Ebben az időszakban nem kellet sehova sem mennem.

Hasonló körülmények között sem fogyasztott még enyit. Igazából 9 felett csak idén jártam. Akkor meg a fals levegő miatt. (Gondolom én)

Megosztás:

Na, most, hogy melegebb van, meg mentem több hosszútávot, kezd alakulni a fogyasztás :) 440km van benne az utolsó tankolás óta (46.3L), és még a legalsó (12.5L?) jelzés felett van a mutató. Így talán 600km is belemegy, de már 550nek is örülnék, ami még mindig kevés, ill. sok fogyasztás, de a rövidtávok most is megvannak. Na majd meglátjuk mi lesz a következő tankolásnál...

Megosztás:

Szóval sok az a 11 liter (FOGYASZTÁS). Még ha 2 km is az egyben levezett táv.
Most meg voltam Bp-n. Csak város, órákig sorbanállás. Jelentősen kevesebb lesz.Előző 200km-nél az 1/2 és 3/4 között volt a mutató, most meg 190 km után 3/4 felett van még.Különbség: másodszor nem hideg motorral jártam. Pedig mindkettő város. Érdekes...
Megosztás:

Most meg voltam Bp-n. Csak város, órákig sorbanállás. Jelentősen kevesebb lesz.Előző 200km-nél az 1/2 és 3/4 között volt a mutató, most meg 190 km után 3/4 felett van még.Különbség: másodszor nem hideg motorral jártam. Pedig mindkettő város. Érdekes...

Én szóltam... :)

Megosztás:

Hogy is van ez? Ha nem mozdul a benzin szint mutató a pöcökről, akkor van benne 4-5L? Vmi ilyet olvastam, de jó lenne tutira menni. :)

Nekem az a tapasztalatom, hogy főképpen hidegben igaz. Én mentem kifeküdt mutatóval kétszer is még kb. 20-30 kilométert, és mikor ezután teletank, akkor 49 litret tudtam belegyurni. De a felelösséget nem vállalom, ha ott maradsz a forgalom közepében. ;) Legalább egy flakon benzint vigyél magaddal... .

Megosztás:

Hogy is van ez? Ha nem mozdul a benzin szint mutató a pöcökről, akkor van benne 4-5L? Vmi ilyet olvastam, de jó lenne tutira menni. ;)

Nehogy úgy járj vele, mint én: mikor vettem a kocsit, a kereskedésből elindulva néztem, hogy a mutató a piros rész tetejénél van, mondom ezzel akár még haza is érek (~40km), erre 2 kereszteződéssel odébb megállt a kocsi ;) Nagy nehezen lefordultam vele jobbra egy mellékutcába. El kellett gyalogolnom egy benyakútig, kérni kannában benzint, vissza a kocsihoz, aztán a benzinkúthoz érve tankolni bele. Azóta nem hiszek a műszernek, sosem várom meg, hogy a pirosig leérjen a mutató, bár most az új műszerfallal még nem tettem próbát... :)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.