leslie Elküldve Február26, 2006 Megoszt Elküldve Február26, 2006 Akkor neked a műszerrel vagy a jeladóval van bajod, én mindig csak egy kattanásig tankolom és akkor is szépen 52-re áll be. Szal nézd meg hogy egy kattanásnál hol van és akkor tudsz viszonyítani, hogy mennyit csal - persze simán lehet hogy nem lineáris a csalás és akkor mind1. A lényeg, hogy ennyire akkor sem szabad teletölteni. Nekem volt olyan, h kattanás után 7L ment bele. Az pedig maximum 45L. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Február26, 2006 Megoszt Elküldve Február26, 2006 Fogyasztás: Fél tank benya városban használva ment el, a másik fele meg az évnyitóra menet és haza... vagyis visszafelé Törökszentmiklósig volt elég... 580 km --> 43 Liter ment bele ==> 7,41 L/100 km Mostmár műkszik a Futó Gabi BC-je... jelenleg 6 L/100 km-s átlagfogyit mutat... mostmár sajna városi utak következnek, szóval fog ez még jóval fentebb is menni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Február26, 2006 Megoszt Elküldve Február26, 2006 (edited) Na az is lehet befolyásoló. Október óta nem volt ellenőrizve. Bár nem látom laposnak a gumikat. Viszont nekem az autó hideg motornál, mikor meg kell állnom, leáll. Utánna meg kicsit dadogva, erőlködve megy egy darabig. Aztán meg minden rendben. Szerintem ennek az oka is benne van a fogyasztásomban. 2 tizedet nem látsz meg a keréken, 3-at talán, ugyanakkor az már komolyan hat a fogyasztásra, nem beszélve a kocsi stabilitásáról. Világért sem állítom, hogy ez a bajod, de nem árt megnézni! A motorleállásodhoz hasonló jelenség okán nekem két hónapja "lambada szonda" cserére be kellett vonulnom a kórházba, akarom mondani a szervízbe. Nekem is megugrott a fogyim 11 literre, ami most csere után csak 8,5. Gyári lambada beszerelve 42k. (Smile) Módosítva Február26, 2006 : epk947 Link to comment Megosztás: More sharing options...
szauter74 Elküldve Február27, 2006 Megoszt Elküldve Február27, 2006 2 tizedet nem látsz meg a keréken, 3-at talán, ugyanakkor az már komolyan hat a fogyasztásra, nem beszélve a kocsi stabilitásáról. Világért sem állítom, hogy ez a bajod, de nem árt megnézni! A motorleállásodhoz hasonló jelenség okán nekem két hónapja "lambada szonda" cserére be kellett vonulnom a kórházba, akarom mondani a szervízbe. Nekem is megugrott a fogyim 11 literre, ami most csere után csak 8,5. Gyári lambada beszerelve 42k. (Smile) Úgy legyen! Nem szeretnék 50k felett fizetni. A gumit ma megnézetem. Köszi a tanácsot! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gyuri_bácsi Elküldve Február27, 2006 Megoszt Elküldve Február27, 2006 Múlt héten volt egy kis tavasz, meglátszott a fogyasztásban is: 27l/440km = 6,1 Leginkább országút, megszokott 120-as tempó :rolleyes: Mol 95-ös + spuri Eddig rövid utak + hideg miatt nem nagyon volt 7 alatt... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Silver79 Elküldve Február27, 2006 Megoszt Elküldve Február27, 2006 Múlt héten volt egy kis tavasz, meglátszott a fogyasztásban is: 27l/440km = 6,1 Leginkább országút, megszokott 120-as tempó :blink: Mol 95-ös + spuri Eddig rövid utak + hideg miatt nem nagyon volt 7 alatt... Hú de örülnék egy ilyen fogyinak :rolleyes: Spuri nállad mennyit számít? Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Február27, 2006 Megoszt Elküldve Február27, 2006 Múlt héten volt egy kis tavasz, meglátszott a fogyasztásban is: 27l/440km = 6,1 Leginkább országút, megszokott 120-as tempó :blink: Mol 95-ös + spuri Eddig rövid utak + hideg miatt nem nagyon volt 7 alatt... Ma kirándultunk, dimbes-dombos Vértes és Dunakanyar, félúton Tát-ig 6,7 átlag, visszafelé már sötétedett és sötétben többet fogyaszt, ezért 7 lityis átlagot mért a BC. Ez nekem csudajó az utóbbi 3 hónap 8,5-ös átlagához képest. Igaz nem sok városi volt benne, és max 100 itt-ott. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Február27, 2006 Megoszt Elküldve Február27, 2006 sötétben többet fogyaszt... Ez mi? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Február27, 2006 Megoszt Elküldve Február27, 2006 Ez mi? :blink: Biztos nehezebb leolvasni. :rolleyes: A bekapcsolt világítás néhány decivel megdobja a fogyasztást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Február27, 2006 Megoszt Elküldve Február27, 2006 Ez mi? :blink: Há, hogy hazafelé má igyekszik az embernek fia! :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Február27, 2006 Megoszt Elküldve Február27, 2006 Há, hogy hazafelé má igyekszik az embernek fia! :rolleyes: Így már értem. :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Február27, 2006 Megoszt Elküldve Február27, 2006 30.8L/413km, full Bp, 7.45L. Alakulni fog ez, jöhetne már a jó idő, akkor becélzok egy 6.9-et. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gyuri_bácsi Elküldve Február28, 2006 Megoszt Elküldve Február28, 2006 Hú de örülnék egy ilyen fogyinak :rolleyes: Spuri nállad mennyit számít? Minimum fél litert jelent, de nekem eddig sem volt valami nagy étvágyú az autóm. Flakon felirata szerint 8-12% fogyi csökkenés... Én 1500-ért veszem. Az elvileg 250L benyához elég: kb. 6Ft plusz. 250 forintos benzinnél ez 2,6%. Ennél biztosan nagyobb a fogyasztáscsökkenés. Szerintem a magyar benzinen érdemes javítani vmivel. Valaki fejtegette, hogy a 95-ös oktánszáma itthon 91 körül van... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Silver79 Elküldve Február28, 2006 Megoszt Elküldve Február28, 2006 Minimum fél litert jelent, de nekem eddig sem volt valami nagy étvágyú az autóm. Flakon felirata szerint 8-12% fogyi csökkenés... Én 1500-ért veszem. Az elvileg 250L benyához elég: kb. 6Ft plusz. 250 forintos benzinnél ez 2,6%. Ennél biztosan nagyobb a fogyasztáscsökkenés. Szerintem a magyar benzinen érdemes javítani vmivel. Valaki fejtegette, hogy a 95-ös oktánszáma itthon 91 körül van... És szerinted nem jobb pld a vipower mint normál + spuri? Vagy ez hülyeség :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gyuri_bácsi Elküldve Február28, 2006 Megoszt Elküldve Február28, 2006 Mindenki maga dönti el, hogy neki mi jó... Én Vipovertől olcsóbban kihozom a benyát, ráadásul a Spuri-nak elég jó "mellékhatásai" vannak. víz diszpergálása, plusz kenés, tisztítás ... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Silver79 Elküldve Február28, 2006 Megoszt Elküldve Február28, 2006 Mindenki maga dönti el, hogy neki mi jó... Én Vipovertől olcsóbban kihozom a benyát, ráadásul a Spuri-nak elég jó "mellékhatásai" vannak. víz diszpergálása, plusz kenés, tisztítás ... Csak érdeklődök hogy mit érdemes :rolleyes: Én most vipowert tankoltam csak az a baj hogy nem azonosak a körülmények de kiváncsi leszek a fogyasztásra :blink: Aztán majd spurizok is egyet ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gyuri_bácsi Elküldve Február28, 2006 Megoszt Elküldve Február28, 2006 Érdemes több tankolást megtenni mindkét módszerrel, akkor tudsz majd jobban viszonyítani. Egy flakon Spuri egyébként is 5 tankoláshoz elég. SZVSZ a kutakat is érdemes megválogatni, hogy hol tankolsz, mivel ki vannak adva alvállalkozónak, ott meg már embere válogatja, hogy mit csinál a benyával... Egyik barátom "neves" kútnál tankolt 95-öst. Sráct szólt neki, hogy inkább tankoljon 98-ast. Ő azt hitte szívatni akarja. Kb 10 Km után kocsi leáll, utána irány kókler szerelő, aki a kocsit szétbarkácsolni tudta, össze már nem. Négy hónap és három autószerelő után sikerült kicserélni a benyaszűrőt... :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Február28, 2006 Megoszt Elküldve Február28, 2006 Minimum fél litert jelent, de nekem eddig sem volt valami nagy étvágyú az autóm. Flakon felirata szerint 8-12% fogyi csökkenés... Én 1500-ért veszem. Az elvileg 250L benyához elég: kb. 6Ft plusz. 250 forintos benzinnél ez 2,6%. Ennél biztosan nagyobb a fogyasztáscsökkenés. Szerintem a magyar benzinen érdemes javítani vmivel. Valaki fejtegette, hogy a 95-ös oktánszáma itthon 91 körül van... Hol sikerült ennyiért spurit venni? Fehérváron ahol venni szoktam folyamatosan emelik. Amióta használom kb fél éve így megy az ára: 1800 1850 1900 1980 Mondtam a boltosnak 2000 fölé megy nem veszek többet! (dehogynem csak hátha így nem emeli tovább az árat :rolleyes: ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Silver79 Elküldve Február28, 2006 Megoszt Elküldve Február28, 2006 Érdemes több tankolást megtenni mindkét módszerrel, akkor tudsz majd jobban viszonyítani. Egy flakon Spuri egyébként is 5 tankoláshoz elég. SZVSZ a kutakat is érdemes megválogatni, hogy hol tankolsz, mivel ki vannak adva alvállalkozónak, ott meg már embere válogatja, hogy mit csinál a benyával... Egyik barátom "neves" kútnál tankolt 95-öst. Sráct szólt neki, hogy inkább tankoljon 98-ast. Ő azt hitte szívatni akarja. Kb 10 Km után kocsi leáll, utána irány kókler szerelő, aki a kocsit szétbarkácsolni tudta, össze már nem. Négy hónap és három autószerelő után sikerült kicserélni a benyaszűrőt... :rolleyes: Valahogy össze kellene az ilyen kutakat gyűjteni.Após jelöltemék is hasonlóan jártak picit vizezett volt a benya :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gyuri_bácsi Elküldve Február28, 2006 Megoszt Elküldve Február28, 2006 Hol sikerült ennyiért spurit venni? Van ismerős nagykereskedő; ideadja beszerzési áron. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Silver79 Elküldve Február28, 2006 Megoszt Elküldve Február28, 2006 Hol sikerült ennyiért spurit venni? Fehérváron ahol venni szoktam folyamatosan emelik. Amióta használom kb fél éve így megy az ára: 1800 1850 1900 1980 Mondtam a boltosnak 2000 fölé megy nem veszek többet! (dehogynem csak hátha így nem emeli tovább az árat :blink: ) Neked is működik? Mit veszel észre? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Február28, 2006 Megoszt Elküldve Február28, 2006 Neked is működik? Mit veszel észre? :rolleyes: 0,5-1l fogyasztáscsökkenés és sokkal jobb hidegindítás! Előtte nehezen kapta el ha hidegen indítottam és ha elkapta akkor is ingadozott pár mp.-ig kicsit a fordulatszám. Na ez teljesen eltűnt. Még -14-ben is pöcc-röff :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február28, 2006 Megoszt Elküldve Február28, 2006 Fehérváron ahol venni szoktam folyamatosan emelik. És ha szabad érdeklődnöm, Fehérváron konkrétan hol szoktad beszerezni? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Február28, 2006 Megoszt Elküldve Február28, 2006 És ha szabad érdeklődnöm, Fehérváron konkrétan hol szoktad beszerezni? :rolleyes: Én még Bp-en sem láttam, pedig már vagy 1 éve úgy vok vele, h vennék, csak sehol sincs, ahova járok. Úgyhogy bukják a boltot. :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szauter74 Elküldve Március1, 2006 Megoszt Elküldve Március1, 2006 Én még Bp-en sem láttam, pedig már vagy 1 éve úgy vok vele, h vennék, csak sehol sincs, ahova járok. Úgyhogy bukják a boltot. :rolleyes: Most már én is tudom! Spuri forgalmazól Bp.-n: http://www.spuri-adalek.hu/ ; Belépés ; Képviseletek ; Budapest város linket keresd meg. Remélem segít. :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts