Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Fogyasztás

neonx

Recommended Posts

Most tankoltam 438 km 43,8 Liter!!!!!

Kéne valamit tennem!

Gond van a motorral.

Eddig mennyi volt? Volt-e változás az utolsó tankolásod óta a szokásos útvonalhoz képest (több város, hegyvidék, stb) ha igen, akkor nem kell egyből ráugrani a motorra. Ha ez régóta és folyamatosan növekszik, akkor nem árt egy kis motordiagnosztika.

Megosztás:

Kéne valamit tennem!

Gond van a motorral.

Csak városban, télen, egy 10 éves mocitól ez gyári adat. Viccen kívül.

X14XE GYÁRI (azaz gyári) fogyija városban 8.8.

Innetől kezdve szerintem nincs sok vita. :rolleyes:

Megosztás:

Csak városban, télen, egy 10 éves mocitól ez gyári adat. Viccen kívül.

X14XE GYÁRI (azaz gyári) fogyija városban 8.8.

Innetől kezdve szerintem nincs sok vita. :rolleyes:

Nekem a múltkor volt 11.3 is, de most kicsivel jobb idő van, és 9-10 közé várom.

Szal a 10 lityi nem gáz, főleg, ha nagyrésze város.

Megosztás:

Szal a 10 lityi nem gáz, főleg, ha nagyrésze város.

1.4-től sztem az. Nekem fix 7.5, kivéve az utolsó elötti, amikor fórumos tanácsra 1 hetet 2500-ig pörgettem, mert akkor egyből felment 7.8-ra. Az előző már megint 7.5 lett.

És ez is tél, és csak város. :rolleyes:

Megosztás:

Kéne valamit tennem!

Gond van a motorral.

Szó szerint értem, hogy gond van a motorral. Lásd: motor topic.

Ennyi még akkor sem volt, mikor 3 hengerrel jártam.

Előző 9,15 volt. Változás: nincs -10 fok, fordulat magasabb tartományban 2000-3000.

2004 decemberben 7 alatt evett, azóta folyamatosan növekszik. Még nyáron is.

Megosztás:

Most én is félek picit, hogy sok lesz a fogyasztásom... telitank volt. Ennyire teli talán nem is létezik :rolleyes: :blink: teljesen üres tankra töltöttem kannából 4.5 litert, majd rögtön elgurulva kútra, belement még 47.5! Ez ha jól számolom több, mint 50L, pedig akkora elvileg a tank ;) Na szóval most 450km van benne, és már a piros sáv és az első csík között vagyok, szóval talán van benne még 10-12L. Az is igaz, hogy annyiból még elmegyek 170km körül, de akkor is 8 felett fog kijönni. De az megintcsak igaz, hogy egy kb 100km-es országúti távot leszámítva 100% város, nagyrészt 5km alatti távokkal, úgyhogy nemtudom, talán még normális ez az érték. Na de majd meglátjuk egész pontosan, ha belemegy a következő teletank. Csak teljesen pontosan nemtudom majd kiszámítani, hiszen nemtudom, hogy pontosan mennyi ment a tankba, az első kattanás után még jó 10szer kattant, tényleg nagyon telenyomtam :D De csak azért, mert zavart, hogy amikor az első kattanásig nyomom csak, akkor a szintjelző műszer az 50L-es és az utána következő első csík közé áll be. Most is hogy több, mint 50L ment bele, még mostsem állt teljesen függőlegesen az a fránya mutató ;) Most is lejebb volt 1-2 miliméterrel. Ennyit a műszer pontosságáról...

Megosztás:

Most én is félek picit, hogy sok lesz a fogyasztásom... telitank volt. Ennyire teli talán nem is létezik :blink: ;) teljesen üres tankra töltöttem kannából 4.5 litert, majd rögtön elgurulva kútra, belement még 47.5! Ez ha jól számolom több, mint 50L, pedig akkora elvileg a tank :D Na szóval most 450km van benne, és már a piros sáv és az első csík között vagyok, szóval talán van benne még 10-12L. Az is igaz, hogy annyiból még elmegyek 170km körül, de akkor is 8 felett fog kijönni. De az megintcsak igaz, hogy egy kb 100km-es országúti távot leszámítva 100% város, nagyrészt 5km alatti távokkal, úgyhogy nemtudom, talán még normális ez az érték. Na de majd meglátjuk egész pontosan, ha belemegy a következő teletank. Csak teljesen pontosan nemtudom majd kiszámítani, hiszen nemtudom, hogy pontosan mennyi ment a tankba, az első kattanás után még jó 10szer kattant, tényleg nagyon telenyomtam ;)

Csak a telitanknál figyelj, hogy nehogy úgy járj, mint Ivannorbi.. :rolleyes:

Megosztás:

Most én is félek picit, hogy sok lesz a fogyasztásom... telitank volt. Ennyire teli talán nem is létezik :rolleyes: :blink: teljesen üres tankra töltöttem kannából 4.5 litert, majd rögtön elgurulva kútra, belement még 47.5! Ez ha jól számolom több, mint 50L, pedig akkora elvileg a tank ;) Na szóval most 450km van benne, és már a piros sáv és az első csík között vagyok, szóval talán van benne még 10-12L. Az is igaz, hogy annyiból még elmegyek 170km körül, de akkor is 8 felett fog kijönni. De az megintcsak igaz, hogy egy kb 100km-es országúti távot leszámítva 100% város, nagyrészt 5km alatti távokkal, úgyhogy nemtudom, talán még normális ez az érték. Na de majd meglátjuk egész pontosan, ha belemegy a következő teletank. Csak teljesen pontosan nemtudom majd kiszámítani, hiszen nemtudom, hogy pontosan mennyi ment a tankba, az első kattanás után még jó 10szer kattant, tényleg nagyon telenyomtam :D De csak azért, mert zavart, hogy amikor az első kattanásig nyomom csak, akkor a szintjelző műszer az 50L-es és az utána következő első csík közé áll be. Most is hogy több, mint 50L ment bele, még mostsem állt teljesen függőlegesen az a fránya mutató ;) Most is lejebb volt 1-2 miliméterrel. Ennyit a műszer pontosságáról...

Első kattanásnál abba kell hagyni. Kell az a légtér a tágulás miatt!

Megosztás:

Első kattanásnál abba kell hagyni. Kell az a légtér a tágulás miatt!

Igen, mostmár én is tudom, legközelebb úgy fogom csinálni. Max mindig ugyanannál a kútnál, ugyanannál a kútfejnél fogok tankolni, akkor talán tudok mérni egy kb pontos fogyasztást.

Megosztás:

Én is kiváncsian várom a következő fogyit jó lenne ha kicsit közelebb lenne a 7-hez :blink:

Bár ha kell a proteces kúra akkor ezt nem fogom megtudni ,de valamelyik nap még egy alapjárati tisztítást beütemezek.

Lehet csak jövő hétvége lesz belőle ;)

Éspedig? Hogyjárt?

Erre én is kiváncsi vagyok :rolleyes:

Megosztás:

Szó szerint értem, hogy gond van a motorral. Lásd: motor topic.

Ennyi még akkor sem volt, mikor 3 hengerrel jártam.

Előző 9,15 volt. Változás: nincs -10 fok, fordulat magasabb tartományban 2000-3000.

2004 decemberben 7 alatt evett, azóta folyamatosan növekszik. Még nyáron is.

Akkor marad a motordiagnosztika, vagy első körben magad próbálod lellenőrizni amit a lehetőséged enged. Pl gyertyák állapota, légyszűrő. Ja, el ne felejtsem, hogyan áll az akkumulátorod? Jó ha a nyugalmi feszültsége legalább 12,8V, ha nem, és csak mondjuk 12,2 ráadásul rövid utakra használod az is tehet róla bizonyos mértékig. Én rendszeresen figyelem, és ha kell rátöltök. Nézd meg a motor testvezetékét is nincs-e lerongyolódva, vagy a csatlakozások korrodálva!

Megosztás:

Akkor marad a motordiagnosztika, vagy első körben magad próbálod lellenőrizni amit a lehetőséged enged. Pl gyertyák állapota, légyszűrő. Ja, el ne felejtsem, hogyan áll az akkumulátorod? Jó ha a nyugalmi feszültsége legalább 12,8V, ha nem, és csak mondjuk 12,2 ráadásul rövid utakra használod az is tehet róla bizonyos mértékig. Én rendszeresen figyelem, és ha kell rátöltök. Nézd meg a motor testvezetékét is nincs-e lerongyolódva, vagy a csatlakozások korrodálva!

Ezek rendben. Most szereztem gyári gyújtókábeleket.

Kiváncsi leszek a reggeli leállásra.

Na meg a fogyasztásra.

Megosztás:

az első kattanás után még jó 10szer kattant, tényleg nagyon telenyomtam :rolleyes: De csak azért, mert zavart, hogy amikor az első kattanásig nyomom csak, akkor a szintjelző műszer az 50L-es és az utána következő első csík közé áll be. Most is hogy több, mint 50L ment bele, még mostsem állt teljesen függőlegesen az a fránya mutató :blink: Most is lejebb volt 1-2 miliméterrel. Ennyit a műszer pontosságáról...

Akkor neked a műszerrel vagy a jeladóval van bajod, én mindig csak egy kattanásig tankolom és akkor is szépen 52-re áll be. Szal nézd meg hogy egy kattanásnál hol van és akkor tudsz viszonyítani, hogy mennyit csal - persze simán lehet hogy nem lineáris a csalás és akkor mind1. A lényeg, hogy ennyire akkor sem szabad teletölteni.

Megosztás:

Ezek rendben. Most szereztem gyári gyújtókábeleket.

Kiváncsi leszek a reggeli leállásra.

Na meg a fogyasztásra.

Gumi nyomás? Én annóóó a ferde hátúval körbe 2,1-el jártam ami egy picit több mint az egy szemályes előírás és kevesebb mint a terhelt, de így legalább lustasági alapon nem változtattam a terheléstől függően. Nekem bevált. Volt, hogy nem figyeltem a gumi nyomást 1-2 hónapig, és lement 1,8-ra. A fogyim rögtön felment fél literrel! Ebből (is) észre lehet venni a gumi nyomás problémát. Igaz én nem mértem a fogyit állandóan, viszont számlák és megtett kilométer alapján havi és éves átlagot tudok. :rolleyes:

Megosztás:

Gumi nyomás? Én annóóó a ferde hátúval körbe 2,1-el jártam ami egy picit több mint az egy szemályes előírás és kevesebb mint a terhelt, de így legalább lustasági alapon nem változtattam a terheléstől függően. Nekem bevált. Volt, hogy nem figyeltem a gumi nyomást 1-2 hónapig, és lement 1,8-ra. A fogyim rögtön felment fél literrel! Ebből (is) észre lehet venni a gumi nyomás problémát. Igaz én nem mértem a fogyit állandóan, viszont számlák és megtett kilométer alapján havi és éves átlagot tudok. :rolleyes:

Na az is lehet befolyásoló. Október óta nem volt ellenőrizve. Bár nem látom laposnak a gumikat.

Viszont nekem az autó hideg motornál, mikor meg kell állnom, leáll. Utánna meg kicsit dadogva, erőlködve megy egy darabig. Aztán meg minden rendben.

Szerintem ennek az oka is benne van a fogyasztásomban.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.