zotya975 Elküldve Május15, 2014 Megoszt Elküldve Május15, 2014 Szép napot az uraknak. Kb 1 hónappal ezelőtt vásároltam új felniket új gumikkal 175/70 R13rol lett cserélve 185/60 R14-re most mértem átlagfogyasztást eddig kb 7,5 liter volt 100km-en. Most 6 litert számoltam és csodálkoztam nagyon. Jah és ezzel majdnem egy időben ki lett szedve a katalizátor de én azt hittem növekedni fog a fogyasztásom. Ez lenne a normális fogyasztás? X14NZ motor van az autóban. azt hiszem elmondtam mindent :) Egyenlőre örülök és csodálkozom kicsit :) A katalizátor alapból visszafogja egy picit a motort, ha meg össze volt omolva vagy olvadva akkor meg nagyon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Május15, 2014 Megoszt Elküldve Május15, 2014 Szép napot az uraknak. Kb 1 hónappal ezelőtt vásároltam új felniket új gumikkal 175/70 R13rol lett cserélve 185/60 R14-re most mértem átlagfogyasztást eddig kb 7,5 liter volt 100km-en. Most 6 litert számoltam és csodálkoztam nagyon. Jah és ezzel majdnem egy időben ki lett szedve a katalizátor de én azt hittem növekedni fog a fogyasztásom. Ez lenne a normális fogyasztás? X14NZ motor van az autóban. azt hiszem elmondtam mindent :) Egyenlőre örülök és csodálkozom kicsit :) meg mondjuk reggelente sem önti befelé a benzint a motor... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sike Elküldve Május16, 2014 Megoszt Elküldve Május16, 2014 A katalizátor alapból visszafogja egy picit a motort, ha meg össze volt omolva vagy olvadva akkor meg nagyon. Tudom hogy vissza fogja de azt hittem hogy több lessz hogy nincs ott... :) kb 2,5 éve van nállam az autó elősször 8 liter volt majd termosztát csere után lement 7,5-re persze volt néhe több is meg néha kevesebb is kicsivel, jobb lábtol függően :blush: szeretem a hangját :) Igazábol csak gondoltam megosztom veletek :) Aztán jó mókát nektek az Opeles hétvégén :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május16, 2014 Megoszt Elküldve Május16, 2014 Tudom hogy vissza fogja de azt hittem hogy több lessz hogy nincs ott... :) kb 2,5 éve van nállam az autó elősször 8 liter volt majd termosztát csere után lement 7,5-re persze volt néhe több is meg néha kevesebb is kicsivel, jobb lábtol függően :blush: szeretem a hangját :) Igazábol csak gondoltam megosztom veletek :) Aztán jó mókát nektek az Opeles hétvégén :) Igazából ezen megoszlanak a vélemények, van aki azt mondja kell az a fojtás a motornak amit a katalizátor ad, van aki azt mondja hogy jobb nélküle. Nekem most érezhetően jobb hogy nincs benne, de nekem kicsit össze volt olvadva, csak az a hülye sípoló-repedfazék hang ne lenne 3000-alatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve Május16, 2014 Megoszt Elküldve Május16, 2014 Igazából ezen megoszlanak a vélemények, van aki azt mondja kell az a fojtás a motornak amit a katalizátor ad, van aki azt mondja hogy jobb nélküle. Nekem most érezhetően jobb hogy nincs benne, de nekem kicsit össze volt olvadva, csak az a hülye sípoló-repedfazék hang ne lenne 3000-alatt. 2t-nek kell a fojtás, a 4t-nek nem kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május16, 2014 Megoszt Elküldve Május16, 2014 2t-nek kell a fojtás, a 4t-nek nem kell. Mondjuk azt észrevettem hogy minél közelebb bontom le a leömlőhőz anál könnyebben pörög, de tesztkörre nem mertem menni vele. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve Május16, 2014 Megoszt Elküldve Május16, 2014 Mondjuk azt észrevettem hogy minél közelebb bontom le a leömlőhőz anál könnyebben pörög, de tesztkörre nem mertem menni vele. :D jelenleg a hátsódob pihenő fázisban vár a szerszámosban, egész kellemesen sportos hangja van így a szekérnek, igaz hogy nem megy, de legalább van hangja :D ha másnem egy csődarabot ráhúzok a csőre ami a középdobból jön úgy hogy vágok ki belölle ék alakot hogy össze is lehesen nyomni hogy a hátsó dobba meg belemennyen Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május16, 2014 Megoszt Elküldve Május16, 2014 jelenleg a hátsódob pihenő fázisban vár a szerszámosban, egész kellemesen sportos hangja van így a szekérnek, igaz hogy nem megy, de legalább van hangja :D ha másnem egy csődarabot ráhúzok a csőre ami a középdobból jön úgy hogy vágok ki belölle ék alakot hogy össze is lehesen nyomni hogy a hátsó dobba meg belemennyen Van benne egy kanyar is ahogy megkerüi a hidat nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május16, 2014 Megoszt Elküldve Május16, 2014 jelenleg a hátsódob pihenő fázisban vár a szerszámosban, egész kellemesen sportos hangja van így a szekérnek, igaz hogy nem megy, de legalább van hangja :D ha másnem egy csődarabot ráhúzok a csőre ami a középdobból jön úgy hogy vágok ki belölle ék alakot hogy össze is lehesen nyomni hogy a hátsó dobba meg belemennyen Van benne egy kanyar is ahogy megkerüi a hidat nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve Május16, 2014 Megoszt Elküldve Május16, 2014 kb 2-3 centi lóg ki a hátsódob csövéböl, tehát egy aránylag egyenes szakasz tört le. de az is lehet hogy nem kínlódok és veszek kb 9ért ilyen ferrozt, egy pár évet csak kihúz az is Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május16, 2014 Megoszt Elküldve Május16, 2014 kb 2-3 centi lóg ki a hátsódob csövéböl, tehát egy aránylag egyenes szakasz tört le. de az is lehet hogy nem kínlódok és veszek kb 9ért ilyen ferrozt, egy pár évet csak kihúz az is Tuti kihúzza, a leggyakrabban a hátsó dob rohad ki, mert az már messze van a motortól, a középdobból hamar kiszárad a kondenzvíz. 2008-óta van nálam a kocsi most kezd csak átlyukadni a középdob a hátsóból meg már a 3. van fent. Pontosabban csak a 2.-de ezt most szinte újragyártottam anyi folt ment rá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stevy Elküldve Május17, 2014 Megoszt Elküldve Május17, 2014 Végre volt annyi ,hogy tudtam számolni egyet én is... 342,1 km/19,8L --> 5,78L Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Május18, 2014 Megoszt Elküldve Május18, 2014 Végre volt annyi ,hogy tudtam számolni egyet én is... 342,1 km/19,8L --> 5,78L Ezt azért ne vedd komolyan! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stevy Elküldve Május18, 2014 Megoszt Elküldve Május18, 2014 Persze, tudom hogy csak közelítés. Most 320-340 km-enként tele töltöm aztán majd egy összesítésnél kicsit pontosabb lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Május18, 2014 Megoszt Elküldve Május18, 2014 Ezt azért ne vedd komolyan! :D Miért ne lehetne? A G fórumon egy kolléga 5,5l-el eljár az X16SZR motoros G-vel :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május18, 2014 Megoszt Elküldve Május18, 2014 Miért ne lehetne? A G fórumon egy kolléga 5,5l-el eljár az X16SZR motoros G-vel :huh: Egyszer nekem is volt 6.2-aztán megtaláltam a gyerek kislabdáját a gázpedál alá szorulva. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stevy Elküldve Május18, 2014 Megoszt Elküldve Május18, 2014 Nekem ez a 6 körüli az átlag, az eddigi megfigyelések alapján is. Csak eddig számolni nem tudtam, mert sose volt tele :D ( Mondjuk 90-100-nál szakadékba hátszéllel se megyek többel, ha olyanom van akkor megcibálni ott a motor... :D ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
balahu Elküldve Május19, 2014 Megoszt Elküldve Május19, 2014 Városon kívül én is eljárok 6 alatt egy picivel simán. Nyugisan max 100-100-et menve, 1-2 személy, nem agyonpakolva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stevy Elküldve Május19, 2014 Megoszt Elküldve Május19, 2014 Nekem 90%-ban 4-5 személy, és rogyásig pakolva :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május20, 2014 Megoszt Elküldve Május20, 2014 Nekem 90%-ban 4-5 személy, és rogyásig pakolva :D :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stevy Elküldve Május20, 2014 Megoszt Elküldve Május20, 2014 Szép :icon1: 5 személlyel nálam is hasonló a helyzet, csak ott már az emberek nyakába is lóg a cucc, hogy letudjam csukni a csomagtartót :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
N.Péter Elküldve Május20, 2014 Megoszt Elküldve Május20, 2014 Áprilisban feltettem az új GoodYear nyári gumikat és így most 7,5öt eszik gázból. Eddig a 8at megette. (városon kívül) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Május21, 2014 Megoszt Elküldve Május21, 2014 Nekem is hasonlóképp alakul, autópályán felmegy 8-9 literre is, ha sietek :) Áprilisban feltettem az új GoodYear nyári gumikat és így most 7,5öt eszik gázból. Eddig a 8at megette. (városon kívül) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Szeptember12, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2014 De rég tankoltatok. :) Nekem most megint egész jó lett a fogyi. 945 km-re tankoltam 55 litert. 5.8/100 km. Ennek a fele kemény autópálya," sietős tempóval" :) a másik fele full város. Nem rossz. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember12, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2014 De rég tankoltatok. :) Nekem most megint egész jó lett a fogyi. 945 km-re tankoltam 55 litert. 5.8/100 km. Ennek a fele kemény autópálya," sietős tempóval" :) a másik fele full város. Nem rossz. :) Jaja ötezeré tankolok abból hogyan számoljak fogyit? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts