I_S Elküldve Január9, 2006 Megoszt Elküldve Január9, 2006 No ma megint bebizonyosodott a C14NZ kedvező étvágya. "Kerek" 426Km 20 liter nafta, kutra befordúlva pislant fel a sárga tankolás előtt, és 398-nál láttam újra viszont, ugyhogy kb 5,5-5,8 lehetett a fogyi átlag 110-el. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacee Elküldve Január9, 2006 Megoszt Elküldve Január9, 2006 Ma én is elértem a kútig...12.5 lityó lett a fogyi...ugyanarra a kútfejre álltam vissza mint leutóbb...ennyi... Ja und akkor ki is tud ien tech műszeres embert ajánlani nkem Pöstön? megköszönném a helpet! Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Január9, 2006 Megoszt Elküldve Január9, 2006 hogy mérted? teletank - 100 km - teletank? Link to comment Megosztás: More sharing options...
szauter74 Elküldve Január9, 2006 Megoszt Elküldve Január9, 2006 Ma én is elértem a kútig...12.5 lityó lett a fogyi...ugyanarra a kútfejre álltam vissza mint leutóbb...ennyi... Ja und akkor ki is tud ien tech műszeres embert ajánlani nkem Pöstön? megköszönném a helpet! Ach so was! Nem pöst, de mellette, Solymár - Opel Vector 2,5k-ról indulnak. Korrekt ár. Nincs tapasztalat, mert egy lecsúszott gyetyakábelt találtak. aztán minden rendben volt. Fogyi is leesett 9-ről 7-re. Valaki biztos fog mást ajánlani, azt fogadd el. Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve Január9, 2006 Megoszt Elküldve Január9, 2006 hogy mérted? teletank - 100 km - teletank? Miért kell ezt mindenáron így mérni? :) Az miért nem pontos,hogy teletank mínusz x km(akármennyi) de mondjuk pirosig kijárni és teletank megint. A beletankolt benya literét elosztani az ebből megtett (tankolásnál nullázott) km-rel és felszorozni százzal. Szerintem ugyanaz (én így szoktam). Vagy azért kell pont 100km-en mert addig meg kell állni a gyorsulást,előzéseket stb... amolyan öregurasan kell vezetni és az adja meg a valós fogyasztását a kocsinak???Így nem jáccik annyira a jobb láb? Mert ha valaki mondjuk egy full tankra méri és mindig lightosan vezet, annak xerintem ugyanannyira jön ki 4-500km-en is mint 100-ra számolva... :blink: :) HMM? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Andris22 Elküldve Január9, 2006 Megoszt Elküldve Január9, 2006 Miért kell ezt mindenáron így mérni? :) Az miért nem pontos,hogy teletank mínusz x km(akármennyi) de mondjuk pirosig kijárni és teletank megint. A beletankolt benya literét elosztani az ebből megtett (tankolásnál nullázott) km-rel és felszorozni százzal. Szerintem ugyanaz (én így szoktam). Vagy azért kell pont 100km-en mert addig meg kell állni a gyorsulást,előzéseket stb... amolyan öregurasan kell vezetni és az adja meg a valós fogyasztását a kocsinak???Így nem jáccik annyira a jobb láb? Mert ha valaki mondjuk egy full tankra méri és mindig lightosan vezet, annak xerintem ugyanannyira jön ki 4-500km-en is mint 100-ra számolva... :blink: :) HMM? én is igy szoktam mérni. szerintem igy pontosabb is mint ha csak 100kmt mennél, mert 4* annyi benzinre jut a kútfő+egyéb dolgok pontatlansága. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szauter74 Elküldve Január9, 2006 Megoszt Elküldve Január9, 2006 én is igy szoktam mérni. szerintem igy pontosabb is mint ha csak 100kmt mennél, mert 4* annyi benzinre jut a kútfő+egyéb dolgok pontatlansága. Én is teli tankból (első kattanásig mindig ugyanannál a kútnál, ugyanannál az oszlopnál) pirosig megyek. Azzal osztok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Január9, 2006 Megoszt Elküldve Január9, 2006 mindig ugyanannál a kútnál, ugyanannál az oszlopnál És ha ketten állnak már annál az "oszlopnál", és a többinél senki, akkor te beállsz 3.-nak? :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szauter74 Elküldve Január9, 2006 Megoszt Elküldve Január9, 2006 És ha ketten állnak már annál az "oszlopnál", és a többinél senki, akkor te beállsz 3.-nak? :blink: Ha pont mérni akarom a fogyit, ííígennn. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Január9, 2006 Megoszt Elküldve Január9, 2006 Én csináltam egy excel táblát abba írom az adatokat. Az elmúlt 3133 km-n elfogyasztottam 276,31 liter benyát, ez pedig 8.82-es átlagfogyit ad ki. Ennek 90 %-a város, és 80%-a az új dob felszerelése utáni megtett km :blink: Jóval pontosabb, mint a tankolástól tankolásig mérés. Bazs meg Speed valahol a neten méri a fogyit, hasonló táblázat alapján, de nem tudom a linket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Január9, 2006 Megoszt Elküldve Január9, 2006 Köszönöm. Én vagyok béna, vagy tényleg nem lehet nagyobban nézni? Pedig ha jól látom alul igennagy pixelméreteket ír?! Nem Te vagy béna, hanem a Yahoo. Sajnos csak ezt a helyet ismerem, ahova képet tehetek, magam is meglepődtem, hogy milyen rossz a minőség. Megpróbáltam a Yahoo-ból kimásolni egy Word sheet-be és azt tovább nagyítani. A nagyítás ment de a minősége!!! Szóval kérek tanácsot, hogy hova tegyem a diagramot! Pár lappal előbb láttam valakinél csodás diagramot a szövegbe beszúrva. Hogyan csinálta? Ha már fogyasztásnál tartunk: Panaszkodtam, hogy Astra F 20i 8v Caraván 13 éves szentem sokat eszik mert 8,5-9 re jön ki. Szóval a teljesítménymérés megmondta, hogy frankó a kocsi, 118 LE (gyári 116 helyett) full széria, és az utóbbi két tankolásra 8,3 jött ki. Megy itt a vita a topicban, hogy mit mérjek, hogy mérjem. Én a nagy átlagban hiszek csak (éves), de azért nem árt rendszeresen ellenőrizni. Például teli tanktól, teli tankig, de én még a BC-vel is ellenőrzöm ugyanilyen intervallumokban. Tök egyformát mutat a kivonás, osztással!!! Azt mondom nincsenek csodák, csak következetesnek kell lenni mindenben (értsd itt: a mérésben)! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bazso29 Elküldve Január9, 2006 Megoszt Elküldve Január9, 2006 Én a '92-es astra f 1.8i automatával vegyesen (időnként sportolgatva) 8-9liter között járok. autópályán 7,5-el elmegy, de anyu képes városban belenyomni a 12-13 litert. Ez soknak számít? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Andris22 Elküldve Január9, 2006 Megoszt Elküldve Január9, 2006 Én a '92-es astra f 1.8i automatával vegyesen (időnként sportolgatva) 8-9liter között járok. autópályán 7,5-el elmegy, de anyu képes városban belenyomni a 12-13 litert. Ez soknak számít? csak azt nem értem, nőknél miért több a fogyi, amikor nem is nyomják annyira :) :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bazso29 Elküldve Január9, 2006 Megoszt Elküldve Január9, 2006 :blink: És panaszkodik, hogy nem megy jól az autó. Pedig elmondtam neki mire jó a kickdown mégse használja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacee Elküldve Január9, 2006 Megoszt Elküldve Január9, 2006 hogy mérted? teletank - 100 km - teletank? Igen igy mértem de már 3adjára...egyhuzamban...tehát teletank 100km utána tele megin..aztán megin 100km...és persze miota szarul fogyasztok (8-10 honap már!) azóta elég sürün mérek ezenkivül is fogyit... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Január10, 2006 Megoszt Elküldve Január10, 2006 Én csináltam egy excel táblát abba írom az adatokat. Az elmúlt 3133 km-n elfogyasztottam 276,31 liter benyát, ez pedig 8.82-es átlagfogyit ad ki. Ennek 90 %-a város, és 80%-a az új dob felszerelése utáni megtett km :blink: Jóval pontosabb, mint a tankolástól tankolásig mérés. Szerintem ez teljesen reális. A mérés pedig a legkorrektebb. :) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Január10, 2006 Megoszt Elküldve Január10, 2006 8.5L/100 km.Echte város.Sztem tűrhető. Bár a dob nekem is hozott kapásból egy 9.4L-es fogyit, de aztán megtanultam okosan brümmögni! :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Január10, 2006 Megoszt Elküldve Január10, 2006 csak azt nem értem, nőknél miért több a fogyi, amikor nem is nyomják annyira :) :blink: Mert nem szeretnek váltani inkább pörgetik plussz nem a motorféket használják. Azért vannak nagyon jól vezető nők is. Én már többel is találkoztam :lol: Azért sajnos sokan nők és férfiak egyaránt nincsenek toppon vezetéstechnikailag. Nézzézek meg leesik egy kis hó és bénázik a fél ország. Sokan lehülyézik a havas üres parkolókban pörgő forgó emberkéket aztán mikor ök közlekednek hóban akkor se elindulni (pörgetik míg jeges nem lesz alattuk a hó) se megállni nem tudnak mert nem tudják hogyan viselkedik az autó csúszós úton. Bocs ez már inkább a csevegés rovatba tartozna :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Január10, 2006 Megoszt Elküldve Január10, 2006 Hmm. Igaz nem valami hiteles mérés, mert még csak 200km-t mentem az új váltóval, de mintha városban maradt volna a fogyasztás, vagy legalábbis minimálisan emelkedett. Ez azért fura, mert most próbálgatos tesztidőszak van és plusz 1-2 literre biztosan számítottam. Igen kiváncsi vagyok a lenyugvás utáni időszak értékére. :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Január10, 2006 Megoszt Elküldve Január10, 2006 ....Igen kiváncsi vagyok a lenyugvás utáni időszak értékére. :).... Hogy elrepül majd az a 15 év :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Január10, 2006 Megoszt Elküldve Január10, 2006 Hogy elrepül majd az a 15 év :blink: Miközben írtam, ez nekem is eszembe jutott. Mind1, majd később mérek hiteles fogyit. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Január10, 2006 Megoszt Elküldve Január10, 2006 Hát akkor előszedem én is a táblázatomat: október 16 óta mentem 3984 km-t és beletöltöttem 277 liter benzint meg háromnegyed flakon Spurit. Ez 6.94 liter/100 km. Ebben van autópálya tartós 130-al, hideg, város dögivel, 4 személyes Ausztriai út, szóval sokminden ami felfele mozdítja a fogyasztást. Gondolom nem olyan sok... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Exian Elküldve Január10, 2006 Megoszt Elküldve Január10, 2006 Eltudjátok küldeni az ilyen fogyasztásos excell táblátokat? Tökre kiváncsi vagyok, hogy hogyan vezetitek a fogyasztást :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Január10, 2006 Megoszt Elküldve Január10, 2006 Add meg az emiled! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Exian Elküldve Január10, 2006 Megoszt Elküldve Január10, 2006 Add meg az emiled! exjoci kukac freemail pont hu Köszi :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts