Laliiii Elküldve December15, 2013 Megoszt Elküldve December15, 2013 Lamdba szonda? Én is végigjártam ezt a kört, s ez volt a ludas, tegnap került bele az új egy vezetékes Bosch. Astra F Caraván C16NZ Club...380 Km ---->48 Lityó...városbann..na ez igen..és nem kapjuk a baját.. :-( Link to comment Megosztás: More sharing options...
xaba Elküldve December15, 2013 Megoszt Elküldve December15, 2013 Jahh télleg az is volt cserélve eggy másik autóból raktam át ami okés volt abban az autóbann.Amit még észrevettem,hogy a nagyobb hidegek beáltával lett ilyen drasztikus.Összel pl. igaz hosszuba de elment 550 km-et eggy full tankal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve December15, 2013 Megoszt Elküldve December15, 2013 Rengeteg...semmi extrém körűlménynek nincs kitéve..hibakód nincs..gyertyák szépek..fűtés van(termosztát)..cseréltünk map szenzort,injektor fejet,komplett agyat(comp.),benya nyomás szabályzót mert könnyezett.Üzemmelegenn nagy fékezésnél a motor leáll.Annyi még hogy a benya nyomás 1.2 mert a 0.8-nál áll le a moci.a vákummal minden rendben? me hogy a fékszervó vákumos és falsol, akkor az akku felőli hengerben kihagyhat az égés, amitöl le is állhat esetleg bár ez nem magyarázza a hidegben megnőtt fogyasztást Link to comment Megosztás: More sharing options...
xaba Elküldve Január5, 2014 Megoszt Elküldve Január5, 2014 Újabb adat 14L/100 Km azaz 50 lityó 360 Km...az igen...(50szor100osztva360egyenlő13.88) Hőfokjeladó is cserélve.. Mitől lehet az hogy a benzin nyomást legalább 1.2 fel kell vinni ahoz hogy ne álljon le a motor,gyári adat tudtommal 0.8. Még így is van hogy meleg motornál néha gázelvétel utánn leáll,újraindítok, megy tovább hibakód semmi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jafo Elküldve Január5, 2014 Megoszt Elküldve Január5, 2014 én is lambdát cseréltem a 10.3-as fogyasztás miatt. Most 8.7 lett úgy hogy ugyanazon az útvonalon használom nap mint nap.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január5, 2014 Megoszt Elküldve Január5, 2014 én is lambdát cseréltem a 10.3-as fogyasztás miatt. Most 8.7 lett úgy hogy ugyanazon az útvonalon használom nap mint nap.... milyen szonda ment bele? :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ricsi89 Elküldve Január5, 2014 Megoszt Elküldve Január5, 2014 Újabb adat 14L/100 Km azaz 50 lityó 360 Km...az igen...(50szor100osztva360egyenlő13.88) Hőfokjeladó is cserélve.. Mitől lehet az hogy a benzin nyomást legalább 1.2 fel kell vinni ahoz hogy ne álljon le a motor,gyári adat tudtommal 0.8. Még így is van hogy meleg motornál néha gázelvétel utánn leáll,újraindítok, megy tovább hibakód semmi. A nyomást nem kellett volna babrálni. Hatalmas túlfogyasztáshoz vezet, ráadásul kormolja a gyertyát, tönkreteheti a még működő lambdaszondát is. Inkább a hiba okát kellene megkeresni és nem elnitézni egy ilyen nyomásemeléssel. Az injektor ugyanannyi ideig lesz nyitva így is, mint kisebb nyomással, ergó sokkal több benzint nyom be, mint kellene. Tehát ne csodálkozz a fogyasztáson. Ja és az olajat is szépen felhigítja. Az injektorfej dugulása is okozhatja, hogy kis nyomáson nem spriccel eleget, vagy épp semmit. Persze ha felveszed a nyomást, akkor meg okádja a benzint. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január5, 2014 Megoszt Elküldve Január5, 2014 A nyomást nem kellett volna babrálni. Hatalmas túlfogyasztáshoz vezet, ráadásul kormolja a gyertyát, tönkreteheti a még működő lambdaszondát is. Inkább a hiba okát kellene megkeresni és nem elnitézni egy ilyen nyomásemeléssel. Az injektor ugyanannyi ideig lesz nyitva így is, mint kisebb nyomással, ergó sokkal több benzint nyom be, mint kellene. Tehát ne csodálkozz a fogyasztáson. Ja és az olajat is szépen felhigítja. Az injektorfej dugulása is okozhatja, hogy kis nyomáson nem spriccel eleget, vagy épp semmit. Persze ha felveszed a nyomást, akkor meg okádja a benzint. Nem úgy van hogy a lambdaszonda érzékeli a dús keveréket és a motorvezérlő erre válaszul csökkenti az injektor nyitási idejét? Az olajat is tudja higítani? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
reddish Elküldve Január5, 2014 Megoszt Elküldve Január5, 2014 De, ha rossz a lambdaszonda, és a vezérlő nem kap jelet tőle (vagy hamisat), simán nőhet a fogyasztás 1,5.-2 szeresére is. Ezt multiméterrel simán ki lehet mérni. Meleg motornál , ha nem ingadozik az érték (vagy csak minimálisan), akkor csere. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január5, 2014 Megoszt Elküldve Január5, 2014 De, ha rossz a lambdaszonda, és a vezérlő nem kap jelet tőle (vagy hamisat), simán nőhet a fogyasztás 1,5.-2 szeresére is. Ezt multiméterrel simán ki lehet mérni. Meleg motornál , ha nem ingadozik az érték (vagy csak minimálisan), akkor csere. Hááát tudtommal a szonda pontos állapotát nem lehet multiméterrel kimérni csak azt hogy működik-e. ha meg tök kuka a szonda és nincs jel akkor arra már dob hibalámpát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ricsi89 Elküldve Január5, 2014 Megoszt Elküldve Január5, 2014 Nem úgy van hogy a lambdaszonda érzékeli a dús keveréket és a motorvezérlő erre válaszul csökkenti az injektor nyitási idejét? Az olajat is tudja higítani? :rolleyes: A szonda bele tud szólni bizonyos mértékig a szabályzásba. Itt a nyomás másfél szeresére lett emelve, nem biztos, hogy eléggé vissza tud venni a nyitási időből. A sok benzintől az olaj fel tud higúlni, mivel nem ég el teljesen, a henger falára lecsapódva szépen belemosódik az olajba. Láttam már olyat, hogy fél literrel több olaj volt a kocsiban, mint a max érték. És nem túltöltve lett. Az autónak volt vagy 15 literes fogyasztása, és feketén füstölt. Itt sem tudott a lambda visszaszabályozni eleget. Amúgy MAP szenzor, beszívott levegő hőfok szenzor és fojtószelep állás érzékelő is okozhat magas fogyasztást, érdemes azokat is megnézni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január5, 2014 Megoszt Elküldve Január5, 2014 A szonda bele tud szólni bizonyos mértékig a szabályzásba. Itt a nyomás másfél szeresére lett emelve, nem biztos, hogy eléggé vissza tud venni a nyitási időből. A sok benzintől az olaj fel tud higúlni, mivel nem ég el teljesen, a henger falára lecsapódva szépen belemosódik az olajba. Láttam már olyat, hogy fél literrel több olaj volt a kocsiban, mint a max érték. És nem túltöltve lett. Az autónak volt vagy 15 literes fogyasztása, és feketén füstölt. Itt sem tudott a lambda visszaszabályozni eleget. Amúgy MAP szenzor, beszívott levegő hőfok szenzor és fojtószelep állás érzékelő is okozhat magas fogyasztást, érdemes azokat is megnézni. Értem. :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Január5, 2014 Megoszt Elküldve Január5, 2014 A szonda bele tud szólni bizonyos mértékig a szabályzásba. Itt a nyomás másfél szeresére lett emelve, nem biztos, hogy eléggé vissza tud venni a nyitási időből. A sok benzintől az olaj fel tud higúlni, mivel nem ég el teljesen, a henger falára lecsapódva szépen belemosódik az olajba. Láttam már olyat, hogy fél literrel több olaj volt a kocsiban, mint a max érték. És nem túltöltve lett. Az autónak volt vagy 15 literes fogyasztása, és feketén füstölt. Itt sem tudott a lambda visszaszabályozni eleget. Amúgy MAP szenzor, beszívott levegő hőfok szenzor és fojtószelep állás érzékelő is okozhat magas fogyasztást, érdemes azokat is megnézni. Annyit fűznék hozzá, hogy normális működés esetén is jut benzin, meg víz az olajba, de ha a motor felmelegszik, és a működés normálisra vállt, akkor szépen el is párolog. A modern Dieselnél ddurvább a dolog, hiszen mikor a részecskeszűrőnek ad egy löket gázolajat, akkor több juthat a hengerfalra, ami lefolyik a az olajba. Diesel ezért sem szereti a városi tötymörgést, mert a hengerfal hőmérséklete csökken, így egy húzósabb gyorsításkor betolja hirtelen a részecskeszűrőnek a gázolaj fröccsöt, a hengerfalon még nem alakul ki a hőköpeny, így nem párolog el róla a rá fröccsenő diesel, hanem szépen lecsorog, lehúzza a gyűrű. A modern dieseleknél meg van határozva, hogy mennyit emelkedhet az olajszint, és ha azt eléri, akkor sajnos a gyártók zöme olajcserét javasol, függetlenül a megtett kilómétertől, és az eltelt időtől. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Valaki26 Elküldve Január12, 2014 Megoszt Elküldve Január12, 2014 Újabb adat 14L/100 Km azaz 50 lityó 360 Km...az igen...(50szor100osztva360egyenlő13.88) Hőfokjeladó is cserélve.. Mitől lehet az hogy a benzin nyomást legalább 1.2 fel kell vinni ahoz hogy ne álljon le a motor,gyári adat tudtommal 0.8. Még így is van hogy meleg motornál néha gázelvétel utánn leáll,újraindítok, megy tovább hibakód semmi. A családom Astra F 1.4 16v-ja is 14 litert eszik 100km-en. Tavaly is volt 10-14 liter közt télen.Ekkor cseréltünk lambda szondát, azt hiszem hőérzékelő gombát és gyertyákat.A lambda szonda rossz volt viszont a fogyasztás nem igazán vált normálissá,igaz kevesebb lett pár literrel,de lehetséges,hogy az idő is melegebb lett. Aztán tavasz lett és 7.4 körül fogyasztott egész őszig. Egész évben nagyjából ugyanúgy használjuk,városban pár kilométeres távolságokra többnyire,így nem igazán tud bemelegedni,annak ellenére hogy karton papírral le van takarva az egész hűtő télen. De idén is 14 litert eszik újra. Rokon szervizeli otthon ezért még laptopra nemvolt dugva. Mienk nem áll le magától. Ha megtalálná a hibát megköszönném ha megírná fórumba.Természetesen én is így teszek,ha megtaláltuk a problémát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január13, 2014 Megoszt Elküldve Január13, 2014 A családom Astra F 1.4 16v-ja is 14 litert eszik 100km-en. Tavaly is volt 10-14 liter közt télen.Ekkor cseréltünk lambda szondát, azt hiszem hőérzékelő gombát és gyertyákat.A lambda szonda rossz volt viszont a fogyasztás nem igazán vált normálissá,igaz kevesebb lett pár literrel,de lehetséges,hogy az idő is melegebb lett. Aztán tavasz lett és 7.4 körül fogyasztott egész őszig. Egész évben nagyjából ugyanúgy használjuk,városban pár kilométeres távolságokra többnyire,így nem igazán tud bemelegedni,annak ellenére hogy karton papírral le van takarva az egész hűtő télen. De idén is 14 litert eszik újra. Rokon szervizeli otthon ezért még laptopra nemvolt dugva. Mienk nem áll le magától. Ha megtalálná a hibát megköszönném ha megírná fórumba.Természetesen én is így teszek,ha megtaláltuk a problémát. Szerintem kezdetnek cserélj benne termosztátot, ha mostanában nem volt. Nem akarok a rokon lelkivilágába belegázolni de a kartonpapíros hűtőtakarás inkább a régi skodás időben volt megoldás ha nem melegedett az autó, már bocsánat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Január25, 2014 Megoszt Elküldve Január25, 2014 A családom Astra F 1.4 16v-ja is 14 litert eszik 100km-en. Tavaly is volt 10-14 liter közt télen.Ekkor cseréltünk lambda szondát, azt hiszem hőérzékelő gombát és gyertyákat.A lambda szonda rossz volt viszont a fogyasztás nem igazán vált normálissá,igaz kevesebb lett pár literrel,de lehetséges,hogy az idő is melegebb lett. Aztán tavasz lett és 7.4 körül fogyasztott egész őszig. Egész évben nagyjából ugyanúgy használjuk,városban pár kilométeres távolságokra többnyire,így nem igazán tud bemelegedni,annak ellenére hogy karton papírral le van takarva az egész hűtő télen. De idén is 14 litert eszik újra. Rokon szervizeli otthon ezért még laptopra nemvolt dugva. Mienk nem áll le magától. Ha megtalálná a hibát megköszönném ha megírná fórumba.Természetesen én is így teszek,ha megtaláltuk a problémát. Nekem is 1.4 16V van és hát ez kérem szépen szereti a hasát. Az ilyen 1-2 km-es utaknál megeszi a 10-14-et. <_< Tapasztalat. Szerintem kezdetnek cserélj benne termosztátot, ha mostanában nem volt. Nem akarok a rokon lelkivilágába belegázolni de a kartonpapíros hűtőtakarás inkább a régi skodás időben volt megoldás ha nem melegedett az autó, már bocsánat. A karton papírt inkább azért szokták rakni, hogy a sarki hideg ne csapja egyből a hengertömböt, így talán hamarabb eléri az üzemi hőmérsékletet.. Ha nem jó a termosztát, akkor semmit nem ér. Én nem rakok bele, mert azért nincsen annyira leburkolva a motortér, hogy máshol ne kapjon nagy szelet-huzatot. Szerintem sem ér sokat... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január25, 2014 Megoszt Elküldve Január25, 2014 A karton papírt inkább azért szokták rakni, hogy a sarki hideg ne csapja egyből a hengertömböt, így talán hamarabb eléri az üzemi hőmérsékletet.. Ha nem jó a termosztát, akkor semmit nem ér. Én nem rakok bele, mert azért nincsen annyira leburkolva a motortér, hogy máshol ne kapjon nagy szelet-huzatot. Szerintem sem ér sokat... Van valami gyári műanyag bepattintós takarás is a hűtőrácsba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január25, 2014 Megoszt Elküldve Január25, 2014 Van valami gyári műanyag bepattintós takarás is a hűtőrácsba. Van bizony, nekem benne is van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Január26, 2014 Megoszt Elküldve Január26, 2014 Sóskút - Nagyvejke - Sóskút 320 km 21,5 liter az sokenekeme? :confused: Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Január26, 2014 Megoszt Elküldve Január26, 2014 Van valami gyári műanyag bepattintós takarás is a hűtőrácsba. kép nincs? :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január27, 2014 Megoszt Elküldve Január27, 2014 kép nincs? :icon1: Hát sajna erről nincs. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január27, 2014 Megoszt Elküldve Január27, 2014 kép nincs? :icon1: A 13-as számú van nekem, csak középen az Opel jelnél már ketté van törve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Január27, 2014 Megoszt Elküldve Január27, 2014 A 13-as számú van nekem, csak középen az Opel jelnél már ketté van törve. az a pici, aham, jó tudni, bár azt hittem nagyobb(magasabb) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Január27, 2014 Megoszt Elküldve Január27, 2014 Van bizony, nekem benne is van. Nekem is! :) Nyáron kiveszem, télen beteszem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Január27, 2014 Megoszt Elküldve Január27, 2014 kéne... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts