Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Fogyasztás

neonx

Recommended Posts

Nem hát ez tök egyértelmű van 1-2 ember aki ezen ferdít de ha jól esik akkor legyen boldog. A város az nálam ilyen 7-8 kerbe való mászkálást jelent ,meg nagyobb várásokba bent ahol van 500 lámpa. Egyébként a többit esetleg külvárosnak becézik.

Nem feltétlenül ferdítésről van szó. Csak nem mindegy hogy milyen város a város. Mert azért nem mindegy hogy pesten, miskolcon, debrecenbe, stb, helyen mész 10 km-t úgy hogy 15 lámpánál megálsz 10 percig. Vagy pedig mezőcsáton mész 10 km-t ahol nincs egyetlen lámpa se. Meg azért egy pesti közlekedésnél is állítólag nem mindegy, hogy éjszaka vagy nappal közlekedsz.

Megosztás:

Nem feltétlenül ferdítésről van szó. Csak nem mindegy hogy milyen város a város. Mert azért nem mindegy hogy pesten, miskolcon, debrecenbe, stb, helyen mész 10 km-t úgy hogy 15 lámpánál megálsz 10 percig. Vagy pedig mezőcsáton mész 10 km-t ahol nincs egyetlen lámpa se. Meg azért egy pesti közlekedésnél is állítólag nem mindegy, hogy éjszaka vagy nappal közlekedsz.

Vannak azért nagy ferdítő dumások, akik mindenféle kamukat állítanak, hogy ők a belvárosba járnak 5-6Lel meg ilyenek hagyjuk már. :D Igen én is eljárok ennyivel dieselel. :P

Megosztás:

hát 6-100as tempóval 6L. :P

'92 Astra F Caravan (C20NE), 260 ezer kilométerrel az órájában a jó öreg igavonó is meg tud lepni 1-2 csili-vili H Astrát!

Átlagfogyasztás: 2006-ban 8,15; 2007-ben 8,1; 2008-ban 7,84; 2009-ben: 7,99 liter / 100 km, 2010-ben 7,86 liter/100 km.

Ez egy kombi és EPK-é a fórumról. Ráadásul éves szinten számolja gondolom és tök reális adatoknak tűnnek.

Na jó de én mondjuk inkább városban használnám, meg nem is napi használatban munkába járni, csak így nagyapásan :D: eljárni vásárolni, elugrani épp ahova kell, hétvégén esetenként 80-100 km vidékre.

Milyen átlag fogyasztással lehet számolni 1.6 8V vs 2.0 8V esetén, ha veszek egy átlagos megtett km-t városban és teszem azt számolok 240-300km-t hosszútávra havi szinten?

Megosztás:

Na jó de én mondjuk inkább városban használnám, meg nem is napi használatban munkába járni, csak így nagyapásan :D: eljárni vásárolni, elugrani épp ahova kell, hétvégén esetenként 80-100 km vidékre.

Milyen átlag fogyasztással lehet számolni 1.6 8V vs 2.0 8V esetén, ha veszek egy átlagos megtett km-t városban és teszem azt számolok 240-300km-t hosszútávra havi szinten?

Ahogy hakapeszi írta az egyébbe ne ezen a témán rugózz nevetséges fogyasztásbeli különbség van.

Megosztás:

Én is "nagyapásan" járok, mert 5 unokám van. :P Igaz, vidéken élek. Ellenben az egyik lányomnak 2 gyerekkel van 1,6; 8V klímával, és Budán a belvárosban laknak. Nekik 7,2-re jön ki az átlag. Igaz, hogy ha beleülök, nagyon lustának érzem!

Megosztás:

Ahogy hakapeszi írta az egyébbe ne ezen a témán rugózz nevetséges fogyasztásbeli különbség van.

Na jó :D

Csak próbálom számokkal realizálni az anyagi különbséget, hogy Xe HUF vs. GSI érzés :P

Egyébként az is lehet, hogy nem is lesz jó a verda (mondjuk a klíma hiánya az fájó pont), meg igazából nekem bejön a sedan is.

Megosztás:

Na jó :D

Csak próbálom számokkal realizálni az anyagi különbséget, hogy Xe HUF vs. GSI érzés :P

Egyébként az is lehet, hogy nem is lesz jó a verda (mondjuk a klíma hiánya az fájó pont), meg igazából nekem bejön a sedan is.

16v eleve többet eszik mint a 8v társaik valamiből elő kell állítani a többlet teljesítményt. Majd megnézed és kiderül. :P

Megosztás:

Inkább városban lenne használva. Én is a motor állapotát tartanám fontosabbnak, na de a 75 vs 100 ló?! :D

Köszönöm a választ!

Jó kérdés. Nekem termosztát cserét megelőzően 10L fogyasztott mert sose melegedett fel a motor. Ma 10:00 kor indulok Nagymarosra teli tankkal. Most fogok mérni először városon kívülit. Ha gondolod este interpretálom a fogyasztást. Természetesen nem autópályán hanem országúton lightos 90 km/ó - val.

Megosztás:

Jó kérdés. Nekem termosztát cserét megelőzően 10L fogyasztott mert sose melegedett fel a motor. Ma 10:00 kor indulok Nagymarosra teli tankkal. Most fogok mérni először városon kívülit. Ha gondolod este interpretálom a fogyasztást. Természetesen nem autópályán hanem országúton lightos 90 km/ó - val.

Kíváncsian várom :D

Városban mennyit szippant neked?

Megosztás:

Sziasztok!

Van egy összetört F Astrám, és majdnem tele van a tank. Hogy tudom kiszedni a benzint a tartályból? Állítólag a régi "leszívásos" módszer már nem működik. Van valami módszer? Köszi!

KJ

Hát a benzinszűrőnél leveszed a csövet, belevezeted egy kannába, majd áramot adsz a szivattyúnak és kijáratod vagy pedig összezárod a szivattyúrelé megfelelő lábait. De azt nem tudom, hogy melyik kettőt...

Megosztás:

Sziasztok!

Van egy összetört F Astrám, és majdnem tele van a tank. Hogy tudom kiszedni a benzint a tartályból? Állítólag a régi "leszívásos" módszer már nem működik. Van valami módszer? Köszi!

KJ

A benzinbetöltő nyíláson valóban nem, de van mellette egy 2 cm ármérőjű cső azon lemegy a lopóslag.

Megosztás:

A 7,8 az city enyhe próbálgatások. 200 km 13 literrel azért nem rossz, mert az 6,5

7.8 Városba? Wheheheh az nagyon szép. :D A 6,5 meg simán hihető normális tempónál országúton. Szóval korrekt na ennyit arról, hogy a 2.0 Annyit de annyit zabál nagy kitaláció az egész. :P Ezt is kb azok terjesztik akinek 1.4 fapad van.

Megosztás:

Veszprém-Győr, erős forgalomban, Bakonyon át, előzésekkel, 2 személy + bicikli + csomag: 5,2l/100km :D C16NZ, BC-vel mértem.

Nice! :P

---

Mivel én mindig magamból indulok ki, kíváncsi lennék: csak úgy beülnék egy traktoros, vagy egy 6 liter alatti fogyival rendelkező benzines mellé, hogy milyen stílusban vezet. Hogy vajh nyugtatót kéne szedjek, mert annyira tötymörgünk, vagy élvezném az utat. :P

Megosztás:

Nice! :D

---

Mivel én mindig magamból indulok ki, kíváncsi lennék: csak úgy beülnék egy traktoros, vagy egy 6 liter alatti fogyival rendelkező benzines mellé, hogy milyen stílusban vezet. Hogy vajh nyugtatót kéne szedjek, mert annyira tötymörgünk, vagy élvezném az utat. :P

Szerintem, az ilyenek akik így cammognak mellettem kb elszédülnének mert ehhez képest én kitaposom a belét :D 150-170ennel küldöm nwki vidékre sose fog 5L enni :P Meg mondjuk nem is érdekel ha foglalkoztatna robogóval járnék és akkor 3l lenne. XD Jól el lehetnek lustulva ezek a verdák. Sztem az a jó egy kocsinak ha közepesen van használva nyomva neki de nem ki a szemét, de a tötymörgés jót nem tesz az biztos.

Megosztás:

Nice! :D

---

Mivel én mindig magamból indulok ki, kíváncsi lennék: csak úgy beülnék egy traktoros, vagy egy 6 liter alatti fogyival rendelkező benzines mellé, hogy milyen stílusban vezet. Hogy vajh nyugtatót kéne szedjek, mert annyira tötymörgünk, vagy élvezném az utat. :D

Rosszul látod. A kis fogyi nem tötymörgést takar. Amikor pl. tesztautóknál mérek fogyasztást egy megadott normakör szerint, ott sem szabad lassan menni...a lényeg, hogy betartsd a sebességhatárokat, de ha kell, előzz. Így szó nélkül lehet minden autónál a gyári értékeket hozni. Sokat számít még az is, ha lendületesen haladsz és úgy mész, hogy nem kell mindig felesleges fékezéseket és visszagyorsításokat eszközölni....pl a körforgalmat lendületesen venni, utána pedig nincs szükség nagy visszagyorsításra. Szóval a lényeg, hogy a kis fogyi nem egyenlő a tötymörgéssel. :D

Szerintem, az ilyenek akik így cammognak mellettem kb elszédülnének mert ehhez képest én kitaposom a belét :P 150-170ennel küldöm nwki vidékre sose fog 5L enni :P Meg mondjuk nem is érdekel ha foglalkoztatna robogóval járnék és akkor 3l lenne. XD Jól el lehetnek lustulva ezek a verdák. Sztem az a jó egy kocsinak ha közepesen van használva nyomva neki de neki a szemét, de a tötymörgés jót nem tesz az biztos.

Gratulálok újabb remek, tartalmas és értelmes hozzászólásodhoz!

Megosztás:

Rosszul látod. A kis fogyi nem tötymörgést takar. Amikor pl. tesztautóknál mérek fogyasztást egy megadott normakör szerint, ott sem szabad lassan menni...a lényeg, hogy betartsd a sebességhatárokat, de ha kell, előzz. Így szó nélkül lehet minden autónál a gyári értékeket hozni. Sokat számít még az is, ha lendületesen haladsz és úgy mész, hogy nem kell mindig felesleges fékezéseket és visszagyorsításokat eszközölni....pl a körforgalmat lendületesen venni, utána pedig nincs szükség nagy visszagyorsításra. Szóval a lényeg, hogy a kis fogyi nem egyenlő a tötymörgéssel. :D

Gratulálok újabb remek, tartalmas és értelmes hozzászólásodhoz!

Köszi :P Betartott sebességhátárokkal miért is kéne nagy fékezést eszközölni? Ezeknél a sebességhatároknál kb fékezni se kell. :P Ráadásul így, hogy lehet lendületesen haladni? Betartott korlátokkal kit tudsz te megelőzni? Ha 50ennél 50ennel mész akkor kb az történik, hogy mindenki letol az útról. Ilyen sebességnél senkit nem lehet előzni kb. Ráadásul ennél a tempónál komolyan nem kell fékezni 40-50el lazán lehet kanyarodni. Ez országútra is igaz ráadásul autópályán 130al se te leszel elől. Szerintem a lendületes haladás az nem ez inkább valami olyan, hogy nyomja is neki viszont nem forgatja szana-szét a tiltásba és ügyesen használja ki a dolgokat. Ez kicsit ködös nekem. Oké teljesíted így a gyári leírást őszintén ki használja így a kocsit? Hát nem sokan. A kocsikat nem arra tervezték, hogy te a városba cammogjál vele 50el. Bocs laikus vagyok nem értek semmihez. :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.