Porter Elküldve Augusztus14, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2011 Azért kell cserélni , mert ha van kosz, dzsuva a tankban/csövekben az etanol kioldja és eltömíti a szűrőt. Azt meg hogy van-e kosz a rendszerben ugye nem látni. Kísérletképpen tettem etanolt felesben egy kétütemű kismociba aminek tudtam hogy elég rozsdás a tankja. Hidegen kicsit fulladt, de jobban húzott, aztán a végén nem akart menni. Szétszedtem a karbit az alján volt vagy fél centi rozsdapor leüllepeve. Ugye ebben nincs olyan finom szűrő mint a kocsiban, a szesz elkezdte kioldani a rozsdát és a karbi alján gyűlt össze etömítve részben a fúvókát. Injektor tisztítót is szoktam használni, ezért nem hinném, hogy túl sok sz!r lenne a tankban. Ezek után kérdéses, hogy érdemes-e átállni a felesen tankolásra. Mert amit nyerek a réven, elveszik a vámon, vagy hogyis van ez... Ráadásul többet is fogyaszt... Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Augusztus14, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2011 Injektor tisztítót is szoktam használni, ezért nem hinném, hogy túl sok sz!r lenne a tankban. Ezek után kérdéses, hogy érdemes-e átállni a felesen tankolásra. Mert amit nyerek a réven, elveszik a vámon, vagy hogyis van ez... Ráadásul többet is fogyaszt... Amúgy se nagyon nyersz vele a többlet fogyi miatt. Amúgy állitólag ez erősebb az injektor tisztitónál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Porter Elküldve Augusztus14, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2011 Amúgy se nagyon nyersz vele a többlet fogyi miatt. Amúgy állitólag ez erősebb az injektor tisztitónál. Akkor nálad a megoldás kulcsa. Tankolok néha injector cleaner helyett E85-öt olyan árban és megoldottam a tisztítást... Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Augusztus14, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2011 Akkor nálad a megoldás kulcsa. Tankolok néha injector cleaner helyett E85-öt olyan árban és megoldottam a tisztítást... Én is csak azért tankolok néha etanolt, hogy picit kitisztitsa a rendszert, meg amikor sikerül rosszabb minőségű benzint tankolni, akkor ingadozik az alapjárat és picit emelkedőn becsörög a motor, és akkor szoktam etanolt rátankolni, mert akkor ezek megszüntek. Régebben tankoltam fele felébe, de nem sokat nyertem vele. Úgyhogy leszoktam róla, mert meszebre kell mennem etanolért tankolni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Porter Elküldve Augusztus14, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2011 Én is csak azért tankolok néha etanolt, hogy picit kitisztitsa a rendszert, meg amikor sikerül rosszabb minőségű benzint tankolni, akkor ingadozik az alapjárat és picit emelkedőn becsörög a motor, és akkor szoktam etanolt rátankolni, mert akkor ezek megszüntek. Régebben tankoltam fele felébe, de nem sokat nyertem vele. Úgyhogy leszoktam róla, mert meszebre kell mennem etanolért tankolni. Nekem szerencsésebb a helyzet, mert van a városban 1 kút, ahol kapok etanolt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Augusztus14, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2011 Nekem szerencsésebb a helyzet, mert van a városban 1 kút, ahol kapok etanolt. Azért az a messzeb az nem azt jelenti, hogy több tíz km-t kell utazni az etanolért. Hanem kb 7-8 km-t. Csakhát 3km-en belül van 3 kút is, akkor nem fogok 7-8 km-t kocsikázni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Porter Elküldve Augusztus14, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2011 Azért az a messzeb az nem azt jelenti, hogy több tíz km-t kell utazni az etanolért. Hanem kb 7-8 km-t. Csakhát 3km-en belül van 3 kút is, akkor nem fogok 7-8 km-t kocsikázni. Nekem 200 méterre kettő is van, csak az egyik a garázstól, a másik meg a lakástól 200-ra :D De én akkor is átugrok a város másik végére, mert ott állítólag nem a Moly-tól van a benzin, hanem ójemvé :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Augusztus14, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2011 Injektor tisztítót is szoktam használni, ezért nem hinném, hogy túl sok sz!r lenne a tankban. Ezek után kérdéses, hogy érdemes-e átállni a felesen tankolásra. Mert amit nyerek a réven, elveszik a vámon, vagy hogyis van ez... Ráadásul többet is fogyaszt... Ha elkezdesz etanolozni, akkor az első ezer után kell lecserélni, nem pedig ezrenként... :) Anno én is használtam STP injektortisztítót rendszeresen, de attól még furcsán dzsuvás volt a szűrő 1000 km etanolos üzem után... :D Bár sztem érdemes kipróbálni, mert furcsán fogsz nézni a kocsira egy olyan 50 km után... :D (Kb ennyi kell, hogy az ECU alkalmazkodjon az új üzemanyaghoz... :D ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Porter Elküldve Augusztus14, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2011 Ha elkezdesz etanolozni, akkor az első ezer után kell lecserélni, nem pedig ezrenként... :) Anno én is használtam STP injektortisztítót rendszeresen, de attól még furcsán dzsuvás volt a szűrő 1000 km etanolos üzem után... :D Bár sztem érdemes kipróbálni, mert furcsán fogsz nézni a kocsira egy olyan 50 km után... :D (Kb ennyi kell, hogy az ECU alkalmazkodjon az új üzemanyaghoz... :D ) Rácsodálkozok, vagy mire gondoltál? Ha kifejtenéd kicsit bővebben... Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Augusztus14, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2011 Az kizárt, hogy gyárilag volt benne. Csak a hengerenkénti injektoros motorokban volt 95/98-as dugó. Akkor lehet a kasztnicsere hozta magával! :) csak a motor volt az eredeti, a kasztnit megörökölte egy külfölditől! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Augusztus14, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2011 Rácsodálkozok, vagy mire gondoltál? Ha kifejtenéd kicsit bővebben... Rá bizony...a megnőtt alacsony fordulati nyomatéktól sportosabbnak fogod érezni a gépet... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Porter Elküldve Augusztus14, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2011 Rá bizony...a megnőtt alacsony fordulati nyomatéktól sportosabbnak fogod érezni a gépet... :D Frankó :) Ezt már mintha olvastam volna valahol... Csak a fogyasztás miatt aggódok egy kicsit. Nem biztos, hogy megéri nekem. Viszont most 88 Ft a különbség benzin vs. etanol Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Augusztus14, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2011 Frankó :) Ezt már mintha olvastam volna valahol... Csak a fogyasztás miatt aggódok egy kicsit. Nem biztos, hogy megéri nekem. Viszont most 88 Ft a különbség benzin vs. etanol felesben nem lesz olyan sok a túl fogyi... :D Nekem tisztán kb 20%... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Porter Elküldve Augusztus14, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2011 felesben nem lesz olyan sok a túl fogyi... :) Nekem tisztán kb 20%... :D Nem mindegy, hogy 1.4 vagy 1.8 Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Augusztus14, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2011 Nem mindegy, hogy 1.4 vagy 1.8 De mindegy. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Porter Elküldve Augusztus14, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2011 De mindegy. :) Jó estét kívánok! :D Tudom.. Neked az 1.6 is 1.8 azért hitted, hogy az én udvaromon áll az autód :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Augusztus14, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2011 Jó estét kívánok! :D Tudom.. Neked az 1.6 is 1.8 azért hitted, hogy az én udvaromon áll az autód :D Kívülről nem látszik a motorkód. :D Kivéve spzolié. Övéről tudom, hogy X16SZR van benne. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Porter Elküldve Augusztus14, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2011 Kívülről nem látszik a motorkód. :D Kivéve spzolié. Övéről tudom, hogy X16SZR van benne. :) Majd csinálok egy képet nyitott motorháztetővel. Ez nem az enyém de ilyen az is :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabor -- C14Se Elküldve Augusztus18, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2011 Egy ideje már nem írogattam a fogyasztásaimat, mert hozta a nagyátlagot. De tegnap meglepődtem: 678 km, 41.31 liter 6.09 l/100 km Eddigi rekord :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Augusztus21, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus21, 2011 Fogyasztásom: 493 km -> 40 liter => 8,1 liter/100 km azaz 22,6 HUF/km :) Látszik, hogy visszaszorítottam a városi közlekedést...legalábbis autóval... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Augusztus21, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus21, 2011 Fogyasztásom: 493 km -> 40 liter => 8,1 liter/100 km azaz 22,6 HUF/km :) Látszik, hogy visszaszorítottam a városi közlekedést...legalábbis autóval... :D Nekem az utóbbi 2ekm-t figyelembe véve 24.7 HUF/km. :D De, ezt végig 4 személlyel+pakkok!!! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Augusztus21, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus21, 2011 5L-es fogyival 18,5 HUF/km. :D (De féláron is van sokszor gázolajam. :) ) Az barátibb! :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
dirty-handz Elküldve Augusztus21, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus21, 2011 Egy ideje már nem írogattam a fogyasztásaimat, mert hozta a nagyátlagot. De tegnap meglepődtem: 678 km, 41.31 liter 6.09 l/100 km Eddigi rekord :) Az érdekes nekem még a b corsámmal sincs ennyi szóval ott valami nem kóser :D szerintem 80annal mentél úgy, hogy sose fékeztél mondjuk külföldre :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Augusztus22, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2011 Az érdekes nekem még a b corsámmal sincs ennyi szóval ott valami nem kóser :D szerintem 80annal mentél úgy, hogy sose fékeztél mondjuk külföldre :D Pedig nem nagy kunszt. Nekem a rekord az a 4,98l/100km. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Augusztus22, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2011 Pedig nem nagy kunszt. Nekem a rekord az a 4,98l/100km. :) Ez viszont tényleg nagyon kevés...a gyertyák nem fehéredtek ki nagyon? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts