ambruzsg Elküldve Augusztus29, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2010 Nagyon nyugisan mentem, kb 90-100, csak előzéseknél nyomtam jobban kicsit! Hosszútáv, kevés várossal, + nem váltogattam hírtelen a sebességet, tartósan beálltam egy-egy tempóra... Ez a fogyasztáscsökkentés titka! :D :D ^_^ Ezt hogy érted? :D Holnap még lesz egy Pesti utam éjjel (reptér) meglátom azon milyen fogyit produkál... A 4-esen megyek. http://www.spritmonitor.de/en/detail/408418.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Augusztus29, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2010 mert?mi lesz szeptemberben? :D am nekem is mer suliba pár nap azzal kell mennem meg jövő hét megint Pécs! megint bepróbálok egy ilyen fogyit! :D ^_^ :D Akkor lefogom tudni mérni a fogyit, mert megyek Bp-re, onnan Vác mellé, majd vissza BP, majd haza Db. :D Ja és a 4-esen fogok tötymörögni, hogy ne zabáljon a vas. Időm meg lesz mint a tenger! :D ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Augusztus29, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2010 http://www.spritmonitor.de/en/detail/408418.html Oh így már értem! ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Augusztus31, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2010 466 km - - > 42,5 liter E85 => 9,1 l/100km (2002 HUF/100km) Lehetne jobb is, de sok város és nagy jobb láb! ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
bandika Elküldve Augusztus31, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2010 466 km - - > 42,5 liter E85 => 9,1 l/100km (2002 HUF/100km) Lehetne jobb is, de sok város és nagy jobb láb! :D Hátha jól kiszámolod ugyan mindegy ha benzint használsz,nem sok az eltérés.pénzbe. oké hogy vagy 90 ft-olcsób de többet is kiván a gép. Én inkább maradok a benyánál ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
donpepe Elküldve Augusztus31, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2010 Nem muszáj elhinni, de: 126km -->6,32 liter az 5,01 liter/100km a verdán 185/60/14-es gumi van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Augusztus31, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2010 Nem muszáj elhinni, de: 126km -->6,32 liter az 5,01 liter/100km a verdán 185/60/14-es gumi van. Ez nem is váltóméret így ebben is van kis csalás, hiszen nem a valós megtett kilómétert mutatja az órád hanem többet. Meg aztán ilyen kis távolságon nem is lehet rendes fogyasztást mérni. Még ha ugyanazon a kúton és kútfejen is tankoltál első kattanásig teletank-teletank módszerrel akkor is nagy a hiba lehetőség. Csak 5 centivel kíjjebb vagy beljebb dugod a töltőpisztolyt és már legalább 0,5l eltérés van az első kattanásig. Persze azért irányadónak nem rossz mérés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Augusztus31, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2010 Ez nem is váltóméret így ebben is van kis csalás, hiszen nem a valós megtett kilómétert mutatja az órád hanem többet. Meg aztán ilyen kis távolságon nem is lehet rendes fogyasztást mérni. Még ha ugyanazon a kúton és kútfejen is tankoltál első kattanásig teletank-teletank módszerrel akkor is nagy a hiba lehetőség. Csak 5 centivel kíjjebb vagy beljebb dugod a töltőpisztolyt és már legalább 0,5l eltérés van az első kattanásig. Persze azért irányadónak nem rossz mérés. A 185/60 R14 váltóméret. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bandika Elküldve Augusztus31, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2010 Nem muszáj elhinni, de: 126km -->6,32 liter az 5,01 liter/100km a verdán 185/60/14-es gumi van. Én elhiszem,nem 50% omv és 50% ukrán jo minőségi kuti benzinnel volt az átlagom 5,5l/100km ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Augusztus31, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2010 A 185/60 R14 váltóméret. Ja bocs! Tényleg. A 175-össel kevertem mert ott van /65 a /60 helyett. Akkor már csak a túl rövig utas mérés hibalehetőségeibe kapaszkodhatok ^_^ :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Augusztus31, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2010 Én elhiszem,nem 50% omv és 50% ukrán jo minőségi kuti benzinnel volt az átlagom 5,5l/100km ^_^ Én is elhiszem, nem is erről van szó csak, hogy a pontosabb adathoz telitank-telitank és legalább 3-400km táv kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
donpepe Elküldve Augusztus31, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2010 A 185/60 R14 váltóméret. GPS-sel is mértem a lávolságot. pár 100 méterrel mutatott kevesebbet. Ugyanazon a kuton és ugyanazon a kúfejen tankoltam, mivel arra is gondtam. mind a kétszer ugyannyi kattanást egedélyeztem. Amúyg lehet hogy váltóméret de km/h óra mérő csal minimálisat. amikor 60-at mutat az óra akkor a GPS szerint 54/55 -el megyek. 100nál 94. de ez lehet a mutató hibája, nemtom... Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Augusztus31, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2010 GPS-sel is mértem a lávolságot. pár 100 méterrel mutatott kevesebbet. Ugyanazon a kuton és ugyanazon a kúfejen tankoltam, mivel arra is gondtam. mind a kétszer ugyannyi kattanást egedélyeztem. Amúyg lehet hogy váltóméret de km/h óra mérő csal minimálisat. amikor 60-at mutat az óra akkor a GPS szerint 54/55 -el megyek. 100nál 94. de ez lehet a mutató hibája, nemtom... A sebesség más tészta az akár 8-10%-ot is csalhat szándékosan és gyárilag. A távolság mérő ennél jóval pontosabb max 1-3% hiba. Amugy gratula jó fogyasztás! Link to comment Megosztás: More sharing options...
donpepe Elküldve Augusztus31, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2010 A sebesség más tészta az akár 8-10%-ot is csalhat szándékosan és gyárilag. A távolság mérő ennél jóval pontosabb max 1-3% hiba. Amugy gratula jó fogyasztás! Ezt még valaki meg tudja erősiteni hogy a sebbeségmérő csal, mert múlt héten annyira elbambultan hogy az agyam ignore-álta a szemem álta fel dolgozott trafifax látványát. mikor észbekaptam kicsivel voltam mutató szerint 60 felett. A rendőrség meg ugye 54 km/h ig nem foglalkozik ilyen esetekkel. (mivel 4km/h mérési hibával dolgoznak) Aprilisban volt egy 90 helyett 112km/h-ás 30.000Ft-os drága fényképem. nagyon nem hiányzik most mégegy... Link to comment Megosztás: More sharing options...
donpepe Elküldve Augusztus31, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2010 A sebesség más tészta az akár 8-10%-ot is csalhat szándékosan és gyárilag. A távolság mérő ennél jóval pontosabb max 1-3% hiba. Amugy gratula jó fogyasztás! Amúgy köszi a gratulációt. Régebben apám által tankolt autóban muszáj volt odafigyelni a benzin sporolásra. azóta úgy néz ki a tanítvány utolérte a mestert. Az a baj a tanitványt meg a drága benzinárak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Augusztus31, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2010 Ezt még valaki meg tudja erősiteni hogy a sebbeségmérő csal, mert múlt héten annyira elbambultan hogy az agyam ignore-álta a szemem álta fel dolgozott trafifax látványát. mikor észbekaptam kicsivel voltam mutató szerint 60 felett. A rendőrség meg ugye 54 km/h ig nem foglalkozik ilyen esetekkel. (mivel 4km/h mérési hibával dolgoznak) Aprilisban volt egy 90 helyett 112km/h-ás 30.000Ft-os drága fényképem. nagyon nem hiányzik most mégegy... Tavaly lett módosítva az aktuális Korm. rendelet, melyben azt írják, hogy 54 és 68km/h között helyszíni bírság alkalmazható (50km/h megengedett legn. seb.nél). 69-78-ig 30000Ft. (ha kell melyik ez a rendelet akkor megkereshetem ^_^ ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
donpepe Elküldve Augusztus31, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2010 Tavaly lett módosítva az aktuális Korm. rendelet, melyben azt írják, hogy 54 és 68km/h között helyszíni bírság alkalmazható (50km/h megengedett legn. seb.nél). 69-78-ig 30000Ft. (ha kell melyik ez a rendelet akkor megkereshetem ^_^ ) Hát én máshogy tudom, multkori esetem után kicsit utána jártam. 54 - 65 között a rendör maga dönti el mennyi birságot szab ki, akár helyíszii bírság formájában, és igy elmarad a feljelentés. (habár ebben nem vagyok biztos). Én igy értelmezten a jogszabály még tavasszal. nem vagyok ügyvéd, közöm sincs hozza lehet tévedek és rosszul emlékszem. mivel elég elfoglaltak a rend éber őrei általában ilyen esetekkel nem is foglalkoznak. 65 - 80km/h között 30e Ft-ot ér a fénykép és mindezt közigazgatási eljárás keretein belül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve Augusztus31, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2010 Nem muszáj elhinni, de: 126km -->6,32 liter az 5,01 liter/100km a verdán 185/60/14-es gumi van. Az szép ^_^ milyen motorod van? Off: Melyik donpepébe dolgozol, mert ismerős a kocsid Link to comment Megosztás: More sharing options...
donpepe Elküldve Augusztus31, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2010 Az szép ^_^ milyen motorod van? Off: Melyik donpepébe dolgozol, mert ismerős a kocsid aláírásomból kiderül: 1.4 SI 82LE 1994-es évjáratú. 189.000km futott mutató szerint. 150e nél vettem. amőgy nem donpepénél dolgozom:) szóval pizzában utatazom, Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lego Elküldve Augusztus31, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2010 Ezt még valaki meg tudja erősiteni hogy a sebbeségmérő csal, mert múlt héten annyira elbambultan hogy az agyam ignore-álta a szemem álta fel dolgozott trafifax látványát. mikor észbekaptam kicsivel voltam mutató szerint 60 felett. A rendőrség meg ugye 54 km/h ig nem foglalkozik ilyen esetekkel. (mivel 4km/h mérési hibával dolgoznak) Aprilisban volt egy 90 helyett 112km/h-ás 30.000Ft-os drága fényképem. nagyon nem hiányzik most mégegy... Én is így tapasztaltam a gps és a kihelyezett nagykijelzős sebességmérő kamerák folyamán. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Augusztus31, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2010 466 km - - > 42,5 liter E85 => 9,1 l/100km (2002 HUF/100km) Lehetne jobb is, de sok város és nagy jobb láb! :D Hátha jól kiszámolod ugyan mindegy ha benzint használsz,nem sok az eltérés.pénzbe. oké hogy vagy 90 ft-olcsób de többet is kiván a gép. Én inkább maradok a benyánál ^_^ Azért ha kiszámolom, akkor egy picivel (igaz h nem sok) olcsóbb. Benzinből megevett volna 7,5 litert, ami 330 HUF-fal számolva 2475 forint. Nekem az a 400 forint is számít! :D De nem is ez a lényeg, hanem hogy sokkal dinamikusabb a kocsi, mint benzinnel... ;) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus31, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2010 Azért ha kiszámolom, akkor egy picivel (igaz h nem sok) olcsóbb. Benzinből megevett volna 7,5 litert, ami 330 HUF-fal számolva 2475 forint. Nekem az a 400 forint is számít! :D De nem is ez a lényeg, hanem hogy sokkal dinamikusabb a kocsi, mint benzinnel... :D ^_^ Ott a pont. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csücsök Elküldve Augusztus31, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2010 És a környezetvédelem smafu? ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
bandika Elküldve Augusztus31, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2010 És a környezetvédelem smafu? :D Akkor ti nem láttátok azt a dokumentum filmet amikor felgyujtják azt több hektárnyi ültetvényt hogy a száraz részeket elégessék, na oszt a környezet szennyezéss :D vagyis adunk a sza.nak egy pofont.na ennyit a környezet barát etanol-rol ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Augusztus31, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2010 Akkor ti nem láttátok azt a dokumentum filmet amikor felgyujtják azt több hektárnyi ültetvényt hogy a száraz részeket elégessék, na oszt a környezet szennyezéss :D vagyis adunk a sza.nak egy pofont.na ennyit a környezet barát etanol-rol ^_^ Mifelénk szárzúzóval összezúzzák a kukoricaszárat és beleszántják a földbe... Meg akkor nézzél meg egy kisfilmet az olajfúró tornyokról... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts