Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Fogyasztás

neonx

Recommended Posts

Hagggyuk már ezt a haon, szaon, boon, meg stb.on baromságokat. Ezek annyi fasságot össze tudnak hordani, hogy fetrengek a röhögéstől. Nem is tudom, legutóbb az autó felkészítése a nyárra c. cikket olvastam, de csak azért, mert kíváncsi voltam, hogy mi baromságokat tudnak összehozni: és nem kellett csalódjak, a legfőbb problémájuk az volt, hogy a GPS extrafriss szofferral rendelkezzen, meg a gyerekeknek vegyünk kis hordózható dvd lejáccót, amit tudjanak út közben nézni, hogy ne zavarják a sofőrt. De hogy a gumik, motor, stb. hogy érzi magát, az nem fontos. Majd a dvd lejáccóval elütik az időt, amíg várják a sárga angyalt. De minket, Opelosokat ez úgysenem érint! :D

Ez meg mehetne egyenesen a napiszarra: Számítógéphűtés a nyári melegben :wacko:

Megosztás:

Jelenleg itt álok fogyasztás ügyileg:

]http://kepfeltoltes.hu/100810/_ra_ll_s_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Szerintem nem is olyan rossz... :wacko:

Nekem a mai ilyen állás 386-nál volt- nyaralásból hazafele, telekocsi családdal, autópálya+ nem sztráda, stb...

Volt már jobb is kicsit, de most így jött ki :wacko:

Ja és nem kötekedésként írtam ám... :D

ui.: jaaa, persze, Neked piás vasad van- akkor nem szóltam... :wacko:

Megosztás:

sziasztok azt szeretném kérdezni h mivan olyankor ha 25fölött volt éppen 1 nagyon picivel a mutató amikor elindultam és mentem vele 60 km ert aztán (persze összesen 60odavissza)aztán 25 alat volt nemsokkal éppen h alatta aztán estefelé elmentem haveromhoz akkor még fölment a mutató ugyanoda mint amikor reggel hazaértem szval 1.5 km ert mentem vele annyira van haverom tölünk aztán hazajöttem beálltam garázsba ijen ideiglenes foliagarázsmég azt 2nap mulva megyek ki ráadom a gyujtást és nem megy fel a mutató:D csak a piros fölötti elsö vonalig de hoválett a benzin?????? nemtok rájönni persze aznap multhéten szerdán meglögdöstem a kocsit hallani lehetett hogy lötyen benne ma meglögdösöm mintha üres lenne közbe még fölmegy a mutató az elsö vonalig :wacko: vkinek vmi ötlet én arratippelek h a meleg miat elpárolog de hogyan?:oalul nemtaláltam rajta lukat meg annak szagais lenne sztem meg a garázs vmennyire hüvösis :ovki vmi ötlet???köszi ha irtok:)

Megosztás:

sziasztok azt szeretném kérdezni h mivan olyankor ha 25fölött volt éppen 1 nagyon picivel a mutató amikor elindultam és mentem vele 60 km ert aztán (persze összesen 60odavissza)aztán 25 alat volt nemsokkal éppen h alatta aztán estefelé elmentem haveromhoz akkor még fölment a mutató ugyanoda mint amikor reggel hazaértem szval 1.5 km ert mentem vele annyira van haverom tölünk aztán hazajöttem beálltam garázsba ijen ideiglenes foliagarázsmég azt 2nap mulva megyek ki ráadom a gyujtást és nem megy fel a mutató:wacko: csak a piros fölötti elsö vonalig de hoválett a benzin?????? nemtok rájönni persze aznap multhéten szerdán meglögdöstem a kocsit hallani lehetett hogy lötyen benne ma meglögdösöm mintha üres lenne közbe még fölmegy a mutató az elsö vonalig :wacko: vkinek vmi ötlet én arratippelek h a meleg miat elpárolog de hogyan?:oalul nemtaláltam rajta lukat meg annak szagais lenne sztem meg a garázs vmennyire hüvösis :ovki vmi ötlet???köszi ha irtok:)

Szerintem csak a mutato tréfál meg,nekem is előfordul ilyesmi,oszt elindulok későb már a jó szintett mutatja :D

Megosztás:

Szerintem csak a mutato tréfál meg,nekem is előfordul ilyesmi,oszt elindulok későb már a jó szintett mutatja :D

értem és a höfknál a régióránál 100foknál kapcsolt a ventilátor az ujnál meg 95 meik a jó?már 1x ezt irtam be de nem ebbe a témában hanem az elektomosnál aztirták h 100fok a jó:wacko:

hát nemtom h télleg a mutató tréfál e meg mert ma elmentem haveromhoz elöbb jöttem haza és nemment fentebb:s

Megosztás:

értem és a höfknál a régióránál 100foknál kapcsolt a ventilátor az ujnál meg 95 meik a jó?már 1x ezt irtam be de nem ebbe a témában hanem az elektomosnál aztirták h 100fok a jó:wacko:

hát nemtom h télleg a mutató tréfál e meg mert ma elmentem haveromhoz elöbb jöttem haza és nemment fentebb:s

egyik havernak is 100-nál kapcsol,meg az enyém is igy volt.én az enyémet meg megoldottam kézire,bevittem egy kis kapcsolót a kormány alá,igy ezt már én kezelgetem,igy már 100ra nem ment fel 2 éve :D

Megosztás:

értem és a höfknál a régióránál 100foknál kapcsolt a ventilátor az ujnál meg 95 meik a jó?már 1x ezt irtam be de nem ebbe a témában hanem az elektomosnál aztirták h 100fok a jó:D

Igazából a mutató csak tájékoztató jellegő, nem ad pontos értéket. Ugyanúgy mint a hőfokjelző, ezért kár azt nézegetni hány foknál kapcsol be, ha bekapcsol akkor jó.

Megosztás:

Igazából a mutató csak tájékoztató jellegű, nem ad pontos értéket. Ugyanúgy mint a hőfokjelző, ezért kár azt nézegetni hány foknál kapcsol be, ha bekapcsol akkor jó.

Ma megtankoltam fullra a Vivarót 76 L ment bele, már elég rég nem tankoltam színig, inkább csak max félig, 3/4-ig.

Fizettem, beültem, gyújtás rá, az üzemanyagot nem jelzi, csak ugyanannyinak, mint tankolás előtt! :wacko:

Mondom: ember, nem létezik, hogy így eltűnjön a gázolaj belőle!

Egész nap furikáztam vele (390 km) és amikor beálltam a garázsba, leállítottam, és ráadtam a gyújtást, hogy írjam meg a menetlevelet, akkor mutatta már az igazi szintet...

Elektronika... Ez ilyen! :wacko:

Olyan is volt már 2x vele, hogy beindítottam, semmi gázt nem nyomtam, csak pötyögött alapjáraton, és minden mutató kiment max értékre (hőfok, üzemanyagszint, km-óra, fordulatszámmérő) minden visszajelző világított, minden ami létezik!! :wacko: Leállít, újraindít, azóta semmi probléma! :D (Pont mint a windows :D )

Megosztás:

Helló!

Ma mértem számoltam egy fogyasztást, eddig legalacsonyabb jött ki:

47,8 liter ment bele (minek is mentem tankolni még volt benne bő két liter :D )

25% E85

75% 95ös

És mindez 684 km-en elhasználva. A lámpa 620 körül gyulladt ki.

6.98 liter / 100 km.

Most 100% benzin van benne, hogy így is nézzek egy fogyasztást, de már az első elindulásnál éreztem, nem húz úgy...

Üdv

Gábor

szerk: C14SE Astra F Caraván...

Megosztás:

Akkor hová lett a benyád a tankból :D érdekes :wacko:

öhm szeretném énis tudni:dcsak eddig nemsikerült rájönnöm am ez az etanolos dolog nemkárositja az autót???? énis gondolkoztam h kiprobálom de eddig nemmertem mertugye elvileg kéne hozzá vmi cucc ami elég drága :s beszereltetni aztán hát gondolkozoba estem

Megosztás:

hát igen a fordulatmérös órákban van lámpa h tankolni kéne a simákba nincs semmi visszajelzö :sdemértnemtudtak abbais tenni:o

6-7ért már lehet venni fordulatszámmérős órát, 3-ért el lehet adni a simát. Az a 4 ezer foint nem olyan egetverő összeg, és máris jelzi a lámpics, hogy tankolnod kéne. De ha lenullázod a napi számlálót, és azt figyeled, akkor sem érhet meglepetés. Pölö még fénykoromban, amikor tudtam kordában tartani a fogyasztásom, 600Kilométer után szoktam tankolni. Ekkor volt benne még 100-150 Kilométer "tartalék".

Megosztás:

6-7ért már lehet venni fordulatszámmérős órát, 3-ért el lehet adni a simát. Az a 4 ezer foint nem olyan egetverő összeg, és máris jelzi a lámpics, hogy tankolnod kéne. De ha lenullázod a napi számlálót, és azt figyeled, akkor sem érhet meglepetés. Pölö még fénykoromban, amikor tudtam kordában tartani a fogyasztásom, 600Kilométer után szoktam tankolni. Ekkor volt benne még 100-150 Kilométer "tartalék".

de aztolvastam az elektromos témánál h a sima meg a fordulatmérös óránál nem 1 forma a 2 vmiben különbözik vagy nem?:wacko: :D

Megosztás:

de aztolvastam az elektromos témánál h a sima meg a fordulatmérös óránál nem 1 forma a 2 vmiben különbözik vagy nem?:wacko: :D

Régi kiszed, új betesz, örül mert megy! (max 1 szálat még húzni kell, de nem mindegyiknél, van amelyiknél eleve be van húzva. :wacko: (én simán csak kicseréltem az óracsoportot, és működött! :D )

Itt a GYÍK-ban a leírás. :wacko:

Megosztás:

Régi kiszed, új betesz, örül mert megy! (max 1 szálat még húzni kell, de nem mindegyiknél, van amelyiknél eleve be van húzva. :D (én simán csak kicseréltem az óracsoportot, és működött! :wacko: )

Itt a GYÍK-ban a leírás. :wacko:

1xmár tulestem azóracserén csak nemmertem fordulatméröset venni de hátha nekemis mukodne és nemkéne +1 szálat még beszenvedni ami aztilleti nemnaon konyitok az elektronikához

Megosztás:

1xmár tulestem azóracserén csak nemmertem fordulatméröset venni de hátha nekemis mukodne és nemkéne +1 szálat még beszenvedni ami aztilleti nemnaon konyitok az elektronikához

idézet a gyík-ból:

"Fordulatszámmérős műszeregység beépítésénél meg kell győződni arról, hogy a fordulatszámjel kábele be van-e húzva a kötegbe? Ezt legkönnyebben úgy nézhetjük meg, hogy a műszeregységre menő két csatlakozó közül a nagyobbik 8-as pinjére fut-e vezeték? (Képen bal felső pin) Ha igen, akkor csak cserélni kell a két óracsoportot."

Megnézed, és lehet hogy csak csere kell, de ha nem, akkor se olyan vészes a dolog! :D Majd segítünk ha elakadnál nyugi! :wacko:

Megosztás:

idézet a gyík-ból:

"Fordulatszámmérős műszeregység beépítésénél meg kell győződni arról, hogy a fordulatszámjel kábele be van-e húzva a kötegbe? Ezt legkönnyebben úgy nézhetjük meg, hogy a műszeregységre menő két csatlakozó közül a nagyobbik 8-as pinjére fut-e vezeték? (Képen bal felső pin) Ha igen, akkor csak cserélni kell a két óracsoportot."

Megnézed, és lehet hogy csak csere kell, de ha nem, akkor se olyan vészes a dolog! :D Majd segítünk ha elakadnál nyugi! :wacko:

oké de elöbb még szerezni kell fordulatmérös órát a csatlakozóm az detoo meg a spirális detto ugyanez csak kérdés h ottt van e nekem a csatlakozoba vezeték mástnem hnap meglesem

de kössz elöreis a segitséget

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.