astrásgyerek Elküldve December23, 2009 Megoszt Elküldve December23, 2009 Én meg 292ft-ért Avia kúton... Viszont ami rosszabb az a játszós városi fogyi ami 11,1l/100km-en lett. És mellesleg a mutató csak lepkefing távolságban volt a 25l felett, és mégis csak 19,45l ment bele a tankba. Szóval ott már 5l csalás van... De ez az alsó határon is hasonló nekem legalábbis! Hát igen a mutató sajna nem túl pontos, inkább tájékoztató jellegű. .... nekem a mutatóm ha telitankolom kb 48 L körül mutat, 50-et még sosem mutatott. és ha hagyom majdnem kifogyni, akkor már az alsó fehér vonalka körül volt, hogy becsukladozott 1-1 kis emelkedőnél... úgyhogy én mindíg azelőtt tankolom, hogy elérné az alsó kis fehér vonalkát :D van egyáltalán olyan, akinek jól mutat?? :lol: eddig egy asztrás havernak sem mutatott pontosan :blink: ;) ---------------------------------------------------------------------- ja és a fogyasztásom! 478 km megtétele után ment bele 24,37 L gázolaj ==> 5,1 L/100 Km... nem is olyan rossz :D :rolleyes: (meglepő módon a mutató a középső tartományban elég pontosan mér pont a 25-ös csíkon állt tankoláskor) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve December23, 2009 Megoszt Elküldve December23, 2009 nekem a mutatóm ha telitankolom kb 48 L körül mutat, 50-et még sosem mutatott. és ha hagyom majdnem kifogyni, akkor már az alsó fehér vonalka körül volt, hogy becsukladozott 1-1 kis emelkedőnél... úgyhogy én mindíg azelőtt tankolom, hogy elérné az alsó kis fehér vonalkát ;) van egyáltalán olyan, akinek jól mutat?? :lol: eddig egy asztrás havernak sem mutatott pontosan :blink: :D ---------------------------------------------------------------------- ja és a fogyasztásom! 478 km megtétele után ment bele 24,37 L gázolaj ==> 5,1 L/100 Km... nem is olyan rossz :D :rolleyes: (meglepő módon a mutató a középső tartományban elég pontosan mér pont a 25-ös csíkon állt tankoláskor) Nekem jól mutat. ;) Telitanknál kicsivel túllendül az 50-es jelzésnél, amikor meg már totál ki van feküdve a mutató, meg se nyikkan, akkor még van benne 2-3 liter benya. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve December23, 2009 Megoszt Elküldve December23, 2009 Nekem jól mutat. :D Telitanknál kicsivel túllendül az 50-es jelzésnél, amikor meg már totál ki van feküdve a mutató, meg se nyikkan, akkor még van benne 2-3 liter benya. :lol: és ez gyárilag így van, vagy valamit már cseréltél?? gondolkoztam, nem-e a tartályban lévő szintjelzővel lehet a baj :blink: (wartis időszakomban sokat szívtam azzal :rolleyes: ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve December23, 2009 Megoszt Elküldve December23, 2009 és ez gyárilag így van, vagy valamit már cseréltél?? gondolkoztam, nem-e a tartályban lévő szintjelzővel lehet a baj :blink: (wartis időszakomban sokat szívtam azzal :rolleyes: ) Ez ilyen régóta, nem lett hozzányúlva. Legalábbis én nem tettem. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December23, 2009 Megoszt Elküldve December23, 2009 és ez gyárilag így van, vagy valamit már cseréltél?? gondolkoztam, nem-e a tartályban lévő szintjelzővel lehet a baj :lol: (wartis időszakomban sokat szívtam azzal :rolleyes: ) Lehet, hogy jó a szintjelző de mivel benzinben úszik odakerülhet kosz a csúszka meg a felület közé, és megzavarja a pontosságot. Ha nem muszáj ne vedd ki, mert nekem kicsúszott a visszafolyó cső, és szívtam vele majd egy évig. A régi műszeregységgel fel sem ment 35 L fölé, ezzel meg néha csak 48-ig megy, most épen 50-ig. A felső harmadban hamarabb esik mint lent. Olyan 10 Liternél kezd világítani a szegénységjelző. De egy idő után már tudja az ember hogyan áll a szint. Meg ugye használom anapi számlálót, és tudom mennyit mehetek. Most éppen 9 literrel kalkulálok. :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve December23, 2009 Megoszt Elküldve December23, 2009 Ez ilyen régóta, nem lett hozzányúlva. Legalábbis én nem tettem. :D irigyellek :lol: :rolleyes: :lol: Lehet, hogy jó a szintjelző de mivel benzinben úszik odakerülhet kosz a csúszka meg a felület közé, és megzavarja a pontosságot. Ha nem muszáj ne vedd ki, mert nekem kicsúszott a visszafolyó cső, és szívtam vele majd egy évig. A régi műszeregységgel fel sem ment 35 L fölé, ezzel meg néha csak 48-ig megy, most épen 50-ig. A felső harmadban hamarabb esik mint lent. Olyan 10 Liternél kezd világítani a szegénységjelző. De egy idő után már tudja az ember hogyan áll a szint. Meg ugye használom anapi számlálót, és tudom mennyit mehetek. Most éppen 9 literrel kalkulálok. :D nem nyúlok én mostanában hozzá, főleg nem ilyen hidegben. :D én is használom a napi számlálót, mondjuk én fél tanknál nem engedem lejjebb, mindíg utánnaöltök, ha nem is teli :blink: megszoktam már én is a mutatót, nincs vele gond amúgy, csak nah: idegesít, hogy nem úgy kéne működjön.. ;) kicsit azért rosszul esett, amikor a nyáron a hargitán hegynek felfelé ledadogott... hamar megfordítottam, és irány vissza tankolni :) amilyen szerencsém volt, kb 20 km-t mentem lefelé amíg volt egy benzinkút :lol: ;) Ha minimum félig van a tank, akkor nincsen vele gát, de ha kb negyedig, akkor csukladozik... másnak is volt már így?? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December23, 2009 Megoszt Elküldve December23, 2009 irigyellek :D :rolleyes: :D nem nyúlok én mostanában hozzá, főleg nem ilyen hidegben. ;) én is használom a napi számlálót, mondjuk én fél tanknál nem engedem lejjebb, mindíg utánnaöltök, ha nem is teli :blink: megszoktam már én is a mutatót, nincs vele gond amúgy, csak nah: idegesít, hogy nem úgy kéne működjön.. :D kicsit azért rosszul esett, amikor a nyáron a hargitán hegynek felfelé ledadogott... hamar megfordítottam, és irány vissza tankolni :lol: amilyen szerencsém volt, kb 20 km-t mentem lefelé amíg volt egy benzinkút :lol: :D Ha minimum félig van a tank, akkor nincsen vele gát, de ha kb negyedig, akkor csukladozik... másnak is volt már így?? ;) Volt, akkor amikor kivettem a szintjelzőt, és nem raktam vissza rendesen a csövet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve December23, 2009 Megoszt Elküldve December23, 2009 Volt, akkor amikor kivettem a szintjelzőt, és nem raktam vissza rendesen a csövet. akkor lehet már az enyémet is berherték :rolleyes: majd ha jobb idő lesz, akkor nekisek, és megkukkantom, de csak ha jó idő lesz, nagyon hideg van kint :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve December23, 2009 Megoszt Elküldve December23, 2009 Nekem is jól mutat. Teli tanknál az 50 es felett van kicsivel. Üresnél, már volt hogy rég világitott a lámpa, elérte a pöcköt a mutató, de még nem rángatott be.És e kettő között volt vagy 900 km. :blink: Én mindig tele tankolok, nullázom a napi számlálót, és ugy 800 km.-nél tankolok ujra. :rolleyes: Most 5.5 re jött ki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve December23, 2009 Megoszt Elküldve December23, 2009 Nekem is jól mutat. Teli tanknál az 50 es felett van kicsivel. Üresnél, már volt hogy rég világitott a lámpa, elérte a pöcköt a mutató, de még nem rángatott be.És e kettő között volt vagy 900 km. :D Én mindig tele tankolok, nullázom a napi számlálót, és ugy 800 km.-nél tankolok ujra. :lol: Most 5.5 re jött ki. akkor ahogy zotya mondta az a visszafolyó lehet a probléma nállam is :rolleyes: majd megoldom.... A benzines tankja ugyanolyan mint a dieselé??? :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December23, 2009 Megoszt Elküldve December23, 2009 akkor ahogy zotya mondta az a visszafolyó lehet a probléma nállam is :rolleyes: majd megoldom.... A benzines tankja ugyanolyan mint a dieselé??? :blink: Sztem igen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomi101010 Elküldve December24, 2009 Megoszt Elküldve December24, 2009 HI! amikor kivillan a "sárga" lámpa,akk 12,5 L van benne,ha 50 l-es tankrol van szó! Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve December24, 2009 Megoszt Elküldve December24, 2009 HI! amikor kivillan a "sárga" lámpa,akk 12,5 L van benne,ha 50 l-es tankrol van szó! A mutató szerint igen. De amúgy meg nem. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December25, 2009 Megoszt Elküldve December25, 2009 Nekem is jól mutat. Teli tanknál az 50 es felett van kicsivel. Üresnél, már volt hogy rég világitott a lámpa, elérte a pöcköt a mutató, de még nem rángatott be.És e kettő között volt vagy 900 km. :lol: Én mindig tele tankolok, nullázom a napi számlálót, és ugy 800 km.-nél tankolok ujra. :blink: Most 5.5 re jött ki. Nagy dolog, én is tudok 800 kilóméternél újra tankolni, csak akkor az utolsó 300-at tolnom kell. :rolleyes: HI! amikor kivillan a "sárga" lámpa,akk 12,5 L van benne,ha 50 l-es tankrol van szó! Nagyjából nekem is, mert ha kivillan, és még kicsit megyek vele, akkor szokott belemenni 40 liter. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dani89rk Elküldve December26, 2009 Megoszt Elküldve December26, 2009 Ha tele töltöm akár 2-3 pisztoly kattanás akkor is csak v 48körül áll meg az óra, 40ig alig megy lefele utána 25-ig zuhanórepólés utána újabb torpanás majd utána kezd arányosan menni km-el. Nekem még sosem villant lámpa lehet rossz lenne Hmm...? Legtöbbet egyszer 47l tankoltam, de általában inkább olyan 20-40l közt. De engem nagyon nem zavar már megszoktam hogy olyan amilyen a mutató járása, meg azért is tankolok több állásba hogy tudjam mikor kb hogyan is állok! Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve December26, 2009 Megoszt Elküldve December26, 2009 Ha tele töltöm akár 2-3 pisztoly kattanás akkor is csak v 48körül áll meg az óra, 40ig alig megy lefele utána 25-ig zuhanórepólés utána újabb torpanás majd utána kezd arányosan menni km-el. Nekem még sosem villant lámpa lehet rossz lenne Hmm...? Legtöbbet egyszer 47l tankoltam, de általában inkább olyan 20-40l közt. De engem nagyon nem zavar már megszoktam hogy olyan amilyen a mutató járása, meg azért is tankolok több állásba hogy tudjam mikor kb hogyan is állok! Ha fordulatszámmérős órád van, akkor illene villognia a lámpának, hogy kevés a nafta. Sima óránál nincs ilyen kijelzés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve December26, 2009 Megoszt Elküldve December26, 2009 Nemrég kénytelen voltam venni egy szintén c14se motorral szerelt astra caravant, mivel a kocsim némiképp mozgásképtelenné vált. Normális, hogy ugyanúgy használva a caravan 1,5-2 literrel többet kér 100-on? Mi okozhatja az ilyen mértékű fogyasztást? Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve December26, 2009 Megoszt Elküldve December26, 2009 Nemrég kénytelen voltam venni egy szintén c14se motorral szerelt astra caravant, mivel a kocsim némiképp mozgásképtelenné vált. Normális, hogy ugyanúgy használva a caravan 1,5-2 literrel többet kér 100-on? Mi okozhatja az ilyen mértékű fogyasztást? Kasztni különbség? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve December26, 2009 Megoszt Elküldve December26, 2009 Kasztni különbség? :rolleyes: Ennyit??? Fél litert még elképzelhetőnek tartanék, de ez azért túlzás... 90-100-nál nem mentem gyorsabban, rövidtávon minimálisat használom, max 10%. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dani89rk Elküldve December26, 2009 Megoszt Elküldve December26, 2009 Nemrég kénytelen voltam venni egy szintén c14se motorral szerelt astra caravant, mivel a kocsim némiképp mozgásképtelenné vált. Normális, hogy ugyanúgy használva a caravan 1,5-2 literrel többet kér 100-on? Mi okozhatja az ilyen mértékű fogyasztást? Motor állapota is erősen tudja befolyásolni sztem... Vagy a motor átlett rakva? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December26, 2009 Megoszt Elküldve December26, 2009 Motor állapota is erősen tudja befolyásolni sztem... Vagy a motor átlett rakva? Vagy a papucsok szélessége. Termosztát jó-e meg hasonlók. A caravan mex. tényleg csak fél-egy literrel eszik többet a súly, meg a kasztni különbsége miatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve December27, 2009 Megoszt Elküldve December27, 2009 Motor állapota is erősen tudja befolyásolni sztem... Vagy a motor átlett rakva? Nem, így vettem meg, ahogy van. Gumi ua. mint a másikon, 175/70R13 Fulda KristMont, nyomás jó motor hasonló, c14se, érzésre erős, jól húz, km kb annyi lehet benn, mint a másikban... De a fogyasztás... 300km alatt 25-ön áll a üaszintmérő. A másik 400km körül szokta elérni, ami így hozta a mért fogyasztást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December27, 2009 Megoszt Elküldve December27, 2009 Nem, így vettem meg, ahogy van. Gumi ua. mint a másikon, 175/70R13 Fulda KristMont, nyomás jó motor hasonló, c14se, érzésre erős, jól húz, km kb annyi lehet benn, mint a másikban... De a fogyasztás... 300km alatt 25-ön áll a üaszintmérő. A másik 400km körül szokta elérni, ami így hozta a mért fogyasztást. Ja, csak a szintmérő alapján számoltad? Az nem pontos. Teletank, mész pölö 400Kilómétert, megint teletankolod, aztán osztod 4-el ami belefért. A szintmérő csak olyan tájékoztató jellegű , hozzávetőleges, megközelítőleg sem pontos értéket mutat. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve December27, 2009 Megoszt Elküldve December27, 2009 Ja, csak a szintmérő alapján számoltad? Az nem pontos. Teletank, mész pölö 400Kilómétert, megint teletankolod, aztán osztod 4-el ami belefért. A szintmérő csak olyan tájékoztató jellegű , hozzávetőleges, megközelítőleg sem pontos értéket mutat. :rolleyes: Ezt már megnéztem, sajnos többé-kevésbé jól mutatja ezé is... Lehet lambda szonda? "Szerencsére" az előző ott van donornak, és abban tökéletesen működött minden. Kompatibilis minden, ünnepek után megpróbálok cserélgetni, aztán meglátjuk... :S Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve December27, 2009 Megoszt Elküldve December27, 2009 Ezt már megnéztem, sajnos többé-kevésbé jól mutatja ezé is... Lehet lambda szonda? "Szerencsére" az előző ott van donornak, és abban tökéletesen működött minden. Kompatibilis minden, ünnepek után megpróbálok cserélgetni, aztán meglátjuk... :S Szia Alex75 Nem tudom neked milyen fogyik voltak eddig, de nekem is beharapja a 7-et télen, csodák sajna nincsenek. Már írtam, hogy szerintem az Se télen többet kajál mint egy Nz, de kárpótol a teljesítmény :rolleyes: Ui: ahogy néztem a fogyitábládat szinte csak nyári adat van benne, ne abból indulj ki :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts