Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Fogyasztás

neonx

Recommended Posts

Az ki van csukva. 2 kölköt kell suliba vinnem, meg a cuccaikat. :huh: :angry:

Puhááány! :lol:

A lányom 49 kiló és reggelente gyalog mennek az óvodába meg a bölcsibe ami kb. 1 km tőlük és utána megy a melóba onnan még 6-700 m-t.

Mindez Budán a Móricz Zs. körtér környékén számtalan lámpa és kereszteződésen át. A kocsijuk meg pihen addig. Igaz, ha elmennének, sose lenne utána parkoló helyük! :lol: :D ;)

Bocs! Off vége....

Megosztás:

Lehet, nálam a rossz termosztáttal 1-2 literrel többet evett benyából télen.

nekem volt az 12, 16 liter is! olyan 3 éve volt az!!

+ még az hogy -4 fokban mentünk Burgenlandba, hegyeken fel, nem tudtam miért van full fűtéssel is olyan hideg, a kékből ki se jött a mutató (ha igen termo nyitáskor zumm ...az aljáig zuhant a jelző...), meg a nejem is majd meg veszett...3asban nem akart menni sehogy (pedig 40-60 km után már melegnek kellett volna lennie!)

A lányom 49 kiló és reggelente gyalog mennek az óvodába meg a bölcsibe ami kb. 1 km tőlük és utána megy a melóba onnan még 6-700 m-t.

én rohanok a kiscsajjal kb 4 km-t, bicikli vagy kocsi de inkább utóbbi, mert a baba közli:

Apa hagyjál aludni.
Megosztás:

Sziasztok!

Lehet hüle vagyok, de én 5km alatt max akkor veszem elő a kocsit, ha nagybevásárlás van, de ezt a mostani fogyim is tükrözi Tb- Bicske- Szeged-Bicske- Tb ez két nap alatt és 33,31 liter 581Km-re!

Büszke vagyok rá!

Akkor 100-asnál többet nem mentél, de inkább 90 volt a jellemző.

Megosztás:

Akkor 100-asnál többet nem mentél, de inkább 90 volt a jellemző.

Lefelé siettem 110-130, haza felé már nem nagyon, de pályán nem nagyon mehetek 90-el :huh: Akkor 100 környéke volt, ahogy Invi is mondta az ideális tempo nekem is a 2500-3000 forulat környéke, akkor azt hiszem 95-110 környékén van, és utána kezd dúsítani rendessen!

Megosztás:

Lefelé siettem 110-130, haza felé már nem nagyon, de pályán nem nagyon mehetek 90-el :huh: Akkor 100 környéke volt, ahogy Invi is mondta az ideális tempo nekem is a 2500-3000 forulat környéke, akkor azt hiszem 95-110 környékén van, és utána kezd dúsítani rendessen!

Teljesen igaz. Mikor a valós sebesség (gps) 140 akkor már a 8 litert nyaldossa. 130-nál viszont még elfogadható 7-7,3 a fogyi. Bár ez egyáltalán nem meglepő, hogyha gyorsan megy az autó akkor fogyaszt is. Ez a többi autónál is így van. :lol:

Megosztás:

Hogy bírod? Hát én megőrülnék ha pl autópályán 130 a megengedett akkor csak 100-al cammogjak. Persze egy próbának megtenné, hogy mennyit jelent fogyasztásban, de hogy mindig...

Megosztás:

Hogy bírod? Hát én megőrülnék ha pl autópályán 130 a megengedett akkor csak 100-al cammogjak. Persze egy próbának megtenné, hogy mennyit jelent fogyasztásban, de hogy mindig...

Talán mert a pénztárcám nagyobb úr sokszor, és 400 km-en a 0,6L/100Km nem rossz megtakarítás mondjuk + nem siettem mert nem volt hova!

Megosztás:

Tatabánya - Budapest utazásomat mértem ma meg, BC nulláz, indulás. Sajnos Bp-re beérve volt egy kis torlódás. A két város közt 90-120-as tempót tartottam, a városban pedig max 60. Így írt kia a BC 4,7-es átlagot az útra. Ami nekem kicsit kevésnek tűnik, de a tank mutatója is kevesebbet mozdult el mint általában egy ilyen út alatt. Biztosan számít, hogy visszatettem a meleglevegő-hozzávezetést.

Megosztás:

Tatabánya - Budapest utazásomat mértem ma meg, BC nulláz, indulás. Sajnos Bp-re beérve volt egy kis torlódás. A két város közt 90-120-as tempót tartottam, a városban pedig max 60. Így írt kia a BC 4,7-es átlagot az útra. Ami nekem kicsit kevésnek tűnik, de a tank mutatója is kevesebbet mozdult el mint általában egy ilyen út alatt. Biztosan számít, hogy visszatettem a meleglevegő-hozzávezetést.

még szép hogy számít :huh:

de a 4,7-et még én is irígylem a dieselemmel :D

nekem most a télen 5-5,5 et simán bekapja..

A Vivaróval produkáltam egy 6,1-es átlagot :lol: 550 km-en evett 33,66 L gázolajat ;) s ki van írva 10 L-re :lol:

max 4-5 személy, 60% külterület, 40 %-belterület mellett :angry: nem is olyan rossz egy 2 tonnás autótól (1,9-es 100 pacis mocival)

a nagyátlagom amúgy 8 L szokott lenni.

Megosztás:

még szép hogy számít :huh:

de a 4,7-et még én is irígylem a dieselemmel ;)

nekem most a télen 5-5,5 et simán bekapja..

A Vivaróval produkáltam egy 6,1-es átlagot :D 550 km-en evett 33,66 L gázolajat :angry: s ki van írva 10 L-re :lol:

max 4-5 személy, 60% külterület, 40 %-belterület mellett :blink: nem is olyan rossz egy 2 tonnás autótól (1,9-es 100 pacis mocival)

a nagyátlagom amúgy 8 L szokott lenni.

Amúgy Bp-re érve még 4,4 volt, ha nincs az a torlódás akkor nem ment volna fel 4,7-re. :lol:

Megosztás:

tiszta sor :lol: a forgalom meglöki a fogyit rendesen.... :lol:

Bár a 4,7 is teljesen biztató.

Kíváncsi vagyok hogy a hűtőmaszk árnyékolása mennyit hozna még. Igazából az nem csak a hűtést befolyásolná. Az egyik nagy légellenállási veszteség a hűtő homlokfelületen van, ezért látni, hogy a fogyasztásra kihegyezett autóknak a hűtőrácsa burkolt, vagy részben burkolt, az új prémiumkategóriás autókon pedig a hűtőmaszk mögött lamellák tudják elzárni a felületet, ha nincs szükség áramlásra, így kisebb lesz a légellenállás. Patacsiéknál 1700 huf a maszk mögötti takaró. Gondolkodom rajta. :huh:

Megosztás:

Amúgy Bp-re érve még 4,4 volt, ha nincs az a torlódás akkor nem ment volna fel 4,7-re. :lol:

tiszta sor ;) a forgalom meglöki a fogyit rendesen.... :lol:

Őrület, hogy egy "egyhatos" mennyit zabál...főleg városban! :angry: :D :blink:

Invi, igy viszont bele kéne férned az 5 literes átlagba ami már a hihetetlen kategória...habár nekem már ez a mérés is az. :huh:

Megosztás:

Mennyire bízol a BC-ben? :huh:

Régebben méregettem külön is, elég pontosan mér. Pár ilyen próbamérés után már nem számolgattam a tankolás után mert az addigiak alapján megbízhatónak ítéltem a BC mérését. Tegyük hozzá, hogy kicsit rájátszottam, mert gurulgattam, meg stb...de nem vészesen.

Megosztás:

Őrület, hogy egy "egyhatos" mennyit zabál...főleg városban! ;) :lol: :angry:

Invi, igy viszont bele kéne férned az 5 literes átlagba ami már a hihetetlen kategória...habár nekem már ez a mérés is az. :lol:

Miért? Nemrég a caravannal nem kímélőben összehoztam egy 5.6-os fogyasztást és ebben benne van a gokart pályás ökörködés is. :blink: :D

Régebben méregettem külön is, elég pontosan mér. Pár ilyen próbamérés után már nem számolgattam a tankolás után mert az addigiak alapján megbízhatónak ítéltem a BC mérését. Tegyük hozzá, hogy kicsit rájátszottam, mert gurulgattam, meg stb...de nem vészesen.

Mármint motorfékezgettél, nem? :huh:

Megosztás:

Miért? Nemrég a caravannal nem kímélőben összehoztam egy 5.6-os fogyasztást és ebben benne van a gokart pályás ökörködés is. :D :lol:

Mármint motorfékezgettél, nem? :huh:

Volt motorfék üresben gurulás....stb....ja meg feleslegesen nem nyomogattam a gázt. :lol:

Megosztás:

Volt motorfék üresben gurulás....stb....ja meg feleslegesen nem nyomogattam a gázt. :angry:

tapasztalataim szerint benzinesnél jobb a "daykiller féle módszer", azaz motorfék,

és nem az üresben gurulás, mert akkor közben azért alapjáraton kapkod befele némi anyagot... ;)

takarékos módszerek, milyen jók is azok :huh:

a legtakarékosabb az lenne, ha mindenki CSAK hosszú útakon járna a verdával ÁLLANDÓ sebességgel, hát igen ez egy TÖKÉLETES világ volna :lol: :blink: :lol: :D

Megosztás:

ha mindenki CSAK hosszú útakon járna a verdával ÁLLANDÓ sebességgel, hát igen ez egy TÖKÉLETES világ volna :huh: :blink: :lol: :lol:

Tökéletes világ? Inkább rémálom :angry: Se gyorsulás se előzés se izmos fékezések.... ;) Persze annak én is örülnék ha nem lennének araszolós dugók, de azért had gyorsulgassak néha lámpától indulva, még ha ez kicsit több anyagot is fogyaszt. :D

Nem hiába most is 8,51l/100km lett. Biztos lett volna 9 is ha nem teszek a Bp mellé egy kevés (kb10%) országutat is.

Megosztás:

tapasztalataim szerint benzinesnél jobb a "daykiller féle módszer", azaz motorfék,

és nem az üresben gurulás, mert akkor közben azért alapjáraton kapkod befele némi anyagot... :angry:

takarékos módszerek, milyen jók is azok :huh:

a legtakarékosabb az lenne, ha mindenki CSAK hosszú útakon járna a verdával ÁLLANDÓ sebességgel, hát igen ez egy TÖKÉLETES világ volna :lol: :blink: :D ;)

Szerintem az üresben gurulás sem haszontalan, van amikor a motorfék túl sokat lassítana pl a pirosig....stb

A motorféket és a gurítást kombinálva kell szerintem használni. :lol:

Megosztás:

Sziasztok!

Most nem volt hosszú táv, csak meló meg ilyenek, de a tankszintem igen csak lent van már, még nincs számszerű adatom, de ez a fogyasztás több lesz mint az Nz-nél szerintem. Érdekesnek tartom, hogy az Se-t nem melegítok kipüfról, pedig szerintem a legösibb dolog és a leggyorsabb meleget az adja. Majd kiderül, szerintem saccra 6,5-6,8 körül lesz, hmmmmm viszont megy is, szereti a hideget :huh:

Megosztás:

Sziasztok!

Most nem volt hosszú táv, csak meló meg ilyenek, de a tankszintem igen csak lent van már, még nincs számszerű adatom, de ez a fogyasztás több lesz mint az Nz-nél szerintem. Érdekesnek tartom, hogy az Se-t nem melegítok kipüfról, pedig szerintem a legösibb dolog és a leggyorsabb meleget az adja. Majd kiderül, szerintem saccra 6,5-6,8 körül lesz, hmmmmm viszont megy is, szereti a hideget :huh:

Nem lehet valahogyan megoldani? Egy nagyobb szűrőház, amin van szelep és kész. Bár a szelep vezérlése nem megoldott.

Pénteken megyek haza Tatabányára, ismét mérek fogyit, indítás előtt nullázom majd ahogy eddig is, és meglátjuk. Ha a mutató megint csak kicsit mászik akkor tényleg keveset fogyaszt. (Pont a 25-ös vonalnál van, itt szokott a leggyorsabban lemenni)

És mellette reménykedem, hogy a BC tényleg pontos. Bár a tapasztalatok szerint igen.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.