invictus Elküldve November29, 2009 Megoszt Elküldve November29, 2009 Te abban tolod a suliba a tatyódat? :huh: :lol: Én suliba csak 1 mappát viszek amiben van 3db A4 plusz egy toll. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve November29, 2009 Megoszt Elküldve November29, 2009 Az ki van csukva. 2 kölköt kell suliba vinnem, meg a cuccaikat. :huh: :angry: Puhááány! :lol: A lányom 49 kiló és reggelente gyalog mennek az óvodába meg a bölcsibe ami kb. 1 km tőlük és utána megy a melóba onnan még 6-700 m-t. Mindez Budán a Móricz Zs. körtér környékén számtalan lámpa és kereszteződésen át. A kocsijuk meg pihen addig. Igaz, ha elmennének, sose lenne utána parkoló helyük! :lol: :D ;) Bocs! Off vége.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
webshark Elküldve November30, 2009 Megoszt Elküldve November30, 2009 Lehet, nálam a rossz termosztáttal 1-2 literrel többet evett benyából télen. nekem volt az 12, 16 liter is! olyan 3 éve volt az!! + még az hogy -4 fokban mentünk Burgenlandba, hegyeken fel, nem tudtam miért van full fűtéssel is olyan hideg, a kékből ki se jött a mutató (ha igen termo nyitáskor zumm ...az aljáig zuhant a jelző...), meg a nejem is majd meg veszett...3asban nem akart menni sehogy (pedig 40-60 km után már melegnek kellett volna lennie!) A lányom 49 kiló és reggelente gyalog mennek az óvodába meg a bölcsibe ami kb. 1 km tőlük és utána megy a melóba onnan még 6-700 m-t. én rohanok a kiscsajjal kb 4 km-t, bicikli vagy kocsi de inkább utóbbi, mert a baba közli:Apa hagyjál aludni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve December1, 2009 Megoszt Elküldve December1, 2009 Sziasztok! Lehet hüle vagyok, de én 5km alatt max akkor veszem elő a kocsit, ha nagybevásárlás van, de ezt a mostani fogyim is tükrözi Tb- Bicske- Szeged-Bicske- Tb ez két nap alatt és 33,31 liter 581Km-re! Büszke vagyok rá! Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve December1, 2009 Megoszt Elküldve December1, 2009 Sziasztok! Lehet hüle vagyok, de én 5km alatt max akkor veszem elő a kocsit, ha nagybevásárlás van, de ezt a mostani fogyim is tükrözi Tb- Bicske- Szeged-Bicske- Tb ez két nap alatt és 33,31 liter 581Km-re! Büszke vagyok rá! Akkor 100-asnál többet nem mentél, de inkább 90 volt a jellemző. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve December1, 2009 Megoszt Elküldve December1, 2009 Akkor 100-asnál többet nem mentél, de inkább 90 volt a jellemző. Amúgy 90-100-as tempó a legtutibb, ekkor a BC pillanatnyira nekem 4,8-5 litert ír ki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve December2, 2009 Megoszt Elküldve December2, 2009 Akkor 100-asnál többet nem mentél, de inkább 90 volt a jellemző. Lefelé siettem 110-130, haza felé már nem nagyon, de pályán nem nagyon mehetek 90-el :huh: Akkor 100 környéke volt, ahogy Invi is mondta az ideális tempo nekem is a 2500-3000 forulat környéke, akkor azt hiszem 95-110 környékén van, és utána kezd dúsítani rendessen! Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve December2, 2009 Megoszt Elküldve December2, 2009 Lefelé siettem 110-130, haza felé már nem nagyon, de pályán nem nagyon mehetek 90-el :huh: Akkor 100 környéke volt, ahogy Invi is mondta az ideális tempo nekem is a 2500-3000 forulat környéke, akkor azt hiszem 95-110 környékén van, és utána kezd dúsítani rendessen! Teljesen igaz. Mikor a valós sebesség (gps) 140 akkor már a 8 litert nyaldossa. 130-nál viszont még elfogadható 7-7,3 a fogyi. Bár ez egyáltalán nem meglepő, hogyha gyorsan megy az autó akkor fogyaszt is. Ez a többi autónál is így van. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve December2, 2009 Megoszt Elküldve December2, 2009 Lefelé siettem 110-130, haza felé már nem nagyon, de pályán nem nagyon mehetek 90-el :huh: Akkor 100 környéke volt, ahogy Invi is mondta az ideális tempo nekem is a 2500-3000 forulat környéke, akkor azt hiszem 95-110 környékén van, és utána kezd dúsítani rendessen! Hogy bírod? Hát én megőrülnék ha pl autópályán 130 a megengedett akkor csak 100-al cammogjak. Persze egy próbának megtenné, hogy mennyit jelent fogyasztásban, de hogy mindig... Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve December2, 2009 Megoszt Elküldve December2, 2009 Hogy bírod? Hát én megőrülnék ha pl autópályán 130 a megengedett akkor csak 100-al cammogjak. Persze egy próbának megtenné, hogy mennyit jelent fogyasztásban, de hogy mindig... Talán mert a pénztárcám nagyobb úr sokszor, és 400 km-en a 0,6L/100Km nem rossz megtakarítás mondjuk + nem siettem mert nem volt hova! Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve December6, 2009 Megoszt Elküldve December6, 2009 Tatabánya - Budapest utazásomat mértem ma meg, BC nulláz, indulás. Sajnos Bp-re beérve volt egy kis torlódás. A két város közt 90-120-as tempót tartottam, a városban pedig max 60. Így írt kia a BC 4,7-es átlagot az útra. Ami nekem kicsit kevésnek tűnik, de a tank mutatója is kevesebbet mozdult el mint általában egy ilyen út alatt. Biztosan számít, hogy visszatettem a meleglevegő-hozzávezetést. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve December6, 2009 Megoszt Elküldve December6, 2009 Tatabánya - Budapest utazásomat mértem ma meg, BC nulláz, indulás. Sajnos Bp-re beérve volt egy kis torlódás. A két város közt 90-120-as tempót tartottam, a városban pedig max 60. Így írt kia a BC 4,7-es átlagot az útra. Ami nekem kicsit kevésnek tűnik, de a tank mutatója is kevesebbet mozdult el mint általában egy ilyen út alatt. Biztosan számít, hogy visszatettem a meleglevegő-hozzávezetést. még szép hogy számít :huh: de a 4,7-et még én is irígylem a dieselemmel :D nekem most a télen 5-5,5 et simán bekapja.. A Vivaróval produkáltam egy 6,1-es átlagot :lol: 550 km-en evett 33,66 L gázolajat ;) s ki van írva 10 L-re :lol: max 4-5 személy, 60% külterület, 40 %-belterület mellett :angry: nem is olyan rossz egy 2 tonnás autótól (1,9-es 100 pacis mocival) a nagyátlagom amúgy 8 L szokott lenni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve December6, 2009 Megoszt Elküldve December6, 2009 még szép hogy számít :huh: de a 4,7-et még én is irígylem a dieselemmel ;) nekem most a télen 5-5,5 et simán bekapja.. A Vivaróval produkáltam egy 6,1-es átlagot :D 550 km-en evett 33,66 L gázolajat :angry: s ki van írva 10 L-re :lol: max 4-5 személy, 60% külterület, 40 %-belterület mellett :blink: nem is olyan rossz egy 2 tonnás autótól (1,9-es 100 pacis mocival) a nagyátlagom amúgy 8 L szokott lenni. Amúgy Bp-re érve még 4,4 volt, ha nincs az a torlódás akkor nem ment volna fel 4,7-re. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve December6, 2009 Megoszt Elküldve December6, 2009 Amúgy Bp-re érve még 4,4 volt, ha nincs az a torlódás akkor nem ment volna fel 4,7-re. :huh: tiszta sor :lol: a forgalom meglöki a fogyit rendesen.... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve December6, 2009 Megoszt Elküldve December6, 2009 tiszta sor :lol: a forgalom meglöki a fogyit rendesen.... :lol: Bár a 4,7 is teljesen biztató. Kíváncsi vagyok hogy a hűtőmaszk árnyékolása mennyit hozna még. Igazából az nem csak a hűtést befolyásolná. Az egyik nagy légellenállási veszteség a hűtő homlokfelületen van, ezért látni, hogy a fogyasztásra kihegyezett autóknak a hűtőrácsa burkolt, vagy részben burkolt, az új prémiumkategóriás autókon pedig a hűtőmaszk mögött lamellák tudják elzárni a felületet, ha nincs szükség áramlásra, így kisebb lesz a légellenállás. Patacsiéknál 1700 huf a maszk mögötti takaró. Gondolkodom rajta. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve December6, 2009 Megoszt Elküldve December6, 2009 Amúgy Bp-re érve még 4,4 volt, ha nincs az a torlódás akkor nem ment volna fel 4,7-re. :huh: Mennyire bízol a BC-ben? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve December6, 2009 Megoszt Elküldve December6, 2009 Amúgy Bp-re érve még 4,4 volt, ha nincs az a torlódás akkor nem ment volna fel 4,7-re. :lol: tiszta sor ;) a forgalom meglöki a fogyit rendesen.... :lol: Őrület, hogy egy "egyhatos" mennyit zabál...főleg városban! :angry: :D :blink: Invi, igy viszont bele kéne férned az 5 literes átlagba ami már a hihetetlen kategória...habár nekem már ez a mérés is az. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve December6, 2009 Megoszt Elküldve December6, 2009 Mennyire bízol a BC-ben? :huh: Régebben méregettem külön is, elég pontosan mér. Pár ilyen próbamérés után már nem számolgattam a tankolás után mert az addigiak alapján megbízhatónak ítéltem a BC mérését. Tegyük hozzá, hogy kicsit rájátszottam, mert gurulgattam, meg stb...de nem vészesen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve December6, 2009 Megoszt Elküldve December6, 2009 Őrület, hogy egy "egyhatos" mennyit zabál...főleg városban! ;) :lol: :angry: Invi, igy viszont bele kéne férned az 5 literes átlagba ami már a hihetetlen kategória...habár nekem már ez a mérés is az. :lol: Miért? Nemrég a caravannal nem kímélőben összehoztam egy 5.6-os fogyasztást és ebben benne van a gokart pályás ökörködés is. :blink: :D Régebben méregettem külön is, elég pontosan mér. Pár ilyen próbamérés után már nem számolgattam a tankolás után mert az addigiak alapján megbízhatónak ítéltem a BC mérését. Tegyük hozzá, hogy kicsit rájátszottam, mert gurulgattam, meg stb...de nem vészesen. Mármint motorfékezgettél, nem? :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve December6, 2009 Megoszt Elküldve December6, 2009 Miért? Nemrég a caravannal nem kímélőben összehoztam egy 5.6-os fogyasztást és ebben benne van a gokart pályás ökörködés is. :D :lol: Mármint motorfékezgettél, nem? :huh: Volt motorfék üresben gurulás....stb....ja meg feleslegesen nem nyomogattam a gázt. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve December6, 2009 Megoszt Elküldve December6, 2009 Volt motorfék üresben gurulás....stb....ja meg feleslegesen nem nyomogattam a gázt. :angry: tapasztalataim szerint benzinesnél jobb a "daykiller féle módszer", azaz motorfék, és nem az üresben gurulás, mert akkor közben azért alapjáraton kapkod befele némi anyagot... ;) takarékos módszerek, milyen jók is azok :huh: a legtakarékosabb az lenne, ha mindenki CSAK hosszú útakon járna a verdával ÁLLANDÓ sebességgel, hát igen ez egy TÖKÉLETES világ volna :lol: :blink: :lol: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve December7, 2009 Megoszt Elküldve December7, 2009 ha mindenki CSAK hosszú útakon járna a verdával ÁLLANDÓ sebességgel, hát igen ez egy TÖKÉLETES világ volna :huh: :blink: :lol: :lol: Tökéletes világ? Inkább rémálom :angry: Se gyorsulás se előzés se izmos fékezések.... ;) Persze annak én is örülnék ha nem lennének araszolós dugók, de azért had gyorsulgassak néha lámpától indulva, még ha ez kicsit több anyagot is fogyaszt. :D Nem hiába most is 8,51l/100km lett. Biztos lett volna 9 is ha nem teszek a Bp mellé egy kevés (kb10%) országutat is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve December7, 2009 Megoszt Elküldve December7, 2009 tapasztalataim szerint benzinesnél jobb a "daykiller féle módszer", azaz motorfék, és nem az üresben gurulás, mert akkor közben azért alapjáraton kapkod befele némi anyagot... :angry: takarékos módszerek, milyen jók is azok :huh: a legtakarékosabb az lenne, ha mindenki CSAK hosszú útakon járna a verdával ÁLLANDÓ sebességgel, hát igen ez egy TÖKÉLETES világ volna :lol: :blink: :D ;) Szerintem az üresben gurulás sem haszontalan, van amikor a motorfék túl sokat lassítana pl a pirosig....stb A motorféket és a gurítást kombinálva kell szerintem használni. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve December8, 2009 Megoszt Elküldve December8, 2009 Sziasztok! Most nem volt hosszú táv, csak meló meg ilyenek, de a tankszintem igen csak lent van már, még nincs számszerű adatom, de ez a fogyasztás több lesz mint az Nz-nél szerintem. Érdekesnek tartom, hogy az Se-t nem melegítok kipüfról, pedig szerintem a legösibb dolog és a leggyorsabb meleget az adja. Majd kiderül, szerintem saccra 6,5-6,8 körül lesz, hmmmmm viszont megy is, szereti a hideget :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve December8, 2009 Megoszt Elküldve December8, 2009 Sziasztok! Most nem volt hosszú táv, csak meló meg ilyenek, de a tankszintem igen csak lent van már, még nincs számszerű adatom, de ez a fogyasztás több lesz mint az Nz-nél szerintem. Érdekesnek tartom, hogy az Se-t nem melegítok kipüfról, pedig szerintem a legösibb dolog és a leggyorsabb meleget az adja. Majd kiderül, szerintem saccra 6,5-6,8 körül lesz, hmmmmm viszont megy is, szereti a hideget :huh: Nem lehet valahogyan megoldani? Egy nagyobb szűrőház, amin van szelep és kész. Bár a szelep vezérlése nem megoldott. Pénteken megyek haza Tatabányára, ismét mérek fogyit, indítás előtt nullázom majd ahogy eddig is, és meglátjuk. Ha a mutató megint csak kicsit mászik akkor tényleg keveset fogyaszt. (Pont a 25-ös vonalnál van, itt szokott a leggyorsabban lemenni) És mellette reménykedem, hogy a BC tényleg pontos. Bár a tapasztalatok szerint igen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts