Guest gorbi Elküldve November10, 2009 Megoszt Elküldve November10, 2009 Hosszúban 5.2 körül, városban 6, télen max 6.5-6.8 volt. Most így visszagondolva elnézendô a szürkének, hogy a 2x olyan erôs moci egy literrel többet kajáljon. :) Nincs azzal gond. :) Én simán elnézném az enyémnek azt az 1 litert, ha cserébe nyújtana is valamit :D Írtad korábban, hogy 20-30ekm kell, hogy optimalizálódjon a fogyi. Ezt hogy érted? Mi történik ez alatt? Mert én úgy ismerem ezeket a motorokat, hogy nincs az a klasszikus bejáratás. Ezeknél már nem kell. Max csak kicsit jobban vigyázni a legelején, de ezt is többnyire a lelkiismeretünk miatt. Tehát fogyasztásban tisztán nem lehet csak az un. bejáratának eltudni az ígért majdani csökkenést. Valami még biztos lehet ezen kívül. Szerinted? Sőt, ahogy telik az idő, szerintem egyre több lesz a fogyi, mert egyre jobban ki mered használni majd a közlekedési szitukban a többlet teljesítményt. Zotya is ezt írta a sajátjánál, sőt én is ezt tapasztaltam az enyémnél. Vagy esetleg pont erről lenne szó? Majd pár tizezer km után éli ki magát az ember és tanul meg az új kocsijával gazdaságosan autózni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve November10, 2009 Megoszt Elküldve November10, 2009 Hosszúban 5.2 körül, városban 6, télen max 6.5-6.8 volt. Most így visszagondolva elnézendô a szürkének, hogy a 2x olyan erôs moci egy literrel többet kajáljon. :) Nem a kétszer erősebb moci számít, hanem a sok vas amit cipelnie kell! :D Vettél sok vasat "jóárasítva"..... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve November10, 2009 Megoszt Elküldve November10, 2009 Nincs azzal gond. :) Én simán elnézném az enyémnek azt az 1 litert, ha cserébe nyújtana is valamit :) Írtad korábban, hogy 20-30ekm kell, hogy optimalizálódjon a fogyi. Ezt hogy érted? Mi történik ez alatt? Mert én úgy ismerem ezeket a motorokat, hogy nincs az a klasszikus bejáratás. Ezeknél már nem kell. Max csak kicsit jobban vigyázni a legelején, de ezt is többnyire a lelkiismeretünk miatt. Tehát fogyasztásban tisztán nem lehet csak az un. bejáratának eltudni az ígért majdani csökkenést. Valami még biztos lehet ezen kívül. Szerinted? Sőt, ahogy telik az idő, szerintem egyre több lesz a fogyi, mert egyre jobban ki mered használni majd a közlekedési szitukban a többlet teljesítményt. Zotya is ezt írta a sajátjánál, sőt én is ezt tapasztaltam az enyémnél. Vagy esetleg pont erről lenne szó? Majd pár tizezer km után éli ki magát az ember és tanul meg az új kocsijával gazdaságosan autózni? Így van! 2-3 ezer km után már bejáródott, és hajtható, a fogyasztáshoz ezután már semmi köze. A hozzászokásban is igazad van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve November10, 2009 Megoszt Elküldve November10, 2009 Nincs azzal gond. :) Én simán elnézném az enyémnek azt az 1 litert, ha cserébe nyújtana is valamit :) Írtad korábban, hogy 20-30ekm kell, hogy optimalizálódjon a fogyi. Ezt hogy érted? Mi történik ez alatt? Mert én úgy ismerem ezeket a motorokat, hogy nincs az a klasszikus bejáratás. Ezeknél már nem kell. Max csak kicsit jobban vigyázni a legelején, de ezt is többnyire a lelkiismeretünk miatt. Tehát fogyasztásban tisztán nem lehet csak az un. bejáratának eltudni az ígért majdani csökkenést. Valami még biztos lehet ezen kívül. Szerinted? Sőt, ahogy telik az idő, szerintem egyre több lesz a fogyi, mert egyre jobban ki mered használni majd a közlekedési szitukban a többlet teljesítményt. Zotya is ezt írta a sajátjánál, sőt én is ezt tapasztaltam az enyémnél. Vagy esetleg pont erről lenne szó? Majd pár tizezer km után éli ki magát az ember és tanul meg az új kocsijával gazdaságosan autózni? Bevallom több helyen is olvastam, hogy 20-25 ezer km után optimalizálódott a fogyi. Nem emlékszem olyat írtam volna, hogy ezt a motor okozza. Az viszont tény, hogy 1400 km megtételével és a második tankolásnál már jelentős fogyasztáscsökkenésnek lehettem szemtanúja. Az addigi 7.8 most 7.0-7.1 környékén volt. Sztem csak össze kell szokni az autóval és oda nem mindig elég párezer km. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve November10, 2009 Megoszt Elküldve November10, 2009 Bevallom több helyen is olvastam, hogy 20-25 ezer km után optimalizálódott a fogyi. Nem emlékszem olyat írtam volna, hogy ezt a motor okozza. Az viszont tény, hogy 1400 km megtételével és a második tankolásnál már jelentős fogyasztáscsökkenésnek lehettem szemtanúja. Az addigi 7.8 most 7.0-7.1 környékén volt. Sztem csak össze kell szokni az autóval és oda nem mindig elég párezer km. itt a faluban is van egy H Astra, igaz az nem kombi :) az 1.7-es motorral van, azt hiszem 80 (?) pacis csak. az 5,4-et eszik átlagosan! eleinte az is többet evett, de már beállt :D (1-2e km után) és a mostani motorokat már járatják, nem olyanok már mint a régiek :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve November10, 2009 Megoszt Elküldve November10, 2009 itt a faluban is van egy H Astra, igaz az nem kombi :) az 1.7-es motorral van, azt hiszem 80 (?) pacis csak. az 5,4-et eszik átlagosan! eleinte az is többet evett, de már beállt :D (1-2e km után) és a mostani motorokat már járatják, nem olyanok már mint a régiek :) Amennyit a mostaniakon járatnak, annyit a régieken is járattak! :lol: Csakhát ma már más a gyártástechnológia pontossága! Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 Szerintem is inkább szokás kérdése, nekem amikor át lett alakítva simán 6,5-7-et evett, mert ugy használtam mint az Nz-t, de hogy olvasgattam az "öregek" tanácsait, szép időben és betartva a szabályokat simán ki is jött az 5,7-es átlag egy tankbenyánál. Tehát azt mondom, hogy igen is szokni kell a mocit a kocsiban, rá kell érezni, hogy hol lehet és hol nem erőltetni, váltani stb.! Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 Azért az újabb motortoknál van ebben szándékosság is. Mármint, hogy a bejáratás alatt motorkíméls miatt dúsabban dolgozik az elején, na meg ugye a maiak öntanuló rendszerek és kell neki idő mire minden szenzort stb belő magának és megtalálja az optimumot. Szóval tanulod te is az autót és az autó is tanulja a te vezetési stílusod és a betankolt anyag tulajdonságaihoz is kell idő mire hozzátanul. Ezért is mondják ha áttérsz 98-as benzinre kell egy tanknyit kihajtani, hogy érezd is a pozitív hatását. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve November12, 2009 Megoszt Elküldve November12, 2009 Azért az újabb motortoknál van ebben szándékosság is. Mármint, hogy a bejáratás alatt motorkíméls miatt dúsabban dolgozik az elején, na meg ugye a maiak öntanuló rendszerek és kell neki idő mire minden szenzort stb belő magának és megtalálja az optimumot. Szóval tanulod te is az autót és az autó is tanulja a te vezetési stílusod és a betankolt anyag tulajdonságaihoz is kell idő mire hozzátanul. Ezért is mondják ha áttérsz 98-as benzinre kell egy tanknyit kihajtani, hogy érezd is a pozitív hatását. Ez okés egy prémium márkánál. Node egy H Astránááál? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve November12, 2009 Megoszt Elküldve November12, 2009 Ez okés egy prémium márkánál. Node egy H Astránááál? :) Miért már az én 96-os járgányombanis ilyen öntanulós a computer (igaz ittmég inkább csak a szenzorokat "tanulja") vagy a bejáratós dúsításra gondolsz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve November12, 2009 Megoszt Elküldve November12, 2009 Miért már az én 96-os járgányombanis ilyen öntanulós a computer (igaz ittmég inkább csak a szenzorokat "tanulja") vagy a bejáratós dúsításra gondolsz? Ja, is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve November12, 2009 Megoszt Elküldve November12, 2009 Azért az újabb motortoknál van ebben szándékosság is. Mármint, hogy a bejáratás alatt motorkíméls miatt dúsabban dolgozik az elején, na meg ugye a maiak öntanuló rendszerek és kell neki idő mire minden szenzort stb belő magának és megtalálja az optimumot. Szóval tanulod te is az autót és az autó is tanulja a te vezetési stílusod és a betankolt anyag tulajdonságaihoz is kell idő mire hozzátanul. Ezért is mondják ha áttérsz 98-as benzinre kell egy tanknyit kihajtani, hogy érezd is a pozitív hatását. Ez így igaz. +Az öntanulás most már kiterjed a különféle rendszerek, főegységek közötti összhangra, kommunikációra is. A bejáratás alatti dúsításban is igazad van. De azért ez nem tart túl sokáig, tényleg csak a legelején. Mivel a tulajdonos általi bejáratás szükségessége is eltűnik szép lassan. Sok típusnál pedig egyáltalán nincs is. Az én fogyim remélem már nem fog tovább nőni. Legutóbb, mostoha körülmények között volt 7,2. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ftamas78 Elküldve November16, 2009 Megoszt Elküldve November16, 2009 Sziasztok! Leírom az én tapasztalatimat, hátha eggyel több lesz a tarsolyotokba. Opel Astra 1.4 benzin Caraván Tank gyárilag 52 liter. Úgy tudtam 50.5 litert tankolni, hogy volt nálam benzin tartályba és addig mentem amig meg nem állt. Igy ment bele 50.5 liter de úgy, hogy "csurig" tettem, tehát a csövet is tele. Gondolom a cső térfogata nincs benne az 52 literbe de szerintem nem fogy ki teljesen amikor megáll. Ja és nem egyből áll meg, pár száz métert még lehet vele menni, persze pont a Ferihegyi gyorsforgalmin fogyott ki ahol nem is lehet félre állni:) fogyasztás: ha nagyon ovatosan megyek, 2000-nél már váltok felfelé, országuton max 110km/h mindezt vegyesbe 6.5 liter. Ugyanígy bioetanollal felesbe (50%bio 50% benzin) 8 liter. Ha kicsit jobban pörgetem, dinamukusabban vezetek benzinnel akkor 7.5 liter. (pl autopálya 130) A tank mutató valóban nem lienáris, de arra is figyelni érdemes, hogy partnak felfelé kevesebbet mutat lejten picit többet. A tank alakja miatt nem lineáris. Amikor kigyulladt a lámpa onnantól amig meg nem áll mentem vele egyszer 90km-et. Ez kb. 6 liter volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve November16, 2009 Megoszt Elküldve November16, 2009 Sziasztok! Leírom az én tapasztalatimat, hátha eggyel több lesz a tarsolyotokba. Opel Astra 1.4 benzin Caraván Tank gyárilag 52 liter. Úgy tudtam 50.5 litert tankolni, hogy volt nálam benzin tartályba és addig mentem amig meg nem állt. Igy ment bele 50.5 liter de úgy, hogy "csurig" tettem, tehát a csövet is tele. Gondolom a cső térfogata nincs benne az 52 literbe de szerintem nem fogy ki teljesen amikor megáll. Ja és nem egyből áll meg, pár száz métert még lehet vele menni, persze pont a Ferihegyi gyorsforgalmin fogyott ki ahol nem is lehet félre állni:) fogyasztás: ha nagyon ovatosan megyek, 2000-nél már váltok felfelé, országuton max 110km/h mindezt vegyesbe 6.5 liter. Ugyanígy bioetanollal felesbe (50%bio 50% benzin) 8 liter. Ha kicsit jobban pörgetem, dinamukusabban vezetek benzinnel akkor 7.5 liter. (pl autopálya 130) A tank mutató valóban nem lienáris, de arra is figyelni érdemes, hogy partnak felfelé kevesebbet mutat lejten picit többet. A tank alakja miatt nem lineáris. Amikor kigyulladt a lámpa onnantól amig meg nem áll mentem vele egyszer 90km-et. Ez kb. 6 liter volt. A caravané csak 50 lityis. A többié 52. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve November16, 2009 Megoszt Elküldve November16, 2009 Sziasztok! Leírom az én tapasztalatimat, hátha eggyel több lesz a tarsolyotokba. Opel Astra 1.4 benzin Caraván Tank gyárilag 52 liter. Úgy tudtam 50.5 litert tankolni, hogy volt nálam benzin tartályba és addig mentem amig meg nem állt. Igy ment bele 50.5 liter de úgy, hogy "csurig" tettem, tehát a csövet is tele. Gondolom a cső térfogata nincs benne az 52 literbe de szerintem nem fogy ki teljesen amikor megáll. Ja és nem egyből áll meg, pár száz métert még lehet vele menni, persze pont a Ferihegyi gyorsforgalmin fogyott ki ahol nem is lehet félre állni:) fogyasztás: ha nagyon ovatosan megyek, 2000-nél már váltok felfelé, országuton max 110km/h mindezt vegyesbe 6.5 liter. Ugyanígy bioetanollal felesbe (50%bio 50% benzin) 8 liter. Ha kicsit jobban pörgetem, dinamukusabban vezetek benzinnel akkor 7.5 liter. (pl autopálya 130) A tank mutató valóban nem lienáris, de arra is figyelni érdemes, hogy partnak felfelé kevesebbet mutat lejten picit többet. A tank alakja miatt nem lineáris. Amikor kigyulladt a lámpa onnantól amig meg nem áll mentem vele egyszer 90km-et. Ez kb. 6 liter volt. Hááát ezt kifejezést olvasva eszembe jut életem első erdélyi (motoros) túrája (1972) amikoris a Szilágyságban járva este, a hegyek közötti földutakon eltévedtünk. A helybéli (magyarok) csak mondogatták, hogy a "partban" nagyon rossz az út, arra ne menjünk..... Én meg csak hallgattam, de nem értettem. Persze később megértettem. Kedves emlék, mert a falubeliek behívtak, megetettek, és elszállásoltak éjjelre a tiszta szobában. (ingyen) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ftamas78 Elküldve November17, 2009 Megoszt Elküldve November17, 2009 A caravané csak 50 lityis. A többié 52. :) Hát én úgy olvastam valahol, hogy 52 literes Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve November17, 2009 Megoszt Elküldve November17, 2009 Hát én úgy olvastam valahol, hogy 52 literes Link to comment Megosztás: More sharing options...
ftamas78 Elküldve November17, 2009 Megoszt Elküldve November17, 2009 Tényleg:) Lehet, hogy csak azt néztem, hogy X14Xe motorral szerelt autonál mekkora:) Akkor jó az az 50.5 liter úgy, hogy "csurig" tettem beleszámítva, hogy szerintem nem ürül ki teljesen amikor megáll Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve November17, 2009 Megoszt Elküldve November17, 2009 Tényleg:) Lehet, hogy csak azt néztem, hogy X14Xe motorral szerelt autonál mekkora:) Akkor jó az az 50.5 liter úgy, hogy "csurig" tettem beleszámítva, hogy szerintem nem ürül ki teljesen amikor megáll A motor ilyen szempontból mind1. A tartály mérete a kasznitól függ. Azt is írja, hogy "kb" ekkora. Így az a fél liter nem oszt nem szoroz. Arról meg szokj le, hogy agyig töltöd a tankot. Nem fog kellően szellőzni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ftamas78 Elküldve November17, 2009 Megoszt Elküldve November17, 2009 A motor ilyen szempontból mind1. A tartály mérete a kasznitól függ. Azt is írja, hogy "kb" ekkora. Így az a fél liter nem oszt nem szoroz. Arról meg szokj le, hogy agyig töltöd a tankot. Nem fog kellően szellőzni. Köszi, attól nem tartok, hogy nem szellőzik rendesen, nálam gyorsan fogy:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve November18, 2009 Megoszt Elküldve November18, 2009 32,4 Liter 521 Km =6,2......Lit/100 Magyon büszke vagyok a vasra :huh: :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve November18, 2009 Megoszt Elküldve November18, 2009 551,6km 44,16l benzin. --> 8l/100km ebből 120km országút az összes többi Bp sokszor araszolva. Ezzel én is elégedett vagyok :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November25, 2009 Megoszt Elküldve November25, 2009 8Liter/100Kilóméteren. Csak város, legtöbbször rövidtáv, és felesben etanolal. Most viszont nem volt a kúton E85 csak jövő héten lesz, kénytelen voltam telenyomatni benyával. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve November25, 2009 Megoszt Elküldve November25, 2009 32,4 Liter 521 Km =6,2......Lit/100 Magyon büszke vagyok a vasra :huh: :lol: :lol: Én egyszer 48.5 litert tankoltam 830 kmre... Az 5.8/100 km De ezt csak egyszer tudtam megcsinálni. Ez folyamatos Győr - Szombathely volt. Oda-vissza-oda-vissza.... Ez se rossz nem ? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November25, 2009 Megoszt Elküldve November25, 2009 Régen írtam én is fogyasztást. A mostanira nem is vagyok büszke. :lol: 37,6l -> 552km -> 6,81l/100km. :huh: Sok. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts