16DA Elküldve Szeptember5, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2005 7.7l Fele város a másik meg pálya 160-180. Inkább 180. Csórikám megkapta a múlthéten az áldást. Dehát sietni kellett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
powerup Elküldve Szeptember6, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2005 http://www.freeweb.hu/botigta/modules.php?...F3g%E1z+Center# Ezt nézzétek meg,nem is olyan vészes a gázosra átalakítás,és gyorsan megvan!Más feeling lenne 150Ft-os gázzal járni,mint 300FT-os benzinnel!Én erősen gondolkodom rajta... Link to comment Megosztás: More sharing options...
hosa Elküldve Szeptember6, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2005 Űdvözlök mindenkit a Fórumon !! Új hús vagyok opeles körökben. Sikerült hozzájutnom egy 2,0 16v kombi Astrához sajnos automata váltos. /X20XEV/ már tudom , hogy nem a legszerencsésebb választás. jól működik de lenne egy pár kérdésem a fogyasztást illetőleg, ilyen adatokat tudok az elmúlt 800 km tapasztalatából: város 11,5-13 l100 km országút 80-90 km/h nál 7.5-9 l autópálya 100-160km/h-ig mindegy 10,5 l használtam már más automata váltos autót de a fogyasztása csak városban volt kimagaslóan rosszabb mint a kéziváltósnak. Városon kivül szinte ugyanaz volt. Számomra soknak tünik ez várom véleményüket a szakavatott opel társaknak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Szeptember6, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2005 ezek általad mért vagy bc szerinti adatok?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hosa Elküldve Szeptember6, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2005 Jogos kérdés, de a bc sajna reális fogyasztást mutat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
16DA Elküldve Szeptember9, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2005 400/km 12l LPG bátrak voltak http://fenykapu.free-energy.hu/pajert/inde...1/VizKAut7.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Szeptember9, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2005 Hú bakter ez nem gyenge! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tripi Elküldve Szeptember9, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2005 Sziasztok OPEL-osok! Remélem én is hamarosan egy astra tulajdonos leszek, s ezzel kapcsolatbanszeretnék feltenni kérdéseket: 1,4 SI, 1.4 16v, 1.6 16v- melyik mit fogyaszt abszolult normál használat mellett? Megéri -e az 1.6 motor? Mik a rákfenéi a verdának? Előre is köszi!!!!!!!!!!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Szeptember9, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2005 Számomra soknak tünik ez várom véleményüket a szakavatott opel társaknak. ez teljesen reális autópályán állj be 100-120-ra, akkor tudsz spórolni 130-140-től már eléggé pörög a motor és zabál is Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabyka Elküldve Szeptember9, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2005 400/km 12l LPG bátrak voltakhttp://fenykapu.free-energy.hu/pajert/inde...1/VizKAut7.html Nem rossz de Én nem próbálom ki! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Szeptember11, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2005 Sziasztok OPEL-osok! Remélem én is hamarosan egy astra tulajdonos leszek, s ezzel kapcsolatbanszeretnék feltenni kérdéseket: 1,4 SI, 1.4 16v, 1.6 16v- melyik mit fogyaszt abszolult normál használat mellett? Megéri -e az 1.6 motor? Mik a rákfenéi a verdának? Előre is köszi!!!!!!!!!!!! 1.6 16 v jobb választás fogyira, mint a z 1.4 16v. Kb 0.5-1 liter a különbség. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Szeptember11, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2005 Eddig 95 Shell W-power-t (nem Racing)-et tankoltam. Most az ár miatt (10 forinttal olcsóbb) bevállaltam az euro plus 98-asukat, talán egy kicsivel halkabb lett, de hogy jobban nem megy tőle az tuti, majd a fogyasztásra még kiváncsi leszek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tóbiás Elküldve Szeptember11, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2005 Gepárd! Erről nekem a 13 éves 4t Wartburg tapasztalatom jutott az eszembe(opelel még nem sok van): 95-ös benzin tekintetében: Shell,MOL,Castrol=egyforma teljesítmény,azonos mennyiséggel azonos út csak az ár változik,így ezek közül a Castrolt választom. viszont amikor OMW kútnál tankoltam rendszeresen 25-30%-al több utat tudtam megtenni.És azt hiszem olcsóbb mint a Shell. Mivel tejesítmény növekedés itt sem volt,gyanitom,hogy talán bővebben mérik a litereket=rejtett árcsökkentés a vásárlók megfogására,alákínálós nyilt harc nélkül...? Álltalában ha tehettem,és tehetem OMW-nél tankolok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szantozoli Elküldve Szeptember12, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2005 Én még nem tankoltam OMV kúton, de amit Tóbiás ír az nekem lehetetlennek tűnik. :? Egy kis számolás: ha 700 km-t teszel meg egy tank benzinnel (MOL,Shell, stb.), ennek a 30%-a 210 km. :shock: Szóval ha jobban meg is éri az OMV-n tankolni, akkor is ez hatalmas különbségnek tűnik ahhoz, hogy hihető legyen (szerintem). MOL: 700 km vs. OMV: 910 km ugyanannyi üzemanyaggal, ugyanolyan használat mellett. :shock: Ha ez mégis igaz lenne, akkor mindenki ott tankoljon!!!!!!!! :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Szeptember12, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2005 Hát ma én is tankoltam a Corsámba, úgy kb. 3 hét után.Lövésem nincs, hogy pontosan mikor tankoltam utoljára, de úgy számoltam, hogy olyan 7.2L/100km volt a dolog.S, még hogy ennek a mocinak a CO-ja magas.Jó duma! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabyka Elküldve Szeptember12, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2005 Most 6.2 lett városban de a héten downgrade 175/65*14-re remélem kevesebb lesz ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tóbiás Elküldve Szeptember12, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2005 Szóval ha jobban meg is éri az OMV-n tankolni, akkor is ez hatalmas különbségnek tűnik ahhoz, hogy hihető legyen (szerintem). MOL: 700 km vs. OMV: 910 km ugyanannyi üzemanyaggal, ugyanolyan használat mellett. Én sem tudom hogy lehet ez.(nem kábítani akarok!!) Álltalában 2000-étr szoktam tankolni,az kb 8-9L volt az év első felében, ezzel a mennyiséggel városban - nem dugóban - Shell,MOL,Castrol=100-110 km,OMW = 125-130 km Nyár eleje óta nem tudom,mert át kellett térnem a 3000 ft-os tankolásra,met nem bírt ki 1 hetet és azóta csak OMW-nél tankolok. (Kb 1 hónapja meg már GSI-vel nyomom) Nyilván nem túl pontos a mérés,de: - mindig a sárga lámpa kigyulladása után kezdtem kutat keresni - ha más kútnál tankoltam eőtte elvileg többet mentem(hátha lesz OMW kút) - ez naggyából 3-4 éves folyamatosan észlelt tapasztalat Talán télen,hideg időben érezhető volt,hogy jobban szereti azOMW-s benyát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
valoati Elküldve Szeptember12, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2005 nekem sikerült tescos benzinnel/nagykanizsa/520 km ert megtenni /egy tank/et volt idáig a negativ csúcs !/1.4 se/ a múltkor ugyanez a távolság klímával 140-150 se átlaggal/lefele160-nal mentem,mert várt A BALATON/7literre jött ki,pedig essonál tankoltam,és a hűtöm sem volt elrepedve mint most.ennyit a gazdaságos ben zinkútról!!!! Csak hogy ne beszéljek a levegőbe ismét próbát tettem,ugyanerre a távra,/klima, 160-as átlag,2 ember és csomagok/ESSo,igy jött ki 7.5..... Kiváncsi leszek, most mit ad ki majd a Shelles üa.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
powerup Elküldve Szeptember12, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2005 A tescos benyáról annyit,hogy a másik off autómról nemrég kellett levenni a tankot,mert a kedves tescosok vizeznek.Az Astrámmal nem volt ilyen gond,de nem ment vele rendesen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tóbiás Elküldve Szeptember15, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2005 Ma tankoltam Castrolnál,azóta sz..ik az alapjárat, néha rövid időre kigyullad a sárga lámpa,mintha kontakthibás lenne valammi. Castrol kutakat leírtam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Szeptember15, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2005 Nem biztos ám, hogy köze van a benyához... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tóbiás Elküldve Szeptember15, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2005 Jó persze lehet véletlen egybeesés is,de 4-5km-el tankolás után... előtte meg semmi - furcsa. Ugye amikor elalszik a sárga (hibajelző) lámpa olyankor nincs végleges meghibásodás,csak,ha égve marad? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Szeptember15, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2005 ,csak,ha égve marad? Meg ha állandóan fel fel villan. Nekem amikor a lambda szondám haldoklott akkor ezt csinálta. Időnként 4-5mp-re felgyulladt majd elalud aztán ismét... Először csak hetente- aztán a végén 20-30km-enként Szerintem mindenképpen olvasd ki a hibakódot. Abból jobban lehet következtetni mi lehet v lehetett a hiba. Alapjárat még mindig szar? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tóbiás Elküldve Szeptember15, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2005 Majd csak du megyek,akkor derül ki.Tegnap du kezdte.Nem mindig sz.r, 1x állt le és 2x akart,de nem hagytam. Úgy kezdi,hogy kinyomom a kupl.picit felpörög lámpa kigyullad és utánna álna le.Ha ilyenkor nyomok kis gázt helyreáll. Valszeg ha nem romlik elhasználom a benzint és tankolok máshol,akkor kiderül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hosa Elküldve Szeptember15, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2005 Majd csak du megyek,akkor derül ki.Tegnap du kezdte.Nem mindig sz.r, 1x állt le és 2x akart,de nem hagytam. Úgy kezdi,hogy kinyomom a kupl.picit felpörög lámpa kigyullad és utánna álna le.Ha ilyenkor nyomok kis gázt helyreáll. Valszeg ha nem romlik elhasználom a benzint és tankolok máshol,akkor kiderül. Nekem ugyan igy kezdte tankoltam máshol nem segitett, aztán már csak világitani tudott. hiba kiolvasás után főtengely jeladó csere megoldotta a hibát. az alapjáratom is jó lett. /8000 magyar pengőbe fájt./ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts