Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Fogyasztás

neonx

Recommended Posts

pár válasz:

- nem padlós gyorsítások,

- egyenletes tempó,

- és ha lehet menny egyedül, úgy kevesebbet fog enni :D :rolleyes: <_< :D

Ja és

- Húzd fel az ablakokat!

- Vegyél üzemanyag takarékos motorolaj 3x annyiért!

- Csak nyáron használd a kocsit!

- Mindig keveset tankolj egyszerre!

- Sose állj meg a pirosnál!

- Menj busszal!!!!

B) :D -_-

Megosztás:

huh, ezt ne nagyon hangoztasd... :D

a múltkor ki lett tárgyalva, hogy magas fokozatban kis sebességgel milyen káros is a motornak... (mellesleg néha én is elfelejtem, és 5be megyek 50-60al -_- )

pár válasz:

- nem padlós gyorsítások,

- egyenletes tempó,

- és ha lehet menny egyedül, úgy kevesebbet fog enni ;) :rolleyes: :D :D

Jójó sajna a fő cél ez volt h sokan koliból cuccal hazatudjunk jutni...

Szóval azt mondod nem kíméli a motort ha 5be megyek városba? B) Benzinesnéll inkább had pörögjön kicsit jobban? Mi lessz a fogyasztással akkor, vagy az egyenletes gyorsítás tempó visszahozza hmm <_<

Megosztás:

Jójó sajna a fő cél ez volt h sokan koliból cuccal hazatudjunk jutni...

Szóval azt mondod nem kíméli a motort ha 5be megyek városba? <_< Benzinesnéll inkább had pörögjön kicsit jobban? Mi lessz a fogyasztással akkor, vagy az egyenletes gyorsítás tempó visszahozza hmm :rolleyes:

A benzinesek szeretnek élni! A fogyasztás és a fordulat között nem lehet egyenes arányosságot feltételezni. (Lásd motorjelleggörbék: nyomaték, teljesítmény, fajlagos tüa. fogyasztás) Meg fogsz lepődni!

Megosztás:

:rolleyes: igyekszem kíméletes lenni és nem összetörni a tojást a pedál alatt:P pl ha városban kicsit is hosszabb egyenesen megyek és előre láthatólag nem kell gyorsítani akkor simán 5be megyek 60al.

Egyéb vki?

Én is felkapcsolok városba 5-be, csak ha gyorsítani kell akkor visszaváltok. Gumikat enyhén túl lehet fújni pölö 2.2-2.3. Úgy vettem észre rengeteg függ a vezetési stílustól.

Megosztás:

Én is felkapcsolok városba 5-be, csak ha gyorsítani kell akkor visszaváltok. Gumikat enyhén túl lehet fújni pölö 2.2-2.3. Úgy vettem észre rengeteg függ a vezetési stílustól.

Szerintem ez a helyes meghatározása a kis fogyasztásnak. Mióta nem nagyon használom a teljesítményt ki maximálisan azóta cc 0,5-0,6dl/100-at nyertem!

Megosztás:

120 felett vagy 3ezres fordulat felett? Én az utóbbiról tudtam.

Szerintem a 3000f/p a megfelelő, mert attól kezdve már el kezdik nyomni a benyát a motor hőterhelése miatt, tehát ha te 1 dikben mész vele 20-25 ne tudom mennyi a 3000, akkor is már több benyák kap, ja és a többlet benyával folytják is meg, mivel nem lesz olyan tökletes az égést.!

Megosztás:

A benzinesek szeretnek élni! A fogyasztás és a fordulat között nem lehet egyenes arányosságot feltételezni. (Lásd motorjelleggörbék: nyomaték, teljesítmény, fajlagos tüa. fogyasztás) Meg fogsz lepődni!

Mióta van BC a kocsiban, figyelgetem a különböző sebességfokozatok és sebességek összefüggését a pillanatnyi fogyasztással, és bizony sokkal kevesebbet eszik 5.-ben 60-al, mint negyedikben (kb. 1 literrel). Nem tudom, miért ártana a motornak ez az üzemmód, viszont fogyasztás szempontjából biztos, hogy előnyösebb (persze amíg gyorsítani nem kell).

Ez Heningnek ad igazat (persze tudjuk, hogy a 120 az már 3000 környéke/fölötti)

Ugyanaz a motor (X17 DTL)

Fogyasztás: 90 km/h.....4.8 L

120 km/h.....6.1 L

Nem kötekedésképpen, csak logika: szted honnan tudja az a motor, hogy 120-al mész? Abban a dieselben még motorvezérlő elektronika sincs, ami esetleg tudhatná, ebből sztem valószínűbb a 3000 fordulat :rolleyes:

Megosztás:

Mióta van BC a kocsiban, figyelgetem a különböző sebességfokozatok és sebességek összefüggését a pillanatnyi fogyasztással, és bizony sokkal kevesebbet eszik 5.-ben 60-al, mint negyedikben (kb. 1 literrel). Nem tudom, miért ártana a motornak ez az üzemmód, viszont fogyasztás szempontjából biztos, hogy előnyösebb (persze amíg gyorsítani nem kell).

Énmeg azt figyeltem meg a BC-n, hogy városban harmadikban 50-nel haladva kevesebbet zabál, mint negyedikben 50-nel. Mondjuk én alapból az első három fokozatot használom gyorsításhoz városban, a negyedik fokozat csak utazó.

Megosztás:

Énmeg azt figyeltem meg a BC-n, hogy városban harmadikban 50-nel haladva kevesebbet zabál, mint negyedikben 50-nel. Mondjuk én alapból az első három fokozatot használom gyorsításhoz városban, a negyedik fokozat csak utazó.

Ez attól függ, hogy éppen milyen fordulaton jár a motorod, és gyorsítassz, vagy lassítassz, vagy csak tartod a tempót.

Nálam városi (óra szerinti 60 / ami valós 50) egyenesben és lejtőn gurulásnál jöhet az 5., ez kb 1300-as fordulat. A legkisebb gyorsítás is lapátolja bele a benyát. Itt jobb a 3. nagyon gyors gyorsítással, és utána rögtön a 4. gurulni.

Valahogy így.

Megosztás:

Ez attól függ, hogy éppen milyen fordulaton jár a motorod, és gyorsítassz, vagy lassítassz, vagy csak tartod a tempót.

Nálam városi (óra szerinti 60 / ami valós 50) egyenesben és lejtőn gurulásnál jöhet az 5., ez kb 1300-as fordulat. A legkisebb gyorsítás is lapátolja bele a benyát. Itt jobb a 3. nagyon gyors gyorsítással, és utána rögtön a 4. gurulni.

Valahogy így.

Tempó tartásnál használom csak a 4. sebességet. De ha 3. sebességet tartom a tempó tartáshoz, akkor kevesebbet ír a BC pillanatnyi fogyasztásra. Egyébként amióta megvan a BC, jobb lett a fogyim, állandóan azt lesem. 5,6l/100km az új rekord, BC-vel. :rolleyes:

Megosztás:

Végülis ahogy figyelgettem a fordulatszámmérőt, 50-nél olyan 1700-at pörög 5-ben, és kábé 1400-at 4-ben. Nagyjából. Arra a pár kilóméterre amikor nyugodtan autózhatok lassítás-gyorsítás nélkül városban nem sok értelme van felváltani 5-be. Nincs akkora fordulatszám különbség ami indokolná űanyag spórolás szempontjából. Ennek ellenére mindíg felváltok, hát ez van. :rolleyes:

Megosztás:

Végülis ahogy figyelgettem a fordulatszámmérőt, 50-nél olyan 1700-at pörög 5-ben, és kábé 1400-at 4-ben. Nagyjából. Arra a pár kilóméterre amikor nyugodtan autózhatok lassítás-gyorsítás nélkül városban nem sok értelme van felváltani 5-be. Nincs akkora fordulatszám különbség ami indokolná űanyag spórolás szempontjából. Ennek ellenére mindíg felváltok, hát ez van. <_<

:rolleyes:

Megosztás:

Végülis ahogy figyelgettem a fordulatszámmérőt, 50-nél olyan 1700-at pörög 5-ben, és kábé 1400-at 4-ben. Nagyjából. Arra a pár kilóméterre amikor nyugodtan autózhatok lassítás-gyorsítás nélkül városban nem sok értelme van felváltani 5-be. Nincs akkora fordulatszám különbség ami indokolná űanyag spórolás szempontjából. Ennek ellenére mindíg felváltok, hát ez van. -_-

HÖH?! Az hogy? :rolleyes: 5-össel indulsz és egyesben mész 130cal a pályán? <_<

Nekem ötödikben 1200-at pörög kb 50-nel. Alapból felejtős. :D 1500-at pörög négyesben.

Megosztás:

Végülis ahogy figyelgettem a fordulatszámmérőt, 50-nél olyan 1700-at pörög 5-ben, és kábé 1400-at 4-ben. Nagyjából. Arra a pár kilóméterre amikor nyugodtan autózhatok lassítás-gyorsítás nélkül városban nem sok értelme van felváltani 5-be. Nincs akkora fordulatszám különbség ami indokolná űanyag spórolás szempontjából. Ennek ellenére mindíg felváltok, hát ez van. <_<

:rolleyes: ...nem forditva? :D

Megosztás:

Egyszer az egyik ismerős gyerek off V6-os Passatját elvitte az anyja - mert épp az volt "kéznél" - és mikor hazajött az anyuka a srác elképedve nézte a BC által kijelzett 40l/100km-es átlagfogyit... Kiderült, hogy - mivel nem ment messzire csak egy közeli faluba ami kb.10km oda/vissza - kettesben tolta neki a mami lakott területen kivül/belül egyaránt.. <_<

Ezt csak azért mondom el itt, hogy igy is lehet. :D :rolleyes:

Megosztás:

Egyszer az egyik ismerős gyerek off V6-os Passatját elvitte az anyja - mert épp az volt "kéznél" - és mikor hazajött az anyuka a srác elképedve nézte a BC által kijelzett 40l/100km-es átlagfogyit... Kiderült, hogy - mivel nem ment messzire csak egy közeli faluba ami kb.10km oda/vissza - kettesben tolta neki a mami lakott területen kivül/belül egyaránt.. <_<

Ezt csak azért mondom el itt, hogy igy is lehet. :D :rolleyes:

Lehet a mamit is megfertőzte a VR6 vírus! -_-

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.