Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Fogyasztás

neonx

Recommended Posts

Nekem is eddig a legjobb 6.3-volt, de csak egyszer. Inkább 7-fölött szokott lenni.

Hát most én sem vagyok megelégedve 6.6 kellett neki .Hűlik az idő?Később melegszik fel a motor az biztos,és csak egyszer volt 5km 160km /h sebesség (10- et csal az óra mielőtt valaki felháborodna ).A következő tankolásban lesz futózás is kíváncsian várom az eredményeket.

Megosztás:

Pályanap oda-vissza, meg egy kis városi forgalom 540 km, 40,6 l. Autópályán óra szerint 140-150 2 felnőt, 2 gyerek, a csomiban Opelosfater 2 db játszós kereke, meg némi szerszám. Kecsón a felvonuláson kicsi gumifüstölés. Itthon meg a maradékból sok hidegindítás. Sztem nem sok a 7,5-ös átlag.

Megosztás:

Hát most én sem vagyok megelégedve 6.6 kellett neki .Hűlik az idő?Később melegszik fel a motor az biztos,és csak egyszer volt 5km 160km /h sebesség (10- et csal az óra mielőtt valaki felháborodna ).A következő tankolásban lesz futózás is kíváncsian várom az eredményeket.

Pályanap oda-vissza, meg egy kis városi forgalom 540 km, 40,6 l. Autópályán óra szerint 140-150 2 felnőt, 2 gyerek, a csomiban Opelosfater 2 db játszós kereke, meg némi szerszám. Kecsón a felvonuláson kicsi gumifüstölés. Itthon meg a maradékból sok hidegindítás. Sztem nem sok a 7,5-ös átlag.

Nekem semmilyen körülmények között sem volt kevesebb soha...és 140-től feljebb még nem ment e sebességmérő mutatója pedig már nemis egyszer ki akartam próbálni, de nem igen akar feljebb kúszni.. :lol: Szerintem valami fojtsa a motort. Most, amikor cseréltem a hátsó dobot, úgy tűnt hogy a középső rész is volt már cserélve valamikor, de a első - amihez a katalizátor is tartozik - még nem. Az teljesen korrodálódott már. Nyilván ott nagyobb hőnek van kitéve a rendszer és jobban "eszi" az anyagot, de akkor is szembetűnő a hirtelen eltérés az összetétel után. Az a gyanúm, hogy a katalizátor vagy/és a lambda lehet a ludas ezekben...jól gondolhatom? :lol:

Megosztás:

Nekem semmilyen körülmények között sem volt kevesebb soha...és 140-től feljebb még nem ment e sebességmérő mutatója pedig már nemis egyszer ki akartam próbálni, de nem igen akar feljebb kúszni.. :lol: Szerintem valami fojtsa a motort. Most, amikor cseréltem a hátsó dobot, úgy tűnt hogy a középső rész is volt már cserélve valamikor, de a első - amihez a katalizátor is tartozik - még nem. Az teljesen korrodálódott már. Nyilván ott nagyobb hőnek van kitéve a rendszer és jobban "eszi" az anyagot, de akkor is szembetűnő a hirtelen eltérés az összetétel után. Az a gyanúm, hogy a katalizátor vagy/és a lambda lehet a ludas ezekben...jól gondolhatom? :lol:

Hát nekem olyan 150-körül van a vége, ötajtósnak illene jobban mennie. Szerintem ha valami akadályozza a kipufgáz áramlását akkor azt a csövekben/dobokban kellene keresni, a lambda szonda nem okozhat folytást, max. túlfogyasztást.

Megosztás:

Hát nekem olyan 150-körül van a vége, ötajtósnak illene jobban mennie. Szerintem ha valami akadályozza a kipufgáz áramlását akkor azt a csövekben/dobokban kellene keresni, a lambda szonda nem okozhat folytást, max. túlfogyasztást.

A fogyasztás miatt gyanakszom a lambdára - még ha nem is olyan magas, de az a kb. fél liter is már lehet jelzés értékű talán - illetve arra, hogy nem működik (már) teljesen tökéletesen...de a menetteljesitmény kapcsán is szóba jöhet ha rosszul állitja be a keveréket, nem jól gondolom? Nem mellesleg, és ezt is emlitettem már biztosan valamikor, a gyorsulás sem teljesen egyenletes... Na, de első körben befektetek egy új gyújtókábel szettbe. Lehetséges, hogy ott a bibi valahol, hiszen az egyik már szinte észrevehetetlenül egyszer csak "meghalt" és csak azt az egyet cseréltem ki anno. :lol: Apropó, nem tud valaki olcsóért jót? :lol:

Megosztás:

Apropó, nem tud valaki olcsóért jót? :lol:

Erre szokták mondani, hogy vannak az olcsók meg vannak a jók :lol:

Én sokat szívtam gyertyakábellel, dert a DIS gyujtásom akkora feszültséget ad hogy átütött a hengerfejre minden olcsóval. A gyári ami biztosan jó 70 lett volna így inkább visszaraktam az eredeti 14éves gyárit csak behúztam egy gégecsőbe. Azóta is így megy jól :lol:

Bár nálad inkább a szakadás és nam az áthúzás volt a gond ha jól sejtem.

Megosztás:

Van valakinet tapasztalata autógáz témában? Esetleg van róla topik? Fogyasztás szempontjából érdekelne, azért írok ide, illetve hogy milyen problémák fordulhatnak elő. Láttam már V6-ban is gázost és nagy teljesítményhez kulturált üzemanyag ár vonzó lenne :lol:

Megosztás:

Van valakinet tapasztalata autógáz témában? Esetleg van róla topik? Fogyasztás szempontjából érdekelne, azért írok ide, illetve hogy milyen problémák fordulhatnak elő. Láttam már V6-ban is gázost és nagy teljesítményhez kulturált üzemanyag ár vonzó lenne :lol:

Annyit tudok hogy gázzal nem ad le akkora teljesítményt, mint benyával. No meg azt hogy gázos autóval parkolóház felejtős.....a zöldkártya is necces, nem mindenhol csinálják. Tudom hogy nem sok info :lol: , de mindjárt jönnek a szakik, és okosabb leszel :lol:

Megosztás:

Annyit tudok hogy gázzal nem ad le akkora teljesítményt, mint benyával. No meg azt hogy gázos autóval parkolóház felejtős.....a zöldkártya is necces, nem mindenhol csinálják. Tudom hogy nem sok info :lol: , de mindjárt jönnek a szakik, és okosabb leszel :lol:

Ez mind így van ahogy Alex is mondta, de én még hallottam olyat is, hogy az jobban eszi a motrot, mint a benzin üzem, és nem bír majd annyit ki!

(Vagy ez csak kamu? :lol: )

Megosztás:

Ez mind így van ahogy Alex is mondta, de én még hallottam olyat is, hogy az jobban eszi a motrot, mint a benzin üzem, és nem bír majd annyit ki!

(Vagy ez csak kamu? :rolleyes: )

Hallani ezt is azt is. Egy szerelő azt mondta hogy a Fordoknál eszi jobban a gumiból készül cuccokat, és előfordulhat olyan hogy benzinnel már nem akar annyira menni. Egy két helyen azt olvastam, hogy a motornak nem rossz, még az élettartamát is hosszabbítja. Egy biztos hogy Szegeden a régi Ikaruszok gázzal, vagyis CNG-vel mennek tehát nem lehet akkora marhaság. Csak konkrét opeles tapasztalatra lettem volna kíváncsi, de ezek szerint nem sok van

Megosztás:

Hallani ezt is azt is. Egy szerelő azt mondta hogy a Fordoknál eszi jobban a gumiból készül cuccokat, és előfordulhat olyan hogy benzinnel már nem akar annyira menni. Egy két helyen azt olvastam, hogy a motornak nem rossz, még az élettartamát is hosszabbítja. Egy biztos hogy Szegeden a régi Ikaruszok gázzal, vagyis CNG-vel mennek tehát nem lehet akkora marhaság. Csak konkrét opeles tapasztalatra lettem volna kíváncsi, de ezek szerint nem sok van

Egy fórumozóra emlékszem akinak van gáztartája, de nem tudom a nevét.

Megosztás:

Ez így van csak azok a motork eleve földgázra lettek tervezve, nem utólag lettek átépítve gázosra.

http://busz.freeweb.hu/tipus/ik280g.html

Láttam már Classic Astrában gázt, panaszt még nem hallottam róluk. Nyűg természetesen van vele, de ha jól emlékszem azt már írták.

Bocsi, ez lehet nem ebbe a témába illik. :rolleyes:

Megosztás:

Ez így van csak azok a motork eleve földgázra lettek tervezve, nem utólag lettek átépítve gázosra.

http://busz.freeweb.hu/tipus/ik280g.html

Láttam már Classic Astrában gázt, panaszt még nem hallottam róluk. Nyűg természetesen van vele, de ha jól emlékszem azt már írták.

Bocsi, ez lehet nem ebbe a témába illik. :rolleyes:

Azért köszönöm, csak nem találtam róla topikot

Megosztás:

<_< ..hát én ezt nem értem, hogy a francba jönnek itt ki 6 liter alatti fogyik 14NZ-esknek!?

Nekem a legjobb 6,3l/100km volt, ha jól emlékszem...pedig nem is hajtom, motorféket is kihasználom amikor csak lehet. :rolleyes:

lyukas kipuff, koszos injektor/folytószelep(ház), öreg légszűrő, mit írjak még??

nehéz láb, sok kapcsolgatás, kuplungon alvás,

én viszont néha 45 nél 5 ösben----> majd a főtengely csapágy kikopik és szétlazul

nyári üzemelés! majd télen ez is benyeli a 10 litert...

Megosztás:

lyukas kipuff, koszos injektor/folytószelep(ház), öreg légszűrő, mit írjak még??

nehéz láb, sok kapcsolgatás, kuplungon alvás,

én viszont néha 45 nél 5 ösben----> majd a főtengely csapágy kikopik és szétlazul

nyári üzemelés! majd télen ez is benyeli a 10 litert...

A kipuffom nem lyukas, injektorról/folytószelepről enni lehetne, légszűrőm 1 hónapos, a lábam 41-es akkor kuplungolok ha muszáj( :D ), és akkor is kapcsolok. Valamit írjál még! <_< Én is 5-ben megyek már 40-50-nél, de miért gond ez a főtengelynek? :rolleyes:

Megosztás:

A kipuffom nem lyukas, injektorról/folytószelepről enni lehetne, légszűrőm 1 hónapos, a lábam 41-es akkor kuplungolok ha muszáj( -_- ), és akkor is kapcsolok. Valamit írjál még! :D Én is 5-ben megyek már 40-50-nél, de miért gond ez a főtengelynek? :rolleyes:

gyötri a hajtókarokat, dugattyúkat,ha igen kis fordulaton túl magas fokozatban hajtom- állítólag káros!!. Be is remeg, na akkor kell visszakapcsolni.

A legjobb az egyenletes haladás, nem padlógázas gyorsítás.

<_< Biztos van fölül egy 40 centi magas 2 méter széles hirdetőtáblád...na annak van légellenállása.

Utánfutóval az enyém februárban 12 liter fölé ment!!!

Megosztás:

gyötri a hajtókarokat, dugattyúkat,ha igen kis fordulaton túl magas fokozatban hajtom. Be is remeg, na akkor kell visszakapcsolni.

A legjobb az egyenletes haladás, nem padlógázas gyorsítás.

:rolleyes: Biztos van fölül egy 40 centi magas 2 méter széles hirdetőtáblád...na annak van légellenállása.

Utánfutóval az enyém februárban 12 liter fölé ment!!!

Azt értem, hogy kínlódik a motor alacsony fordulaton, de nem látom be, miért okozna kárt a hajtókarban, dugattyúban. Lehet, hogy így van, csak nem értem a dolgot.

Megosztás:

Azt értem, hogy kínlódik a motor alacsony fordulaton, de nem látom be, miért okozna kárt a hajtókarban, dugattyúban. Lehet, hogy így van, csak nem értem a dolgot.

Szia Zotya!

Emlékezz vissza még anno Tápival és a többiekkel ment ez a téma és a végén mindenki feladta. Abban állapodott meg a beszélgetés, hogy mindenki azt tesz amit akar a vassal, ha valaki úgy akarja az úgy jár, én személy szerint olyan állásfoglaláson maradtam, hogy biztos nem használ a mocinak, mivel kicsi a fordulat, alacsonyabb az olajnyomás és azt könyebben kipréseli a csapágyakból, lasabban jut el az utánpotlás újból a kellő helyekre. De ismételem ez az én véleményem!!!

Megosztás:

Szia Zotya!

Emlékezz vissza még anno Tápival és a többiekkel ment ez a téma és a végén mindenki feladta. Abban állapodott meg a beszélgetés, hogy mindenki azt tesz amit akar a vassal, ha valaki úgy akarja az úgy jár, én személy szerint olyan állásfoglaláson maradtam, hogy biztos nem használ a mocinak, mivel kicsi a fordulat, alacsonyabb az olajnyomás és azt könyebben kipréseli a csapágyakból, lasabban jut el az utánpotlás újból a kellő helyekre. De ismételem ez az én véleményem!!!

Ja tényleg valami rémlik a vitából. :rolleyes:

Megosztás:

A hétvégén a Shell-v power után sima shell 95 öt tankoltam. Indításnál olyan hangos mint egy traktor, ijesztő. Melegedés után normális hangra áll be, de még így is jóval hangosabb. Először azt hittem valami baj van a motorral, de valószínű hogy csak a benya különbség okozta a zaj különbözetet. Ennyi különbség legyen 2 fajta üzemanyag között, ez nekem nagyon furcsa.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.