Butragueno Elküldve Február8, 2005 Megoszt Elküldve Február8, 2005 Sziasztok! 93-as 60 pacis astram fogyasztása télen attól függ mennyire veszem silyetősre a figurát. Mert amikor van türelmem hozzá akár 5 percet is járatom a mocit elindulás előtt, főleg ilyen minuszokban. Ebben az esetben a fogyasztást 7.5-8 körülire le tudom vinni. Viszont amikor sietősre veszem, és nem foglalkozok holmi motor melegítéssel, akkor 9-9.5 litert is megeszik. Valahol viszont azt olvastam, hogy nem igazán tesz jót a motornak az ilyen módon történő melegítés. Tényleg nem?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Február8, 2005 Megoszt Elküldve Február8, 2005 Nos hivatalosan asszem (de amúgy v.melyik topikban nemrég volt erről szó) menet közben kell melegíteni (asszem a könyv is azt írja)... Ha nagyon hideg van akkor jó járatni egy fél percet... utána lehet indulni. De viszont ilyenkor nem szabad forgatni a mocit... mert az nem tesz neki jót... De azért alapjáraton sem kell tartani, mert akkor a katalizátor melegszik be lassan... 2000 környékén kell melegíteni úgy tudom... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Február8, 2005 Megoszt Elküldve Február8, 2005 Sziasztok! 93-as 60 pacis astram fogyasztása télen attól függ mennyire veszem silyetősre a figurát. Mert amikor van türelmem hozzá akár 5 percet is járatom a mocit elindulás előtt, főleg ilyen minuszokban. Ebben az esetben a fogyasztást 7.5-8 körülire le tudom vinni. Viszont amikor sietősre veszem, és nem foglalkozok holmi motor melegítéssel, akkor 9-9.5 litert is megeszik. Valahol viszont azt olvastam, hogy nem igazán tesz jót a motornak az ilyen módon történő melegítés. Tényleg nem?? Nekem ugyanez a motor és 7,5-8 között van már nagyon rég akármit csinálok vele. Szóval a 9-9,5 nagyon sok. Persze ha csak rövidtávon járkálsz vele akkor bőven elképzelhető. De én az előbbit is soknak tartom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
LeO Elküldve Február8, 2005 Megoszt Elküldve Február8, 2005 Hát, ha szereted gyakran jól kiforgatni és főleg rövid távon jársz, akkor elképzelhető 10 litert közelítő fogyasztás. A bemelegítésről: A kenőanyagok viszkozítása, kenési képessége az üzemmeleg motor hőmérsékletén éri el a kívánatos értéket, valamint hidegen,ledermedve a kenőanyag szivattyú nehezebben juttatja el az olajat a rendeltetési helyekre, vagyis kevesebb kenőanyag jut el pl a hengerfejbe, a vezérléshez, hidrotékékhez. Ha ilyenkor nyomsz kövéreket a motor alkatrészei a kenés hiányosságai miatt fokozott kopásnak vannak kitéve. Valahol hallottam olyat is, hogy a motorban eltérő anyagok eltérő hőtágulási együtthatói miatt az alkatrészeket, illesztéseket szintén üzemmeleg motorra méretezik ezért az erősen terhelt hideg üzem ez miatt is eredményezhet abnormális kopásokat. A tévedés jogát fenntartom. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február9, 2005 Megoszt Elküldve Február9, 2005 Leo! Teljesen jól beszélsz. :) C20XE mociknál pont az eltérő hőtágulások miatt szokott megrepedni a hengerfej, úgyhogy a GSi és Cali gazdik jobb ha tényleg ügyelnek, főleg ebben az időben! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Február9, 2005 Megoszt Elküldve Február9, 2005 Az enyém X16XEL, de azért arra én is ügyelek, hogy ilyen időben, amíg a kék tartományt el nem hagyja a hőfokmutató, addig igyexem 2500 alatt tartani a fordulatot.Amúgy a vegyes fogyim így 8.3, 60:40 arányú városi:hósszútáv esetén. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabyka Elküldve Február9, 2005 Megoszt Elküldve Február9, 2005 Na akkor Én is hozzá szólok! Nekem a csak városi fogyim 6.6 igaz 2000-nél feljebb nem nagyon pörgetem, mert ha bekapcsol a turbó akkor eszik is(kicsivel többet). Hosszútávon 90km/h-s max sebességnél 5L ... Link to comment Megosztás: More sharing options...
tcxbalage Elküldve Február9, 2005 Megoszt Elküldve Február9, 2005 Az enyém Isuzu diesel 5.5 a fogyasztás városban, valamint hosszútávon 110-120-nál, de mértem már 4.6-ot is autóúton egy 500 km-es túra alatt, igaz akkor 90-nél többel nem mentem sehol. A max eddig 6.7 volt azt pedig 150-es tempónál mértem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Február9, 2005 Megoszt Elküldve Február9, 2005 piskóták :) alap 9-10, max eddig kiakasztott mutatós autópályázásnál 11.3 volt :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február9, 2005 Megoszt Elküldve Február9, 2005 Tavaly az egyik csapatós estén 10km alatt 10L benya ment el. Azzal most akkor nyerő vagyok? :) :D :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kess Elküldve Február9, 2005 Megoszt Elküldve Február9, 2005 jam 8) Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Február9, 2005 Megoszt Elküldve Február9, 2005 Tavaly az egyik csapatós estén 10km alatt 10L benya ment el. Azzal most akkor nyerő vagyok? :) :D :lol: na mista véercé! pont ezen gondolkodtam mijjen nehéz számolni ilyen alapon 100on 100at :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február9, 2005 Megoszt Elküldve Február9, 2005 Nagyjából mint a ZIL-ek. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Február9, 2005 Megoszt Elküldve Február9, 2005 Nagyjából mint a ZIL-ek. :) OFF: A ZIL-nek télleg annyi volt a normája, (mármint a katonai V8-as benzines 6x6-os-nak) de az enyém anno katona koromban 100km-en 216 litert evett meg. Picit odavolt a motorja. ON. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Agressor Elküldve Február9, 2005 Megoszt Elküldve Február9, 2005 OFF: de az enyém anno katona koromban 100km-en 216 litert evett meg. Picit odavolt a motorja. ON. Nem lehet, hogy lefejték amíg magára hagytad? :roll: :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február9, 2005 Megoszt Elküldve Február9, 2005 Nem, biztos rossz volt az AGR szelep. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabyka Elküldve Február9, 2005 Megoszt Elküldve Február9, 2005 Az enyém Isuzu diesel 5.5 a fogyasztás városban, valamint hosszútávon 110-120-nál, de mértem már 4.6-ot is autóúton egy 500 km-es túra alatt, igaz akkor 90-nél többel nem mentem sehol. A max eddig 6.7 volt azt pedig 150-es tempónál mértem. Ez most télen a röpködő minuszokba ? Nagyon jó!!!! :shock: :smt041 Link to comment Megosztás: More sharing options...
LeO Elküldve Február9, 2005 Megoszt Elküldve Február9, 2005 Enyém most télen rövid távokon használva, nem túlzottan forgatva 7,2l/100 km. Igaz nem astra F, de B vectra topik eléggé kihalt. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
iqbéla Elküldve Február9, 2005 Megoszt Elküldve Február9, 2005 Ha jól emléxem benzinszámlák és kilométeróraállások szorgos írogatása eredményeképp vegyes fogyasztásra (város-vidék-dugó-éjszaka, küldve-nem küldve kombinációi) 8.7 jött ki 100 km-re. C20XE-vel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február9, 2005 Megoszt Elküldve Február9, 2005 Ha jól emléxem benzinszámlák és kilométeróraállások szorgos írogatása eredményeképp vegyes fogyasztásra (város-vidék-dugó-éjszaka, küldve-nem küldve kombinációi) 8.7 jött ki 100 km-re. C20XE-vel. én mostanában nem számolgattam, de 1 tankkal kb 600 km-t mentünk el, ebből 250 km-t 170 nel , 150 km-t 140 nal, a többi város. C18XEL-lel. 600 km/50L rel: 8,3 L. és az nem volt 50 L, mert még ment az autó...... Link to comment Megosztás: More sharing options...
SZaB Elküldve Február9, 2005 Megoszt Elküldve Február9, 2005 Nekem warwolf-hoz hasonlóan X16XEL van és éppen ma tankoltam. heti program: fel Bp-re és belvárosi autókázás majd vissza :) így lett 7.32, de általában meg szokott lenni a 8 nekem is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Február9, 2005 Megoszt Elküldve Február9, 2005 iqBéla Te aztán még nálam is jobban "jegyzel" mindent.. (benya számlák) Nekem mostanság úgy, hogy bp-ten és rövid távokra megyek, sokszor be sincs ideje melegedni, 10-11liter. (board szerint) ha országutazok,olyan 90es átlag nagypapis dinamikával 7literrel is elmegy. Ha nagyon kenem neki, ugy 10-11. Egyszer egy havas-jeges "csapatásnál" sikerült egy 13literest alakítani... de ott azért pörgött a moci rendesen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PetiGSI Elküldve Február9, 2005 Megoszt Elküldve Február9, 2005 Laci4 nekem detto ua. 10-11L (egyformán kajál a gépünk) :) A legtöbb az 230km/h-nál volt (MAX SEBESSÉG!!!) 15.5L :shock: Soha többet........hacsak vki nem fizeti a benyát :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Február10, 2005 Megoszt Elküldve Február10, 2005 Én eddig 5,7-6,2-t mértem (1.7 TDS Caravan), az országúti és városi használat arányától függően. Lakott területen kívül az utazósebesség 100-110 (óra szerint 110-120). Lakott területen szinte csak hideg motorral (home-work-home). Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Február10, 2005 Megoszt Elküldve Február10, 2005 c1.4nz Caravan: 6.5 l/100 km 3-as, 4-es -el havas latyakos országúton. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts