Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Sziasztok!

93-as 60 pacis astram fogyasztása télen attól függ mennyire veszem silyetősre a figurát.

Mert amikor van türelmem hozzá akár 5 percet is járatom a mocit elindulás előtt, főleg ilyen minuszokban.

Ebben az esetben a fogyasztást 7.5-8 körülire le tudom vinni.

Viszont amikor sietősre veszem, és nem foglalkozok holmi motor melegítéssel, akkor 9-9.5 litert is megeszik.

Valahol viszont azt olvastam, hogy nem igazán tesz jót a motornak az ilyen módon történő melegítés. Tényleg nem??

Elküldve

Nos hivatalosan asszem (de amúgy v.melyik topikban nemrég volt erről szó) menet közben kell melegíteni (asszem a könyv is azt írja)...

Ha nagyon hideg van akkor jó járatni egy fél percet... utána lehet indulni.

De viszont ilyenkor nem szabad forgatni a mocit... mert az nem tesz neki jót... De azért alapjáraton sem kell tartani, mert akkor a katalizátor melegszik be lassan... 2000 környékén kell melegíteni úgy tudom...

Elküldve
Sziasztok!

93-as 60 pacis astram fogyasztása télen attól függ mennyire veszem silyetősre a figurát.

Mert amikor van türelmem hozzá akár 5 percet is járatom a mocit elindulás előtt, főleg ilyen minuszokban.

Ebben az esetben a fogyasztást 7.5-8 körülire le tudom vinni.

Viszont amikor sietősre veszem, és nem foglalkozok holmi motor melegítéssel, akkor 9-9.5 litert is megeszik.

Valahol viszont azt olvastam, hogy nem igazán tesz jót a motornak az ilyen módon történő melegítés. Tényleg nem??

Nekem ugyanez a motor és 7,5-8 között van már nagyon rég akármit csinálok vele. Szóval a 9-9,5 nagyon sok. Persze ha csak rövidtávon járkálsz vele akkor bőven elképzelhető.

De én az előbbit is soknak tartom.

Elküldve

Hát, ha szereted gyakran jól kiforgatni és főleg rövid távon jársz, akkor elképzelhető 10 litert közelítő fogyasztás.

A bemelegítésről: A kenőanyagok viszkozítása, kenési képessége az üzemmeleg motor hőmérsékletén éri el a kívánatos értéket, valamint hidegen,ledermedve a kenőanyag szivattyú nehezebben juttatja el az olajat a rendeltetési helyekre, vagyis kevesebb kenőanyag jut el pl a hengerfejbe, a vezérléshez, hidrotékékhez. Ha ilyenkor nyomsz kövéreket a motor alkatrészei a kenés hiányosságai miatt fokozott kopásnak vannak kitéve. Valahol hallottam olyat is, hogy a motorban eltérő anyagok eltérő hőtágulási együtthatói miatt az alkatrészeket, illesztéseket szintén üzemmeleg motorra méretezik ezért az erősen terhelt hideg üzem ez miatt is eredményezhet abnormális kopásokat.

A tévedés jogát fenntartom. :)

Elküldve

Leo!

Teljesen jól beszélsz. :)

C20XE mociknál pont az eltérő hőtágulások miatt szokott megrepedni

a hengerfej, úgyhogy a GSi és Cali gazdik jobb ha tényleg ügyelnek,

főleg ebben az időben! :D

Elküldve

Az enyém X16XEL, de azért arra én is ügyelek, hogy ilyen időben, amíg a kék tartományt el nem hagyja a hőfokmutató, addig igyexem 2500 alatt tartani a fordulatot.Amúgy a vegyes fogyim így 8.3, 60:40 arányú városi:hósszútáv esetén.

Elküldve

Na akkor Én is hozzá szólok!

Nekem a csak városi fogyim 6.6 igaz 2000-nél feljebb nem nagyon pörgetem, mert ha bekapcsol a turbó akkor eszik is(kicsivel többet).

Hosszútávon 90km/h-s max sebességnél 5L ...

Elküldve

Az enyém Isuzu diesel 5.5 a fogyasztás városban, valamint hosszútávon 110-120-nál, de mértem már 4.6-ot is autóúton egy 500 km-es túra alatt, igaz akkor 90-nél többel nem mentem sehol. A max eddig 6.7 volt azt pedig 150-es tempónál mértem.

Elküldve
Tavaly az egyik csapatós estén 10km alatt 10L benya ment el. Azzal most akkor nyerő vagyok? :) :D :lol:

na mista véercé!

pont ezen gondolkodtam mijjen nehéz számolni ilyen alapon 100on 100at :lol:

Elküldve
Nagyjából mint a ZIL-ek. :)

OFF:

A ZIL-nek télleg annyi volt a normája, (mármint a katonai V8-as benzines 6x6-os-nak) de az enyém anno katona koromban 100km-en 216 litert evett meg. Picit odavolt a motorja.

ON.

Elküldve
OFF:

de az enyém anno katona koromban 100km-en 216 litert evett meg. Picit odavolt a motorja.

ON.

Nem lehet, hogy lefejték amíg magára hagytad? :roll: :)

Elküldve
Az enyém Isuzu diesel 5.5 a fogyasztás városban, valamint hosszútávon 110-120-nál, de mértem már 4.6-ot is autóúton egy 500 km-es túra alatt, igaz akkor 90-nél többel nem mentem sehol. A max eddig 6.7 volt azt pedig 150-es tempónál mértem.

Ez most télen a röpködő minuszokba ? Nagyon jó!!!! :shock: :smt041

Elküldve

Enyém most télen rövid távokon használva, nem túlzottan forgatva 7,2l/100 km. Igaz nem astra F, de B vectra topik eléggé kihalt. :)

Elküldve

Ha jól emléxem benzinszámlák és kilométeróraállások szorgos írogatása eredményeképp vegyes fogyasztásra (város-vidék-dugó-éjszaka, küldve-nem küldve kombinációi) 8.7 jött ki 100 km-re.

C20XE-vel.

Elküldve
Ha jól emléxem benzinszámlák és kilométeróraállások szorgos írogatása eredményeképp vegyes fogyasztásra (város-vidék-dugó-éjszaka, küldve-nem küldve kombinációi) 8.7 jött ki 100 km-re.

C20XE-vel.

én mostanában nem számolgattam, de 1 tankkal kb 600 km-t mentünk el, ebből 250 km-t 170 nel , 150 km-t 140 nal, a többi város.

C18XEL-lel.

600 km/50L rel: 8,3 L.

és az nem volt 50 L, mert még ment az autó......

Elküldve

Nekem warwolf-hoz hasonlóan X16XEL van és éppen ma tankoltam.

heti program: fel Bp-re és belvárosi autókázás majd vissza :) így lett 7.32, de általában meg szokott lenni a 8 nekem is.

Elküldve

iqBéla

Te aztán még nálam is jobban "jegyzel" mindent.. (benya számlák)

Nekem mostanság úgy, hogy bp-ten és rövid távokra megyek, sokszor be sincs ideje melegedni, 10-11liter. (board szerint)

ha országutazok,olyan 90es átlag nagypapis dinamikával 7literrel is elmegy.

Ha nagyon kenem neki, ugy 10-11. Egyszer egy havas-jeges "csapatásnál" sikerült egy 13literest alakítani... de ott azért pörgött a moci rendesen.

Elküldve

Laci4 nekem detto ua. 10-11L (egyformán kajál a gépünk) :)

A legtöbb az 230km/h-nál volt (MAX SEBESSÉG!!!) 15.5L :shock:

Soha többet........hacsak vki nem fizeti a benyát :D

Elküldve

Én eddig 5,7-6,2-t mértem (1.7 TDS Caravan), az országúti és városi használat arányától függően. Lakott területen kívül az utazósebesség 100-110 (óra szerint 110-120). Lakott területen szinte csak hideg motorral (home-work-home).

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.