epk947 Elküldve Március8, 2009 Megoszt Elküldve Március8, 2009 Az meg mi a szösz!? :) :huh: http://www.water4gas.com/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Március8, 2009 Megoszt Elküldve Március8, 2009 http://www.water4gas.com/ Vagyis elektrolizissel(vagy minek nevezzem?) szétválasztja a hidrogént és az oxigént. A hidrogént a befecskendezéshez vezeti az oxigénnel pedig a levegőt dúsitja és aztán megy minden a szokott módon? :D :D Akkor már egy külön polc fog kelleni a befőttesüvegeknek :huh: . :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Március8, 2009 Megoszt Elküldve Március8, 2009 Vagyis elektrolizissel(vagy minek nevezzem?) szétválasztja a hidrogént és az oxigént. A hidrogént a befecskendezéshez vezeti az oxigénnel pedig a levegőt dúsitja és aztán megy minden a szokott módon? :D :D Akkor már egy külön polc fog kelleni a befőttesüvegeknek :huh: . :) http://kepfeltoltes.hu/view/080522/RIMG229...ltoltes.hu_.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Március8, 2009 Megoszt Elküldve Március8, 2009 Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Március8, 2009 Megoszt Elküldve Március8, 2009 http://kepfeltoltes.hu/view/080522/RIMG229...ltoltes.hu_.jpg Már bent is van amint látom. Az elektromos részét is meg lehet oldani házilag, boltban megvásárolható cuccokkal? de milyen a viz az üvegekben, mitől olyan "tejes"? Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Március8, 2009 Megoszt Elküldve Március8, 2009 Már bent is van amint látom. Az elektromos részét is meg lehet oldani házilag, boltban megvásárolható cuccokkal? de milyen a viz az üvegekben, mitől olyan "tejes"? Azért "tejes", pert pezseg a durranógáz. Egyébként deszt víz + 1 kanál szódabikarbóna. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Március9, 2009 Megoszt Elküldve Március9, 2009 Nno, nagygenerál után {komplett hengerfej felújítás: síkolás, összes szelep, szelepvezető és himba csere, minden tömítés (olajszivattyúnak is kb csak némi fals volt a bűne), vezérlés újra beállítás és egyéb jók után} mértem egy fogyasztást amivel a körülményeket tekintve meg is vagyok békélve. :huh: Induló óraállás: 137233, újra tankoláskori állás: 137606 -megtett táv: 373 km, elkajált gázolaj: kerek 20 liter (természetesen kicsordulásig töltve), átlagfogyasztás: 5.36 liter. Ebben van bőven város, hegymenet, hosszú táv és hasonlók. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március9, 2009 Megoszt Elküldve Március9, 2009 Azért "tejes", pert pezseg a durranógáz. Egyébként deszt víz + 1 kanál szódabikarbóna. A szódabikarbóna miért kell bele? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Március9, 2009 Megoszt Elküldve Március9, 2009 A szódabikarbóna miért kell bele? Sztem azért, mert a tiszta víz önmagában nem valami jó áramvezető, viszont bizonyos sókkal jó vezetővé tehető, így több gáz fejlődik ugyanannyi idő alatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március9, 2009 Megoszt Elküldve Március9, 2009 Sztem azért, mert a tiszta víz önmagában nem valami jó áramvezető, viszont bizonyos sókkal jó vezetővé tehető, így több gáz fejlődik ugyanannyi idő alatt. Nem is kell jó áramvezetővé válnia, vízbontáskor az elektródák felületén történik H2O oxigén és hidrogén gázra elméletben. A gyakorlatot meg úgyis elmondja Epk, gondolom kitapasztalta mi kell bele jó hatásfokhoz, lehet hogy azért kell ami te írtál. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március9, 2009 Megoszt Elküldve Március9, 2009 Tegnap ismét fogyasztott a piros. 678/44,8=6,5x De szerintem ez fals adat lesz. Első kattig ment mint mindig, de már feküdt a mutató, szerintem más kúton 2-4 literrel több is fért volna. A mutató pedig tankolás után sem ment fel addig mint szokott. De ha 4 literrel többet számolok akkor is 7. :) Jól sejtettem. Most 7,3 lett. Ha kiátlagoljuk akkor 6,9 mindkettő. Borzalmas. :D Nade valószínű a héten felkerülnek a 195-ös kerekek (nehezek :huh: ), szerintem 7,5 lesz legalább a nyáron. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Március9, 2009 Megoszt Elküldve Március9, 2009 Nem is kell jó áramvezetővé válnia, vízbontáskor az elektródák felületén történik H2O oxigén és hidrogén gázra elméletben. A gyakorlatot meg úgyis elmondja Epk, gondolom kitapasztalta mi kell bele jó hatásfokhoz, lehet hogy azért kell ami te írtál. :huh: FPepének igaza van, azért kell, hogy vezetővé váljon a desztillált víz. A szódabikarbóna mennyiséget pedig a kívánt áramerősség elérése szerint kell adagolni. Kialakítástól függően 3-5 amper a kívánatos áramerősség. Alatta kevés a fejlesztett gáz mennyisége, felette túlmelegszik a kütyü és fogy az elektróda. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Március9, 2009 Megoszt Elküldve Március9, 2009 Már bent is van amint látom. Az elektromos részét is meg lehet oldani házilag, boltban megvásárolható cuccokkal? de milyen a viz az üvegekben, mitől olyan "tejes"? Mivel a te kocsid MAP szenzoros ezért gyakorlatilag csak egy potméterrel és egy fix ellenállással megoldható. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Március9, 2009 Megoszt Elküldve Március9, 2009 Mivel a te kocsid MAP szenzoros ezért gyakorlatilag csak egy potméterrel és egy fix ellenállással megoldható. És melyik az a MAP szenzor? :huh: És hova kellene kötni a csöveket? Az egyik a levegőszűrő után, ezt tudom, de a másikat? Ezt lehet hogy meg is csinálom, ha látni fogom hogy nálad működik..ja és persze ha számithatok a segitségedre. :) felvetődik bennem a kérdés, hogy mennyi vizet fogyaszt majd, milyen gyakran kell felönteni? De erről majd, gondolom, úgyis beszámolsz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Március9, 2009 Megoszt Elküldve Március9, 2009 És melyik az a MAP szenzor? :huh: És hova kellene kötni a csöveket? Az egyik a levegőszűrő után, ezt tudom, de a másikat? Ezt lehet hogy meg is csinálom, ha látni fogom hogy nálad működik..ja és persze ha számithatok a segitségedre. :) felvetődik bennem a kérdés, hogy mennyi vizet fogyaszt majd, milyen gyakran kell felönteni? De erről majd, gondolom, úgyis beszámolsz. Már bevált, most már csak fejlesztem. Itt nézz körül a beszámolókban: http://www.water4gas-eu.com/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Március9, 2009 Megoszt Elküldve Március9, 2009 Már bevált, most már csak fejlesztem. Itt nézz körül a beszámolókban: http://www.water4gas-eu.com/ Jaj, te! Tegnap meg az angollal kinlódtam most meg itt van magyarul is, nahát! :huh: Apropó, aztán abból meg viz lesz!? Akkor meg kell rá egy jó nagy bödön is? Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Március9, 2009 Megoszt Elküldve Március9, 2009 Jaj, te! Tegnap meg az angollal kinlódtam most meg itt van magyarul is, nahát! :huh: Apropó, aztán abból meg viz lesz!? Akkor meg kell rá egy jó nagy bödön is? Tegnap csak azért nem küldtem el a honlap címét, mert az oldalt vírustámadás érte és szétugrott. Bödön nélkül is kiválóan működik. A bödön nem azért kell, de én mindenképpen rajta tartom. Véleményem szerint igen hasznos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Március9, 2009 Megoszt Elküldve Március9, 2009 Tegnap csak azért nem küldtem el a honlap címét, mert az oldalt vírustámadás érte és szétugrott. Bödön nélkül is kiválóan működik. A bödön nem azért kell, de én mindenképpen rajta tartom. Véleményem szerint igen hasznos. De most akkor ezek mit árulnak ha házilag is könnyen meg és beépithető? Nem értem! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március10, 2009 Megoszt Elküldve Március10, 2009 De most akkor ezek mit árulnak ha házilag is könnyen meg és beépithető? Nem értem! Ahogy én értelmeztem a technológiát árulják, ahogy illeszteni kell a motorhoz, meg finomhangolni. De bevallom, én egy kicsit pesszimista vagyok. A bödönnel többek között a vizet választom le, hogy ne kerüljön a motorba, most meg vezessem bele? persze, értem, hogy ez durranógáz, de vízzé ég el, és akkor csak bekerül a kipufrendszerbe nem? Én arra lennék kiváncsi hogy ha beépítem akkor hány %-át teszi ki a robbanó elegynek amit a motor eléget ( ami eddíg benzin-levegő keverék volt) a durranógáz. Kicsit utánna kéne olvasnom ennek a dolognak. Kiszámolna, hogy pölö alapjáraton a motor mennyi benzint kajál, egységnyi idő alatt, ehhez hozzárendelni, hogy ez a készülék mennyi durranógázt termel. Ahogy én látom a működése a fordulatszámtól független, uannyit termel alapjáraton is, meg tiltáskor is. Egyenlőre maradok a bödönnél, annak már van kézzel fogható eredménye nálam is. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Március10, 2009 Megoszt Elküldve Március10, 2009 De most akkor ezek mit árulnak ha házilag is könnyen meg és beépithető? Nem értem! A leírást (pillanatnyilag angolul, mert a magyar fordítás szerzői jogairól nem tudtak még megállapodni). Én még közvetlenül az amerikai kón bácsitól vettem meg annó ... Ha a magyar lap aljára kattintva veszed meg az amerikai könyvet, akkor (mivel a rendelés Tóni honlapján keresztül jut el a kón bácsihoz) ezért a Tóni jutalékot kap a kón bácsitól, aminek fejében részedre ingyen biztosítja a magyar fordítást amit ő készített. Ne feledd ez egy kb 330 oldalas mű. A részletes műszaki és elméleti háttér leírása nélkül nagyon nehéz kísérletezések után juthatsz csak el egy elfogadható kivitelű és minőségű készülékhez. Szerintem (is) sokkal többe kerül ha valaki csak a honlapokon látottak alapján fog bele a kísérletezésbe. Mögöttem több mint 10000 km-es tapasztalat van, de még mindíg fejlesztek. (anyagminőségek, kivitelek, felhasznált alkatrészek terén) Egyébként a "tudás" nincs szabadalmilag levédve, szabadon terjeszthető, csak az eredeti leírás nem. Én sem titkolózom, ha megnézed a fentebb csatolt linken, akkor láthatod, hogy a tapasztalataimat megosztom a nagyközönséggel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Március10, 2009 Megoszt Elküldve Március10, 2009 Ahogy én értelmeztem a technológiát árulják, ahogy illeszteni kell a motorhoz, meg finomhangolni. De bevallom, én egy kicsit pesszimista vagyok. A bödönnel többek között a vizet választom le, hogy ne kerüljön a motorba, most meg vezessem bele? persze, értem, hogy ez durranógáz, de vízzé ég el, és akkor csak bekerül a kipufrendszerbe nem? Én arra lennék kiváncsi hogy ha beépítem akkor hány %-át teszi ki a robbanó elegynek amit a motor eléget ( ami eddíg benzin-levegő keverék volt) a durranógáz. Kicsit utánna kéne olvasnom ennek a dolognak. Kiszámolna, hogy pölö alapjáraton a motor mennyi benzint kajál, egységnyi idő alatt, ehhez hozzárendelni, hogy ez a készülék mennyi durranógázt termel. Ahogy én látom a működése a fordulatszámtól független, uannyit termel alapjáraton is, meg tiltáskor is. Egyenlőre maradok a bödönnél, annak már van kézzel fogható eredménye nálam is. :huh: a bödönnel nem (csak) a vizet választod le, hanem a szutykot Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pappcsi Elküldve Március13, 2009 Megoszt Elküldve Március13, 2009 Helo! Nekem 96 -os 1.4 16v ecotec astrám van,de szerintem sokat ezsik egy picit,de lehet csak én sokallom. város,: vegyes - 60:40 ben 50 literböl vagy 560 at megy el.Pedig nem szokásom nyomni neki se városba se kint. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Március13, 2009 Megoszt Elküldve Március13, 2009 Helo! Nekem 96 -os 1.4 16v ecotec astrám van,de szerintem sokat ezsik egy picit,de lehet csak én sokallom. város,: vegyes - 60:40 ben 50 literböl vagy 560 at megy el.Pedig nem szokásom nyomni neki se városba se kint. az tényleg egy kicsit sok. hibakód nincs? motorkontroll lámpa nem világít? nem rángat? semmi rendellenesség? :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pappcsi Elküldve Március13, 2009 Megoszt Elküldve Március13, 2009 De! Néha bevillan a sárga jelzölámpa,hol hoszabb hol rövidebb idelyig.Szervizbe azt mondták hogy lehet hogy valahol le van tapadva és huzassam ki néha néha,de hát nem szünik meg a gond. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Március13, 2009 Megoszt Elküldve Március13, 2009 De! Néha bevillan a sárga jelzölámpa,hol hoszabb hol rövidebb idelyig.Szervizbe azt mondták hogy lehet hogy valahol le van tapadva és huzassam ki néha néha,de hát nem szünik meg a gond. A hibajelző nem véletlenül világít. Ha néha huzatod az jó, de a problémát nem fogja megoldani szerintem. Ki kéne olvasni mi a nyűgje. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts