opel16v Elküldve Február5, 2009 Megoszt Elküldve Február5, 2009 Mekkora köze lehet (van) a fogyasztáshoz, hogy a katalizátorom szét van hullva (mert ugye azt a csörgést hallom alapjáraton a középső dobban???) Lehet... ki kell herélni azt a katot. De az sem biztos hogy az a kehés, lehet hogy a középdobod van széthullva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PottR Elküldve Február5, 2009 Megoszt Elküldve Február5, 2009 Lehet... ki kell herélni azt a katot. De az sem biztos hogy az a kehés, lehet hogy a középdobod van széthullva. Hogy tudom meg, hogy a középső dobom vagy a katalizátorom rossz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Február5, 2009 Megoszt Elküldve Február5, 2009 Hogy tudom meg, hogy a középső dobom vagy a katalizátorom rossz? Fülelj alatta! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
PottR Elküldve Február5, 2009 Megoszt Elküldve Február5, 2009 Fülelj alatta! :lol: Kis apró darabok csörgését a középső dobból hallom, de azt hallottam, hogy a csörgést okozhatja a katalizátorban széttört és a középső dobba átvándorolt kerámia. Vagy valami ilyesmi. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Február5, 2009 Megoszt Elküldve Február5, 2009 Kis apró darabok csörgését a középső dobból hallom, de azt hallottam, hogy a csörgést okozhatja a katalizátorban széttört és a középső dobba átvándorolt kerámia. Vagy valami ilyesmi. :D Ha a középső dobod csörög, akkor ne a katalizátort akard kicserélni! Ha a dobodban több van mint 120 ezer km, akkor nagy valószínűséggel az lesz a hibás. A katalizátor jóval többet kibír, hacsak valaki nem használta az ótót nagyon durva motorhibával (pl 3 hengeres üzem...). Tehát, leszed, megnéz, kicserél amit kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PottR Elküldve Február5, 2009 Megoszt Elküldve Február5, 2009 Ha a középső dobod csörög, akkor ne a katalizátort akard kicserélni! Ha a dobodban több van mint 120 ezer km, akkor nagy valószínűséggel az lesz a hibás. A katalizátor jóval többet kibír, hacsak valaki nem használta az ótót nagyon durva motorhibával (pl 3 hengeres üzem...). Tehát, leszed, megnéz, kicserél amit kell. thx... Így lesz, mert így is terveztem. Mindenképpen kell a középső dobot cserélni, csak arra gondoltam, hogy egy füst alatt akkor katalizátort is. De akkor egyelőre csak kipuff dobok és ha továbbra is csörög, akkor egyértelmű a hiba. Egyébként a viszonylag nagy füst mitől lehet, ami elhagyja a kocsi hátulját? Csak a visszapillantóból látom, de ugye mostanában egyre nagyobb figyelmet kap a kipuffgáz és kicsit szégyellem, hogy dugóban állva is elég nagy a füstöm. (nem csak hidegen) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Február5, 2009 Megoszt Elküldve Február5, 2009 ... Egyébként a viszonylag nagy füst mitől lehet, ami elhagyja a kocsi hátulját? Csak a visszapillantóból látom, de ugye mostanában egyre nagyobb figyelmet kap a kipuffgáz és kicsit szégyellem, hogy dugóban állva is elég nagy a füstöm. (nem csak hidegen) Olajad/vized nem fogy? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február5, 2009 Megoszt Elküldve Február5, 2009 Ma tankoltam: 697km - 43.93L -> 6.30L/100km :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február5, 2009 Megoszt Elküldve Február5, 2009 Hogy tudom meg, hogy a középső dobom vagy a katalizátorom rossz? megkocogtatod alulról, amelyik csörög, az kuka. de a végleges infó csak akkor lesz meg, ha szétszedésre kerül a rendszer. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Február7, 2009 Megoszt Elküldve Február7, 2009 Megvan a piros második közel telitankos mérése: 8.01 De nagyon sok nagyon rövid távval. Nekem ez még bőven tetszik. Ezután meg mentem vele egy 400km-t. Igazi országúti túraautó, nagyot nőtt a szememben. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Február7, 2009 Megoszt Elküldve Február7, 2009 Megvan a piros második közel telitankos mérése: 8.01 De nagyon sok nagyon rövid távval. Nekem ez még bőven tetszik. Ezután meg mentem vele egy 400km-t. Igazi országúti túraautó, nagyot nőtt a szememben. :D Jó az a 8! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
donpepe Elküldve Február11, 2009 Megoszt Elküldve Február11, 2009 Városi átlagfogyasztás mérésem, napi 2x 6,5km 104,2km-re tankoltam 10,8liter benzint az 10,34liter/100km... :lol: mh...át kéne térnem tömegközlekedésre...:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Február11, 2009 Megoszt Elküldve Február11, 2009 Városi átlagfogyasztás mérésem, napi 2x 6,5km 104,2km-re tankoltam 10,8liter benzint az 10,34liter/100km... :lol: mh...át kéne térnem tömegközlekedésre...:D Én kb. 15 év után először ültem olyanon tegnap. Batthyány tér - Kossuth tér oda vissza (kb. szumma 1600 m) metróval 580 magyar forint.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Február12, 2009 Megoszt Elküldve Február12, 2009 Megvan a piros második közel telitankos mérése: 8.01 De nagyon sok nagyon rövid távval. Nekem ez még bőven tetszik. Ezután meg mentem vele egy 400km-t. Igazi országúti túraautó, nagyot nőtt a szememben. :D Gyorsan el is fogyott az újabb telitank. 46,1/683= 6,75l/100km :lol: Nagyrésze országúti hosszútáv (100-120-al, kellemes 2500-3000-es fordulat 5ben), de volt benne város is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve Február12, 2009 Megoszt Elküldve Február12, 2009 Sziasztok! Tegnapi mérésem 550Km / 36,02Liter = 6,54 Liter/100Km :D :lol: :lol: Oh Vunder Sőőőőn! Ez már tetszik, látszik lassan csiszolódunk össze és egy kicsit enyhébb is volt az idő mint ma :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
webshark Elküldve Február14, 2009 Megoszt Elküldve Február14, 2009 C14NZ GL kombi utánfutózás következtében, 210 -220 km, 25 literes jelnél jár a fogyasztás! Vagy még lejjebb. Ebből egy 100 km en volt a 450 kilós plusz teher húzva (vissza még egy ágyikó is). Olyan volt a gyorsulás, hogy egy trabant egy hengerrel is megelőzőtt volna. A kettest 40 ig, a hármast jó 50 ig, a 4 est meg 60-70 kellett húzni.Az ötödik még 65 nél is rángatott. A 80at elérni egy jó 3-4 percig tartott. A motor elé takarólemez nem kellett, mert szépen melegedett,de azért visszaúton már 2 foknál beleraktam a felét. Azt nem értem, hogy lehet egy ilyen UF fék nélküli? vagy csak nem láttam rajta a ráfutóféket? Még így is nagyon sokat fékkészenlétet/ motorféket használtam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február14, 2009 Megoszt Elküldve Február14, 2009 C14NZ GL kombi utánfutózás következtében, 210 -220 km, 25 literes jelnél jár a fogyasztás! Vagy még lejjebb. Ebből egy 100 km en volt a 450 kilós plusz teher húzva (vissza még egy ágyikó is). Olyan volt a gyorsulás, hogy egy trabant egy hengerrel is megelőzőtt volna. A kettest 40 ig, a hármast jó 50 ig, a 4 est meg 60-70 kellett húzni.Az ötödik még 65 nél is rángatott. A 80at elérni egy jó 3-4 percig tartott. A motor elé takarólemez nem kellett, mert szépen melegedett,de azért visszaúton már 2 foknál beleraktam a felét. Azt nem értem, hogy lehet egy ilyen UF fék nélküli? vagy csak nem láttam rajta a ráfutóféket? Még így is nagyon sokat fékkészenlétet/ motorféket használtam. Olyan nagyon nem értek az utánfutókhoz, de a ráfutófékes gondolom a vontatóhorog "megtolására" reagál, amikor fékezel, és az utánfutó tolja a kocsit. És mintha úgy rémlene, hogy bowdenes mint a kézifék. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Február14, 2009 Megoszt Elküldve Február14, 2009 Én meg úgy tudom, hogy azok az utánfutók amelyek terhelhetősége 400-450kg-ig van megadva, azok nem fékezettek, illetve nem kötelező annak lenniük....de lehet hogy tévedek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Február14, 2009 Megoszt Elküldve Február14, 2009 A ráfutófékes utánfutó nem bowdenes, hanem hidraulikus. Látni kéne rajta egy olajtartályt, a vonórúdon valahol. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február14, 2009 Megoszt Elküldve Február14, 2009 A ráfutófékes utánfutó nem bowdenes, hanem hidraulikus. Látni kéne rajta egy olajtartályt, a vonórúdon valahol. Meg ha más nem a kerék mögé nézve, csak látszik, hogy fékezhető-e vagy sem. Ahogy írtad, akkor meg mennek oda a fékcsövek. Nade ez már OFF. :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Február14, 2009 Megoszt Elküldve Február14, 2009 C14NZ GL kombi utánfutózás következtében, 210 -220 km, 25 literes jelnél jár a fogyasztás! Vagy még lejjebb. Ebből egy 100 km en volt a 450 kilós plusz teher húzva (vissza még egy ágyikó is). Olyan volt a gyorsulás, hogy egy trabant egy hengerrel is megelőzőtt volna. A kettest 40 ig, a hármast jó 50 ig, a 4 est meg 60-70 kellett húzni.Az ötödik még 65 nél is rángatott. A 80at elérni egy jó 3-4 percig tartott. A motor elé takarólemez nem kellett, mert szépen melegedett,de azért visszaúton már 2 foknál beleraktam a felét. Azt nem értem, hogy lehet egy ilyen UF fék nélküli? vagy csak nem láttam rajta a ráfutóféket? Még így is nagyon sokat fékkészenlétet/ motorféket használtam. Azért nem ráfutófékes egy ilyen kis utánfutó, mert nem az utánfutótól függ, hogy kell-e ráfutófék, hanem a vontató autó súlyától. Akkor kell RF, ha a vontatmány súlya több mint a vontató súlyának a fele. Egyébként vittem én már 450 kg vasat az 1,4es Astra csomagtartójában is, és nem volt boldog tőle! Menni még csak ment, node megállllni! :blush: Aaaaz nem volt könnyű! Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Február14, 2009 Megoszt Elküldve Február14, 2009 20,34 liter, 302 km -> 6,73 l/100 km :blush:)) A 7-es főúton mentem végig, majd átverekedtem magam a pesti forgalmon újpestig és vissza. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Február14, 2009 Megoszt Elküldve Február14, 2009 Hosszú - 5,4L/100km Város - 6,0L/100km Boldog vagyok :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Február14, 2009 Megoszt Elküldve Február14, 2009 Na akkor én vagyok a legügyesebb. 0 liter/álltóhelyi kilométer. :D :lol: :) Igaz, hogy döglött motorral. :D :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február15, 2009 Megoszt Elküldve Február15, 2009 Na akkor én vagyok a legügyesebb. 0 liter/álltóhelyi kilométer. :D :) :D Igaz, hogy döglött motorral. :D :lol: És ezért keltél fel 1 órakor, hogy ezt közöld velünk? :blush: Én is kiváncsi vagyok, ma lesz az első telitankos mérésem a termosztátcsere után. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts