daykiller Elküldve Január4, 2009 Megoszt Elküldve Január4, 2009 Hát nem tudom, én az óra szerint 178-al mentem, üresen, persze a terep dimbes -dombos, a szél se tudom merre fújt, és a gumijaim is kisebbek a gyárinál, úgyhogy csak sejtem, hogy a valós sebesség olyan 155-160 körül lehetett. Ez bele is fér a gyári adatokba. Majd egyszer megbeszéljük Thuby kartársal és GPS-el bemér. Vagy keressek egy trafipaxot? B) Ha lehet hinni az utcán telepített "Az Ön sebessége.." készüléknek akkor ha 60 nal megyek 52-ír ki. Ez arányosan 150-körül simán 20 km/h eltérés. Hát. Ezt azért cáfolom. Mikor én 60-nal mentem óra szerint a GPS 52-t írt. Mikor 110-et mutatott az óra, akkor 102-t írt a GPS. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január4, 2009 Megoszt Elküldve Január4, 2009 Hát. Ezt azért cáfolom. Mikor én 60-nal mentem óra szerint a GPS 52-t írt. Mikor 110-et mutatott az óra, akkor 102-t írt a GPS. Jó hát én csak az arányokat próbáltam érzékeltetni, nekem nem volt még lehetőségem kipróbálni hogy pölö 150-nél mennyit csal az óra. Ha lineálisan arányos a dolog akkor ha 60-at mutat akkor 52-vel megyek, ha 120-at akkor 104-el ha 180-at akkor meg 156-al, ami már elképzelhető egy caravantól. De ez csak számolás, egyszer le kellene mérni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
powerup Elküldve Január4, 2009 Megoszt Elküldve Január4, 2009 Az enyém is 8-10-et csal felfelé a GPS szerint, mindegy mennyivel megyek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január4, 2009 Megoszt Elküldve Január4, 2009 Jó hát én csak az arányokat próbáltam érzékeltetni, nekem nem volt még lehetőségem kipróbálni hogy pölö 150-nél mennyit csal az óra. Ha lineálisan arányos a dolog akkor ha 60-at mutat akkor 52-vel megyek, ha 120-at akkor 104-el ha 180-at akkor meg 156-al, ami már elképzelhető egy caravantól. De ez csak számolás, egyszer le kellene mérni. Én meg azt próbáltam megmondani, hogy nem lineárisan arányos, hanem simán stabilan 8kmh-t csal az óra bármilyen sebességnél. 175/70 R13-as gumi van fent. B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január4, 2009 Megoszt Elküldve Január4, 2009 Az enyém is 8-10-et csal felfelé a GPS szerint, mindegy mennyivel megyek. Tényleg? És ha állsz akkor a GPS-szerint 8-10-zel tolatsz? B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január4, 2009 Megoszt Elküldve Január4, 2009 Tényleg? És ha állsz akkor a GPS-szerint 8-10-zel tolatsz? :blush: Akkor nulla. B) :D és neki felfelé csal, tehát ha állna, akkor is 8-10zel menne. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január4, 2009 Megoszt Elküldve Január4, 2009 Akkor nulla. B) :blush: és neki felfelé csal, tehát ha állna, akkor is 8-10zel menne. ;) Na majd ha legközelebb erre jár Thuby cartárs én is mérek egyet. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Január4, 2009 Megoszt Elküldve Január4, 2009 Az enyém is 8-10-et csal felfelé a GPS szerint, mindegy mennyivel megyek. Nekem GPS hez viszonyitva, 60 = 52. 100 = 90. 130 = 115. 140 = 120. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január4, 2009 Megoszt Elküldve Január4, 2009 Nekem GPS hez viszonyitva, 60 = 52. 100 = 90. 130 = 115. 140 = 120. Na hát akkor ha ez szerint továbbmegyünk akkor teljesen helytálló, hogy én 178-al mentem óra szerint. B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január4, 2009 Megoszt Elküldve Január4, 2009 Na hát akkor ha ez szerint továbbmegyünk akkor teljesen helytálló, hogy én 178-al mentem óra szerint. ;) Én meg 195-tel mentem óra szerint, tökpadlón, Megyes autópályán. B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január4, 2009 Megoszt Elküldve Január4, 2009 Én meg 195-tel mentem óra szerint, tökpadlón, Megyes autópályán. ;) 15-el több lóval? Hmmm.. egy-kettő mintha húzná a lábát nem? B) Nem azért ám, igazából tök vízszintes úton kellene mérni szélcsendben. Csak hát hol van ilyen? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Január4, 2009 Megoszt Elküldve Január4, 2009 15-el több lóval? Hmmm.. egy-kettő mintha húzná a lábát nem? B) Nem azért ám, igazából tök vízszintes úton kellene mérni szélcsendben. Csak hát hol van ilyen? Dehogy. Érdi emelkedőn felfelé. ;) Én óra szerint 150 el indulok neki, és a tetején is ugyanott vagyok. :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január4, 2009 Megoszt Elküldve Január4, 2009 Dehogy. Érdi emelkedőn felfelé. B) Én óra szerint 150 el indulok neki, és a tetején is ugyanott vagyok. ;) Én nem nagyon vagyok pályán most is csak azért mentem fel hogy padlózzak. Lefele 178, felfele 165. :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Január4, 2009 Megoszt Elküldve Január4, 2009 Nekem lineárisan 8-10 a csalás.....tehát 50-nél kb 60-at mutat, 130-nál kb 140-et....GPS szerint. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Január4, 2009 Megoszt Elküldve Január4, 2009 Én nem nagyon vagyok pályán most is csak azért mentem fel hogy padlózzak. Lefele 178, felfele 165. ;) Héééé. Nem azt mondtam hogy nem tudnék többet menni. B) Hanem hogy az érdin is tartani tudom a kezdősebességet. :blush: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január4, 2009 Megoszt Elküldve Január4, 2009 Nekem lineárisan 8-10 a csalás.....tehát 50-nél kb 60-at mutat, 130-nál kb 140-et....GPS szerint. Jó hát de nem mindíg. Úgy értem amikor elindulsz nem egyből 10-re ugrik fel, hanem először kisebb az eltérés, és csak egy adott értéknél éri el a 10-et nem? Gondolom az óra működési sajátossága lehet az oka, hogy nem lineális az arányosság. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Január4, 2009 Megoszt Elküldve Január4, 2009 Nekem lineárisan 8-10 a csalás.....tehát 50-nél kb 60-at mutat, 130-nál kb 140-et....GPS szerint. Ez esetben éppen nem lineáris, vagy rosszul tudom? B) Egyébként már olvastam a fórumon hogy a sebesség növekedésével nem egyenes arányban csal az óra. A véleményem szerint nagyobb sebességnél nagyobb(-nak kéne lenni) a km/h-ban kifejezhető eltérés(-nek) a valós és a jelzett sebesség között. Csak épp nem egyenes arányosan. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Január4, 2009 Megoszt Elküldve Január4, 2009 Jó hát de nem mindíg. Úgy értem amikor elindulsz nem egyből 10-re ugrik fel, hanem először kisebb az eltérés, és csak egy adott értéknél éri el a 10-et nem? Gondolom az óra működési sajátossága lehet az oka, hogy nem lineális az arányosság. Eleve 20-tól indul az óra. :D (vagyis 20-al állsz B) ;) :blush: ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Január4, 2009 Megoszt Elküldve Január4, 2009 Ez esetben éppen nem lineáris, vagy rosszul tudom? B) Egyébként már olvastam a fórumon hogy a sebesség növekedésével nem egyenes arányban csal az óra. A véleményem szerint nagyobb sebességnél nagyobb(-nak kéne lenni) a km/h-ban kifejezhető eltérés(-nek) a valós és a jelzett sebesség között. Csak épp nem egyenes arányosan. ;) Nem lineáris, konstans...sorry az elírásért. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január4, 2009 Megoszt Elküldve Január4, 2009 Ez esetben éppen nem lineáris, vagy rosszul tudom? ;) Egyébként már olvastam a fórumon hogy a sebesség növekedésével nem egyenes arányban csal az óra. A véleményem szerint nagyobb sebességnél nagyobb(-nak kéne lenni) a km/h-ban kifejezhető eltérés(-nek) a valós és a jelzett sebesség között. Csak épp nem egyenes arányosan. :blush: Na hát akkor most tisztelettel felkérjük a GPS-el rendelkező cartársakat mérjenek indulástól végsebességig, és írják be az eredményt. Pölö 10-12, 20-24---stb. Köszönjük. De azért nem kell széthajtani a verdát, csak amedig szoktátok. Nem akarom azt olvasni, hogy miattam állt fejre vki. B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január4, 2009 Megoszt Elküldve Január4, 2009 15-el több lóval? Hmmm.. egy-kettő mintha húzná a lábát nem? B) Nem azért ám, igazából tök vízszintes úton kellene mérni szélcsendben. Csak hát hol van ilyen? Amikor megvettem februárban, akkor még nem húzta a lábát. ;) És igen, bírta, de nagyon sokáig tartott. Igazából lejtőn tudott felgyorsulni 190ig aztán vízszintesen még 5kmh-t kiküzdött, de tovább már nem bírta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január4, 2009 Megoszt Elküldve Január4, 2009 Dehogy. Érdi emelkedőn felfelé. B) Én óra szerint 150 el indulok neki, és a tetején is ugyanott vagyok. :blush: Érdi emelkedőn (fehérvár felé) 100-zal kezdek és 140-nel vagyok a tetején és nem tőgázon. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Január4, 2009 Megoszt Elküldve Január4, 2009 Érdi emelkedőn (fehérvár felé) 100-zal kezdek és 140-nel vagyok a tetején és nem tőgázon. ;) Pest felé B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január5, 2009 Megoszt Elküldve Január5, 2009 Pest felé B) Hja fehérvár fele érdi lejtő? ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
webshark Elküldve Január5, 2009 Megoszt Elküldve Január5, 2009 Na most ugráljon valaki, hogy 5 litert eszik a városban a kocsi. Az enyém szépen kajol a 20-22 literből alig van már 14 pedig alig 38 km-t mentem vele: volt kb 20 városon kívül meg 10 hidegindítás. Hűtő letakarva, ésa amennyire lehet nem tök hidegen megyek vele Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts