zotya975 Elküldve December1, 2008 Elküldve December1, 2008 Az igen :lol: ennyiből még egy c20ne is kijönne... Bezony, amíg nem lettem felhomályosítva a fórumon az optimális fordulatszámról és felkapcsoltam ötödikbe 50-nél ,mindíg 7 liter alatt maradtam. De amióta jobban pörgetve sportosabban vezetek .....tessék ítt az eredmény! hát kösz mindenkinek! :lol: :) :P
conquistador Elküldve December1, 2008 Elküldve December1, 2008 Bezony, amíg nem lettem felhomályosítva a fórumon az optimális fordulatszámról és felkapcsoltam ötödikbe 50-nél ,mindíg 7 liter alatt maradtam. De amióta jobban pörgetve sportosabban vezetek .....tessék ítt az eredmény! hát kösz mindenkinek! :lol: :lol: :) Szia zotya975! A felhomályósításból mindenki azt szür le amit akar és azt valósít meg amit akar! Senki nem fogott a halántékodhoz fegyvert, hogy már pedig így kell csinálni! De most már egy kicsit az elvével is képben vagy, hogy hogyan is van ez a motorban! :P Ez legalább hasznos volt némileg-nemileg! Üdv:BB
J0hnny Elküldve December1, 2008 Elküldve December1, 2008 Figyelek, oszt ha elkezd visszafele tendálni az ár, tele is nyomom a 75 lityós tankot az omiban, meg a 20 literes kannát :lol: "Tele vettem a kádat benzinnel,ne nevess,te is ezt csináltad!" "Úgy sajnáltam,hogy nem gyujtott rá!" ®Hofi
zotya975 Elküldve December1, 2008 Elküldve December1, 2008 Szia zotya975! A felhomályósításból mindenki azt szür le amit akar és azt valósít meg amit akar! Senki nem fogott a halántékodhoz fegyvert, hogy már pedig így kell csinálni! De most már egy kicsit az elvével is képben vagy, hogy hogyan is van ez a motorban! :lol: Ez legalább hasznos volt némileg-nemileg! Üdv:BB Persze ezt gondoltam én is! De akkor mi volt az a kerek nyom a halántékomon amikor felébredtem?! :lol:
Tápiószecső Elküldve December1, 2008 Elküldve December1, 2008 Bezony, amíg nem lettem felhomályosítva a fórumon az optimális fordulatszámról és felkapcsoltam ötödikbe 50-nél ,mindíg 7 liter alatt maradtam. De amióta jobban pörgetve sportosabban vezetek .....tessék ítt az eredmény! hát kösz mindenkinek! :lol: :lol: :) Nem hiszem, hogy valaki is olyat írt volna optimális fordulatszám/fogyasztás címszó alatt hogy tiltásig forgatni. :P
zotya975 Elküldve December1, 2008 Elküldve December1, 2008 Nem hiszem, hogy valaki is olyat írt volna optimális fordulatszám/fogyasztás címszó alatt hogy tiltásig forgatni. :lol: Neeeem?! Akkor biztos én értettem félre! :lol: :)
epk947 Elküldve December1, 2008 Elküldve December1, 2008 Figyelek, oszt ha elkezd visszafele tendálni az ár, tele is nyomom a 75 lityós tankot az omiban, meg a 20 literes kannát :) A 20 literest én már 250-nél teli nyomtam, mostanság meg minden héten szerdán szaladok tankolni, hogy nehogy lemaradjak az olcsó benyáról!!! :lol: Van még két 5 literesem amibe a motorokhoz keverek keveréket, no azok még üresek. Asszem szaladok azokkal is a kútra.... :P Jó lesz jövőre, ha addig meg nem romlanak! :P Lehet, hogy azért is több a novemberi fogyim mert mindíg teli tankkal jártam? :lol:
szobikari Elküldve December2, 2008 Elküldve December2, 2008 Ezt majdnem én is belinkeltem. Hirtelen elgondolkoztam milyen lenne, ha becsusszanna 200 alá. :lol: kóla? :lol:
szobikari Elküldve December2, 2008 Elküldve December2, 2008 Az igen :lol: ennyiből még egy c20ne is kijönne... csak városban, télen... nem hiszem... :lol:
Tiv. Elküldve December2, 2008 Elküldve December2, 2008 Megint 5.8 a fogyim :lol: De a drága gazoilból. :lol: :)
rtomi Elküldve December2, 2008 Elküldve December2, 2008 A 20 literest én már 250-nél teli nyomtam, mostanság meg minden héten szerdán szaladok tankolni, hogy nehogy lemaradjak az olcsó benyáról!!! :) Van még két 5 literesem amibe a motorokhoz keverek keveréket, no azok még üresek. Asszem szaladok azokkal is a kútra.... :P Jó lesz jövőre, ha addig meg nem romlanak! :P Lehet, hogy azért is több a novemberi fogyim mert mindíg teli tankkal jártam? :lol: Mennyit spórolsz így? 100-150 Forintot? :lol: Én annyiért nem rohangálok a kútra. Ha tankolni kell akkor tankolni kell. A keverék meg megromlik tavaszig szerintem.
Tápiószecső Elküldve December2, 2008 Elküldve December2, 2008 kóla? :lol: Nem kő kóla. :lol: Nem érek rá most ilyenekre. :)
zotya975 Elküldve December2, 2008 Elküldve December2, 2008 Nem kő kóla. :lol: Nem érek rá most ilyenekre. :lol: Biztos? :)
epk947 Elküldve December2, 2008 Elküldve December2, 2008 Mennyit spórolsz így? 100-150 Forintot? :lol: Én annyiért nem rohangálok a kútra. Ha tankolni kell akkor tankolni kell. A keverék meg megromlik tavaszig szerintem. Én má csak ilyen spórolós vagyok! :P Szerinted a benzin megromlik tavaszig a zárt kannában? És az olaj megromlik a flakonban? Akkó mé romlana meg a keverék? :) (főleg ha még össze sem keverem..... :lol: ) Kölönben is nálam mindíg van itthon annyi benzin az 5 motoromhoz, hogy a magyar határt elérjem valamelyikkel.... (sose tudni mikor támadja meg kishazánkat a jószomszédok egyike... :P ) Ezt megtanultam '56-ban! :lol:
zotya975 Elküldve December2, 2008 Elküldve December2, 2008 Én má csak ilyen spórolós vagyok! :o Szerinted a benzin megromlik tavaszig a zárt kannában? És az olaj megromlik a flakonban? Akkó mé romlana meg a keverék? :P (főleg ha még össze sem keverem..... :P ) Kölönben is nálam mindíg van itthon annyi benzin az 5 motoromhoz, hogy a magyar határt elérjem valamelyikkel.... (sose tudni mikor támadja meg kishazánkat a jószomszédok egyike... :lol: ) Ezt megtanultam '56-ban! :lol: Hát nem tudom, hogy nevessek, vagy sírjak ezen a magyarázaton. :P :lol: Nem sok ember válaszol igy ha megkérdezik miért spájzolja a benzint. Egyrészt az ember röhögni kezd, de ha belegondolsz kiver a víz. Bár én 75-ös vagyok. :)
rtomi Elküldve December2, 2008 Elküldve December2, 2008 Szerinted a benzin megromlik tavaszig a zárt kannában? És az olaj megromlik a flakonban? Akkó mé romlana meg a keverék? :lol: (főleg ha még össze sem keverem..... :) ) Azt írtad "keverék" azt nem,hogy nincs keverve mert akkor meg nem keverék. :lol: A kevert benya igenis leülepszik annyira pár hónap alatt,hogy karbi pucolással lehessen kezdeni tavasszal.
zotya975 Elküldve December2, 2008 Elküldve December2, 2008 Azt írtad "keverék" azt nem,hogy nincs keverve mert akkor meg nem keverék. :lol: A kevert benya igenis leülepszik annyira pár hónap alatt,hogy karbi pucolással lehessen kezdeni tavasszal. De könnyen vannak egyesek, én abban az időben nappal aludtam, mert éjjel a gyerek nem hagyott, meg nem a gép előtt ültem hanem a sz... pelenkát cserélgettem! De hát változik a világ! :lol: :) :P
epk947 Elküldve December2, 2008 Elküldve December2, 2008 Azt írtad "keverék" azt nem,hogy nincs keverve mert akkor meg nem keverék. :lol: A kevert benya igenis leülepszik annyira pár hónap alatt,hogy karbi pucolással lehessen kezdeni tavasszal. Szerinted a karburátor és a benzineskanna ugyanaz? Nekem van két négyütemű Honda motorom (is), ami ugye nem keverékkel üzemel? Tavasszal mégis le kell engednem a karbikból a benzint, (egyiken 4, a másikon 1 karbi van) és a tankból a frissel felengedni, hogy a motor egyáltalán beinduljon. Merthogy a karbiban a benzin könnyű alkotórészei idővel elpárolognak, és ottmarad az adalék és a "sűrűje". Ez már nem robbanóképes, és ezért nem indul a motor. Nem azért mert a benzin megromlott a tél alatt. A kétüteműnél még a tetejébe ott az olajkérdés is! De ettől még a keverékes benzin nem romlik meg. Ha zárt kannában van, vagy a tankban, akkor maximum egy kis lötykölés után használható. :lol:
epk947 Elküldve December2, 2008 Elküldve December2, 2008 Hát nem tudom, hogy nevessek, vagy sírjak ezen a magyarázaton. :) :lol: Nem sok ember válaszol igy ha megkérdezik miért spájzolja a benzint. Egyrészt az ember röhögni kezd, de ha belegondolsz kiver a víz. Bár én 75-ös vagyok. :lol: A magyarázatot viccnek szántam, de valóság alapja van....
Guest Sanci Elküldve December3, 2008 Elküldve December3, 2008 Azt írtad "keverék" azt nem,hogy nincs keverve mert akkor meg nem keverék. :lol: A kevert benya igenis leülepszik annyira pár hónap alatt,hogy karbi pucolással lehessen kezdeni tavasszal. Nem kell ahhoz a 2T mociolajat adni, hogy ott maradjon a retek miután a benya kipárolgott. Anno 2 karbulátort is ki kellett dobnom (wartburg 2 torkú és simson enduroé) a szuper "adalékolt" agip benzin miatt. Az a gyönyörű zöld színű csiríz ott maradt a karbiban miután pár hétig nem volt egyik verda sem üzemben távollét miatt és szépen kiült de olyannyira, hogy ki se tudtam tőle takarítani a kacatot. Azóta a simsonba is csak mol benyát (95-öst utólagosan keverve) lökök és ha nem is megyek vele legalább hetente megjáratom nehogy mégegyszer eljátsszam a karbivásárlást mert nem egy olcsóság.
hening Elküldve December3, 2008 Elküldve December3, 2008 571 km, 44,82 l tankolás. Átlag 7,8 l/100 km. Kb 100 km város, a többi autópálya Kecskemétre, és vissza, 130-140-nel, óra szerint.
zotya975 Elküldve December3, 2008 Elküldve December3, 2008 571 km, 44,82 l tankolás. Átlag 7,8 l/100 km. Kb 100 km város, a többi autópálya Kecskemétre, és vissza, 130-140-nel, óra szerint. Nekem ennyire jött ki csak városban, szóval nem olyan nagy szám! :lol:
hening Elküldve December3, 2008 Elküldve December3, 2008 Nekem ennyire jött ki csak városban, szóval nem olyan nagy szám! :lol: De a tied még 120-at sem ment mióta nálad van. :) :lol:
zotya975 Elküldve December3, 2008 Elküldve December3, 2008 De a tied még 120-at sem ment mióta nálad van. :) :lol: Dehogynem egyszer mentem vele 160-at óra szerint. Igaz nem hosszú távon, csak elérte a mutató a számot, és mér le is léptem a gázról. Nagyra vagy az 5 ajtóssal, de csak szólj ha piacra kell menni 10 kiló krumliért, szívesen elviszlek a caravannal! :lol:
hening Elküldve December3, 2008 Elküldve December3, 2008 Dehogynem egyszer mentem vele 160-at óra szerint. Igaz nem hosszú távon, csak elérte a mutató a számot, és mér le is léptem a gázról. Nagyra vagy az 5 ajtóssal, de csak szólj ha piacra kell menni 10 kiló krumliért, szívesen elviszlek a caravannal! :lol: Most rápacsáltál. 5 kilónál sose veszek többet. :) Ebként nem a caravannal van nekem gondom. Én is azt vettem volna, de nem hagyhattam ki ezt. :lol: :P
Recommended Posts