opel16v Elküldve November19, 2008 Megoszt Elküldve November19, 2008 Tényleg, nem a szintmérőt próbalámpáztad? :lol: Az van ugyanis alul :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve November19, 2008 Megoszt Elküldve November19, 2008 Tényleg, nem a szintmérőt próbalámpáztad? :lol: Az van ugyanis alul :) Nemtom csapotthátúnál hogy van, de kombinál a szintjelző mellett van az ac, alul. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November19, 2008 Megoszt Elküldve November19, 2008 kombi tankot még nem láttam, de a másiknál felül van az AC. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve November19, 2008 Megoszt Elküldve November19, 2008 Ezt is megéltük :lol: Nemrég még a magyarok jártak át tankolni :) Ez (sajnos) a gyenge forintnak köszönhető. Igaz, nekem jó igy, de az ott dolgozóknak már kevésbé... de ez nem idevaló téma, nem is (itt) fogok erről elmélkedni. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve November19, 2008 Megoszt Elküldve November19, 2008 Nemtom csapotthátúnál hogy van, de kombinál a szintjelző mellett van az ac, alul. :lol: Én meg nem tudom hogy a Caravan-nál hogy van, de mindenképp érdekes ha máshogy oldották meg pedig csak egy "puttonyt" tettek hozzá. Miért kellett ezt a részt is átvariálniuk?! Na, de biztos okosabbak mint én és a hozzám hasonló mezei felhasználók :lol: . Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November19, 2008 Megoszt Elküldve November19, 2008 A relé átkötésnél kéne mérni feszt, vagy próbalámpázni, hogy ott egyáltalán van-e delej. Valami külön immo nincs a kocsiban? Próbalámpáztam volt áram, az immót nem tudom, de van egy riasztóm ami nem műkszik, se kulcs hozzá, se távkapcsoló eddig nem csinállt gubancot, remélem most se. Nekem a hátsó ülés alatt van az AC pumpa és a csati is...vagy alulról is van valamilyen csati? :lol: Nekem nincs nyílás az ülés alatt, csak lentről férek hozza az AC-hoz. Tényleg, nem a szintmérőt próbalámpáztad? :) Az van ugyanis alul :P Az AC-t mérőztem az van elől, már cseréltem, a szintmérő oldalt van a jobb hátso kerék felől. Halvány lila gőzőm sincs mi lehet a gond, lehet hogy vez. szakadás? Na de állásában?! Holnap jön a Karcsi majd megnézi. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve November19, 2008 Megoszt Elküldve November19, 2008 ... Nekem olyat csinált, h mikor kicseréltük az act nem ment hátra 12v, de a relénél megvolt. Elgurították a villanyászhoz, ott meg már müködött, pedig hozzá se nyult :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November19, 2008 Megoszt Elküldve November19, 2008 Nekem olyat csinált, h mikor kicseréltük az act nem ment hátra 12v, de a relénél megvolt. Elgurították a villanyászhoz, ott meg már müködött, pedig hozzá se nyult :lol: Ezt én is eljátszottam az előbb, kirohantam mint Zrínyí Miklós, de persze semmi. :lol: Holnap már többet tudok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve November19, 2008 Megoszt Elküldve November19, 2008 Nekem olyat csinált, h mikor kicseréltük az act nem ment hátra 12v, de a relénél megvolt. Elgurították a villanyászhoz, ott meg már müködött, pedig hozzá se nyult :lol: Akkor bármikor előfordulhat az is hogy gurulás közben egyszer csak leáll alattad a vas, hm? :) Nem lehetséges hogy valami testkábel laza/lötyög? nem értek ehhez (sem), csak eszembe jutott, hátha. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve November19, 2008 Megoszt Elküldve November19, 2008 Akkor bármikor előfordulhat az is hogy gurulás közben egyszer csak leáll alattad a vas, hm? :) Nem lehetséges hogy valami testkábel laza/lötyög? nem értek ehhez (sem), csak eszembe jutott, hátha. :lol: előfordulhat, de elötte be kell induljon, és sajnos az se pöc röf egyenlőre :P nem változott sztem semmi, felhúzták a domb tetejére, du mentem oda, és akkor búgott az ac, pedig nem nyult hozzá a csávó. :lol: azóta müködik, csak ugye az inditás... Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve November19, 2008 Megoszt Elküldve November19, 2008 Csakhogy irígykedjetek: ma 241,90 -ért tankoltam 95-öst! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November19, 2008 Megoszt Elküldve November19, 2008 Akkor bármikor előfordulhat az is hogy gurulás közben egyszer csak leáll alattad a vas, hm? :lol: Nem lehetséges hogy valami testkábel laza/lötyög? nem értek ehhez (sem), csak eszembe jutott, hátha. :lol: Én sem értek olyan sokat hozzá, csak a javítási kézikönyv szerint ellenőriztem, van-e áram ahol kell, illetve a relét kiszürni rövidrezártam két kábelt. Reggel még aláfekszem adok egy direkt tápot az AC-nek hogy műkszik-e ha igen már csak a kábelszakadás lehet. Szerintem. :) Bár ugye én az áramot közvetlen testel vizsgáltam egy csavar fejéről, ettől még a testkábel lehet szakadt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November19, 2008 Megoszt Elküldve November19, 2008 Csakhogy irígykedjetek: ma 241,90 -ért tankoltam 95-öst! :P Én is teletankaltom a héten , szerencsére, ha most tényleg AC-cserés szívhatom le a benyát! :) Amúgy nagyon csodálkozom a 6.3-as fogyimon, mert egyszer-kétszer volt benne lámpától padlógázas nakiamenőcsávós indulás is. :lol: Bár a táv fele hosszútávon volt városon kívül. Nem tudom mi lenne velem egy két literessel mint a tied, megérezném a vér szagát, nem bírnák magammal! :lol: Nem szoktad figyelni a BC-t az ilyen padlógáznál mennyi a pillanatnyi fogyi? Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve November19, 2008 Megoszt Elküldve November19, 2008 Én is teletankaltom a héten , szerencsére, ha most tényleg AC-cserés szívhatom le a benyát! :P Amúgy nagyon csodálkozom a 6.3-as fogyimon, mert egyszer-kétszer volt benne lámpától padlógázas nakiamenőcsávós indulás is. :lol: Bár a táv fele hosszútávon volt városon kívül. Nem tudom mi lenne velem egy két literessel mint a tied, megérezném a vér szagát, nem bírnák magammal! :) Nem szoktad figyelni a BC-t az ilyen padlógáznál mennyi a pillanatnyi fogyi? Azért az szerintem nem rossz, sőt jó egy caravantól. Nekem inkább még több is(6,5-6,7) Igaz, sok rövid táv, 15-20km, és fele-fele város-közút, de nem dugóban ácsorgás(hála Istennek az elég ritka errefelé :lol: ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve November19, 2008 Megoszt Elküldve November19, 2008 Én is teletankaltom a héten , szerencsére, ha most tényleg AC-cserés szívhatom le a benyát! :) Amúgy nagyon csodálkozom a 6.3-as fogyimon, mert egyszer-kétszer volt benne lámpától padlógázas nakiamenőcsávós indulás is. :lol: Bár a táv fele hosszútávon volt városon kívül. Nem tudom mi lenne velem egy két literessel mint a tied, megérezném a vér szagát, nem bírnák magammal! :lol: Nem szoktad figyelni a BC-t az ilyen padlógáznál mennyi a pillanatnyi fogyi? Szia zotya975! Nekem a bc egy telitalpas, kiforgatós, (nincs ilyen, de még lehet :P ) bocs de leelőztelek stilusnál 5-be 110nél simán kiirja a 17-et. Nem is szeretem ilyenkor nézni nagyon, és még az is jó, hogy ez max évente 1-2 alkalommal fordul elő nálam! Üdv:BB Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November19, 2008 Megoszt Elküldve November19, 2008 Szia zotya975! Nekem a bc egy telitalpas, kiforgatós, (nincs ilyen, de még lehet :P ) bocs de leelőztelek stilusnál 5-be 110nél simán kiirja a 17-et. Nem is szeretem ilyenkor nézni nagyon, és még az is jó, hogy ez max évente 1-2 alkalommal fordul elő nálam! Üdv:BB Kösz, akkor jobb is hogy nincs BC-m! :lol: Akkor milyen lehetett nálam a: második-80-ledadog, harmadik-140-ledadog?! :) Igaz akkor az átlagom is 8 liter körül volt. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve November19, 2008 Megoszt Elküldve November19, 2008 Nem szoktad figyelni a BC-t az ilyen padlógáznál mennyi a pillanatnyi fogyi? Láttam már 40 lit/100 km-t a kijelzőn! :lol: De nem ez okoz nagy fogyasztást, mert így nem lehet közlekedni. Akkor zabál, ha 1800 ford. alatt próbálok változó tempóban haladni és gyorsítani. Az zabálja a benzint hosszú távon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November20, 2008 Megoszt Elküldve November20, 2008 Láttam már 40 lit/100 km-t a kijelzőn! :lol: De nem ez okoz nagy fogyasztást, mert így nem lehet közlekedni. Akkor zabál, ha 1800 ford. alatt próbálok változó tempóban haladni és gyorsítani. Az zabálja a benzint hosszú távon. Érdekes, az ember azt gondolná, alacsony fordulatszámon keveset eszik. Úgy érted, hogy ötödikben 1800 ford. alatt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve November20, 2008 Megoszt Elküldve November20, 2008 Ez (sajnos) a gyenge forintnak köszönhető. Igaz, nekem jó igy, de az ott dolgozóknak már kevésbé... de ez nem idevaló téma, nem is (itt) fogok erről elmélkedni. :lol: Igen, ha 1,2 euró egy liter motorbenzin, akkor a gyenge forint miatt lesz olcsóbb :lol: Az árcsökkenés a nyersolaj árának, és a kereslet csökkenésének eredménye, nem a gyenge forintnak. Ha gyengül a forint, a benzin drágulni szokott. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve November20, 2008 Megoszt Elküldve November20, 2008 Érdekes, az ember azt gondolná, alacsony fordulatszámon keveset eszik. Ez addig igaz, amíg egyenletes tempóban haladsz. De gyorsuláskor hiába lépsz oda mondjuk 40-es tempónál 5-ben, az autó nem fog gyorsulni rendesen, csak "ömlik" bele az üzemanyag (a dízeleken ezt jól lehet látni, mert a tökéletlen égés miatt füstöl, mint állat). Viszont ha visszakapcsolsz, és dinamikusan gyorsulsz (ami nem a padlógázt jelenti) akkor gyorsabban eléred a kívánt tempót, nyilván kevesebb üzemanyag felhasználásával. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November20, 2008 Megoszt Elküldve November20, 2008 Nekem a bc egy telitalpas, kiforgatós, (nincs ilyen, de még lehet :lol: ) bocs de leelőztelek stilusnál 5-be 110nél simán kiirja a 17-et. Nem is szeretem ilyenkor nézni nagyon, és még az is jó, hogy ez max évente 1-2 alkalommal fordul elő nálam! Kettesben 1500-nél padlózd le, látsz még ennél is jóval nagyobb értékeket rajta :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November20, 2008 Megoszt Elküldve November20, 2008 Ez addig igaz, amíg egyenletes tempóban haladsz. De gyorsuláskor hiába lépsz oda mondjuk 40-es tempónál 5-ben, az autó nem fog gyorsulni rendesen, csak "ömlik" bele az üzemanyag (a dízeleken ezt jól lehet látni, mert a tökéletlen égés miatt füstöl, mint állat). Viszont ha visszakapcsolsz, és dinamikusan gyorsulsz (ami nem a padlógázt jelenti) akkor gyorsabban eléred a kívánt tempót, nyilván kevesebb üzemanyag felhasználásával. Na ezt jó tudni, eddig talán lustaságból hajlamos voltam kifele a városból 5-ben 50-ről gyorsítani, ezután vissza kettő padlógáz. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve November20, 2008 Megoszt Elküldve November20, 2008 Na ezt jó tudni, eddig talán lustaságból hajlamos voltam kifele a városból 5-ben 50-ről gyorsítani, ezután vissza kettő padlógáz. :) városban te használsz 5.et? :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November20, 2008 Megoszt Elküldve November20, 2008 városban te használsz 5.et? :lol: :lol: Bezony, elég gyakran, ha hosszabb egyenes szakasz van felkapcsolok 50-körül. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve November20, 2008 Megoszt Elküldve November20, 2008 városban te használsz 5.et? :lol: :lol: Mindig szerelhetnékje van, így legalább a mocit is fúrathatja. Tudtommal a henger fala jobban kopik olyankor és jobban terhelve van mint nagyobb fordulaton. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts