epk947 Elküldve Október25, 2008 Megoszt Elküldve Október25, 2008 Akkor jó hosszú váltód lehet, nekem 3.-ban megy ennyit. Ma tankoltam: 691km - 43.67L -> 6.31L/100km. Hideg reggelek, meg némi utánfutózás... :D No ez nekem jó estben 591 km! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Október25, 2008 Megoszt Elküldve Október25, 2008 Dorog-Esztergom-Dobogókő-Pomáz-Óbuda-Vác-Szob-Esztergom. 170 Kilométeren 7 literes átlagfogyi és 63 Km/h-s átlagsebesség. ;) Jaa és óra szerint 2.-ben 110-nél szabályzott le. :D Az gyenge! Városban alig mentél többel mint 80! :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Október25, 2008 Megoszt Elküldve Október25, 2008 Az gyenge! Városban alig mentél többel mint 80! :D Majd akkor jelentkezz a fogyasztásoddal, ha az átlagod 37 km/ó! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Október25, 2008 Megoszt Elküldve Október25, 2008 Megvan a piros első telitankos mérése. Nem akarok senkit elkeseríteni, de ez biza: 650/41.77=6,42 ;) Gyanakodtam hogy esetleg nem teljesen nyomta tele, mert nem ment fel egészen a mutató, de 220 körül ért újra a negyedhez így szerintem nincs gond vele. :D Elég sok hosszútáv volt benne, de nem autópálya, hegyek, dombok, falvak, városok és országutak. 4ezer felett nem sokat járt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október25, 2008 Megoszt Elküldve Október25, 2008 Megvan a piros első telitankos mérése. Nem akarok senkit elkeseríteni, de ez biza: 650/41.77=6,42 ;) Gyanakodtam hogy esetleg nem teljesen nyomta tele, mert nem ment fel egészen a mutató, de 220 körül ért újra a negyedhez így szerintem nincs gond vele. :D Elég sok hosszútáv volt benne, de nem autópálya, hegyek, dombok, falvak, városok és országutak. 4ezer felett nem sokat járt. Így kell takarékosan autózni :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Október25, 2008 Megoszt Elküldve Október25, 2008 Az gyenge! Városban alig mentél többel mint 80! ;) A szentendrein még "krúzingoltam" is. :D Egy Wagoneres emberkedett sikertelenül. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Október25, 2008 Megoszt Elküldve Október25, 2008 Így kell takarékosan autózni ;) Azért ennél még bőven lehetne jobban. :D Ha beállnék 90-re simán 5 alját enne. Ja és többségében nem egyedül mentem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október25, 2008 Megoszt Elküldve Október25, 2008 nemtudom, de én ugy ettem észre, hogy ha 90el megyek akkor is megeszi azt a 6.-6,5 öt mintha 120al mennék...és időben sokat jelent hogy 90 vagy 120, monjuk büntiben is :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Október25, 2008 Megoszt Elküldve Október25, 2008 nemtudom, de én ugy ettem észre, hogy ha 90el megyek akkor is megeszi azt a 6.-6,5 öt mintha 120al mennék...és időben sokat jelent hogy 90 vagy 120, monjuk büntiben is :D Úgy értettem hogy, ha konstans sebességre állnék be és nem kellene állandóan gyorsítani lassítani. Az hogy most 80, 90 vagy 100 az mindegy. De szerintem 120-nál már sokkal nagyobb a légellenállás ahhoz, hogy ugyanannyit fogyasszon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október25, 2008 Megoszt Elküldve Október25, 2008 120ig elvileg szegény keverékkel megy, 120tól dúsítja a keveréket, legalábbis ezt olvastam. de 120 ig szokott jol kijönni a fogyim. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Október25, 2008 Megoszt Elküldve Október25, 2008 Úgy értettem hogy, ha konstans sebességre állnék be és nem kellene állandóan gyorsítani lassítani. Az hogy most 80, 90 vagy 100 az mindegy. De szerintem 120-nál már sokkal nagyobb a légellenállás ahhoz, hogy ugyanannyit fogyasszon. Gondolom nincs BC-d! Ha volna, látnád, hogy milyen hajszálnyi menetkülönbségeken mekkora pillanatnyi fogyasztáskülönbségek múlnak! Az én esetemben: megyek sík úton (óra szerint) 100-al 4,7-el, aztán csak egy szinte észrevehetetlen 1-2 %-os emelkedő, és a fogyasztás máris 9-10 liternél tart ha a tempót tartani akarom. Ha azt mondom, hogy a fogyasztást tartom inkább, akkor meg lelassulok 90-80-70-re.... Az előzésekről nem is beszélve. Egy előzésnél 3.-ban úgy szalad bele a 30 literesbe mint az állat! Igaz megy is... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Október26, 2008 Megoszt Elküldve Október26, 2008 Gondolom nincs BC-d! Ha volna, látnád, hogy milyen hajszálnyi menetkülönbségeken mekkora pillanatnyi fogyasztáskülönbségek múlnak! Az én esetemben: megyek sík úton (óra szerint) 100-al 4,7-el, aztán csak egy szinte észrevehetetlen 1-2 %-os emelkedő, és a fogyasztás máris 9-10 liternél tart ha a tempót tartani akarom. Ha azt mondom, hogy a fogyasztást tartom inkább, akkor meg lelassulok 90-80-70-re.... Az előzésekről nem is beszélve. Egy előzésnél 3.-ban úgy szalad bele a 30 literesbe mint az állat! Igaz megy is... :D 90 és 100 közt mennyi a különbség, ha sík terepen mész folyamatosan? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október26, 2008 Megoszt Elküldve Október26, 2008 90 és 100 közt mennyi a különbség, ha sík terepen mész folyamatosan? 10! :D ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Október26, 2008 Megoszt Elküldve Október26, 2008 90 és 100 közt mennyi a különbség, ha sík terepen mész folyamatosan? Ott szerintem nem sok, sőt mivel abszolút sik és egyenletes terep ritkán adódik, ezért a 100 nálam 2100 körüli fordulatot jelent, míg a 90 csak kb 1800-at, ezért az 1800-as fordulatnál sokkal érzékenyebben reagál a fogyasztásban a gázpedál legkisebb rezgésére is mint 2200 felett. Ez pedig a sebességtartáshoz elkerülhetetlen. (Nálam a max nyomaték 2300-nál kezdődik és 4200-ig tart.) Tehát azt mondom, hogy nem autópálya viszonyok között az én motoromnak a 100 tartása kisebb átlag fogyasztást jelent mint a 90-é. Autópályán ez nem igaz! Ott, mivel kevés a hegy-völgy a 90 biztosan kisebb fogyasztással jár. Országúton, szigorúan max 90-el (óra szerint, ami GPS szerint 80) többször mértem 5,8-at (98 km távon). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Október26, 2008 Megoszt Elküldve Október26, 2008 Ott szerintem nem sok... Én ugyanezt írtam korábban. Biztos velem van a gond de nem értettem hogy jön ide az előző kommented. Valóban nincs bc-m, de már láttam és ismerem azokat a dolgokat amiről beszéltél. ;) Pepe, köszönjük. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Október26, 2008 Megoszt Elküldve Október26, 2008 Én ugyanezt írtam korábban. Biztos velem van a gond de nem értettem hogy jön ide az előző kommented. Valóban nincs bc-m, de már láttam és ismerem azokat a dolgokat amiről beszéltél. :D Nincs gond, csak nálam nem mindegy, hogy 80 vagy 100. (Ezt írtad) Sőt ha 70 és 100-at veszünk akkor méginkább nem mindegy, mert 70 az 5.ben már valami extrém fordulatot produkál (1400 ?) és annál már nem lehet normálisan vezetni és a fogyasztás is jóval több a forgalomban. Lehet, hogy zárt pályán ez nem így van, sőt, de az az esetünkben nem mérvadó) Viszont az sem igaz, amit Novy írt, hogy mindegy, hogy 90 vagy 120 a fogyasztásban. Szerintem még egy 1,4-es autónál is legalább 1 liter különbség van a fogyasztásban. A fogyasztást szerintem leginkább a vezetési dinamika befolyásolja, és nem érdemes pillanatnyi fogyasztásokra hivatkozva ezt átlagra kivetíteni. Tehát egy 90-km/ó- ás pillanatnyi fogyasztás eltérhet +/- 15% -al is attól függően, hogy 1%-os lejtőn, vagy emelkedőn, (ezt észre sem veszed), ellenszélben, vagy hátszélben haladsz. Erre jó a BC, mert ezt ott fehéren, feketén látni lehet. Ebből az következik, hogy amikor valaki fogysztásokat ír akkor mellé kellene tenni a körülményeket is. No, ezt már senki sem tudja. Ezért én írom a fogyasztásomat és azt tudom, hogy hónapról hónapra mennyi volt az átlagfogyasztásom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soma01 Elküldve Október26, 2008 Megoszt Elküldve Október26, 2008 Én most cseréltem pár dolgot a kocsin és jóval kevesebbet fogyaszt most! :D A gond csak annyi, hogy nem tudom mitől lehet ez, minek volt vajon a legnagyobb hatása?! Ami történt: - sport légszűrő csere Mann papírszűrőre, - alapjárati motor csere, - rezorcső csere, mert lyukas volt, - 98-as benzit tankoltam, - öntöttem bele szeleptisztítót. Ezek közül vajon mi javított a legtöbbet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október26, 2008 Megoszt Elküldve Október26, 2008 Én most cseréltem pár dolgot a kocsin és jóval kevesebbet fogyaszt most! :D A gond csak annyi, hogy nem tudom mitől lehet ez, minek volt vajon a legnagyobb hatása?! Ami történt: - sport légszűrő csere Mann papírszűrőre, - alapjárati motor csere, - rezorcső csere, mert lyukas volt, - 98-as benzit tankoltam, - öntöttem bele szeleptisztítót. Ezek közül vajon mi javított a legtöbbet? Én a papírszűrőre, és az alapjárati mocira tippelek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Október26, 2008 Megoszt Elküldve Október26, 2008 Én most cseréltem pár dolgot a kocsin és jóval kevesebbet fogyaszt most! :D A gond csak annyi, hogy nem tudom mitől lehet ez, minek volt vajon a legnagyobb hatása?! Ami történt: - sport légszűrő csere Mann papírszűrőre, - alapjárati motor csere, - rezorcső csere, mert lyukas volt, - 98-as benzit tankoltam, - öntöttem bele szeleptisztítót. Ezek közül vajon mi javított a legtöbbet? Nem hiszem, hogy sokan fognak erre neked konkrét választ adni. Tuningolásnál is a fő szabály az, hogy egyszerre csak 1 dolgot változtass. Akkor megtudod az eredményt. Így meg nem. Örülj a jónak! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soma01 Elküldve Október26, 2008 Megoszt Elküldve Október26, 2008 Ja, és még egy amit kihagytam, olajcsere is volt Metabond 10W-40-re. Örülök én meg minden, csak kíváncsi voltam. Amúgy teljesen mindegy, sokáig nem fogok járni úgysem 98-as benzinnel. Azt a részt megtudom nemsokára. Bár most, hogy ilyen olcsó lett, 100-as benyát fogok venni és összekeverem 95-össel. Aztán úgyis felmegy majd ismét az benzin ára sajna. Amúgy a fogyasztás 2L-rel lett kevesebb városban!!! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Október26, 2008 Megoszt Elküldve Október26, 2008 Én most cseréltem pár dolgot a kocsin és jóval kevesebbet fogyaszt most! :D A gond csak annyi, hogy nem tudom mitől lehet ez, minek volt vajon a legnagyobb hatása?! Ami történt: - sport légszűrő csere Mann papírszűrőre, - alapjárati motor csere, - rezorcső csere, mert lyukas volt, - 98-as benzit tankoltam, - öntöttem bele szeleptisztítót. Ezek közül vajon mi javított a legtöbbet? Bár függ a lyuk nagyságától és elhelyezkedésétől de én a csőre tippelnék. De valószínű hogy mind hozott valamennyit. Mennyi a jóval kevesebb? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soma01 Elküldve Október26, 2008 Megoszt Elküldve Október26, 2008 Bár függ a lyuk nagyságától és elhelyezkedésétől de én a csőre tippelnék. De valószínű hogy mind hozott valamennyit. Mennyi a jóval kevesebb? A fogyasztás 2L-rel lett kevesebb városban!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Október26, 2008 Megoszt Elküldve Október26, 2008 Nincs gond, csak nálam nem mindegy, hogy 80 vagy 100. (Ezt írtad) Sőt ha 70 és 100-at veszünk akkor méginkább nem mindegy, mert 70 az 5.ben már valami extrém fordulatot produkál (1400 ?) és annál már nem lehet normálisan vezetni és a fogyasztás is jóval több a forgalomban. Lehet, hogy zárt pályán ez nem így van, sőt, de az az esetünkben nem mérvadó) Viszont az sem igaz, amit Novy írt, hogy mindegy, hogy 90 vagy 120 a fogyasztásban. Szerintem még egy 1,4-es autónál is legalább 1 liter különbség van a fogyasztásban. A fogyasztást szerintem leginkább a vezetési dinamika befolyásolja, és nem érdemes pillanatnyi fogyasztásokra hivatkozva ezt átlagra kivetíteni. Tehát egy 90-km/ó- ás pillanatnyi fogyasztás eltérhet +/- 15% -al is attól függően, hogy 1%-os lejtőn, vagy emelkedőn, (ezt észre sem veszed), ellenszélben, vagy hátszélben haladsz. Erre jó a BC, mert ezt ott fehéren, feketén látni lehet. Ebből az következik, hogy amikor valaki fogysztásokat ír akkor mellé kellene tenni a körülményeket is. No, ezt már senki sem tudja. Ezért én írom a fogyasztásomat és azt tudom, hogy hónapról hónapra mennyi volt az átlagfogyasztásom. Egy 1.4-ben még 80-nál nincs extrém alacsonyan a fordulat. Én tartom hogy nem lenne jelentős eltérés 80 és 100 között sem, viszont abban maximálisan egyetértek, hogy nem életszerű a dolog. És a többiben is. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Október26, 2008 Megoszt Elküldve Október26, 2008 A fogyasztás 2L-rel lett kevesebb városban!! Az szép. Városban még az alapjáratinak lehetett fontos szerepe. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október26, 2008 Megoszt Elküldve Október26, 2008 nemtudom, de én óra szerint szoktam menni 120al és igy jön ki a fogyi többnyire 6,5 körül Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts