Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Én nem tudom hogyan csináljátok, de nekem még sosem sikerült 7,2 alá vinnem a fogyasztást az elmúlt 3 évben mióta nálam van a paripa. Ha város, ha pálya nekem az átlag mindig 600-650 km/tank :lol:

Az nagyon sok!

A 60 lovas Astra ha jó állapotban van (ez lehet még 200 ezer km után is!), 6,2- 6,4 körül fogyasztott nálam, éves átlagban.

Ez átlagosnak mondható.

Elküldve

Én most egy teli tankot elhasználtam.

870km-re tankoltam 58,8litert.

Ez 6.75l/100km. átlagsebesség: 37km/h.

Ebben volt 2x Dorog -Pest, sok dugóval(kb. 200km), meg 1x Dorog-Bakonycsernye(oda-vissza 200km),

A maradék több mint a fele full helyben, napi kb. 5-10-20km, ebben volt sportos is, meg utánfutós menet is.

Most hétvégén mentem 200km-t megint a Bakonyba Komárom és Kisbéren kersztül. Odafelé volt forgalom is meg siettem is és nyomtam neki, így 6.5-et evett, visszafelé 80-100 körül jöttem nyugiba éjjel, így alig 5 liter volt.

A legkevesebb amit többször is mértem, az 4.5 volt 60-70-el országúton.

Amúgy általában országúton 5-6 közt eszik, helyben 6-7, télen 7-8.

Szerintem ez jó. Ennél soha nem fog kevesebbet enni egy 20 éves technika több mint 1 tonnával 1.6-os benzin motorral.

Elküldve

hát igen sajna ezt mi mindennap élveztehük... :lol:

Volt ma szerencsétlenségem élvezni a Nagy Büdös Falu minden hátrányát kétszer is! Tekintettel arra, hogy Lillafüredet jártam meg, csak közbejött ez a kis bökkenő, hogy át kellett vágnom a városon 2 x. Borzalom! Akármerre próbáltam kerülni, minden állt délelőtt is, este is. A főútvonalak beállva, mert nagy a forgalom, a mellékutak meg felbontva, vagy sokszor fordítva.... Sóskút- Bp. M3-as kivezető 2 óra. Budapest határa - Lillafüred, = 1ó 40' :lol:
Elküldve
Az nagyon sok!

A 60 lovas Astra ha jó állapotban van (ez lehet még 200 ezer km után is!), 6,2- 6,4 körül fogyasztott nálam, éves átlagban.

Ez átlagosnak mondható.

Hát mondjuk tuti bennem van a hiba. Szép a hangja a dobnak sajna :lol: Motorfék, meg 3000 és felette tartományban meg kifejezetten szépen szól, bár 4500 fölé nem nagyon forgatom ha nem elkerülhetettlen. Majd kipróbálom, hogy akkor milyen ha 3000-nél elváltok mindig és "nagypapisan" tolom neki. Hátha sikerül jobb eredményt produkálnom.

Bár úgysem fogom kibírni :lol:

Elküldve
Ha jól látom a képen, az egy Vectra, akkor pedig 60L-es.

Ui.: ott van az aláírásában is :lol:

Én meg azt hittem 50liter+2db 5 literes kaniszter. :lol: Amúgy nálam szokott lenni egy, ha nem telitank+napi számláló lenyomásával indulok mert az alsó tartományban már nagyon pontatlan az óra. Nekem lehet bent gyárilag kigyulladó piros kannám?

Elküldve
Nekem lehet bent gyárilag kigyulladó piros kannám?

Hát az ku..a szar lenne. :lol: :lol: :lol:

A fekete olajoskanna amugy is jobban ég. :D

Elküldve
Hát az ku..a szar lenne. :lol: :lol: :D

A fekete olajoskanna amugy is jobban ég. :D

Na jó akkor másként fogalmazok.: lehet nekem a műszerfalon olyan visszajelző lámpám, ami akkor világit ha a üzemanyagszint lecsökken egy bizonyos szintre, és ez a lámpa piros és kannát szimbolizál? :lol:

Elküldve
Na jó akkor másként fogalmazok.: lehet nekem a műszerfalon olyan visszajelző lámpám, ami akkor világit ha a üzemanyagszint lecsökken egy bizonyos szintre, és ez a lámpa piros és kannát szimbolizál? :lol:

Nem, mert az a ford szám mérősökben van. Ebként narancssárga szinű.

Elküldve

Szerintetek érdemes GSi-be néha 98-ast tankolni, vagy elég neki a 95-ös? Mikor megvettem, úgy okosítottak ki, hogy minden másodikra tankoljak rá 98-ast, ez ment is egy darabig, amíg a kutak nagy részén meg nem szüntették.

Elküldve
Szerintetek érdemes GSi-be néha 98-ast tankolni, vagy elég neki a 95-ös? Mikor megvettem, úgy okosítottak ki, hogy minden másodikra tankoljak rá 98-ast, ez ment is egy darabig, amíg a kutak nagy részén meg nem szüntették.

Szerintem azért felesleges, mert amikor ezeket a motorokat kifejlesztették, nyoma sem volt még a 98as benyának, de szerintem még a 95ösnek sem... :lol: Szóval olyan túl sok mindent nem tud kezdeni a moci vele... Szerintem...

De volt már erről korábban szó... :lol:

Elküldve
Vegyél egy olyan műszeregységet, és belehekkeljük. Akkor már neked is lesz. :lol:

Veszek, de csak azután, hogy megcsináltuk a féket. Majd tavasszal. Hacsak nem hoz a Miki. :lol:

Elküldve
De volt már erről korábban szó... :lol:

Igen, olvastam is, csak nem tudtam hogy ez áll-e a C20XE motorra is.

Mindenesetre köszi, akkor marad a 95-ös. Jobb esetben Szlovéniából. Azzal valahogy mindig alacsonyabb értékek jönnek ki fogyasztásban.

Elküldve
Igen, olvastam is, csak nem tudtam hogy ez áll-e a C20XE motorra is.

Mindenesetre köszi, akkor marad a 95-ös. Jobb esetben Szlovéniából. Azzal valahogy mindig alacsonyabb értékek jönnek ki fogyasztásban.

De ha pirosra fested az ótót, és vépóvert tankolsz, akkor jobban megy! :lol: :lol:

Elküldve
De ha pirosra fested az ótót, és vépóvert tankolsz, akkor jobban megy! :lol: :lol:

Hát persze :D Sőt azt mondják ha veszek Ferrari matricát, még lehet fokozni a teljesítményt. Én úgy találtam ki, hogy a matricát az olajjal együtt beküldtem a motorba, így tuti a megfelelő helyen fejti ki a hatását :lol:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.