zotya975 Elküldve Augusztus5, 2008 Elküldve Augusztus5, 2008 Mondjuk én nem szoktam rövidtávon fogyasztást mérni , ugy csinálom hogy telitankból leautózok kb 500km-ert rátankolok szintén csurig, oszt számolok. Végül is a 6.3l-ben lehet 5.2l-es országuti totyorgás meg 14l-es 120km/h 3.-ban. :lol: . Ha olyan kedvem van meg nincs forgalom kilövök a lámpától oszt huzatom minden sebességben amig lehet. A "kilövésnél" azért vegyétek figyelembe a 60 pacit. Szóval nincs 50 méteres guminyom de az átlagot le lehet rontani vele. :lol: Meg aztán csak egy személyel lehet gyorsulni, mert telepakolva hiába tolom neki nem megy. Lehet hogy most megbotránkoztok, de mi az a BC?
Tápiószecső Elküldve Augusztus5, 2008 Elküldve Augusztus5, 2008 ...de mi az a BC? Board Computer, Fedélzeti Kompjúter. :lol:
zotya975 Elküldve Augusztus5, 2008 Elküldve Augusztus5, 2008 Board Computer, Fedélzeti Kompjúter. :lol: Kösz, És oan lehet az enyémben?
peki Elküldve Augusztus5, 2008 Elküldve Augusztus5, 2008 Kösz, És oan lehet az enyémben? HA a C16NZ-be lehet, akkor a tiédbe is. Szerintem.
redline Elküldve Augusztus5, 2008 Elküldve Augusztus5, 2008 Mondjuk én nem szoktam rövidtávon fogyasztást mérni , ugy csinálom hogy telitankból leautózok kb 500km-ert rátankolok szintén csurig, oszt számolok. kb. egyetlen értelmes értéket igy kapod aminek a van némi köze a valósághoz......az ilyen 1 km-en evett ennyit akkor megsaccolom, hogy 100-on mennyit eszik önmagunk hülyítése :lol:
redline Elküldve Augusztus5, 2008 Elküldve Augusztus5, 2008 Kösz, És oan lehet az enyémben? gyárit belerakni szop. meg kell venni a opel16v-től azt amit ő árul mert az jó :lol:
FPepe Elküldve Augusztus5, 2008 Elküldve Augusztus5, 2008 Kösz, És oan lehet az enyémben? Lehet, beszélj Opel16V-vel ez ügyben.
Driven Elküldve Augusztus5, 2008 Elküldve Augusztus5, 2008 A múlt héten unalmamban minden vackot ami a mocihoz tartozik komolyabb részének bontása nélkül szétszedtem és kipucoltam, mit ne mondjak jött ki belőle ez-az. Aztán a hétvégi kis autózgatás utáni tankoláskor kiszámítgatás után így nézett ki a vegyes fogyasztás: 72 km után tanksapkáig töltve (azelőtti tankolás is addig volt) -megvárva míg kijön belőle az összes levegő- a visszatöltött üzemanyag 2.8 liter, azaz akárhogy számolom 3.61 liter / 100 km-re jön ki. Bödön meg egyéb nélkül és tanúm is van rá aki netán nem hinné. Engem anno mikor megvettem a kocsit, úgy okosítottak ki, hogy ne nagyon töltsem tanksapkáig, mert azt nem szereti. Józan ésszel és kevés technikai ismerettel belegondolva, lehet benne valami.
opel16v Elküldve Augusztus5, 2008 Elküldve Augusztus5, 2008 Kösz, És oan lehet az enyémben? http://www.bcweb.hu :lol:
zotya975 Elküldve Augusztus5, 2008 Elküldve Augusztus5, 2008 http://www.bcweb.hu :lol: Kösz a felhomályositást, majd egyszer ha sok pénzem lesz. Összel befigyel 4 téli gumi az most el is viszi az árát. :lol:
epk947 Elküldve Augusztus5, 2008 Elküldve Augusztus5, 2008 A múlt héten unalmamban minden vackot ami a mocihoz tartozik komolyabb részének bontása nélkül szétszedtem és kipucoltam, mit ne mondjak jött ki belőle ez-az. Aztán a hétvégi kis autózgatás utáni tankoláskor kiszámítgatás után így nézett ki a vegyes fogyasztás: 72 km után tanksapkáig töltve (azelőtti tankolás is addig volt) -megvárva míg kijön belőle az összes levegő- a visszatöltött üzemanyag 2.8 liter, azaz akárhogy számolom 3.61 liter / 100 km-re jön ki. Bödön meg egyéb nélkül és tanúm is van rá aki netán nem hinné. Ha majd legalább egy 40 l üzemanyag elfogyasztása után is ez a fogyi jön ki, akkor fogok gratulálni! 2,8 literből, meg annak a mérési pontosságából azért ne következtess hosszú távra.
zozor Elküldve Augusztus6, 2008 Elküldve Augusztus6, 2008 Legújabb tankolás: 45L->761= 5,9L. Fele üresen, másik fele teljesen tele, 90% országút, a többi város.
C16SE Elküldve Augusztus6, 2008 Elküldve Augusztus6, 2008 mutató alapján fogyasztást nézni? meredek :lol: 7,46 sok futózás 100-110-el, meg a szokásos rövidtáv Miért? tudomásom szerint a BC is a szintjelzőt veszi alapul. Ha az csal, akkor a BC is csal. Egyébként a kútoszlop számlálóját és a napi km számlálót szoktam alapul venni.
opel16v Elküldve Augusztus6, 2008 Elküldve Augusztus6, 2008 Miért? tudomásom szerint a BC is a szintjelzőt veszi alapul. Ha az csal, akkor a BC is csal. Egyébként a kútoszlop számlálóját és a napi km számlálót szoktam alapul venni. rosszul tudod. a BC az injektorok által átengedett mennyiséget méri. szintmutató után nem lehet jó értéket számolni, ez tény.
redline Elküldve Augusztus6, 2008 Elküldve Augusztus6, 2008 rosszul tudod. a BC az injektorok által átengedett mennyiséget méri. szintmutató után nem lehet jó értéket számolni, ez tény. Akkor annak elég pontosnak kellene lennie, nem? :lol:
Lanti Elküldve Augusztus6, 2008 Elküldve Augusztus6, 2008 akko mé van az h nekme a BC 9,3 amugy 13.5 :lol:
Tápiószecső Elküldve Augusztus6, 2008 Elküldve Augusztus6, 2008 akko mé van az h nekme a BC 9,3 amugy 13.5 :lol: Valószínű hogy nyitási időkkel számol, és ha nem egyezik a nyomás vagy nem olyan injektor van benne amihez a kompit kalibrálták, akkor téveset mutat. Esetleg ha az injektorok nagyon ramaty állapotban vannak akkor is.
Xray Elküldve Augusztus6, 2008 Elküldve Augusztus6, 2008 Akkor annak elég pontosnak kellene lennie, nem? :lol: Nekem tökrepontos talán 2-3 deci eltérés lett amikor kiszámoltam és a BC-t néztem az meg szerintem lófütyi!
Guest Sanci Elküldve Augusztus6, 2008 Elküldve Augusztus6, 2008 Ha majd legalább egy 40 l üzemanyag elfogyasztása után is ez a fogyi jön ki, akkor fogok gratulálni! 2,8 literből, meg annak a mérési pontosságából azért ne következtess hosszú távra. A legközelebbi "40 literes fogyasztás" a Blitzre menet lesz -az se egy személlyel és rakatlanul, olyan hosszú távokat egyébként sem mentem mostanában. Másrészről a tegnapi majdnem 200 km-es táv is igazolt -igaz több városi menettel és az eredmény vége 3.96 lityő átlag lett, hozzáteszem hogy nem versenyző módjára járkálok vele, nem taposom át a padlón a gázpedált, csak szépen takarosan 80-90 közt gurulgatok -majdnem "nagyfater módjára".
peki Elküldve Augusztus6, 2008 Elküldve Augusztus6, 2008 NEkem is 2-4 decin belül van a BC fogyija a valósághoz képest, de ezt mindíg rászámolom. Ha növelném a benzinnyomást, akkor a BC fogyimérése is változna a valósághoz képest?
afonya Elküldve Augusztus6, 2008 Elküldve Augusztus6, 2008 A legközelebbi "40 literes fogyasztás" a Blitzre menet lesz -az se egy személlyel és rakatlanul, olyan hosszú távokat egyébként sem mentem mostanában. Másrészről a tegnapi majdnem 200 km-es táv is igazolt -igaz több városi menettel és az eredmény vége 3.96 lityő átlag lett, hozzáteszem hogy nem versenyző módjára járkálok vele, nem taposom át a padlón a gázpedált, csak szépen takarosan 80-90 közt gurulgatok -majdnem "nagyfater módjára". Csak nehogy rátekeredjen a szakálad a kormányra. :lol: A legutóbbi tankolásom eredményét nem merem leírni, mert amikor eszembejut, rögtön a Duna felé veszem az irányt :lol: 7,6 L/100 Km Nem én irtam le. :lol: Tény volt benne indítozás nembeindulással füszerezve, Generátor nélküli önfeleddtörömautozásutánkoppanás, spórolós tologatás, füstölős sietés. Persze csak "városban". De akkor is. :lol:
Xray Elküldve Augusztus6, 2008 Elküldve Augusztus6, 2008 7,6 L/100 Km Ez nemsok , mitszólnál a téli városi 12.5 literemhez! :lol:
afonya Elküldve Augusztus6, 2008 Elküldve Augusztus6, 2008 Ez nemsok , mitszólnál a téli városi 12.5 literemhez! :lol: Gázolajból?? Azonnal nyilvános harakirit követnék el a nemzeti olajtársaság székáza előtt. :lol: :lol:
Xray Elküldve Augusztus6, 2008 Elküldve Augusztus6, 2008 Gázolajból?? Azonnal nyilvános harakirit követnék el a nemzeti olajtársaság székáza előtt. :lol: :lol: Jaaa nem, kéremszépen ez 95-s benya :lol: :lol: Csak azt ne mond hogy gázolajból annyi neked?? :lol:
Tápiószecső Elküldve Augusztus6, 2008 Elküldve Augusztus6, 2008 Ha növelném a benzinnyomást, akkor a BC fogyimérése is változna a valósághoz képest? Szerintem mindenképpen.
Recommended Posts