Qper Elküldve Február7, 2013 Megoszt Elküldve Február7, 2013 3-5 fő pálya 90-100-as tempó. Nem akarom hogy valami maradandó károsodást szenvedjen, tuti nem lesz baja? :D Az nem rossz :D Max akkor lesz baja,ha a román kamion ami mögött mész szélárnyékban (90-100-as tempó) vészfékez 1-et és nem veszed észre :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február7, 2013 Megoszt Elküldve Február7, 2013 Az nem rossz :D Max akkor lesz baja,ha a román kamion ami mögött mész szélárnyékban (90-100-as tempó) vészfékez 1-et és nem veszed észre :D Hát car is mert pont a kamionok tempója. :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Február7, 2013 Megoszt Elküldve Február7, 2013 Neatív rekord: 650Kilóméterre 39.9Liter benzin az annyi mint 6.13Liter/100Km. 3-5 fő pálya 90-100-as tempó. Nem akarom hogy valami maradandó károsodást szenvedjen, tuti nem lesz baja? :D A "túl szegény keverék" túlmelegedést okoz, és besül a motor! :confused: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február8, 2013 Megoszt Elküldve Február8, 2013 A "túl szegény keverék" túlmelegedést okoz, és besül a motor! :confused: Igaz, csak kényszermegoldás, mert a benzinpénzből kell finanszíroznom az olajcserét is, amit spórolok az marad. <_< Aztán 2 hónap alatt mentem vele 12 ezer kilómétert. Már olajat kellett volna cserélnem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Február8, 2013 Megoszt Elküldve Február8, 2013 Igaz, csak kényszermegoldás, mert a benzinpénzből kell finanszíroznom az olajcserét is, amit spórolok az marad. <_< Aztán 2 hónap alatt mentem vele 12 ezer kilómétert. Már olajat kellett volna cserélnem. Én meg már ott tartok, hogy 1 év alatt megyek ennyit mint Te..... Ez is negatív rekord. Bár mellette még áprilistól novemberig használom a motorjaimat is. A napi bevásárlást is azzal végzem. Ha csak (jó minőségű és olcsó) zsemléért ugrom el, az is 20 km minimum... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csuky Elküldve Február8, 2013 Megoszt Elküldve Február8, 2013 Sziasztok! Van egy 1.7 Isuzu motros F Astrám. Meg szeretném kérdezni, hogy az normális, hogy piros és az utolsó csík feletti fehér vonal között van a mutató, és még 600km ment el? vagy mennyire lehet hinni a mutatónak? és még egy kérdés, ha felvillan majd a tankolós lámpa, akkor még kb hány km-ert megy el? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Február8, 2013 Megoszt Elküldve Február8, 2013 EGR falazás okozhat fogyasztás növekedést? Mióta lefalaztam ezt tapasztalom,most is 12l-el tudtam 130km-t menni,ebből 90km hosszútáv a többi városi út,tavaly ilyen körűlmények között télen falazás nélkül 1-1,5l kevesebb volt EGR falazástól szerintem nem kell változnia a fogyasztásnak. Persze ha rossz volt az egr (pl nem zárt jól) és azt kiiktatod akkor lehet csökken, de a növekedést nem tudnám be a falazásnak. Feltéve ha falazáskor rendesen letömítetted az egr alatt és nem szív falsot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február8, 2013 Megoszt Elküldve Február8, 2013 Sziasztok! Van egy 1.7 Isuzu motros F Astrám. Meg szeretném kérdezni, hogy az normális, hogy piros és az utolsó csík feletti fehér vonal között van a mutató, és még 600km ment el? vagy mennyire lehet hinni a mutatónak? és még egy kérdés, ha felvillan majd a tankolós lámpa, akkor még kb hány km-ert megy el? Nem, nem normális, hogy nem melegszik be a motor, cserélj termosztátot. Olyan lámpa csak a fordszámmérős műszeregységben van, tehát ha nem olyanod van, akkor ne várj rá :D. Egyébként hivatalosan olyankor még 100km-re elég üzemanyag van a tankban, de mivel dieselnél nem olyan vicces, ha kifogy, sztem 50km-nél többet ne számolj rá a lámpa felvillanásától. Link to comment Megosztás: More sharing options...
jocotds Elküldve Február8, 2013 Megoszt Elküldve Február8, 2013 Sziasztok! Van egy 1.7 Isuzu motros F Astrám. Meg szeretném kérdezni, hogy az normális, hogy piros és az utolsó csík feletti fehér vonal között van a mutató, és még 600km ment el? vagy mennyire lehet hinni a mutatónak? és még egy kérdés, ha felvillan majd a tankolós lámpa, akkor még kb hány km-ert megy el? Az üzemanyagszintjelződ biztos, hogy nem mutat jól ( vagy az autód termeli a gázolajat :evilgrin: ) A szegénységjelző felvillanásakor, már amikor folyamatosan kezd világítani, kb 5 liter van a tankban. Nekem, amikor folyamatosan világít,a rekordom 47 liter volt, amit be tudtam tankolni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Február8, 2013 Megoszt Elküldve Február8, 2013 Nem, nem normális, hogy nem melegszik be a motor, cserélj termosztátot. Olyan lámpa csak a fordszámmérős műszeregységben van, tehát ha nem olyanod van, akkor ne várj rá :D. Egyébként hivatalosan olyankor még 100km-re elég üzemanyag van a tankban, de mivel dieselnél nem olyan vicces, ha kifogy, sztem 50km-nél többet ne számolj rá a lámpa felvillanásától. Nekem akkor mutat még 80km-t a BC. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február8, 2013 Megoszt Elküldve Február8, 2013 Nekem akkor mutat még 80km-t a BC. :D nekem meg pont 10 liter marad még benne....de akkor már csak 100Km-rel számolok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiu Elküldve Február8, 2013 Megoszt Elküldve Február8, 2013 Nekem akkor mutat még 80km-t a BC. :D Sőt, 50km-nél még villog is a BC. :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csuky Elküldve Február11, 2013 Megoszt Elküldve Február11, 2013 Elmentem tankolni, amikor is felvillant a lámpa, hogy éhes és 42,5 L ment bele, 614km ment el ez olyan 6.9 L-es fogyasztás /100km. Az érdekesség az, hogy ez volt a kocsiba a 3. tankolásom (mivel nem rég vettem), és legelőször 19Literrel elment 390 km-ert , ami 4.8L /100km (hú de örültem :) ) A motor melegszik rendesen, azt mondta több szerelő is,hogy szép a hangja, nincs ezzel gond Ajánlották ezt a tisztító folyadékot öntsek bele a tankba, állítólag sokat segít, mi a véleményetek róla? Az isuzu motornak lehet állítani az adagolóján? vagy nem érdemes azzal foglalkozni? Vagy valami tipp mi lehet a gond? vagy csak a tél? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Február11, 2013 Megoszt Elküldve Február11, 2013 Elmentem tankolni, amikor is felvillant a lámpa, hogy éhes és 42,5 L ment bele, 614km ment el ez olyan 6.9 L-es fogyasztás /100km. Az érdekesség az, hogy ez volt a kocsiba a 3. tankolásom (mivel nem rég vettem), és legelőször 19Literrel elment 390 km-ert , ami 4.8L /100km (hú de örültem :) ) A motor melegszik rendesen, azt mondta több szerelő is,hogy szép a hangja, nincs ezzel gond Ajánlották ezt a tisztító folyadékot öntsek bele a tankba, állítólag sokat segít, mi a véleményetek róla? Az isuzu motornak lehet állítani az adagolóján? vagy nem érdemes azzal foglalkozni? Vagy valami tipp mi lehet a gond? vagy csak a tél? Tél is van, még új is neked az autó, nem is ismered még igazán. Ha jövő őszig hetet eszik, hosszú távokon is, majd akkor vakarózz :D addig ne piszkáld, ha egyébként rendben van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dark_Errant Elküldve Február20, 2013 Megoszt Elküldve Február20, 2013 egy ujabb 7.66os fogyi... 613km / 47L ez van telen... kivancsi leszek nyaron... Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február21, 2013 Megoszt Elküldve Február21, 2013 Ma tankoltam: 762km - 45L -> 5.91L/100km :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február21, 2013 Megoszt Elküldve Február21, 2013 Ma tankoltam: 762km - 45L -> 5.91L/100km :rolleyes: <_< :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Elküldve Március6, 2013 Megoszt Elküldve Március6, 2013 Ha mondjuk 4-en elmennétek egy kirándulásra és megbeszélnétek, hogy összedobjátok a benzinpénzt. Hogy számolnátok ki, hogy fejenként mennyit adjunk bele? Ugye a legkorrektebb az lenne, hogy teletankolni a verdát és mikor visszaérünk ismét teletankolni. Aztán, ami visszamegy azt elosztani. De ez azért költségesebb, mert 2x van tankolva. Én mondjuk úgy szoktam számolni, hogy 8 literel számolom aztán: Megtett kilóméter (amennyit kb menni fogunk) x (( átlagfogyasztás (max 8 liter) / 100 km) x üzemanyagár ) + 9 Ft (kopás) Ami kijön azt elosztani amennyien megyünk és így. Bár azért a 8 liter kicsit lehet sok, de ugye a fogyasztás sok mindentől függ (városi forgalom, külterület, stb.). Ti ezt, hogy csinálnátok, vagy csináljátok? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március6, 2013 Megoszt Elküldve Március6, 2013 Ha mondjuk 4-en elmennétek egy kirándulásra és megbeszélnétek, hogy összedobjátok a benzinpénzt. Hogy számolnátok ki, hogy fejenként mennyit adjunk bele? Ugye a legkorrektebb az lenne, hogy teletankolni a verdát és mikor visszaérünk ismét teletankolni. Aztán, ami visszamegy azt elosztani. De ez azért költségesebb, mert 2x van tankolva. Én mondjuk úgy szoktam számolni, hogy 8 literel számolom aztán: Megtett kilóméter (amennyit kb menni fogunk) x (( átlagfogyasztás (max 8 liter) / 100 km) x üzemanyagár ) + 9 Ft (kopás) Ami kijön azt elosztani amennyien megyünk és így. Bár azért a 8 liter kicsit lehet sok, de ugye a fogyasztás sok mindentől függ (városi forgalom, külterület, stb.). Ti ezt, hogy csinálnátok, vagy csináljátok? Lehet úgy is hogy a sofőr nem fizet semmit mivel övé a kocsi így a kopás tétel kimarad. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Endre06 Elküldve Március6, 2013 Megoszt Elküldve Március6, 2013 Ha mondjuk 4-en elmennétek egy kirándulásra és megbeszélnétek, hogy összedobjátok a benzinpénzt. Hogy számolnátok ki, hogy fejenként mennyit adjunk bele? Ugye a legkorrektebb az lenne, hogy teletankolni a verdát és mikor visszaérünk ismét teletankolni. Aztán, ami visszamegy azt elosztani. De ez azért költségesebb, mert 2x van tankolva. Én mondjuk úgy szoktam számolni, hogy 8 literel számolom aztán: Megtett kilóméter (amennyit kb menni fogunk) x (( átlagfogyasztás (max 8 liter) / 100 km) x üzemanyagár ) + 9 Ft (kopás) Ami kijön azt elosztani amennyien megyünk és így. Bár azért a 8 liter kicsit lehet sok, de ugye a fogyasztás sok mindentől függ (városi forgalom, külterület, stb.). Ti ezt, hogy csinálnátok, vagy csináljátok? Van amit magamnak számolok a minimális. Van a belső haveri köröm akinek úgy számolom mint magamnak de pl 100Ft-re kerekítem mert most nem 5Ft-ozgatni akarok szétosztásnál. Vagy pl buliba fizetik a belépőmet meg a szigorúan üdítőt. És van a pár száz Ft-al drágábban számolom annak aki taxinak nézi a dolgot aztán szállítgatom ahova kell de mikor engem kéne vinni valahova akkor sose ér rá... Meg az ismerős ismerőse de annak megfizethetetlen! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március6, 2013 Megoszt Elküldve Március6, 2013 Van amit magamnak számolok a minimális. Van a belső haveri köröm akinek úgy számolom mint magamnak de pl 100Ft-re kerekítem mert most nem 5Ft-ozgatni akarok szétosztásnál. Vagy pl buliba fizetik a belépőmet meg a szigorúan üdítőt. És van a pár száz Ft-al drágábban számolom annak aki taxinak nézi a dolgot aztán szállítgatom ahova kell de mikor engem kéne vinni valahova akkor sose ér rá... Meg az ismerős ismerőse de annak megfizethetetlen! :lol: Igazából én mindenkit ingyen viszek....tudom hülye vagyok, de ez van... Link to comment Megosztás: More sharing options...
dani89rk Elküldve Március6, 2013 Megoszt Elküldve Március6, 2013 Igazából én mindenkit ingyen viszek....tudom hülye vagyok, de ez van... Akkor holnap mennék Nyíregyre elviszel ugye? Ja és vissza is kellene hozni ((~750km)) :evilgrin: Szép vagy sem, az autóért én dolgoztam meg és a szüleim! Pénzben bocsánat de nincs barátság! Nyilván ha a minimál keresetek elérnék a nyugatot más volna... De így nem! Én ha valakit vinni kell, és nem tudom "leverni" rajta más honorálással. Akkor én az üzemanyag és a múltév alapján kijött kopást is kifizettetem. Ha valakinek ez nem tetszett, mehet taxival, de az még így is drágább... Szóval én hosszú távon most ~2600ft/100km-ért tenném. Ez persze ha ismerős, és nem pénzt keresni viszem. Mert pl egy barátom aki dj. őt ezen a díjon felül, még 3-5000 ft attól függően milyen messzire, kell menni, ergo mennyi idő megy el vele. Mert amikor elmegyek délben és másnap 6-ra érek haza, az azért mégiscsak... Kirándulás ha én is akarok menni ott tiszta ü.anyag + minimális kopás Mert ha vezérlést, féket, lengéscsillapítót vagy akármi mást kell cserélni, senki nem áll mellettem hogy tessék megpótolom... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március6, 2013 Megoszt Elküldve Március6, 2013 Akkor holnap mennék Nyíregyre elviszel ugye? Ja és vissza is kellene hozni ((~750km)) :evilgrin: Szép vagy sem, az autóért én dolgoztam meg és a szüleim! Pénzben bocsánat de nincs barátság! Nyilván ha a minimál keresetek elérnék a nyugatot más volna... De így nem! Én ha valakit vinni kell, és nem tudom "leverni" rajta más honorálással. Akkor én az üzemanyag és a múltév alapján kijött kopást is kifizettetem. Ha valakinek ez nem tetszett, mehet taxival, de az még így is drágább... Szóval én hosszú távon most ~2600ft/100km-ért tenném. Ez persze ha ismerős, és nem pénzt keresni viszem. Mert pl egy barátom aki dj. őt ezen a díjon felül, még 3-5000 ft attól függően milyen messzire, kell menni, ergo mennyi idő megy el vele. Mert amikor elmegyek délben és másnap 6-ra érek haza, az azért mégiscsak... Kirándulás ha én is akarok menni ott tiszta ü.anyag + minimális kopás Mert ha vezérlést, féket, lengéscsillapítót vagy akármi mást kell cserélni, senki nem áll mellettem hogy tessék megpótolom... Hát röhögni fogsz pont oda vittem vkit , de az más móka volt... :sneaky: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Elküldve Március7, 2013 Megoszt Elküldve Március7, 2013 Mi tervezzük, hogy elmegyünk Visegrádra. Kecskemétről indulnánk, és innen egy jó 260 km oda-vissza. Ez egy jó 10.000 - 12.000 Ft-ra fekszik sacc/kb. Most, ha megyünk 4-en akkor szerintem, ha fejenként elkérem a 3.000 Ft-ot az korrekt. De szerintem nyugdtan kérhetnék 3.500 Ft-os is szerintem, ha most Danit nézem 2.600 Ft/100 km. Ezt mondjuk azért kicsit sokallom. Annak idején mi párommal mi Balatont jártuk meg oda-vissza, 467 km volt mikor itthon visszaálltam a kútra aztán 10.000 Forintnyi benzin ment vissza. Ebben mondjuk nem volt a kopás, ami kb. 3.000 - 4.000 Ft-ot nyomott volna még. De ugye azóta a benzin ára is változik! De szerintem a 3.000 Ft reális nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Endre06 Elküldve Március7, 2013 Megoszt Elküldve Március7, 2013 Mi tervezzük, hogy elmegyünk Visegrádra. Kecskemétről indulnánk, és innen egy jó 260 km oda-vissza. Ez egy jó 10.000 - 12.000 Ft-ra fekszik sacc/kb. Most, ha megyünk 4-en akkor szerintem, ha fejenként elkérem a 3.000 Ft-ot az korrekt. De szerintem nyugdtan kérhetnék 3.500 Ft-os is szerintem, ha most Danit nézem 2.600 Ft/100 km. Ezt mondjuk azért kicsit sokallom. Annak idején mi párommal mi Balatont jártuk meg oda-vissza, 467 km volt mikor itthon visszaálltam a kútra aztán 10.000 Forintnyi benzin ment vissza. Ebben mondjuk nem volt a kopás, ami kb. 3.000 - 4.000 Ft-ot nyomott volna még. De ugye azóta a benzin ára is változik! De szerintem a 3.000 Ft reális nem? 3000 + belépők mint motorkopás. Nálunk így szokás haveri társaságba. Ha meg sokalják akkor legközelebb az ő autójukkal menj! :) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts