daykiller Elküldve Február1, 2013 Megoszt Elküldve Február1, 2013 A bécsi kiruccanás 6,5 literes átlagot hozott. Sajnos a bécsi belvárosban tömegnyomor volt és Győrben is mikor bementünk mekibe. Meg mire találtunk parkolóhelyet bécsben... :unsure: Autópályán végig 140-150-nel mentem egyébként. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Február1, 2013 Megoszt Elküldve Február1, 2013 A bécsi kiruccanás 6,5 literes átlagot hozott. Sajnos a bécsi belvárosban tömegnyomor volt és Győrben is mikor bementünk mekibe. Meg mire találtunk parkolóhelyet bécsben... :unsure: Autópályán végig 140-150-nel mentem egyébként. :D Mee' olyan hosszú váltód van, hogy az autó még otthon van, a 2-es már leért Lurdyba :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Február1, 2013 Megoszt Elküldve Február1, 2013 Mee' olyan hosszú váltód van, hogy az autó még otthon van, a 2-es már leért Lurdyba :D :D Majd csütörtökön odaér a kettes. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Február1, 2013 Megoszt Elküldve Február1, 2013 Mee' olyan hosszú váltód van, hogy az autó még otthon van, a 2-es már leért Lurdyba :D Az miért van hogy az X16SZR F Astrába(Caravánba is) hosszú míg ugyanilyen motorú G-be rövid váltót raktak?Teljesitmény,nyomaték ugyanaz,a súlya az több a G-nek 1-200kg-val gondolom,légellenállás nem hiszem Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Február1, 2013 Megoszt Elküldve Február1, 2013 Az miért van hogy az X16SZR F Astrába(Caravánba is) hosszú míg ugyanilyen motorú G-be rövid váltót raktak?Teljesitmény,nyomaték ugyanaz,a súlya az több a G-nek 1-200kg-val gondolom,légellenállás nem hiszem Volt már szerencsém néhány G Astrához és amelyikben kisblokkos motor volt, azokba mind rövid váltót raktak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Február1, 2013 Megoszt Elküldve Február1, 2013 Az miért van hogy az X16SZR F Astrába(Caravánba is) hosszú míg ugyanilyen motorú G-be rövid váltót raktak?Teljesitmény,nyomaték ugyanaz,a súlya az több a G-nek 1-200kg-val gondolom,légellenállás nem hiszem Mert minél újabb valami, annál több hülyeséget találnak ki, hogy olyan legyen, mintha jobban menne. A gázpedál útjának csak az első 1/3-át kell használni mert akkor majd "erősebbnek tűnik", a váltóból a legrövidebb kell, mert akkor is "erősebbnek tűnik", és húzunk rá dájnamiklájnt mert attól is erősebbnek tűnik :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február1, 2013 Megoszt Elküldve Február1, 2013 Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy miért van az, hogy nyáron a gép 6-6,5 litert eszik motork kód C18NZ. Most télen pedig nagyon sokat olyan 9-9,5 liter... Hogyan van ez mert az elektromos szivató nem megy olyan sokáig, hogy ez okozza... Szóval help... üdv: Tomi Lehet a termosztátod kuka és mindíg nyitva. Elektromos szivató ebben már nincs. A motorvezérlőállítja be a dúsítást a beérkező jelek alapján. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február1, 2013 Megoszt Elküldve Február1, 2013 A termosztát jó nincs vele semmi baj.... (Nagyon komoly a fűtés)... A fogyasztásmérést a tankolás-kilóméterből számoltad, vagy csak a mutatót figyelted? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február1, 2013 Megoszt Elküldve Február1, 2013 Úgy van hogy a múlt hétvégén mentem Kecskemétre ami tőlünk 75 km oda vissza 150. Átlagosan 80 km/h sebbeséggel... 6000 ft ér tankoltam amiért kaptam 15 liter benzint (410 volt 1 liter benzin ára) meg volt benne kb egy olyan fél liter, és majd nem hogy nem bírtam hazaérni.... Igazából reális fogyasztási adatokat több 100 Kilóméter átlaga alapján lehet mérni. Hogy mennyi van még benne azt csak saccolni lehet. Úgy szoktunk mérni hogy teli tank,mész pölö 400 kilómétert,megint teli tank lehetőleg ugyanannál a kútbál,és osztod amennyi belement a jelen esetben 4-el. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február1, 2013 Megoszt Elküldve Február1, 2013 Értem, de szerintem nem reális mert nyáron sokkal többet el szokott menni és nem 80 km/h-val.... na de mind1 köszönöm a válaszodat... Én a lambda szondára gondolok, igaz üzemi hőfoknál nem villan be a hibajelző... de én mégis arra saccolok... A szondára már csak akkor szokott panaszkodni ha nagyon kuka,ha csak halódik akkor még nem.De már ekkor is okozhat túlfogyasztást. Mivel nem olcsó,és ez az egyik alkatrész amiből csak gyári javasolt jól körbe kell járni a dolgot,hogy tényleg sokat eszik-e. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qper Elküldve Február1, 2013 Megoszt Elküldve Február1, 2013 Helló. Én most tankoltam tele és 38,8 liter ment bele. 572km-t mentem vele az előző telitank óta. (4 fővel minden nap melóba járás) Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Február1, 2013 Megoszt Elküldve Február1, 2013 Helló. Én most tankoltam tele és 38,8 liter ment bele. 572km-t mentem vele az előző telitank óta. (4 fővel minden nap melóba járás) 6,8 az szép! Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Február2, 2013 Megoszt Elküldve Február2, 2013 Volt már szerencsém néhány G Astrához és amelyikben kisblokkos motor volt, azokba mind rövid váltót raktak. Mi a kisblokkos? Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Február2, 2013 Megoszt Elküldve Február2, 2013 Mi a kisblokkos? 1.6-ig kisblokk van. Illetve van egy bizonyos 1.8-as ami szintén kisblokk. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DTJE Elküldve Február5, 2013 Megoszt Elküldve Február5, 2013 Érdekességet szeretnék veletek megosztani. Bp-Szolnok távot járom általában 4 személlyel és fullos csomagtartóval. Amikor a motor fordulatszámát szigorúan 2000-3000 fordulat között tartottam és igyekeztem 110/115-es tempót egyenletesen tartani ahol csak lehetett. Az átlagfogyasztás 6L-re jött ki. Ezzel szemben ugyan ezt az utat járva "öreg papás" stílusban (2000 fordulat körül elváltva) utazó tempóban szigorúan 95-100 között tartva a vasat 7L átlag jött ki. C16SE :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
DTJE Elküldve Február5, 2013 Megoszt Elküldve Február5, 2013 Érdekességet szeretnék veletek megosztani. Bp-Szolnok távot járom általában 4 személlyel és fullos csomagtartóval. Amikor a motor fordulatszámát szigorúan 2000-3000 fordulat között tartottam és igyekeztem 110/115-es tempót egyenletesen tartani ahol csak lehetett. Az átlagfogyasztás 6L-re jött ki. Ezzel szemben ugyan ezt az utat járva "öreg papás" stílusban (2000 fordulat körül elváltva) utazó tempóban szigorúan 95-100 között tartva a vasat 7L átlag jött ki. C16SE :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Február5, 2013 Megoszt Elküldve Február5, 2013 Érdekességet szeretnék veletek megosztani. Bp-Szolnok távot járom általában 4 személlyel és fullos csomagtartóval. Amikor a motor fordulatszámát szigorúan 2000-3000 fordulat között tartottam és igyekeztem 110/115-es tempót egyenletesen tartani ahol csak lehetett. Az átlagfogyasztás 6L-re jött ki. Ezzel szemben ugyan ezt az utat járva "öreg papás" stílusban (2000 fordulat körül elváltva) utazó tempóban szigorúan 95-100 között tartva a vasat 7L átlag jött ki. C16SE :D 16SE szeret pörögni, akkor érzi jól magát. Az SZR-em pl 3500-as fordulat környékén eszi a legkevesebbet, ekkor megy 150-nel. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Február5, 2013 Megoszt Elküldve Február5, 2013 Érdekességet szeretnék veletek megosztani. Bp-Szolnok távot járom általában 4 személlyel és fullos csomagtartóval. Amikor a motor fordulatszámát szigorúan 2000-3000 fordulat között tartottam és igyekeztem 110/115-es tempót egyenletesen tartani ahol csak lehetett. Az átlagfogyasztás 6L-re jött ki. Ezzel szemben ugyan ezt az utat járva "öreg papás" stílusban (2000 fordulat körül elváltva) utazó tempóban szigorúan 95-100 között tartva a vasat 7L átlag jött ki. C16SE :D Nem csoda. Van itt nálunk egy 6%-os 1 km-es egyenes emelkedő. Ha azon (5.-ben) 90-el megyek fel (1800 f/p), akkor 10 - 11 liter/100km pillanatnyi fogyasztást mutat a BC-m. Ha ugyanott, lendületből 100-al, (2000 f/p) akkor 8,5 a fogyasztás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gergőőő Elküldve Február5, 2013 Megoszt Elküldve Február5, 2013 Fogyasztásnál sokkal jobban számít a motor terhelése mint maga a fordulatszám, ezek nem karburátorosok ahol minél kisebb a fordulat annál kevesebbet szürcsöl... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február6, 2013 Megoszt Elküldve Február6, 2013 Fogyasztásnál sokkal jobban számít a motor terhelése mint maga a fordulatszám, ezek nem karburátorosok ahol minél kisebb a fordulat annál kevesebbet szürcsöl... :D Ezt én is észrevettem, nem eszik annyival többet,ha gyorsabban megyek,mintha plafonig van pakolva+ 5 fő. Bár most tesztüzem van szigorúan 3000-alatt. Szarul is vagyok nagyon. <_< :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gergőőő Elküldve Február6, 2013 Megoszt Elküldve Február6, 2013 Saját kis kocsimnál tapasztalat, hogy 2000-es fordulat alatt 5-ben már erőlködik ezért "zabál" legjobban 2500 környékén érzi jól magát, ekkor tud 5.5 alatt is enni tatás vezetésnél. Apámnak egyetlen jó ilyen autós gondolata, hogy minden autónál az a legoptimálisabb utazó tempó amikor a sebességmutató full függőlegesben van... De mondom ilyen órával szerelték astrákból kb az összes motor változatot. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiu Elküldve Február6, 2013 Megoszt Elküldve Február6, 2013 Szerintem itt elég jól összeszedték a fogyasztás kérdést. Lehet még hozzátenni, hogy honnan fúj a szél, de a lényegen nem sokat változtat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dini979 Elküldve Február6, 2013 Megoszt Elküldve Február6, 2013 Volt régen egy 94' es c14se f astrám átlag 7 literes fogysztással sikerült vele járnom.nem gondolnám rossznak vegyes,pálya,városi használatban... most tds-t kell vadásznom :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Február7, 2013 Megoszt Elküldve Február7, 2013 EGR falazás okozhat fogyasztás növekedést? Mióta lefalaztam ezt tapasztalom,most is 12l-el tudtam 130km-t menni,ebből 90km hosszútáv a többi városi út,tavaly ilyen körűlmények között télen falazás nélkül 1-1,5l kevesebb volt Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február7, 2013 Megoszt Elküldve Február7, 2013 Neatív rekord: 650Kilóméterre 39.9Liter benzin az annyi mint 6.13Liter/100Km. 3-5 fő pálya 90-100-as tempó. Nem akarom hogy valami maradandó károsodást szenvedjen, tuti nem lesz baja? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts