Dáwid Elküldve Augusztus11, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2012 Nekem 7.7 lett, de legalább nem szüttyögtem... :D Klasszik viszont tudja városban az 5alját... :o Én szüggyögtem, de legalább vezettem egy kicsit a Mantát :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Augusztus11, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2012 Ma tankoltam, 6,87 lett vegyesben. :icon1: Egész jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Augusztus12, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus12, 2012 Ma tankoltam, 6,87 lett vegyesben. :icon1: Egész jó. Milyen körűlmények között jött ki?Hosszú vagy rövid váltós a gép? Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Augusztus12, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus12, 2012 Látod? mert nem voltál Szegeden :D Ott osztották a fogyicsökkentést :D (egyébként tényleg, Jani BC-je is beállt 5.2 körülre NE-vel, jót tett neki is :D ) Ilyen számot eddig én csak szakadéknak lefelé láttam a bécémen... :smartass: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Augusztus12, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus12, 2012 Ilyen számot eddig én csak szakadéknak lefelé láttam a bécémen... :smartass: 180 km fix 100-as tempóval, jót tesz a számoknak. :lol: kicsit altatós, de gazdaságos :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozo astra1.6 16v Elküldve Augusztus12, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus12, 2012 180 km fix 100-as tempóval, jót tesz a számoknak. :lol: kicsit altatós, de gazdaságos :D Ez így van én is tapasztaltam!Tényleg unalmas de a fogyasztásnak jó. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Augusztus12, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus12, 2012 Milyen körűlmények között jött ki?Hosszú vagy rövid váltós a gép? Volt benne munkába járás (4 km), meg városban mászkálás. Országút normál tempóban, ja és többnyire klíma nélkül. Csak simán közlekedtem vele, és nem a fogyasztást figyeltem folyton. Sajnos nem tudom milyen váltóm van, de érzésre elég hosszúnak tűnik az ötödik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Augusztus12, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus12, 2012 180 km fix 100-as tempóval, jót tesz a számoknak. :lol: kicsit altatós, de gazdaságos :D 100 km fix 180-as tempóval, jót tesz az egészségnek. :lol: kicsit drága, de van feeling :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Augusztus12, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus12, 2012 100 km fix 180-as tempóval, jót tesz az egészségnek. :lol: kicsit drága, de van feeling :D A mantának meg van ütve a kardánja, és 110-nél már rázza az autót, nekem még melegedési bajaim voltak időnként, úgyhogy megegyeztünk egy kényelmes haza-csorgásban. Jó volt ez így. Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Augusztus12, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus12, 2012 A mantának meg van ütve a kardánja, és 110-nél már rázza az autót, nekem még melegedési bajaim voltak időnként, úgyhogy megegyeztünk egy kényelmes haza-csorgásban. Jó volt ez így. Jól van na. De ezt nem lehetett kihagyni. :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dark_Errant Elküldve Augusztus13, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus13, 2012 100 km fix 180-as tempóval, jót tesz az egészségnek. :lol: kicsit drága, de van feeling :D 120-130ig tudom hozni a 7L alatti fogyit. A folott mar felmaszik 8korulre.. Viszont volt amikor 100rol, vissza 3 :D kb 150ig, aztan a leallo savban vartam oket 60nal :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Augusztus13, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus13, 2012 100 km fix 180-as tempóval, jót tesz az egészségnek. :lol: kicsit drága, de van feeling :D Még jobb feeling: Kassel >>> Passau ~ 510 km / 4 óra = 127 km/ó 1,4 G Astra :ninja: Volt benne tankolás is! Végig ami a csövön kifért.... Emlékeim szerint klímával együtt nem érte el a 9 litert. Talán ha 3 kocsi előzött meg a 4 óra alatt (reggel 8-tól délig). Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Augusztus13, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus13, 2012 Még jobb feeling: Kassel >>> Passau ~ 510 km / 4 óra = 127 km/ó 1,4 G Astra :ninja: Volt benne tankolás is! Végig ami a csövön kifért.... Emlékeim szerint klímával együtt nem érte el a 9 litert. Talán ha 3 kocsi előzött meg a 4 óra alatt (reggel 8-tól délig). Pár hete volt: 3-as út Aszód-Hatvan táblától tábláig 135-ös átlag (fogyasztást nem tudom) (természetesen úgy mesélték, úgyhogy lehet, hogy nem igaz...) :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Augusztus14, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2012 Pár hete volt: 3-as út Aszód-Hatvan táblától tábláig 135-ös átlag (fogyasztást nem tudom) (természetesen úgy mesélték, úgyhogy lehet, hogy nem igaz...) :icon1: Az teljes 11 kilométeren? :confused: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Turci Elküldve Augusztus15, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2012 Sziasztok.Tanácsra lenne szükségem van egy 98-as 1.4 60Le X14NZ motorú F Astrám.A fogyasztásom az egekbe van városba 10L autópályán 12L.Szonda jó aktívszénszűrőt cseréltem injektort is hőfok jeladót a többi szűrőt elvileg a gyújtás is rendbe van gyertya és kábelei is cserélve.Egy maradt a műszaki vizsgán mondták katalizátor értéke határeset ennek cseréje van még hátra.az autóba kb 520.000Km van így nem várok csodát de jó lenne ha picit kevesebb lenne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus15, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2012 Sziasztok.Tanácsra lenne szükségem van egy 98-as 1.4 60Le X14NZ motorú F Astrám.A fogyasztásom az egekbe van városba 10L autópályán 12L.Szonda jó aktívszénszűrőt cseréltem injektort is hőfok jeladót a többi szűrőt elvileg a gyújtás is rendbe van gyertya és kábelei is cserélve.Egy maradt a műszaki vizsgán mondták katalizátor értéke határeset ennek cseréje van még hátra.az autóba kb 520.000Km van így nem várok csodát de jó lenne ha picit kevesebb lenne. Termosztát? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Augusztus15, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2012 Sziasztok.Tanácsra lenne szükségem van egy 98-as 1.4 60Le X14NZ motorú F Astrám.A fogyasztásom az egekbe van városba 10L autópályán 12L.Szonda jó aktívszénszűrőt cseréltem injektort is hőfok jeladót a többi szűrőt elvileg a gyújtás is rendbe van gyertya és kábelei is cserélve.Egy maradt a műszaki vizsgán mondták katalizátor értéke határeset ennek cseréje van még hátra.az autóba kb 520.000Km van így nem várok csodát de jó lenne ha picit kevesebb lenne. Még mindig zabál? Csak tennék én abba egy másik lambda szondát... Másrészt jó lenne, ha Bazsi megnézné menet közben Tech-1-el az élő adatokat, az sokat elárulna, mi a szar. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus15, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2012 Sziasztok.Tanácsra lenne szükségem van egy 98-as 1.4 60Le X14NZ motorú F Astrám.A fogyasztásom az egekbe van városba 10L autópályán 12L.Szonda jó aktívszénszűrőt cseréltem injektort is hőfok jeladót a többi szűrőt elvileg a gyújtás is rendbe van gyertya és kábelei is cserélve.Egy maradt a műszaki vizsgán mondták katalizátor értéke határeset ennek cseréje van még hátra.az autóba kb 520.000Km van így nem várok csodát de jó lenne ha picit kevesebb lenne. Szerintem is gyanús az a lambda... Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Augusztus16, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus16, 2012 Sziasztok.Tanácsra lenne szükségem van egy 98-as 1.4 60Le X14NZ motorú F Astrám.A fogyasztásom az egekbe van városba 10L autópályán 12L.Szonda jó aktívszénszűrőt cseréltem injektort is hőfok jeladót a többi szűrőt elvileg a gyújtás is rendbe van gyertya és kábelei is cserélve.Egy maradt a műszaki vizsgán mondták katalizátor értéke határeset ennek cseréje van még hátra.az autóba kb 520.000Km van így nem várok csodát de jó lenne ha picit kevesebb lenne. Megemelem a nem létező kalapomat az 520 ezer kilométeres Astrád előtt. Nem tudom, hogy ezt motorgenerál nélkül nyomta-e le, de ha igen, akkor azért jó lenne tudni a motor sűrítési végnyomását is, "ne adj Isten" a kompresszió veszteségét is, vagy inkább főleg azt. Ha ugyanis van már egy 25 - 30 %-os vesztesége a motornak, akkor nem sok mást lehet tenni, mint generálozni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Augusztus16, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus16, 2012 Megemelem a nem létező kalapomat az 520 ezer kilométeres Astrád előtt. Nem tudom, hogy ezt motorgenerál nélkül nyomta-e le, de ha igen, akkor azért jó lenne tudni a motor sűrítési végnyomását is, "ne adj Isten" a kompresszió veszteségét is, vagy inkább főleg azt. Ha ugyanis van már egy 25 - 30 %-os vesztesége a motornak, akkor nem sok mást lehet tenni, mint generálozni. Leadni a vasba,majd venni egy kipróbálható motort. Fórum is tele van jól sikerült motorgenerálról szóló beszámolókkal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Augusztus16, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus16, 2012 Az teljes 11 kilométeren? :confused: Igen. :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
adamka368 Elküldve Augusztus18, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2012 Üdv inditásnál benzinszag jön a gépemböl ès a fogy is sztem durva kb 10 lityi lambda értèkét mértem alapjaraton 0,4v környéke gázadasra 0,6v ha leesik a fordulat 0,3v ez jò v nem És mért van benyaszag? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus18, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2012 Üdv inditásnál benzinszag jön a gépemböl ès a fogy is sztem durva kb 10 lityi lambda értèkét mértem alapjaraton 0,4v környéke gázadasra 0,6v ha leesik a fordulat 0,3v ez jò v nem És mért van benyaszag? Ugy tudom a lambdát nem lehet csak úgy feszültségre mérni ...műszakinál néznek pölö lambda értéket. Benzinszag...vagy szivárgás vagy a tankszellőztetés halt be. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Augusztus18, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2012 Ugy tudom a lambdát nem lehet csak úgy feszültségre mérni ...műszakinál néznek pölö lambda értéket. Benzinszag...vagy szivárgás vagy a tankszellőztetés halt be. De lehet. Itt egy link, aminek az első oldalán van egy diagram, ahol látható, hogy milyen benzin - legevő arányhoz milyen feszültség tartozik. http://www.free-ener...o.co.uk/D17.pdf Ebből az is kitűnik, hogy adamka gépe túl "vastag" keverékkel jár, ezért is lehet nagy a fogyasztása. Link to comment Megosztás: More sharing options...
adamka368 Elküldve Augusztus18, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2012 De lehet. Itt egy link, aminek az első oldalán van egy diagram, ahol látható, hogy milyen benzin - legevő arányhoz milyen feszültség tartozik. http://www.free-ener...o.co.uk/D17.pdf Ebből az is kitűnik, hogy adamka gépe túl "vastag" keverékkel jár, ezért is lehet nagy a fogyasztása. Szal akk lambda csere? Kipróbáltam a szénszürö ellenörzését de nincs dugulasom de Köszi a tippet ezt is megtudtuk! Attanulmanyozom ezt a kis leirast Köszi a faradalmat hogy belinkelted Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts