Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Fogyasztás

neonx

Recommended Posts

Milyen körűlmények között jött ki?Hosszú vagy rövid váltós a gép?

Volt benne munkába járás (4 km), meg városban mászkálás. Országút normál tempóban, ja és többnyire klíma nélkül. Csak simán közlekedtem vele, és nem a fogyasztást figyeltem folyton.

Sajnos nem tudom milyen váltóm van, de érzésre elég hosszúnak tűnik az ötödik.

Megosztás:

100 km fix 180-as tempóval, jót tesz az egészségnek. :lol: kicsit drága, de van feeling :D

A mantának meg van ütve a kardánja, és 110-nél már rázza az autót, nekem még melegedési bajaim voltak időnként, úgyhogy megegyeztünk egy kényelmes haza-csorgásban. Jó volt ez így.
Megosztás:

100 km fix 180-as tempóval, jót tesz az egészségnek. :lol: kicsit drága, de van feeling :D

Még jobb feeling: Kassel >>> Passau ~ 510 km / 4 óra = 127 km/ó 1,4 G Astra :ninja: Volt benne tankolás is!

Végig ami a csövön kifért.... Emlékeim szerint klímával együtt nem érte el a 9 litert.

Talán ha 3 kocsi előzött meg a 4 óra alatt (reggel 8-tól délig).

Megosztás:

Még jobb feeling: Kassel >>> Passau ~ 510 km / 4 óra = 127 km/ó 1,4 G Astra :ninja: Volt benne tankolás is!

Végig ami a csövön kifért.... Emlékeim szerint klímával együtt nem érte el a 9 litert.

Talán ha 3 kocsi előzött meg a 4 óra alatt (reggel 8-tól délig).

Pár hete volt: 3-as út Aszód-Hatvan táblától tábláig 135-ös átlag (fogyasztást nem tudom)

(természetesen úgy mesélték, úgyhogy lehet, hogy nem igaz...) :icon1:

Megosztás:

Sziasztok.Tanácsra lenne szükségem van egy 98-as 1.4 60Le X14NZ motorú F Astrám.A fogyasztásom az egekbe van városba 10L autópályán 12L.Szonda jó aktívszénszűrőt cseréltem injektort is hőfok jeladót a többi szűrőt elvileg a gyújtás is rendbe van gyertya és kábelei is cserélve.Egy maradt a műszaki vizsgán mondták katalizátor értéke határeset ennek cseréje van még hátra.az autóba kb 520.000Km van így nem várok csodát de jó lenne ha picit kevesebb lenne.

Megosztás:

Sziasztok.Tanácsra lenne szükségem van egy 98-as 1.4 60Le X14NZ motorú F Astrám.A fogyasztásom az egekbe van városba 10L autópályán 12L.Szonda jó aktívszénszűrőt cseréltem injektort is hőfok jeladót a többi szűrőt elvileg a gyújtás is rendbe van gyertya és kábelei is cserélve.Egy maradt a műszaki vizsgán mondták katalizátor értéke határeset ennek cseréje van még hátra.az autóba kb 520.000Km van így nem várok csodát de jó lenne ha picit kevesebb lenne.

Termosztát?

Megosztás:

Még mindig zabál?

Csak tennék én abba egy másik lambda szondát...

Másrészt jó lenne, ha Bazsi megnézné menet közben Tech-1-el az élő adatokat, az sokat elárulna, mi a szar.

Megosztás:

Szerintem is gyanús az a lambda...

Megosztás:

Megemelem a nem létező kalapomat az 520 ezer kilométeres Astrád előtt. Nem tudom, hogy ezt motorgenerál nélkül nyomta-e le, de ha igen, akkor azért jó lenne tudni a motor sűrítési végnyomását is, "ne adj Isten" a kompresszió veszteségét is, vagy inkább főleg azt. Ha ugyanis van már egy 25 - 30 %-os vesztesége a motornak, akkor nem sok mást lehet tenni, mint generálozni.

Megosztás:

Megemelem a nem létező kalapomat az 520 ezer kilométeres Astrád előtt. Nem tudom, hogy ezt motorgenerál nélkül nyomta-e le, de ha igen, akkor azért jó lenne tudni a motor sűrítési végnyomását is, "ne adj Isten" a kompresszió veszteségét is, vagy inkább főleg azt. Ha ugyanis van már egy 25 - 30 %-os vesztesége a motornak, akkor nem sok mást lehet tenni, mint generálozni.

Leadni a vasba,majd venni egy kipróbálható motort.

Fórum is tele van jól sikerült motorgenerálról szóló beszámolókkal.

Megosztás:

Üdv inditásnál benzinszag jön a gépemböl ès a fogy is sztem durva kb 10 lityi lambda értèkét mértem alapjaraton 0,4v környéke gázadasra 0,6v ha leesik a fordulat 0,3v ez jò v nem És mért van benyaszag?

Ugy tudom a lambdát nem lehet csak úgy feszültségre mérni ...műszakinál néznek pölö lambda értéket.

Benzinszag...vagy szivárgás vagy a tankszellőztetés halt be.

Megosztás:

Ugy tudom a lambdát nem lehet csak úgy feszültségre mérni ...műszakinál néznek pölö lambda értéket.

Benzinszag...vagy szivárgás vagy a tankszellőztetés halt be.

De lehet. Itt egy link, aminek az első oldalán van egy diagram, ahol látható, hogy milyen benzin - legevő arányhoz milyen feszültség tartozik.

http://www.free-ener...o.co.uk/D17.pdf

Ebből az is kitűnik, hogy adamka gépe túl "vastag" keverékkel jár, ezért is lehet nagy a fogyasztása.

Megosztás:

De lehet. Itt egy link, aminek az első oldalán van egy diagram, ahol látható, hogy milyen benzin - legevő arányhoz milyen feszültség tartozik.

http://www.free-ener...o.co.uk/D17.pdf

Ebből az is kitűnik, hogy adamka gépe túl "vastag" keverékkel jár, ezért is lehet nagy a fogyasztása.

Szal akk lambda csere? Kipróbáltam a szénszürö ellenörzését de nincs dugulasom de Köszi a tippet ezt is megtudtuk! Attanulmanyozom ezt a kis leirast Köszi a faradalmat hogy belinkelted

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.