Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Fogyasztás

neonx

Recommended Posts

Üdv mindenkinek! Csak megerősítést akarok kérni h akkor a bioetanol tényleg tisztítja az Üzemanyag rendszert? és hogy 50-50% ban lehet keverni max bármilyen átalakítás nélkÜl is?

Egen. Anno céges zafira x16xel, szépen járt 65% kukoricalével is, de mióta föltúrták az árát, már õ is csak idõnlént kap tisztításként.
Megosztás:

És olyankor cseréled a benzinszűrőt?

Amikor elkezdte kapni az etanolt, akkor úgy egy hónap után, kicseréltük a szűrőt, de tök tiszta volt. Megkapta az újat, azóta se volt hozzányúlva. 50:50-nél többet viszont tényleg nem ajánlott adni neki. A zafír is csak nyáron viselte el, viszont miután beállt a kukoricás cuccra, nem volt egyszerű leszoktatni róla :lol: tele lett tankolva tisztán benzinnel, és nem ment, fuldoklott, rángatott, vergődött mint egy kábszeres az elvonón :D
Megosztás:

Amikor elkezdte kapni az etanolt, akkor úgy egy hónap után, kicseréltük a szűrőt, de tök tiszta volt. Megkapta az újat, azóta se volt hozzányúlva. 50:50-nél többet viszont tényleg nem ajánlott adni neki. A zafír is csak nyáron viselte el, viszont miután beállt a kukoricás cuccra, nem volt egyszerű leszoktatni róla :lol: tele lett tankolva tisztán benzinnel, és nem ment, fuldoklott, rángatott, vergődött mint egy kábszeres az elvonón :D

Nem csoda. Ugyanis a hosszútávú keverékillesztést jól eltolta az etanol... :D

Megosztás:

Sziasztok segítségre lenne szükségem!1.4 8 szelepes 98-as F Astrám van a gondom az autópályán nem megy a fogyasztás 8.5-9l alá 120-130-as temponál mindegy hányan ülünk a kocsiba.De volt hogy 503km mentem egy tank benzinnel.Városba van hogy 10l be puszil és kicsit sokallom.Lambdaszondát már cseréltem.Esetleg ha lenne ép kézláb ötletetek meg köszönném.

Megosztás:

Sziasztok segítségre lenne szükségem!1.4 8 szelepes 98-as F Astrám van a gondom az autópályán nem megy a fogyasztás 8.5-9l alá 120-130-as temponál mindegy hányan ülünk a kocsiba.De volt hogy 503km mentem egy tank benzinnel.Városba van hogy 10l be puszil és kicsit sokallom.Lambdaszondát már cseréltem.Esetleg ha lenne ép kézláb ötletetek meg köszönném.

http://www.opelforum.hu/index.php?showtopic=1759

Megosztás:

Baszki, akkor lehet nálam is csak ez a baj? :D kb 500 kilométert mentem 70/30% arányú E85/E95 keverékkel. :D Ahhoz hozzászokhatott a drága ECU-ság. :D Nekem totál kifogyott az üzemanyag hazafele, hoztak tisztán benzint, aztán nagyon nem akart menni a rohadék. :D Motorféknél is berángat, meg ilyenek. :D

Megosztás:

Baszki, akkor lehet nálam is csak ez a baj? :D kb 500 kilométert mentem 70/30% arányú E85/E95 keverékkel. :D Ahhoz hozzászokhatott a drága ECU-ság. :D Nekem totál kifogyott az üzemanyag hazafele, hoztak tisztán benzint, aztán nagyon nem akart menni a rohadék. :D Motorféknél is berángat, meg ilyenek. :D

simán. A fél tankot ki kellett autózni belõle legalább, mire átállt a tiszta benyára.
Megosztás:

Hát Pepe... Bammeg :lol: Tegnap tankoltam Lurdy előtt, és 5.8-ra jöttem ki :D (oké, megvolt pakolva párszor, meg volt egy kis "rendszer koromtalanítás", de akkor is :D ) Viszont szombaton megyek feléd, remélem megint leesik a fogyim a felére azon a környéken :D

Megosztás:

Hát Pepe... Bammeg :lol: Tegnap tankoltam Lurdy előtt, és 5.8-ra jöttem ki :D (oké, megvolt pakolva párszor, meg volt egy kis "rendszer koromtalanítás", de akkor is :D ) Viszont szombaton megyek feléd, remélem megint leesik a fogyim a felére azon a környéken :D

Mikor jössz errefelé?

Megosztás:

Fogadni mernék, hogy Velencére az Ifi melletti szabadstrandra. :D Ha nem Rovinj-ban lenne az autóm, a horvát tengerparton és nem egy megbízhatatlan kadett kulcsa lenne nálam, csatlakoznék én is.

ön nyert :D gyere, ha gõz van legalább szerelünk is egy kicsit :lol: max hazahúzlak :P
Megosztás:

Legutóbbi tankolásom 35l amivel sikerült 500km-t autózni,ennek 70%-a hosszútáv autópálya semmi,30%-a városi forgalom,gyakori klíma használat így 7l(X16SZR)Ja és G Astra

Ezzel a motorral az F is ezt tudja?

5,6 liter a rekordom. Országúton, 0 autópálya. :) Klíma nélkül. Egyébként most ért haza horvátból a kocsim. 600km-t mentek hazajövet és még van benne 20 liter benya... :))) Az 6,5 literes fogyasztás kb. végig autópályán 120-130-cal.

Megosztás:

5,6 liter a rekordom. Országúton, 0 autópálya. :) Klíma nélkül. Egyébként most ért haza horvátból a kocsim. 600km-t mentek hazajövet és még van benne 20 liter benya... :))) Az 6,5 literes fogyasztás kb. végig autópályán 120-130-cal.

Mondjuk nálam az országút azt jelenti,hogy 40km oda közben 5 falun át majd vissza,tehát nincstúl sok folyamatos egy gáz

Amúgy az ilyen távokon 6-6.5l között eszik,a városi kocsikázások nyomják meg sztem 8-8,5l beveri simán klima nélkül is,télen 1l-el többet is

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.