Peeti183 Elküldve December6, 2011 Megoszt Elküldve December6, 2011 Próbálta ezt már valaki vagy erről mi a véleményetek?? Kiváncsi lennék kinek mi a tapasztalata :lol: http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_fels...1512360032.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve December7, 2011 Megoszt Elküldve December7, 2011 Próbálta ezt már valaki vagy erről mi a véleményetek?? Kiváncsi lennék kinek mi a tapasztalata :) http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_fels...1512360032.html Énekelhetsz is az üzemanyag molekuláknak, hogy szebben égjenek el :lol: Valószínűleg azért ölnek sokmilliókat a gyárak fogyasztás csökkentési ötletekbe, meg azért szórakoznak start-stop rendszerekkel, mert nem nézik a vaterát ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve December7, 2011 Megoszt Elküldve December7, 2011 660km, 40liter LUK Oil 98as + 12liter MOL EvoNeoból = 7,8L\100km ;) Nem is rossz ahhoz képest hogy tél van és még mindig élvezkedem 4000 fölött. :lol: :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
dani89rk Elküldve December7, 2011 Megoszt Elküldve December7, 2011 ugyan ez a motor, ugyan ez a sebesség, és ugyan ez az üzemanyag... Nálam 7.5 volt a legjobb, de átlag 8-9 liter... Hozzá tenném gázzal sosem nézem a fogyasztást, mert egyrészt a töltő berendezések is mások, meg van amikor a töltőberendezés nem kattan, nem áll le, hanem "csöpögteti". Nagyon függ a hőmérséklettől, mert hidegben eleve több megy bele, míg melegben kevesebb. Szerintem gáznál nehezebben állapítható meg, hogy mennyit kellett tölteni.... :S Persze sok a befolyásoló tényező, de 100l-es tartály esetén kevesebb a bizonytalanság. Egyébként az említett 16l-es fogyi, az közel 200km-ből jött. Előtte hidegen tankoltuk az autót, mentünk ahova kellett, és újra tankolás, amikor már melegebb volt a gáztartály, lévén hogy utastérben van... Ugyan azon a kúton volt alig pár óra eltéréssel a tankolás, nem hiszem hogy átállítgatták volna a kutat... Szóval én tudom, hogy lehet ilyet is kihozni, persze nagyon nem egészséges a motornak... De mint írta, is nekem is átlagosan 8-9 l az ami jellemző, caravan és megpakolva... 660km, 40liter LUK Oil 98as + 12liter MOL EvoNeoból = 7,8L\100km ;) Nem is rossz ahhoz képest hogy tél van és még mindig élvezkedem 4000 fölött. :lol: :) Ha 4000-er felé tolod úgy valóban nem jóóó! Én 3-3500 ig szoktam huzatni csak és caravan kasztnival 7,5 felé nem ment általában fullra pakolva sem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Endre06 Elküldve December7, 2011 Megoszt Elküldve December7, 2011 Vasárnap tettem bele 5ezerért Benzint, már egy éve nem érte el az első csíkot, pedig csak jövőre akartam bele tankolni benzint. A gázom viszont meglepően jó lett a kíméléstől. 6,9-re jött ki pedig, 7,5-7,8 szokott lenni. bár ennyire nem lesz kímélve csak meglepődtem a hideghez képest! :lol: Nálam a gázt kattanásig nyomják meg még kerekítenek rajta 2-300Ft-ot. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve December7, 2011 Megoszt Elküldve December7, 2011 660km, 40liter LUK Oil 98as + 12liter MOL EvoNeoból = 7,8L\100km ;) Nem is rossz ahhoz képest hogy tél van és még mindig élvezkedem 4000 fölött. :lol: :) 95-tel már becsörög? Hogy gyorsul az 1.4? 9-10mp? Az egykettesemnek 10-11mp kell. Nekem most kerek 7liter lett 70% országút 30% város. Gyakran 5000nél váltom a kettest,hármast. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve December7, 2011 Megoszt Elküldve December7, 2011 95-tel már becsörög? Hogy gyorsul az 1.4? 9-10mp? Az egykettesemnek 10-11mp kell. Nekem most kerek 7liter lett 70% országút 30% város. Gyakran 5000nél váltom a kettest,hármast. Ha mezei 1,4-es akkor ennyi idő alatt esetleg 80-ra igen. 10 alatt 100-ra az enyém gyorsul. Nem egy repülőgép, de azért a teherautókat meg lehet vele előzni, sőt a kamionokat is. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peeti183 Elküldve December7, 2011 Megoszt Elküldve December7, 2011 Énekelhetsz is az üzemanyag molekuláknak, hogy szebben égjenek el :lol: Valószínűleg azért ölnek sokmilliókat a gyárak fogyasztás csökkentési ötletekbe, meg azért szórakoznak start-stop rendszerekkel, mert nem nézik a vaterát ;) Köszönöm ilyesmi válaszra vártam :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve December7, 2011 Megoszt Elküldve December7, 2011 Ha mezei 1,4-es akkor ennyi idő alatt esetleg 80-ra igen. 10 alatt 100-ra az enyém gyorsul. Nem egy repülőgép, de azért a teherautókat meg lehet vele előzni, sőt a kamionokat is. :lol: 110lovas egynégyes, könnyű bódéval. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korkki Elküldve December7, 2011 Megoszt Elküldve December7, 2011 Üdv! Azt szeretném megkérdezni, hogyha az kigyullad a piros kis fényecske az üzemanyagszint jelzőnél (ASTRA F 1.4 16V ECOTEC), akkor körülbelül mennyit lehet még vele menni átlagosan? Kinek mi a véleménye tapasztalata? Vagy ez sokban függ attól, hogy milyen vezetési stílus, hol használom? Legtöbbször városban ráckevén munkahelyre meg vissza, illetve pesti utak is előfordulnak. Előre is köszönöm! Peti :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korkki Elküldve December7, 2011 Megoszt Elküldve December7, 2011 Nekem egy olyan kérdésem is lenne, hogyha majd a későbbiekben esetleg a hátsó üléseket szeretném fejtámlása cserélni, akkor nehezen kivitelezhető művelet? Ha majd bontóból szerzek ilyen hátsó üléseket, akkor gond nélkül beszerelhető, vagy teljesen más a két ülés szerkezete? Nagyon köszönöm! ;) Hopp ezt nem ide akartam :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December7, 2011 Megoszt Elküldve December7, 2011 Üdv! Azt szeretném megkérdezni, hogyha az kigyullad a piros kis fényecske az üzemanyagszint jelzőnél (ASTRA F 1.4 16V ECOTEC), akkor körülbelül mennyit lehet még vele menni átlagosan? Kinek mi a véleménye tapasztalata? Vagy ez sokban függ attól, hogy milyen vezetési stílus, hol használom? Legtöbbször városban ráckevén munkahelyre meg vissza, illetve pesti utak is előfordulnak. Előre is köszönöm! Peti :lol: Gyárilag úgy határozták meg, hogy ilyenkor még kb. 100km-t lehet menni vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korkki Elküldve December7, 2011 Megoszt Elküldve December7, 2011 Gyárilag úgy határozták meg, hogy ilyenkor még kb. 100km-t lehet menni vele. Értem, köszönöm. És gyárilag mennyire valósul meg a gyakorlatban? Vagy ezt igazából úgy lehet megnézni, hogy elindulok vele, aztán tankolok egy kannába benzint, és megnézem meddig bírja? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve December8, 2011 Megoszt Elküldve December8, 2011 95-tel már becsörög? Hogy gyorsul az 1.4? 9-10mp? Az egykettesemnek 10-11mp kell. Nekem most kerek 7liter lett 70% országút 30% város. Gyakran 5000nél váltom a kettest,hármast. 98ra van írva a program, 95el meg sem próbálom inkább, nem akarom hogy baja legyen :lol: Nem néztem még a 100as gyorsulását, de kb 9 körül lehet, passzolom egyenlőre. Majd talán nyáron megmérem valahogy ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve December8, 2011 Megoszt Elküldve December8, 2011 Értem, köszönöm. És gyárilag mennyire valósul meg a gyakorlatban? Vagy ezt igazából úgy lehet megnézni, hogy elindulok vele, aztán tankolok egy kannába benzint, és megnézem meddig bírja? Szerintem olyan 5-7 liter lehet benne olyankor... Ja és nem egészséges teljesen kifogyasztani belőle... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve December8, 2011 Megoszt Elküldve December8, 2011 Ha mezei 1,4-es akkor ennyi idő alatt esetleg 80-ra igen. 10 alatt 100-ra az enyém gyorsul. Nem egy repülőgép, de azért a teherautókat meg lehet vele előzni, sőt a kamionokat is. :lol: Pedig én úgy hallottam,hogy a c20ne már repülőgép,főleg 100kg-val könnyebb korzában. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korkki Elküldve December8, 2011 Megoszt Elküldve December8, 2011 Szerintem olyan 5-7 liter lehet benne olyankor... Ja és nem egészséges teljesen kifogyasztani belőle... ;) Értelek...igen ezt már több helyen olvastam :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
bond1 Elküldve December8, 2011 Megoszt Elküldve December8, 2011 az szeirntetek jó, hogyha futárkodok a kocsival : (x17dtl) caravan, és 6.3 az átlagfogyim? (csak budapest) Link to comment Megosztás: More sharing options...
balahu Elküldve December8, 2011 Megoszt Elküldve December8, 2011 Értem, köszönöm. És gyárilag mennyire valósul meg a gyakorlatban? Vagy ezt igazából úgy lehet megnézni, hogy elindulok vele, aztán tankolok egy kannába benzint, és megnézem meddig bírja? Hát nekem, amikor kigyullad, akkor kb . max 4-5 lityi lehet benne. Ha folyamatosan ég akkor talán még annyi sem. Sztem nagyban függ attól, hogy milyen állapotban van a tankban lévő szintjelző.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve December8, 2011 Megoszt Elküldve December8, 2011 110lovas egynégyes, könnyű bódéval. Úgy nem ééér! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
bond1 Elküldve December8, 2011 Megoszt Elküldve December8, 2011 benzinkúton lehet kapni Green fuel nevű "fogyasztáscsökkentőt" http://www.greenfuel.hu/ szerintetek ez milyen? mert én már kipróbáltam, de nem írom le, amíg nem válaszoltok rá, vagy kérdeztek rá:lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve December9, 2011 Megoszt Elküldve December9, 2011 benzinkúton lehet kapni Green fuel nevű "fogyasztáscsökkentőt" http://www.greenfuel.hu/ szerintetek ez milyen? mert én már kipróbáltam, de nem írom le, amíg nem válaszoltok rá, vagy kérdeztek rá;) Annyi "tapasztalatom" van ilyennel, hogy rá volt írva a flakonjára, hogy +20 km egy ilyen adag. (érdekes, hogy benzinesbe, meg dízelbe is mondjuk xD ) Én megkérdeztem a fazont a boltban, hogy ha ezzel a cuccal tankolom tele, akkor mennyit mehet el, és elzavartak. Azóta nem érdekelnek ezek a vackok. (meg mondjuk előtte se túl mélyen :lol: ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve December9, 2011 Megoszt Elküldve December9, 2011 Annyi "tapasztalatom" van ilyennel, hogy rá volt írva a flakonjára, hogy +20 km egy ilyen adag. (érdekes, hogy benzinesbe, meg dízelbe is mondjuk xD ) Én megkérdeztem a fazont a boltban, hogy ha ezzel a cuccal tankolom tele, akkor mennyit mehet el, és elzavartak. Azóta nem érdekelnek ezek a vackok. (meg mondjuk előtte se túl mélyen :lol: ) Arról nem is beszélve hogy annyi féle fajta üzemanyag csökkentő adalékanyag és kütyü van, amik mindegyik 5-10-15-20%-os fogyasztás csökkentést ígér, hogyha mindegyiket használnánk, akkor az autó nem is fogyasztana benzint és gázolajat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve December9, 2011 Megoszt Elküldve December9, 2011 benzinkúton lehet kapni Green fuel nevű "fogyasztáscsökkentőt" http://www.greenfuel.hu/ szerintetek ez milyen? mert én már kipróbáltam, de nem írom le, amíg nem válaszoltok rá, vagy kérdeztek rá;) Annyi "tapasztalatom" van ilyennel, hogy rá volt írva a flakonjára, hogy +20 km egy ilyen adag. (érdekes, hogy benzinesbe, meg dízelbe is mondjuk xD ) Én megkérdeztem a fazont a boltban, hogy ha ezzel a cuccal tankolom tele, akkor mennyit mehet el, és elzavartak. Azóta nem érdekelnek ezek a vackok. (meg mondjuk előtte se túl mélyen :lol: ) Meg ha az árát megnézi az ember, akkor az a 20 km elég sokba lesz... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve December9, 2011 Megoszt Elküldve December9, 2011 2 hete megvolt a nagy út, kb 1500 km - erdélyben. Az autó szépen muzsikált, odafele 4,15-ös fogyasztással mentünk. 80-90 főúton, 110-120 autópályán (nem nyomtam gázt... max 127 volt GPS összesítése szerint.) Ez betudható a frissen cserélt dolgoknak is (levegőszűrő, olaj-olajszűrő, gázolajszűrő) Érezhetően jobban ment mint a cserék előtt, nagyon tele volt már az üzemanyagszűrő. De odafelé (az első tank gázolajhoz) öntöttem spurit is, lehet ez is befolyásolta. Kicsit az én észrevételem szerint számít. ;) Igaz én hosszútávokon tesztelgettem... és csak télen... tudom, tudom... sokak szerint nem ér semmit, de nekem bevált, jobb mint a sima benzin (a gázolajba dermedésgátlónak). :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts