Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Fogyasztás

neonx

Recommended Posts

Javulnak a dolgaim. Beszámoltam a zalaegerszeg-budapest-zalaegerszeg táv 4 személlyel, csurigcsomival, 9,1l/100km volt.(Pont ekkor jött be a hideg 1-2 C°)

Azután utánna itthon rövid és hosszabb(max 60km) távokkal 8,9l/100km volt a fogyasztásom, 2személlyel normál vezetéssel.

Elment kicsit a ködös szmogriadós idő, előző feltételekkel 8,3l/100km lett a fogyi, javulunk!!

Tegnap tankoltam megint, kiszámoltam 7,9l/100km, ez már tetszik!!! Újra ködös, szmogriadós idő van kíváncsian várom felmegy-e vagy marad esetleg tovább csökken. Remélem az utóbbi. Nem cseréltem se lambda szondát és EGR lezárás sem történt meg. Rángatni sem rángat annyit mint eddig.

2-ben és 3-ban hagytam kicsit elszaladni a fordulatot 6000 fölé párszor(kis kormolás céljából) de az útviszonyok miatt nemtudtam huzamosabb ideig, se 4ben se 5ben. Kicsit talán használt.

Shell 95-ös benyót tankolok nagy általánosságban. Hétvégenként -5ft/liter teljesen jó ár.

Tegnap akció miatt shell v-power 95-öt tankoltam. Feltételek: min. 20liter, ha ez megvan akkor kell még 50smart pont és egy reklámújság amiben akciós kupon van és így -15ft/liter a benzinből. Januárig megy az akció ki kell használni. Ja és 34litert tankoltam ezért 68smartpontot kaptam :lol:

Most zártam le a EGR-t és jóval erősebben húz , ugyan cseréltem gyertyát ,lambdát + a MAP szenzor csöve is repedt volt , viszont a nyári 5,7 -es fogyim felment 7 ,3-7,8 ra úgy mintha ethanolt tankolnák , afogyimat soha nem zavarta az hogy mennyire van megpakolva mivel hetente 1 x biztos telerakom ,

Ar EGR-t ha lezárod próbaként és átnézed a vákumrendszert alighanem leszorithatod simán 7 -re a fogyidat

Megosztás:

Most zártam le a EGR-t és jóval erősebben húz , ugyan cseréltem gyertyát ,lambdát + a MAP szenzor csöve is repedt volt , viszont a nyári 5,7 -es fogyim felment 7 ,3-7,8 ra úgy mintha ethanolt tankolnák , afogyimat soha nem zavarta az hogy mennyire van megpakolva mivel hetente 1 x biztos telerakom ,

Ar EGR-t ha lezárod próbaként és átnézed a vákumrendszert alighanem leszorithatod simán 7 -re a fogyidat

Neked is X16XEL? ezt a MAP szenzor csövet merre találom? Esetleg ránéznék én is, meg a körülötte lévő csövekre, mivel nemtudom melyek a vákuumrendszer csövei :lol: kép esetleg? még tanulófélben vagyok a dolgokkal ezért vannak amiket még nem ismerek.

Megosztás:

Neked is X16XEL? ezt a MAP szenzor csövet merre találom? Esetleg ránéznék én is, meg a körülötte lévő csövekre, mivel nemtudom melyek a vákuumrendszer csövei :lol: kép esetleg? még tanulófélben vagyok a dolgokkal ezért vannak amiket még nem ismerek.

Nekem x16szr- de a tiednek akkor is 7 körül lenne a normális , esetleg váltsál kutat mivel a shell elég átbaszós szokott lenni nekem 2 literel többet evett ha ott tankoltam 600 km után , legikább az auchan -omw- lukoil váltak be

A MAP szenzor egy 4 x5 x1 cm eres kis doboz 1 vákumcső és egy 3 vezetékes csati van rajta , viszont a hőfokjeladót is érdemes ellenőrizni a GYIK-ban olvashatsz róla .

A vákumcsövek a szivócsonkba vannak csatlakoztatva az van a fékrásegitőnél , a belsőlevegő keringtetés zsalumozgatója stb a gumicsövek néha kirepednek rajtuk a csatlakozásnál.

Megosztás:

MAP sensor...a google csodákra képes. :lol:

http://www.onlineautomotive.co.uk/ProductImages/MS002.jpg

Köszönöm J0hnny, nagy barátom a gugli, de most valahogy másmerre járt az agyam, mindenkinél megesik, hogy előbb kérdez és utánna gondolkozik. Amúgy a kérdésben szerepelt sok más is. Leginkább, hogy hol keressem. Köszönöm a válaszokat ránézek

Megosztás:

Nekem x16szr- de a tiednek akkor is 7 körül lenne a normális , esetleg váltsál kutat mivel a shell elég átbaszós szokott lenni nekem 2 literel többet evett ha ott tankoltam 600 km után , legikább az auchan -omw- lukoil váltak be

A MAP szenzor egy 4 x5 x1 cm eres kis doboz 1 vákumcső és egy 3 vezetékes csati van rajta , viszont a hőfokjeladót is érdemes ellenőrizni a GYIK-ban olvashatsz róla .

A vákumcsövek a szivócsonkba vannak csatlakoztatva az van a fékrásegitőnél , a belsőlevegő keringtetés zsalumozgatója stb a gumicsövek néha kirepednek rajtuk a csatlakozásnál.

Hőfok jeladóról volt már szó, de látszólag működik, mivel pár km után elindul a vízhő mutatóm és megsem áll 95-ig és stabilan ott van. Na jó most hogy betettem azt a műanyagot a hűtőrácshoz (mert nekem van :lol: ) néha ingadozik 2-3 fokot de gondolom az attól van hogy kapcsol a termosztát.

Megosztás:

Ezzel szerintem egyedül lehetsz. Csak halkan megjegyzem, 3 évvel ezelőtt 220 Ft környékén volt. :lol:

Halkan jegyzem meg, hogy 3 éve 300ft volt, 10 éve volt 220...

És azt is megjegyzem halkan hogy 25-30 éve 1ft volt egy gombóc fagyi. Remélem idén nem ettél mert már 150Ft.

Amúgy szerintem aki akarja érti mire céloztam a "-5Ft jobb mint a semmi"-vel. Főleg akik hetente 2x ürítik ki a tankot, mint én...

Megosztás:

Ezzel szerintem egyedül lehetsz. Csak halkan megjegyzem, 3 évvel ezelőtt 220 Ft környékén volt. ;)

Nálunk -7Ft-tal viszik le a shellnél,az omw-nél és a molnál is!Most nálunk 391.9FT/L a sima 95-ös benya!Így mindig hétvégén tankolok!Csak számít valamit az a 7forint! :lol:

A lukoilnál 388.9Ft/L:

De maradok a shell-nél vagy az omw-nél!

Megosztás:

És azt is megjegyzem halkan hogy 25-30 éve 1ft volt egy gombóc fagyi. Remélem idén nem ettél mert már 150Ft.

Amúgy szerintem aki akarja érti mire céloztam a "-5Ft jobb mint a semmi"-vel. Főleg akik hetente 2x ürítik ki a tankot, mint én...

Halkan megjegyzem, hogy 2010 elején volt 306Ft a benzin. ;) 2008-ban még a 250 el sem érte. :lol:

Megosztás:

Visit My Website :lol:

Utálom a fagyit, csak a puffin adhat erőt és mindent legyőző akaratot!

Megosztás:

Nálunk -7Ft-tal viszik le a shellnél,az omw-nél és a molnál is!Most nálunk 391.9FT/L a sima 95-ös benya!Így mindig hétvégén tankolok!Csak számít valamit az a 7forint! :lol:

A lukoilnál 388.9Ft/L:

A lukoilnál meg minden csütörtök "torkos" csütörtök, ott 5 Ft-al viszik lentebb.

Megosztás:

A lukoilnál 388.9Ft/L:

Valahogy nekem sem fér el a tankomban a lukoil, jót még nem hallottam róla. OMW itt a közelben csak zalaegerszegen van én meg inkább keszthelyen tankolok mivel mindig olcsóbb 1-2-3Ft-al.

Itt a mol 396.9 és a shell is valahogy így jön ki kedvezménnyel. De pontosan nem emlékszem.

Megosztás:

Hőfok jeladóról volt már szó, de látszólag működik, mivel pár km után elindul a vízhő mutatóm és megsem áll 95-ig és stabilan ott van. Na jó most hogy betettem azt a műanyagot a hűtőrácshoz (mert nekem van :lol: ) néha ingadozik 2-3 fokot de gondolom az attól van hogy kapcsol a termosztát.

Van 1 másik ami jeladó a szivócsonkban egy kék kétvezetékes csatival, azt kell ellenörizni mert ha rossz értéket mutat akkor hidegnek érzékeli az ECU és több benyát füstöl el a moci ;)

Megosztás:

Van 1 másik ami jeladó a szivócsonkban egy kék kétvezetékes csatival, azt kell ellenörizni mert ha rossz értéket mutat akkor hidegnek érzékeli az ECU és több benyát füstöl el a moci :lol:

Mivel kell kimérni, és milyen értéket kell mutatnia? Köszi

Megosztás:

A lukoilnál 388.9Ft/L:

Végülis de azt jó tudni hogy a LUKOIL a OMW anyagát árulja ;) egyébként nem az számit hogy hol tankolsz hanem az hogy mennyit adnak és mennyiből járod a Km-eket :)

Megosztás:

Mivel kell kimérni, és milyen értéket kell mutatnia? Köszi

Multiméterel az ellenállását ami üzemmeleg notornál 280 Ohm alatt kell hogy legyen de van viszonyitási táblázat a GYIK -ban

www.opelforum.hu/index.php?showtopic=1538&st=20&p=637678&#entry637678

Megosztás:

Halkan jegyzi meg az APEH,,, nemhiszem hogy 50ft-al túlfizettek volna

http://www.apeh.hu/uzemanyag/uzemanyagarak...zinar_2008.html

De, túlfizettek, de nem az apeh, hanem azon vállalkozások, amelyek eszerint a táblázat szerint fizetnek. Mivel az apeh a decemberi árakat november közepén/végén, de van, hogy az előző hónap elején adja meg.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.