kknl Elküldve December4, 2011 Megoszt Elküldve December4, 2011 Javulnak a dolgaim. Beszámoltam a zalaegerszeg-budapest-zalaegerszeg táv 4 személlyel, csurigcsomival, 9,1l/100km volt.(Pont ekkor jött be a hideg 1-2 C°) Azután utánna itthon rövid és hosszabb(max 60km) távokkal 8,9l/100km volt a fogyasztásom, 2személlyel normál vezetéssel. Elment kicsit a ködös szmogriadós idő, előző feltételekkel 8,3l/100km lett a fogyi, javulunk!! Tegnap tankoltam megint, kiszámoltam 7,9l/100km, ez már tetszik!!! Újra ködös, szmogriadós idő van kíváncsian várom felmegy-e vagy marad esetleg tovább csökken. Remélem az utóbbi. Nem cseréltem se lambda szondát és EGR lezárás sem történt meg. Rángatni sem rángat annyit mint eddig. 2-ben és 3-ban hagytam kicsit elszaladni a fordulatot 6000 fölé párszor(kis kormolás céljából) de az útviszonyok miatt nemtudtam huzamosabb ideig, se 4ben se 5ben. Kicsit talán használt. Shell 95-ös benyót tankolok nagy általánosságban. Hétvégenként -5ft/liter teljesen jó ár. Tegnap akció miatt shell v-power 95-öt tankoltam. Feltételek: min. 20liter, ha ez megvan akkor kell még 50smart pont és egy reklámújság amiben akciós kupon van és így -15ft/liter a benzinből. Januárig megy az akció ki kell használni. Ja és 34litert tankoltam ezért 68smartpontot kaptam :lol: Most zártam le a EGR-t és jóval erősebben húz , ugyan cseréltem gyertyát ,lambdát + a MAP szenzor csöve is repedt volt , viszont a nyári 5,7 -es fogyim felment 7 ,3-7,8 ra úgy mintha ethanolt tankolnák , afogyimat soha nem zavarta az hogy mennyire van megpakolva mivel hetente 1 x biztos telerakom , Ar EGR-t ha lezárod próbaként és átnézed a vákumrendszert alighanem leszorithatod simán 7 -re a fogyidat Link to comment Megosztás: More sharing options...
ZsolsZ Elküldve December4, 2011 Megoszt Elküldve December4, 2011 Most zártam le a EGR-t és jóval erősebben húz , ugyan cseréltem gyertyát ,lambdát + a MAP szenzor csöve is repedt volt , viszont a nyári 5,7 -es fogyim felment 7 ,3-7,8 ra úgy mintha ethanolt tankolnák , afogyimat soha nem zavarta az hogy mennyire van megpakolva mivel hetente 1 x biztos telerakom , Ar EGR-t ha lezárod próbaként és átnézed a vákumrendszert alighanem leszorithatod simán 7 -re a fogyidat Neked is X16XEL? ezt a MAP szenzor csövet merre találom? Esetleg ránéznék én is, meg a körülötte lévő csövekre, mivel nemtudom melyek a vákuumrendszer csövei :lol: kép esetleg? még tanulófélben vagyok a dolgokkal ezért vannak amiket még nem ismerek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kknl Elküldve December4, 2011 Megoszt Elküldve December4, 2011 Neked is X16XEL? ezt a MAP szenzor csövet merre találom? Esetleg ránéznék én is, meg a körülötte lévő csövekre, mivel nemtudom melyek a vákuumrendszer csövei :lol: kép esetleg? még tanulófélben vagyok a dolgokkal ezért vannak amiket még nem ismerek. Nekem x16szr- de a tiednek akkor is 7 körül lenne a normális , esetleg váltsál kutat mivel a shell elég átbaszós szokott lenni nekem 2 literel többet evett ha ott tankoltam 600 km után , legikább az auchan -omw- lukoil váltak be A MAP szenzor egy 4 x5 x1 cm eres kis doboz 1 vákumcső és egy 3 vezetékes csati van rajta , viszont a hőfokjeladót is érdemes ellenőrizni a GYIK-ban olvashatsz róla . A vákumcsövek a szivócsonkba vannak csatlakoztatva az van a fékrásegitőnél , a belsőlevegő keringtetés zsalumozgatója stb a gumicsövek néha kirepednek rajtuk a csatlakozásnál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December4, 2011 Megoszt Elküldve December4, 2011 MAP sensor...a google csodákra képes. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ZsolsZ Elküldve December4, 2011 Megoszt Elküldve December4, 2011 MAP sensor...a google csodákra képes. :lol: http://www.onlineautomotive.co.uk/ProductImages/MS002.jpg Köszönöm J0hnny, nagy barátom a gugli, de most valahogy másmerre járt az agyam, mindenkinél megesik, hogy előbb kérdez és utánna gondolkozik. Amúgy a kérdésben szerepelt sok más is. Leginkább, hogy hol keressem. Köszönöm a válaszokat ránézek Link to comment Megosztás: More sharing options...
ZsolsZ Elküldve December4, 2011 Megoszt Elküldve December4, 2011 Nekem x16szr- de a tiednek akkor is 7 körül lenne a normális , esetleg váltsál kutat mivel a shell elég átbaszós szokott lenni nekem 2 literel többet evett ha ott tankoltam 600 km után , legikább az auchan -omw- lukoil váltak be A MAP szenzor egy 4 x5 x1 cm eres kis doboz 1 vákumcső és egy 3 vezetékes csati van rajta , viszont a hőfokjeladót is érdemes ellenőrizni a GYIK-ban olvashatsz róla . A vákumcsövek a szivócsonkba vannak csatlakoztatva az van a fékrásegitőnél , a belsőlevegő keringtetés zsalumozgatója stb a gumicsövek néha kirepednek rajtuk a csatlakozásnál. Hőfok jeladóról volt már szó, de látszólag működik, mivel pár km után elindul a vízhő mutatóm és megsem áll 95-ig és stabilan ott van. Na jó most hogy betettem azt a műanyagot a hűtőrácshoz (mert nekem van :lol: ) néha ingadozik 2-3 fokot de gondolom az attól van hogy kapcsol a termosztát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csücsök Elküldve December4, 2011 Megoszt Elküldve December4, 2011 Hétvégenként -5ft/liter teljesen jó ár. Ezzel szerintem egyedül lehetsz. Csak halkan megjegyzem, 3 évvel ezelőtt 220 Ft környékén volt. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ZsolsZ Elküldve December4, 2011 Megoszt Elküldve December4, 2011 Ezzel szerintem egyedül lehetsz. Csak halkan megjegyzem, 3 évvel ezelőtt 220 Ft környékén volt. :lol: Halkan jegyzem meg, hogy 3 éve 300ft volt, 10 éve volt 220... És azt is megjegyzem halkan hogy 25-30 éve 1ft volt egy gombóc fagyi. Remélem idén nem ettél mert már 150Ft. Amúgy szerintem aki akarja érti mire céloztam a "-5Ft jobb mint a semmi"-vel. Főleg akik hetente 2x ürítik ki a tankot, mint én... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozo astra1.6 16v Elküldve December4, 2011 Megoszt Elküldve December4, 2011 Ezzel szerintem egyedül lehetsz. Csak halkan megjegyzem, 3 évvel ezelőtt 220 Ft környékén volt. ;) Nálunk -7Ft-tal viszik le a shellnél,az omw-nél és a molnál is!Most nálunk 391.9FT/L a sima 95-ös benya!Így mindig hétvégén tankolok!Csak számít valamit az a 7forint! :lol: A lukoilnál 388.9Ft/L: De maradok a shell-nél vagy az omw-nél! Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve December4, 2011 Megoszt Elküldve December4, 2011 Halkan jegyzem meg, hogy 3 éve 300ft volt, 10 éve volt 220... És azt is megjegyzem halkan hogy 25-30 éve 1ft volt egy gombóc fagyi. Remélem idén nem ettél mert már 150Ft. Amúgy szerintem aki akarja érti mire céloztam a "-5Ft jobb mint a semmi"-vel. Főleg akik hetente 2x ürítik ki a tankot, mint én... Halkan megjegyzem, hogy 2010 elején volt 306Ft a benzin. ;) 2008-ban még a 250 el sem érte. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csücsök Elküldve December4, 2011 Megoszt Elküldve December4, 2011 Halkan jegyzem meg, hogy 3 éve 300ft volt, 10 éve volt 220... És azt is megjegyzem halkan hogy 25-30 éve 1ft volt egy gombóc fagyi. Remélem idén nem ettél mert már 150Ft. Amúgy szerintem aki akarja érti mire céloztam a "-5Ft jobb mint a semmi"-vel. Főleg akik hetente 2x ürítik ki a tankot, mint én... Visit My Website :lol: Utálom a fagyit, csak a puffin adhat erőt és mindent legyőző akaratot! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csücsök Elküldve December4, 2011 Megoszt Elküldve December4, 2011 Nálunk -7Ft-tal viszik le a shellnél,az omw-nél és a molnál is!Most nálunk 391.9FT/L a sima 95-ös benya!Így mindig hétvégén tankolok!Csak számít valamit az a 7forint! :lol: A lukoilnál 388.9Ft/L: De maradok a shell-nél vagy az omw-nél! A lukoilnál meg minden csütörtök "torkos" csütörtök, ott 5 Ft-al viszik lentebb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ZsolsZ Elküldve December4, 2011 Megoszt Elküldve December4, 2011 Nálunk -7Ft-tal viszik le a shellnél,az omw-nél és a molnál is!Most nálunk 391.9FT/L a sima 95-ös benya!Így mindig hétvégén tankolok!Csak számít valamit az a 7forint! :lol: A lukoilnál 388.9Ft/L: De maradok a shell-nél vagy az omw-nél! Valahogy nekem sem fér el a tankomban a lukoil, jót még nem hallottam róla. OMW itt a közelben csak zalaegerszegen van én meg inkább keszthelyen tankolok mivel mindig olcsóbb 1-2-3Ft-al. Itt a mol 396.9 és a shell is valahogy így jön ki kedvezménnyel. De pontosan nem emlékszem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kknl Elküldve December4, 2011 Megoszt Elküldve December4, 2011 Hőfok jeladóról volt már szó, de látszólag működik, mivel pár km után elindul a vízhő mutatóm és megsem áll 95-ig és stabilan ott van. Na jó most hogy betettem azt a műanyagot a hűtőrácshoz (mert nekem van :lol: ) néha ingadozik 2-3 fokot de gondolom az attól van hogy kapcsol a termosztát. Van 1 másik ami jeladó a szivócsonkban egy kék kétvezetékes csatival, azt kell ellenörizni mert ha rossz értéket mutat akkor hidegnek érzékeli az ECU és több benyát füstöl el a moci ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ZsolsZ Elküldve December4, 2011 Megoszt Elküldve December4, 2011 Halkan megjegyzem, hogy 2010 elején volt 306Ft a benzin. ;) 2008-ban még a 250 el sem érte. :lol: Halkan jegyzi meg az APEH,,, nemhiszem hogy 50ft-al túlfizettek volna http://www.apeh.hu/uzemanyag/uzemanyagarak...zinar_2008.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
ZsolsZ Elküldve December4, 2011 Megoszt Elküldve December4, 2011 Van 1 másik ami jeladó a szivócsonkban egy kék kétvezetékes csatival, azt kell ellenörizni mert ha rossz értéket mutat akkor hidegnek érzékeli az ECU és több benyát füstöl el a moci :lol: Mivel kell kimérni, és milyen értéket kell mutatnia? Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve December4, 2011 Megoszt Elküldve December4, 2011 Halkan jegyzi meg az APEH,,, nemhiszem hogy 50ft-val túlfizetett volna http://www.apeh.hu/uzemanyag/uzemanyagarak...zinar_2008.html Az én fogyasztási excel táblázatom mást mutat. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kknl Elküldve December4, 2011 Megoszt Elküldve December4, 2011 Halkan jegyzem meg, hogy 3 éve 300ft volt, 10 éve volt 220... És azt is megjegyzem halkan hogy 25-30 éve 1ft volt egy gombóc fagyi. Remélem idén nem ettél mert már 150Ft. Amúgy szerintem aki akarja érti mire céloztam a "-5Ft jobb mint a semmi"-vel. Főleg akik hetente 2x ürítik ki a tankot, mint én... Nálunk -7Ft-tal viszik le a shellnél,az omw-nél és a molnál is!Most nálunk 391.9FT/L a sima 95-ös benya!Így mindig hétvégén tankolok!Csak számít valamit az a 7forint! :lol: A lukoilnál 388.9Ft/L: De maradok a shell-nél vagy az omw-nél! Végülis de azt jó tudni hogy a LUKOIL a OMW anyagát árulja ;) egyébként nem az számit hogy hol tankolsz hanem az hogy mennyit adnak és mennyiből járod a Km-eket :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ZsolsZ Elküldve December4, 2011 Megoszt Elküldve December4, 2011 Az én fogyasztási excel táblázatom mást mutat. ;) Akkor te jó helyen tankoltál :) Most mennyiért is tankolsz pontosan és hol? Hátha járok arra és mást is érdekel.Persze csak ha most is -50Ft!!! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozo astra1.6 16v Elküldve December4, 2011 Megoszt Elküldve December4, 2011 A lukoilnál meg minden csütörtök "torkos" csütörtök, ott 5 Ft-al viszik lentebb. Igen ott meg -5Ft-tal! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csücsök Elküldve December4, 2011 Megoszt Elküldve December4, 2011 Akkor te jó helyen tankoltál ;) Most mennyiért is tankolsz pontosan és hol? Hátha járok arra és mást is érdekel.Persze csak ha most is -50Ft!!! :lol: Visit My Website :) Utálom a fagyit, csak a puffin adhat erőt és mindent legyőző akaratot! De ha annak nem is, >>>ennek<<< talán fogsz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kknl Elküldve December4, 2011 Megoszt Elküldve December4, 2011 Mivel kell kimérni, és milyen értéket kell mutatnia? Köszi Multiméterel az ellenállását ami üzemmeleg notornál 280 Ohm alatt kell hogy legyen de van viszonyitási táblázat a GYIK -ban www.opelforum.hu/index.php?showtopic=1538&st=20&p=637678&#entry637678 Link to comment Megosztás: More sharing options...
ZsolsZ Elküldve December4, 2011 Megoszt Elküldve December4, 2011 Multiméterel az ellenállását ami üzemmeleg notornál 280 Ohm alatt kell hogy legyen de van viszonyitási táblázat a GYIK -ban www.opelforum.hu/index.php?showtopic=1538&st=20&p=637678&#entry637678 Köszönöm, holnap meg is lesem!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
ZsolsZ Elküldve December4, 2011 Megoszt Elküldve December4, 2011 De ha annak nem is, >>>ennek<<< talán fogsz. Megbeszéltük. Már csak azt kéne mikor lesz újra annyi!?!?! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csücsök Elküldve December4, 2011 Megoszt Elküldve December4, 2011 Halkan jegyzi meg az APEH,,, nemhiszem hogy 50ft-al túlfizettek volna http://www.apeh.hu/uzemanyag/uzemanyagarak...zinar_2008.html De, túlfizettek, de nem az apeh, hanem azon vállalkozások, amelyek eszerint a táblázat szerint fizetnek. Mivel az apeh a decemberi árakat november közepén/végén, de van, hogy az előző hónap elején adja meg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts