Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Fogyasztás

neonx

Recommended Posts

Na ja, de ilyen optimális feltételeket nagyon ritkán lehet megteremteni a közútakon.

Egyértelmű. :P

4,5-5,5 között játszik a fogyasztásom mostanában. (személytől, pakktól, sietéstől függ)

Eddig se tartottam gazdaságosnak az olajkályhákat, de most aztán végleg nem! Kevesebbet fogyaszt, de többe kerül.....

5L literenként picit drágábban, vagy 7L literenként picit olcsóbban.

Ahogy Tiv is mondta, nem kerül ez többe... jó, 7-8ezernél olajcsere, nem 10-12nél, ez tény hogy több, de lazán visszahozza az árát az üzemanyaggal. :D

Jah, évente 2x :lol: Az hogy a múlt hónapban is csináltam egy 3.8-at, nem jelenti azt hogy annyiból járok :rolleyes

Én belföldön 4 alá még sosem mentem... :lol: Lehet át kéne nézessem? :D :D ;)

Megosztás:

4,5-5,5 között játszik a fogyasztásom mostanában. (személytől, pakktól, sietéstől függ)

Ahogy Tiv is mondta, nem kerül ez többe... jó, 7-8ezernél olajcsere, nem 10-12nél, ez tény hogy több, de lazán visszahozza az árát az üzemanyaggal. :D

Én belföldön 4 alá még sosem mentem... :lol: Lehet át kéne nézessem? :lol: :D :D

Generáloztatnod kéne már! :D Nekem is 1-1,5 litert jelentett. ;)

Megosztás:

Én belföldön 4 alá még sosem mentem... :lol: Lehet át kéne nézessem? :lol: :D ;)

Huje turbo :D

Amúgy Lurdy-Máriapócs fix 90, és Máriapócs-Újpest 95-110 egyben volt a megoldás. Ha csak úgy járogatok (Pöst), akkor 5-5.5 környéke :D

Megosztás:

Dunaföldvár-Balatonfüred-Veszprém-Pápa-Farád oda-vissza: 5.8liter 100as benya. x16sz.

95ös próbaképpen ment bele: Tisztán országút 240km-re 15.7l=6.5

100-as: 25Ft/km

95ös : 24.9Ft/km :lol: és szarabbul is megy tőle :D

Én is hasonlóan számoltam csak 98 assal.

Multkori csörgés után tankoltam 98-ast azóta azzal járok. annyival jobb tőle a fogyasztásom is, hogy km-re vetítve olcsóbban jövök ki belőle.

Autópályán hajtva (óra szerint 140-150) most 98assal annyit evett mint 95 össel országúton (óra szerint 90-100) szokott.

Ja, ezt olvastátok?

csodabenzin

Ezt a marketing fogást jó nagy átbacásnak tartom. Egy literrel kevesebbet ehet az autó, aztán ott van a részletekben, hogy 1 literrel kevesebbet egy tank benzin esetén. miért nem tudják ezt korrektül l/100km értékben megadni.... ja lehet úgy olyan kevés lenne, hogy senki nem figyelne fel rá? :lol:

Megosztás:

Én is hasonlóan számoltam csak 98 assal.

Multkori csörgés után tankoltam 98-ast azóta azzal járok. annyival jobb tőle a fogyasztásom is, hogy km-re vetítve olcsóbban jövök ki belőle.

Autópályán hajtva (óra szerint 140-150) most 98assal annyit evett mint 95 össel országúton (óra szerint 90-100) szokott.

És melyik kúton szoktad tankolni a 98-ast?

Megosztás:

Sziasztok!

Nem tudom jó helyen kérdezem e?

van egy F 1.4NZ astrám 309ekm van benne. a Kérdés az, hogy gyakran amikor beindítom felpörög a motor és vagy alig áll vissza alapjáratra, de ekkor gondolom az automata szívató lehet(ne). Oké ez érthető főleg télen vagy reggel egy kicsit.

De nyáron is pörög időnként, sőt ha megyek vele akár 10-20 km is, vagy megállok a piros lámpánál és üresbe teszem akkor is "bőg".

Volt, hogy le állítottam a motor majd újra indít és helyre áll az alapjárat. A kérdés mi lehet ez? lehet hogy ennyi km után az alapjárati motor szét kopott? vegyek bontottan, mert az újnak húzós az ára...

Vagy más lehet?

Köszi

Megosztás:

Sziasztok!

van egy F 1.4NZ astrám 309ekm van benne. a Kérdés az, hogy gyakran amikor beindítom felpörög a motor és vagy alig áll vissza alapjáratra, de ekkor gondolom az automata szívató lehet(ne). Oké ez érthető főleg télen vagy reggel egy kicsit.

De nyáron is pörög időnként, sőt ha megyek vele akár 10-20 km is, vagy megállok a piros lámpánál és üresbe teszem akkor is "bőg".

Volt, hogy le állítottam a motor majd újra indít és helyre áll az alapjárat. A kérdés mi lehet ez? lehet hogy ennyi km után az alapjárati motor szét kopott? vegyek bontottan, mert az újnak húzós az ára...

Vagy más lehet?

Köszi

Próbáld meg kitakarítani az alapjárati motort, és a fészkét is.

Megosztás:

Sziasztok!

Vagy más lehet?

Köszi

Vagy csak koszos, ha nem volt mostanában ki kellene takarítani,meg a fészkét is. De menjünk átt vele az egyébbe, motorba, vagy az általános műszaki problémákba.

Megosztás:

Asszem már kitárgyaltuk 1litert fogyasztás csökkenés egy tank üzemanyagból. 100Kilóméterre kivetítve 1-2 deci.....

Ebbe csak az az érdekes, hogy rengeteg pénzt és időt fordítottak a kikisérletézésére, hogy a használatával kevesebb üzemanyagot adjanak majd el? Az rendbe van hogy teli tanknál van egy liter minusz. De ez független attól, hogy mekkora a tankja az autónak, vagy mekkora a fogyasztása, mekkora a motor az autóba? Meg nekünk 100km-en csak egy két deci mínusz, de a shell-nek mennyi mínusz lenne ha igaz lenne? Mert ugye ők naponta nem egy két tanknyi üzemanyagot adnak el.

Megosztás:

Ebbe csak az az érdekes, hogy rengeteg pénzt és időt fordítottak a kikisérletézésére, hogy a használatával kevesebb üzemanyagot adjanak majd el? Az rendbe van hogy teli tanknál van egy liter minusz. De ez független attól, hogy mekkora a tankja az autónak, vagy mekkora a fogyasztása, mekkora a motor az autóba? Meg nekünk 100km-en csak egy két deci mínusz, de a shell-nek mennyi mínusz lenne ha igaz lenne? Mert ugye ők naponta nem egy két tanknyi üzemanyagot adnak el.

Ugye ezzel szerintem meg is adtad a választ arra hogy mennyire lehet valós...meg ahogy asszem Hakap is írta, mától lehet kapni, tehát az éjjel kiürítették a tartályt és feltöltötték csodabenzinnel, vagy csak matricát cseréltek a pisztolyon? :lol:

Megosztás:

Ugye ezzel szerintem meg is adtad a választ arra hogy mennyire lehet valós...meg ahogy asszem Hakap is írta, mától lehet kapni, tehát az éjjel kiürítették a tartályt és feltöltötték csodabenzinnel, vagy csak matricát cseréltek a pisztolyon? :lol:

Na meg pont az olajtársaságok azok a cégek, akik kitalálnak valami újat, és állítólag jó is, és ezt mind mind ingyen adják. Mert ugye emiatt nem drágább az üzemanyaguk.

Megosztás:

Elvileg a Shell-nek nem lenne mínusz, mert a reklámmal más kutaktól akarja elcsábítani a népet. Számomra mindegy, mert egyébként is ott szoktam sokat tankolni, Ha igaz, amit írnak, hogy egy 50l-es tank esetében 1 literrel kevesebb, hát nem fogom bánni. A prémium benzinjeiket meg továbbra sem venném soha többet, mert eddig ahányszor kipróbáltam a racsing benzint, mindig zabálta a kocsi, így én nem szeretem, pedig nem nyomtam jobban a gázt, mint előtte, direkt a fogyit akartam megnézni, hogy kevesebb-e vele.

Megosztás:

Azt hittem OMW vagy Shell talán!A lukoil-nál ilyen jó lenne a 98-as?Még sose probáltam náluk!A másik két kúton már probáltam a 100-ast jó is volt csak kicsit drága!A shell csodabenzinre leszek kiváncsi!

Likoil 98-asát minden autó szerette eddig, amiben kipróbáltam. Auchan-os 98-ast nem díjazták.

Megosztás:

Tankoltam ma abból az új Shell benzinből. A kutas sráctól megkérdeztem, hogy az új benzinük van-e már. Azt válaszolta, hogy kb. 1 hónapja már ez van, csak még most cimkézték fel a kútfejet. Annyit észrevettem, hogy egyenletesebb az alapjárat, mert mielőtt tankoltam volna, egy nagyon picit ingadozott, egy jó pár km-t mentem az autóval, és most szép egyenletes az alapjárat.

Megosztás:

Tankoltam ma abból az új Shell benzinből. A kutas sráctól megkérdeztem, hogy az új benzinük van-e már. Azt válaszolta, hogy kb. 1 hónapja már ez van, csak még most cimkézték fel a kútfejet. Annyit észrevettem, hogy egyenletesebb az alapjárat, mert mielőtt tankoltam volna, egy nagyon picit ingadozott, egy jó pár km-t mentem az autóval, és most szép egyenletes az alapjárat.

Ermoil, Lukoil [95-ös], nekem mindegy, mindegyikkel szép egyenletes az alapjárat. :lol:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.