Porter Elküldve Augusztus14, 2011 Elküldve Augusztus14, 2011 Azért kell cserélni , mert ha van kosz, dzsuva a tankban/csövekben az etanol kioldja és eltömíti a szűrőt. Azt meg hogy van-e kosz a rendszerben ugye nem látni. Kísérletképpen tettem etanolt felesben egy kétütemű kismociba aminek tudtam hogy elég rozsdás a tankja. Hidegen kicsit fulladt, de jobban húzott, aztán a végén nem akart menni. Szétszedtem a karbit az alján volt vagy fél centi rozsdapor leüllepeve. Ugye ebben nincs olyan finom szűrő mint a kocsiban, a szesz elkezdte kioldani a rozsdát és a karbi alján gyűlt össze etömítve részben a fúvókát. Injektor tisztítót is szoktam használni, ezért nem hinném, hogy túl sok sz!r lenne a tankban. Ezek után kérdéses, hogy érdemes-e átállni a felesen tankolásra. Mert amit nyerek a réven, elveszik a vámon, vagy hogyis van ez... Ráadásul többet is fogyaszt...
atis c14se Elküldve Augusztus14, 2011 Elküldve Augusztus14, 2011 Injektor tisztítót is szoktam használni, ezért nem hinném, hogy túl sok sz!r lenne a tankban. Ezek után kérdéses, hogy érdemes-e átállni a felesen tankolásra. Mert amit nyerek a réven, elveszik a vámon, vagy hogyis van ez... Ráadásul többet is fogyaszt... Amúgy se nagyon nyersz vele a többlet fogyi miatt. Amúgy állitólag ez erősebb az injektor tisztitónál.
Porter Elküldve Augusztus14, 2011 Elküldve Augusztus14, 2011 Amúgy se nagyon nyersz vele a többlet fogyi miatt. Amúgy állitólag ez erősebb az injektor tisztitónál. Akkor nálad a megoldás kulcsa. Tankolok néha injector cleaner helyett E85-öt olyan árban és megoldottam a tisztítást...
atis c14se Elküldve Augusztus14, 2011 Elküldve Augusztus14, 2011 Akkor nálad a megoldás kulcsa. Tankolok néha injector cleaner helyett E85-öt olyan árban és megoldottam a tisztítást... Én is csak azért tankolok néha etanolt, hogy picit kitisztitsa a rendszert, meg amikor sikerül rosszabb minőségű benzint tankolni, akkor ingadozik az alapjárat és picit emelkedőn becsörög a motor, és akkor szoktam etanolt rátankolni, mert akkor ezek megszüntek. Régebben tankoltam fele felébe, de nem sokat nyertem vele. Úgyhogy leszoktam róla, mert meszebre kell mennem etanolért tankolni.
Porter Elküldve Augusztus14, 2011 Elküldve Augusztus14, 2011 Én is csak azért tankolok néha etanolt, hogy picit kitisztitsa a rendszert, meg amikor sikerül rosszabb minőségű benzint tankolni, akkor ingadozik az alapjárat és picit emelkedőn becsörög a motor, és akkor szoktam etanolt rátankolni, mert akkor ezek megszüntek. Régebben tankoltam fele felébe, de nem sokat nyertem vele. Úgyhogy leszoktam róla, mert meszebre kell mennem etanolért tankolni. Nekem szerencsésebb a helyzet, mert van a városban 1 kút, ahol kapok etanolt.
atis c14se Elküldve Augusztus14, 2011 Elküldve Augusztus14, 2011 Nekem szerencsésebb a helyzet, mert van a városban 1 kút, ahol kapok etanolt. Azért az a messzeb az nem azt jelenti, hogy több tíz km-t kell utazni az etanolért. Hanem kb 7-8 km-t. Csakhát 3km-en belül van 3 kút is, akkor nem fogok 7-8 km-t kocsikázni.
Porter Elküldve Augusztus14, 2011 Elküldve Augusztus14, 2011 Azért az a messzeb az nem azt jelenti, hogy több tíz km-t kell utazni az etanolért. Hanem kb 7-8 km-t. Csakhát 3km-en belül van 3 kút is, akkor nem fogok 7-8 km-t kocsikázni. Nekem 200 méterre kettő is van, csak az egyik a garázstól, a másik meg a lakástól 200-ra :D De én akkor is átugrok a város másik végére, mert ott állítólag nem a Moly-tól van a benzin, hanem ójemvé :)
pszilaj Elküldve Augusztus14, 2011 Elküldve Augusztus14, 2011 Injektor tisztítót is szoktam használni, ezért nem hinném, hogy túl sok sz!r lenne a tankban. Ezek után kérdéses, hogy érdemes-e átállni a felesen tankolásra. Mert amit nyerek a réven, elveszik a vámon, vagy hogyis van ez... Ráadásul többet is fogyaszt... Ha elkezdesz etanolozni, akkor az első ezer után kell lecserélni, nem pedig ezrenként... :) Anno én is használtam STP injektortisztítót rendszeresen, de attól még furcsán dzsuvás volt a szűrő 1000 km etanolos üzem után... :D Bár sztem érdemes kipróbálni, mert furcsán fogsz nézni a kocsira egy olyan 50 km után... :D (Kb ennyi kell, hogy az ECU alkalmazkodjon az új üzemanyaghoz... :D )
Porter Elküldve Augusztus14, 2011 Elküldve Augusztus14, 2011 Ha elkezdesz etanolozni, akkor az első ezer után kell lecserélni, nem pedig ezrenként... :) Anno én is használtam STP injektortisztítót rendszeresen, de attól még furcsán dzsuvás volt a szűrő 1000 km etanolos üzem után... :D Bár sztem érdemes kipróbálni, mert furcsán fogsz nézni a kocsira egy olyan 50 km után... :D (Kb ennyi kell, hogy az ECU alkalmazkodjon az új üzemanyaghoz... :D ) Rácsodálkozok, vagy mire gondoltál? Ha kifejtenéd kicsit bővebben...
astrásgyerek Elküldve Augusztus14, 2011 Elküldve Augusztus14, 2011 Az kizárt, hogy gyárilag volt benne. Csak a hengerenkénti injektoros motorokban volt 95/98-as dugó. Akkor lehet a kasztnicsere hozta magával! :) csak a motor volt az eredeti, a kasztnit megörökölte egy külfölditől! :D
pszilaj Elküldve Augusztus14, 2011 Elküldve Augusztus14, 2011 Rácsodálkozok, vagy mire gondoltál? Ha kifejtenéd kicsit bővebben... Rá bizony...a megnőtt alacsony fordulati nyomatéktól sportosabbnak fogod érezni a gépet... :)
Porter Elküldve Augusztus14, 2011 Elküldve Augusztus14, 2011 Rá bizony...a megnőtt alacsony fordulati nyomatéktól sportosabbnak fogod érezni a gépet... :D Frankó :) Ezt már mintha olvastam volna valahol... Csak a fogyasztás miatt aggódok egy kicsit. Nem biztos, hogy megéri nekem. Viszont most 88 Ft a különbség benzin vs. etanol
pszilaj Elküldve Augusztus14, 2011 Elküldve Augusztus14, 2011 Frankó :) Ezt már mintha olvastam volna valahol... Csak a fogyasztás miatt aggódok egy kicsit. Nem biztos, hogy megéri nekem. Viszont most 88 Ft a különbség benzin vs. etanol felesben nem lesz olyan sok a túl fogyi... :D Nekem tisztán kb 20%... :D
Porter Elküldve Augusztus14, 2011 Elküldve Augusztus14, 2011 felesben nem lesz olyan sok a túl fogyi... :) Nekem tisztán kb 20%... :D Nem mindegy, hogy 1.4 vagy 1.8
daykiller Elküldve Augusztus14, 2011 Elküldve Augusztus14, 2011 Nem mindegy, hogy 1.4 vagy 1.8 De mindegy. :)
Porter Elküldve Augusztus14, 2011 Elküldve Augusztus14, 2011 De mindegy. :) Jó estét kívánok! :D Tudom.. Neked az 1.6 is 1.8 azért hitted, hogy az én udvaromon áll az autód :D
daykiller Elküldve Augusztus14, 2011 Elküldve Augusztus14, 2011 Jó estét kívánok! :D Tudom.. Neked az 1.6 is 1.8 azért hitted, hogy az én udvaromon áll az autód :D Kívülről nem látszik a motorkód. :D Kivéve spzolié. Övéről tudom, hogy X16SZR van benne. :)
Porter Elküldve Augusztus14, 2011 Elküldve Augusztus14, 2011 Kívülről nem látszik a motorkód. :D Kivéve spzolié. Övéről tudom, hogy X16SZR van benne. :) Majd csinálok egy képet nyitott motorháztetővel. Ez nem az enyém de ilyen az is :D
Gabor -- C14Se Elküldve Augusztus18, 2011 Elküldve Augusztus18, 2011 Egy ideje már nem írogattam a fogyasztásaimat, mert hozta a nagyátlagot. De tegnap meglepődtem: 678 km, 41.31 liter 6.09 l/100 km Eddigi rekord :)
pszilaj Elküldve Augusztus21, 2011 Elküldve Augusztus21, 2011 Fogyasztásom: 493 km -> 40 liter => 8,1 liter/100 km azaz 22,6 HUF/km :) Látszik, hogy visszaszorítottam a városi közlekedést...legalábbis autóval... :D
öcsibácsi Elküldve Augusztus21, 2011 Elküldve Augusztus21, 2011 Fogyasztásom: 493 km -> 40 liter => 8,1 liter/100 km azaz 22,6 HUF/km :) Látszik, hogy visszaszorítottam a városi közlekedést...legalábbis autóval... :D Nekem az utóbbi 2ekm-t figyelembe véve 24.7 HUF/km. :D De, ezt végig 4 személlyel+pakkok!!! :D
astrásgyerek Elküldve Augusztus21, 2011 Elküldve Augusztus21, 2011 5L-es fogyival 18,5 HUF/km. :D (De féláron is van sokszor gázolajam. :) ) Az barátibb! :D :D
dirty-handz Elküldve Augusztus21, 2011 Elküldve Augusztus21, 2011 Egy ideje már nem írogattam a fogyasztásaimat, mert hozta a nagyátlagot. De tegnap meglepődtem: 678 km, 41.31 liter 6.09 l/100 km Eddigi rekord :) Az érdekes nekem még a b corsámmal sincs ennyi szóval ott valami nem kóser :D szerintem 80annal mentél úgy, hogy sose fékeztél mondjuk külföldre :D
daykiller Elküldve Augusztus22, 2011 Elküldve Augusztus22, 2011 Az érdekes nekem még a b corsámmal sincs ennyi szóval ott valami nem kóser :D szerintem 80annal mentél úgy, hogy sose fékeztél mondjuk külföldre :D Pedig nem nagy kunszt. Nekem a rekord az a 4,98l/100km. :)
pszilaj Elküldve Augusztus22, 2011 Elküldve Augusztus22, 2011 Pedig nem nagy kunszt. Nekem a rekord az a 4,98l/100km. :) Ez viszont tényleg nagyon kevés...a gyertyák nem fehéredtek ki nagyon?
Recommended Posts