Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Fogyasztás

neonx

Recommended Posts

Sztem jobb, ha az adalékra szánt pénzből löktök egy kis E85-öt a tank benyához...az is ki tudja takarítani a rendszert szépen... :angry:

Szerintem az injektort az injektor tisztító tisztíttccsa ki igazán! <_< Az E85 meg a tankot, meg a csöveket.

Nekem nem volt gondom eddig a tankkal, ezért nem teszek bele E85-öt, hogy ezután se legyen! ..... :P

Nincs szükségem műsoron kívüli szűrő cserére!

Ellenben egy bármilyen injektor tisztítós kezelés után érezhetően fürgébb a kocsim.

Megosztás:

• 2 weeks later...
570Kilóméterre tankoltam 20 Liter szeszt, és 21.3Liter benyát, az ugye 7.23L/100Km vegyes használatban és a szokásos stílusban. :D

Nekem elsejétől máig 7,6 az átlagom..... (téli gumival.)

Ha feltenném a nyárit, rögtön felmenne 8-ra! B)

Ezért nem teszem. Úgyis öreg már, elhasználom.

Megosztás:

Hogyhogy? Én úgy tudtam a télivel eszik többet, mert nayobb a gördölési ellenállása...vagy keskenyebb?

Ha kopott, lehet, hogy kevesebb...

Amúgy én is lejárom a téli papucsaimat... még 1 telet nemigen bírna ki.... Ha elpasszoltam a Fábiát, kap egy új szettet: téli-nyárit! :D Már alig várom...

Addig meg óvatosabban közlekedek, mivel téliekkel nagyobb a fékút... B)

Megosztás:

Ha kopott, lehet, hogy kevesebb...

Amúgy én is lejárom a téli papucsaimat... még 1 telet nemigen bírna ki.... Ha elpasszoltam a Fábiát, kap egy új szettet: téli-nyárit! :) Már alig várom...

Addig meg óvatosabban közlekedek, mivel téliekkel nagyobb a fékút... :D

Eddíg csak egyszer néztem el a fékutat 100ropi lett a vége ez ugye 8-10db gumi, megéri kockáztatni? B) A téli kerekeim még egy szezont bírnak ki , aztán eljátszhatja valaki őket.. :(

Megosztás:

Eddíg csak egyszer néztem el a fékutat 100ropi lett a vége ez ugye 8-10db gumi, megéri kockáztatni? B) A téli kerekeim még egy szezont bírnak ki , aztán eljátszhatja valaki őket.. :D

azért erre vigyázok, ezért írtam! 185-ös gumik vannak alatta 14"-osak, tapadnak azok úgy mint a 165-ös 13"-as nyárik, legalábbis érzésre... :)

Megosztás:

Hogyhogy? Én úgy tudtam a télivel eszik többet, mert nagyobb a gördölési ellenállása...vagy keskenyebb?

Télen azért ehet többet, mert hamarabb kipörög, de a téligumi általában keskenyebb, így száraz úton nem tapad le annyira. Nekem viszont a nyárival eszik kevesebbet, pedig 195/50 R15-ös.Elgondolkodtam már a 185/60 R15-ös méreten is. Így a km óra is reális értéket mutatna, meg autópályán kevesebbet pörögne a motor.

Megosztás:

Télen azért ehet többet, mert hamarabb kipörög, de a téligumi általában keskenyebb, így száraz úton nem tapad le annyira. Nekem viszont a nyárival eszik kevesebbet, pedig 195/50 R15-ös.Elgondolkodtam már a 185/60 R15-ös méreten is. Így a km óra is reális értéket mutatna, meg autópályán kevesebbet pörögne a motor.

...meg némileg lassabban melegszik, így többet megy hidegen, meg a téli gumi amúgy is jobban lefogja, normál esetben télivel többet nyakal.

Megosztás:

Ja-ja kérdezd csak meg Opelosfatert hogyan volt amikor mentek télen Pestre aztán a 100Kilóméteres úton 150km-ert tekertek a kocsiba. B)

Megosztás:

Elgondolkodtam már a 185/60 R15-ös méreten is. Így a km óra is reális értéket mutatna, meg autópályán kevesebbet pörögne a motor.

Azzal nehezen. 185/60 R14 az okés. 15-ös felnikhez mind /55 a váltó. De elvileg így sem csal sokat.

Úgyhogy én inkább a következő cserénél egy 195/55 R15-re váltanék. B)

Habár tudja a fene: 175/65 R14-et alapul véve a /50 kevesebbet csal (100 helyett 101), mint /55-el (100 helyett 98).

Megosztás:

Azzal nehezen. 185/60 R14 az okés. 15-ös felnikhez mind /55 a váltó. De elvileg így sem csal sokat.

Úgyhogy én inkább a következő cserénél egy 195/55 R15-re váltanék. :)

Habár tudja a fene: 175/65 R14-et alapul véve a /50 kevesebbet csal (100 helyett 101), mint /55-el (100 helyett 98).

He???? Ezt hogy számoltad ki? Akkor felrakhatok 225/55-öt is? B)

Részemről amit eddig tapasztaltam, hogy a 195-ös gumi nem befolyásolja jelentősen a fogyit. Nekem semmivel sem evett többet a téliken, mint a nyárin. Ha az a + 4centi jelentősen befolyásolná, akkor ott más baj van.

Ne a kmóra miatt variáljatok a gumimérettel. Odébb kell tenni a mutatót, ha nagyon zavar és annyi. Nálam egyforma eltérést mutatott 30-nál is, meg 130-nál is. 186/60 R14-el kb. 8-al mutat többet, 195/60-al kb 3-4-el. Sztem felesleges piszkálni......... :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.