epk947 Elküldve Február4, 2011 Elküldve Február4, 2011 Sok hideg rövidtávozással 5.5 :lol: Traktorral nem versenyzünk! :D B)
gabchee Elküldve Február4, 2011 Elküldve Február4, 2011 Haveromék kimentek 3 autóval, és az Ukránoknál teletankolták mind a 3-at. (különböző kutakon) Skoda Roomster ( fél éves autó, dízelből ) öreg kettesgóf benzin, meg egy közepesen öreg Ford Skorpio nagy-benzin. Egyikük se ért haza :lol: :D A Roomster már a kútról kifelé érdeksen viselkedett, aztán még húzta egy darabig, de pár km alatt megállt. A Skorpió műszerfala világított mint a karácsonyfa, kb. annyit ment mint a Skoda. Az öreg, az majdnem hazaért. De csak majdnem B) Én nem próbálkozom :D :D Ez elgondolkodtató :D :) :D :P
Dáwid Elküldve Február4, 2011 Elküldve Február4, 2011 Traktorral nem versenyzünk! :lol: :D Pedig gondoltam hogy egy ilyen elbacott fogyasztással beszállhatok, de akkor majd legközelebb nyáron mondok fogyit B)
Dáwid Elküldve Február4, 2011 Elküldve Február4, 2011 Ez elgondolkodtató :D :D :D :) Csak azt nem tudom hogy akik ott laknak, azok mi a f.commal járnak :lol: :D (lehet hogy szűrő nélkül B) :D )
gabchee Elküldve Február4, 2011 Elküldve Február4, 2011 Csak azt nem tudom hogy akik ott laknak, azok mi a f.commal járnak :lol: :D (lehet hogy szűrő nélkül B) :) ) Dzsiguli,moszkvics,volga,uaz stb :D :D :D
Jürgen Elküldve Február4, 2011 Elküldve Február4, 2011 Haveromék kimentek 3 autóval, és az Ukránoknál teletankolták mind a 3-at. (különböző kutakon) Skoda Roomster ( fél éves autó, dízelből ) öreg kettesgóf benzin, meg egy közepesen öreg Ford Skorpio nagy-benzin. Egyikük se ért haza :lol: :D A Roomster már a kútról kifelé érdeksen viselkedett, aztán még húzta egy darabig, de pár km alatt megállt. A Skorpió műszerfala világított mint a karácsonyfa, kb. annyit ment mint a Skoda. Az öreg, az majdnem hazaért. De csak majdnem B) Én nem próbálkozom :D :D Mi nyomtuk anno pár hétig ukrán cuccal dízeles B Vekinek, semmi baja nem lett tőle. :D
Dáwid Elküldve Február4, 2011 Elküldve Február4, 2011 Mi nyomtuk anno pár hétig ukrán cuccal dízeles B Vekinek, semmi baja nem lett tőle. :lol: Nah, akkor ott tankolnak :D
daykiller Elküldve Február4, 2011 Elküldve Február4, 2011 Na kkor én is leírom a tapasztalataimat kutak ügyében. Hozzáteszem azért, hogy én nem annyira a kút "márkájában" hiszek. Szerintem van jobb és rosszabb kút is ugyanabban a márkában. Mostanában a csepeli gyorsforgalmi elején lévő lukoilnál tankolok. Ezzel még nem volt problémám és az ára is igen baráti. Előtte sokszor csepeli avia. Gondot nem okozott ment ugyanúgy tőle a kocsi, csak mindíg többet fogyasztott a benyából mit más kúton tankolva. Időnként tankolok mol kúton is 3.ker Mozaik u. és Csepel szent István út. Ezekkel sem volt még soha problémám, csak nem éppen a legolcsóbbak. Aztán volt omw-s időszakom is szintén csepel és Soroksári-Határ út sarok. Ezeknél volt néha kicsi ingadozás minőségben és fogyasztásban de minimális. Ezek mostanában nagyon drágák. Az abszolút negatív tapasztalat az a soroksári auchan kút. Na ott tapasztaltam, hogy már a kúttól kihajtva alig akart menni az autó. Befelé a Nagykőrösi úton egyszerűen gyorsítani sem tudtam, ha odaléptem mintha semmit nem csináltam volna komótosan ment tovább az autó. Utána öntve kis spurit javúlt a helyzet. Szerintem volt egy kis víz a benzinben :lol: :D Az ellenpélda pedig a fehérvári auchan kút ott is tankoltam már párszor de ott semmi negatívat nem tapasztaltam. Amugy meg tudtommal minden kútnál a moltól vásárolt benzin van csak hozzákverik a saját kis adalékaikat a kutak. (kivétel talán a prémium benzinek) Szóval lehet utálni a mol-t de akkor az ő benyájuk megy a kocsiba. Már voltam úgy én is, hogy szükség törvényt bont és ott tankoltam néhány litert a benzingőzhöz, de semmi negatívat nem tapasztaltam.
neodd Elküldve Február4, 2011 Elküldve Február4, 2011 Úgytudom az OMW nem :lol: A dunakeszi Auchan kúttal sincs baj mostanában. (párszor voltam csak, de akkor nem tűnt fel semmi, sem benzinnel, sem gázolajjal kapcsolatban) Én úgytudom, hogy az ÖMW is a mol-tól veszi, csak az osztrák határ közelében lévő kutakon használnak sajátot.
Breki Elküldve Február4, 2011 Elküldve Február4, 2011 Már voltam úgy én is, hogy szükség törvényt bont és ott tankoltam néhány litert a benzingőzhöz, de semmi negatívat nem tapasztaltam. Én rendszeresen ott itattam az 1.8-ast is, meg ezt is. (-10 Ft az -10Ft) Soha semmi baj nem volt miatta egyikkel sem. Sőt, mostanában mintha eltúloznák kicsit a dermedésgátlót a naftában, mert ezekben a hidegekben kifejezetten jobban megy az autóm, és tartja a 6L körüli fogyit :lol:
Dáwid Elküldve Február5, 2011 Elküldve Február5, 2011 Én rendszeresen ott itattam az 1.8-ast is, meg ezt is. (-10 Ft az -10Ft) Soha semmi baj nem volt miatta egyikkel sem. Sőt, mostanában mintha eltúloznák kicsit a dermedésgátlót a naftában, mert ezekben a hidegekben kifejezetten jobban megy az autóm, és tartja a 6L körüli fogyit :D Nekem az sem elég :D B) Ha tolom bele a sajátomat, érezhetően jobb :lol: Ja, és amúgy OMV. :D Igen, én is rájöttem, de már idéztek vele, úgyhogy nem írtam át :D
CoolAdam Elküldve Február7, 2011 Elküldve Február7, 2011 Én úgytudom, hogy az ÖMW is a mol-tól veszi, csak az osztrák határ közelében lévő kutakon használnak sajátot. Hát ha a Mol-nál is ugyanazt adják akkor mégis megéri az OMW mer a mol viszont nagyon arany áron adja (nem mintha nem lenne mindehol annyi :lol: ) de pl nekem e két kút között 10-12 Ft különbség van! Furcsa.... :D B)
szepnorbee Elküldve Február10, 2011 Elküldve Február10, 2011 Most miért mószeroljátok az ukrán benzint? Nekem mióta megvan a kocsi, azóta szinte csak ukránnal járok. Ha közeleg a vég, irány Barabás és a legközelebbi kút. A Grovi és MOL kútas benzinhez mérve sokkal jobban megy és nem is eszik többet. Szal vaklárma a félelem. Az mástészta ha valaki itthol tankol háznál... Azt szinte mindíg keverik a jóval alacsonyabb oktánszámúval <_< Aki teheti, nyugodtan járjon ki! Az a 150 Ft különbség nem mindegy azért. Tesóm a határon dolgozik... egy autó sem maradt még ott lerobbanva a benzin minősége miatt.
dani89rk Elküldve Február10, 2011 Elküldve Február10, 2011 Most miért mószeroljátok az ukrán benzint? Nekem mióta megvan a kocsi, azóta szinte csak ukránnal járok. Ha közeleg a vég, irány Barabás és a legközelebbi kút. A Grovi és MOL kútas benzinhez mérve sokkal jobban megy és nem is eszik többet. Szal vaklárma a félelem. Az mástészta ha valaki itthol tankol háznál... Azt szinte mindíg keverik a jóval alacsonyabb oktánszámúval <_< Aki teheti, nyugodtan járjon ki! Az a 150 Ft különbség nem mindegy azért. Tesóm a határon dolgozik... egy autó sem maradt még ott lerobbanva a benzin minősége miatt. Csatlakozom! Nekem többet ment az autó ukránnal mint hazaival, és kopp kopp a kintivel sosem volt bajom, míg az itthonival akadt már! És azért egy gáz - benzin tankolásnál, kapaszkodni tessenek az állat fogni; nekem több mint 10 magyar ezres marad zsebbe, azt hiszem ez is meggyőző azért... Az itthoni tankolásnak csak az említett alacsony oktánú kevergetés a baja... Vagy olyantól akit ismersz, vagy inkább menj ki, még benzinnel is bőségesen kifizetődő! Mondom ezt ~ 80km-re a határtól!
Fori23 Elküldve Február10, 2011 Elküldve Február10, 2011 Csatlakozom! Nekem többet ment az autó ukránnal mint hazaival, és kopp kopp a kintivel sosem volt bajom, míg az itthonival akadt már! És azért egy gáz - benzin tankolásnál, kapaszkodni tessenek az állat fogni; nekem több mint 10 magyar ezres marad zsebbe, azt hiszem ez is meggyőző azért... Az itthoni tankolásnak csak az említett alacsony oktánú kevergetés a baja... Vagy olyantól akit ismersz, vagy inkább menj ki, még benzinnel is bőségesen kifizetődő! Mondom ezt ~ 80km-re a határtól! Igen, ez szépíti meg, a többi meg valószínűleg placebo. 120 ezer van a gépemben 90%-ban MOL, 10% egyéb, és jól fogyaszt, "jól" megy, pöccre indul; annyira koszos, hogy 100 ezer felett cseréltem ki a gyári szűrőt, de utána sem megy jobban <_< ; nem csörög ->oktánszám megvan.... Mit tankoljak, hogy én is az ülésbe tapadjak? Van errefelé: -Shell -teszkós shell -ósan -Agip -lukoil -magán (Száva utca) labanc kút alapból kilőve
spzoli Elküldve Február10, 2011 Elküldve Február10, 2011 Igen, ez szépíti meg, a többi meg valószínűleg placebo. 120 ezer van a gépemben 90%-ban MOL, 10% egyéb, és jól fogyaszt, "jól" megy, pöccre indul; annyira koszos, hogy 100 ezer felett cseréltem ki a gyári szűrőt, de utána sem megy jobban :D ; nem csörög ->oktánszám megvan.... Mit tankoljak, hogy én is az ülésbe tapadjak? Van errefelé: -Shell -teszkós shell -ósan -Agip -lukoil -magán (Száva utca) labanc kút alapból kilőve Nem fog menni, akármit tankolsz bele... <_<
Fori23 Elküldve Február10, 2011 Elküldve Február10, 2011 Nem fog menni, akármit tankolsz bele... <_< Dehát itt egy csomó embernek "érezhetően jobban megy és kevesebbet fogyaszt". Én is akarok ilyen csodabenzint!
spzoli Elküldve Február10, 2011 Elküldve Február10, 2011 Dehát itt egy csomó embernek "érezhetően jobban megy és kevesebbet fogyaszt". Én is akarok ilyen csodabenzint! Akkor gyakorold a vallást is mellé. <_<
Fori23 Elküldve Február10, 2011 Elküldve Február10, 2011 Akkor gyakorold a vallást is mellé. <_< Már gyakorlom. Örökös hátszélért imádkozom. Ezért van caravánom, hogy jobban belekapjon.
jocotds Elküldve Február10, 2011 Elküldve Február10, 2011 Igen, ez szépíti meg, a többi meg valószínűleg placebo. 120 ezer van a gépemben 90%-ban MOL, 10% egyéb, és jól fogyaszt, "jól" megy, pöccre indul; annyira koszos, hogy 100 ezer felett cseréltem ki a gyári szűrőt, de utána sem megy jobban <_< ; nem csörög ->oktánszám megvan.... Mit tankoljak, hogy én is az ülésbe tapadjak? Van errefelé: -Shell -teszkós shell -ósan -Agip -lukoil -magán (Száva utca) labanc kút alapból kilőve A Száva utcai kutat, (ha a Petrolan kútról van szó) csak ajánlani tudom, nekem bevált. Kifejezetten olcsó és normális minőségű üzemanyagot árulnak.
Fori23 Elküldve Február10, 2011 Elküldve Február10, 2011 A Száva utcai kutat, (ha a Petrolan kútról van szó) csak ajánlani tudom, nekem bevált. Kifejezetten olcsó és normális minőségű üzemanyagot árulnak. Most nem tudom milyen -jó tíz éve nem tankoltam ott- de régen elég zűrös ügyeik voltak.
Fori23 Elküldve Február11, 2011 Elküldve Február11, 2011 Biztos volt már, de: Benzinteszt 1. Benzinteszt cikk II. Jó-e valamire a prémium benzin?
Peti85 Elküldve Február15, 2011 Elküldve Február15, 2011 Na December vége és február eleje közt produkáltam egy nem épp tetszetős fogyasztást a kocsival. Sok rövid táv városban, itthonról suliig el sem érte sokszor az üzemi hőfokot a nagy mínuszokban... Így lett 8,8 liter / 100km csak város .... durva <_<
rtomi Elküldve Február15, 2011 Elküldve Február15, 2011 Szombaton Esztergom-Vác-Esztergom távon 5,8 l/100km-es fogyasztás jött ki. 1,8-tól nem rossz. <_<
Recommended Posts