Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Helló. Szükségem lenne egy pár jó tanácsra az autómhoz. f astra 97-es 1.6 16v x16xel motor. rengeteget fogyaszt a gép 28 liter tankoltam és kb 200 km mentem vele :) a termosztátot holnap fogom cserélni mert az tuti nem jó nem melegszik a motor. már tettem be egy kartonlapot a hűtő elé is!! cseréletem légszűrőt is! azt szeretném kérdezni hogy ha ezek után is sok marad a fogyasztás mit kellene megnéznem még rajta?????

Viktor.

Konkrétan milyen módszerrel mérted a fogyasztást? :D

Elküldve
de még azt is sokaltam már mint a fogyasztást

Zoli arra volt kíváncsi, hogy honnan tudod, hogy mennyi benzin fogyott? Telitank, aztán 200km után megint telitank, vagy hogyan mérted?

Elküldve
de még azt is sokaltam már mint a fogyasztást

Oké, de a mutatóra hagyatkoztál amikor a benzinfogyást nézted, vagy, pölö telitank ,letekersz 500kilométert, megint telitank, és ebből számoltál?

Elküldve
csont üres tank és bele egy 10-ért a 28 liter benzin.vagy is 5 liter a kannából gó benzinkút és a maradékot meg ott.

A csont üres, úgy értve, hogy leállt a motor, beleöntötted a kannából+ a kúton, majd megint mentél amíg kifogy? Ha így van, akkor tényleg sok egy pöppet... rossz termosztát is dob rajta, lamdaszonda, vízhőfok jeladó... a Gyík-ben találsz egy egész takaros leírást a túlfogyasztás lehetséges okairól.

Elküldve

most olvasom pont a gyikban. agr szelep meg stb.. (ha nem kell bele akkor minek szerelik az autóba :D ) egyébként igy volt ma már tankoltam 2ezeré :)

Elküldve
most olvasom pont a gyikban. agr szelep meg stb.. (ha nem kell bele akkor minek szerelik az autóba :D ) egyébként igy volt ma már tankoltam 2ezeré :)

Minek-minek, az enyémbe nem is raktak... :)

Elküldve

Nagybetű és vessző minek, ha úgy sem tudnak az emberek helyesen írni. Meg a válasz gomb is minek, ugye...

Minek-minek, az enyémbe nem is raktak... :)

Az olyan gyenge, hogy nem szennyezi a környezetet. :D

Elküldve
Áh, az időjárás keresztülhúzta a dolgot :D.

leszakadt a hó a mecsekben, meg végig 50km-es szembeszéllel jöttünk...

Amúgy nekem is az alullassabban fogyós verzió a mutató, de felül úgy néz ki hogy 200km-enként megy egy csíkot le.

Azért hogy élvezzem a dolgot félúton elkezdett vmi zörögni (sztem generátor csapágy) de mire hazaértem elmúlt...

5,3 lett, ez téli gumival, az ismert körülmények között jó is lenne, ha reggel hajlandó lenne elindulni...

Elküldve
Helló. Szükségem lenne egy pár jó tanácsra az autómhoz. f astra 97-es 1.6 16v x16xel motor. rengeteget fogyaszt a gép 28 liter tankoltam és kb 200 km mentem vele :D a termosztátot holnap fogom cserélni mert az tuti nem jó nem melegszik a motor. már tettem be egy kartonlapot a hűtő elé is!! cseréletem légszűrőt is! azt szeretném kérdezni hogy ha ezek után is sok marad a fogyasztás mit kellene megnéznem még rajta?????

Viktor.

ha hideg a motor akkor ez így normálisnak tűnik. jó eséllyel a termosztát csere után be fog állni...

Elküldve

5.6liter lett legutóbb. 478km/27.05liter -5,6 fokot mutatott a TID,néhol latyak. Országút, 90-95km/h tempó.

Ez 100-as Vpowerrel ennyi,95-sel 6.5 szokott lenni ilyen időben. A Ft/km költség mindkét esetben 23Ft/km a jelenlegi benzinárakkal.

Az én fogyasztásjelzőm alapján 1-2 liter pontosan megmondom mennyi fog belemenni. Igaz,hogy mindig féltank körül tankolok,tehát abban a tartományban nagyon pontos az órám.

Viszont a teletank állásból nagyon hamar kimozdul kb 30km után csak 40litert mutat.

Elküldve
5.6liter lett legutóbb. 478km/27.05liter -5,6 fokot mutatott a TID,néhol latyak. Országút, 90-95km/h tempó.

Ez 100-as Vpowerrel ennyi,95-sel 6.5 szokott lenni ilyen időben. A Ft/km költség mindkét esetben 23Ft/km a jelenlegi benzinárakkal.

Az én fogyasztásjelzőm alapján 1-2 liter pontosan megmondom mennyi fog belemenni. Igaz,hogy mindig féltank körül tankolok,tehát abban a tartományban nagyon pontos az órám.

Viszont a teletank állásból nagyon hamar kimozdul kb 30km után csak 40litert mutat.

Én úgy mentem ma tankolni, hogy feküdt a műszer. :) 46,89 liternél csattant is a pisztoly. :) Viszont kalibrálnom kell, mert telitanknál túlmegy az 50-es jelzésen. :D

Elküldve

a franc egye meg én mocskos szkeptikus vagyok ezzel a csodaüzemanyag kérdéssel kapcsolatban, de lehet hogy mégiscsak van benne vmi? :D

Elküldve
a franc egye meg én mocskos szkeptikus vagyok ezzel a csodaüzemanyag kérdéssel kapcsolatban, de lehet hogy mégiscsak van benne vmi? :D

én is 100ast használok és 7.5 városba ilyen hidegben is :) ,nyáron 6.5

pálya 6, főút 5 vagy alatta.

én se akartam elhinni.

sima 95-el 1-1.5 literrel több a fogyi,és nem is megy úgy.

Elküldve
Majd ha lesz pízem kipróbálom a V-power-E85 keveréket, állítólag üt mint Kokó. :D

Csak nehogy a lovak elszaladjanak, aztán nézel, mint Jani a moziban... :)

Amúgy ez már nekem is megfordult a fejemben, de ha ezt az asszony megtudná tuti kiherélne... :D

Meg lehet, a gép nem díjazná, ráadásul nincs is 105-ös dugó a kocsiban- ha találnék egyet a bontóban, tuti szereznék egyet! :)

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.