Endre06 Elküldve Szeptember27, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2010 Akkor neked megéri! :D Aki sokat megy, és nem dízelje van, annak egyértelműen gázos kell! :D (nem kint tankolok, ott drága! 300 Ft/L - megemelték ott is az áfát :D :) van itthon olcsóbb is! :P :D ) Simán! :D havernak már 6,4 is jött ki! :P aaaha 6,4? az igen pedig én is kímélő üzemmóddal mentem. Valaki tudna olyanba segíteni ill ma hallottam hogy aksi kivételnél berakásnál ki kellene venni a gáz biztosítékját? mert ahogy rárakom a sarut lehet hogy lenullázza a kompjuteremet? azt sz*r lesz minden? Máhogy alap beállítások lesznek és nem az amit beállítottak hogy jó legyen gázzal. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Szeptember27, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2010 Nem tom mit kérdeztél de legalább megválaszolták! :) ma közölte velem a gáztöltős csávó, hogy holnaptól drágább a gáz.... 183Ft-ról ---> 197Ft-re.... k*pják be! Amúgy most minden csökken szerdától! :D LINK Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Szeptember27, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2010 Amúgy most minden csökken szerdától! :D LINK De lemerem fogadni, hogy az E85-öt nem fogják csökkenteni... :) Ez a tapasztalat... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Szeptember27, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2010 De lemerem fogadni, hogy az E85-öt nem fogják csökkenteni... :D Ez a tapasztalat... :D A kukorica ára a tőzsdén a héten változatlan maradt! :) :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
dani89rk Elküldve Szeptember27, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2010 Kukoricát már értem, benzint megintcsak... De a gázt??? Az is gondolom világpiac és egyebek, de az hogy baján ma 200HUF Debrecenben pedig még mindig csak 150HUF alatt. Ezt mondja el nekem valaki van ebben reláció? Kint pedig eldől a hétvégén... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Endre06 Elküldve Szeptember28, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2010 Kukoricát már értem, benzint megintcsak... De a gázt??? Az is gondolom világpiac és egyebek, de az hogy baján ma 200HUF Debrecenben pedig még mindig csak 150HUF alatt. Ezt mondja el nekem valaki van ebben reláció? Kint pedig eldől a hétvégén... Ehh az igen, a gáztöltős csávó olyat mondott hogy ők pl egész nyáron nem emeltek a környékbe lévőek viszont 3x kicsit aztán. cseszegették is hogy ő meg nem emelt, és mondta hogy most jött ez az ideje hogy drasztikusan hozzáigazodjon a többihez. Bár még mindig jobb mint a benzin. Ahogy haverom szokta mondani, 1x csökken 2-3Ft-al a benzin hogy 1 hét után 2xemeljék 5 Ft-ot. Ez dúrván így szokott lenni. Bár nekem is muszáj lesz tankolni 2ezerért mert lassan a pirosba van a benya. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Endre06 Elküldve Szeptember28, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2010 Ide írom mert inkább itt beszéltünk a Gázról bár lehet kéne neki külön topik, felhívtam a gázszerelő műhelyt ahol bekötötte az előző tulaj. Mondják, hogy aksi kivételnél vagy saru levételnél a Lovató gázrendszer be tud zavarodni, 50-50%-ék kb 20ezer km-er után kell ellenőriztetni vagy ha rossz a fogyasztás. bár enyémre zt mondta hogy az jó, de az aksi kivétel előtt mértem most majd kíváncsi leszek rá. A lényeg hogy egy ilyen beállítás 2-3ezer Ft ami nem vészes, akit ez érdekel az szóljon és írok róla bővebben amit telón halottam a szerelőtől. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Szeptember28, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2010 Egy 1.4 es (x14nz) nél lehet a fogyasztás 7.1 l/100km? Valós adat lehet ez? A BC t szeretném csak leellenőrizni. :D Nekem most 7l-re jött ki. Igaz, volt benne egy kis "kormolás"(4.-ben 100-140-nel úgy 15km és egyébként is mindig jól kihúzatva tankolástól tankolásig), de egyébként is 6,4-6,7l/100km-re jön ki mindig a 10-20km-es rövidtávokon. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Endre06 Elküldve Szeptember28, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2010 Nekem most 7l-re jött ki. Igaz, volt benne egy kis "kormolás"(4.-ben 100-140-nel úgy 15km és egyébként is mindig jól kihúzatva tankolástól tankolásig), de egyébként is 6,4-6,7l/100km-re jön ki mindig a 10-20km-es rövidtávokon. :D Nahh a végén még kiderül, hogy rossz a fogyasztásom! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
dani89rk Elküldve Szeptember28, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2010 Nahh a végén még kiderül, hogy rossz a fogyasztásom! :) Neked milyen autód van? Sokat számít nagyon, persze állapot, tojás nagysága a gázpedál alatt, és még a csillagok is :D Szóval nekem benzinből 7-7,2 volt a Caravannal megpakolgatva általában több emberrel. Ha nincs pakolva akkor 6-al is tud kezdődni de az nekem ritka... Viszont haverom ugyan úgy C14NZ csak B Corsa, és nekik hat alatt is megáll, pakolás nélkül finomkodva. De általában 6-6,5 dinamikus vezetéssel. Itt sokan hasonlót 6-7liter közé tudják tenni ferdehátú astrával is, pedig az sztem nehezebb már valamivel mint a corsa... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Endre06 Elküldve Szeptember28, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2010 Neked milyen autód van? Sokat számít nagyon, persze állapot, tojás nagysága a gázpedál alatt, és még a csillagok is :) Szóval nekem benzinből 7-7,2 volt a Caravannal megpakolgatva általában több emberrel. Ha nincs pakolva akkor 6-al is tud kezdődni de az nekem ritka... Viszont haverom ugyan úgy C14NZ csak B Corsa, és nekik hat alatt is megáll, pakolás nélkül finomkodva. De általában 6-6,5 dinamikus vezetéssel. Itt sokan hasonlót 6-7liter közé tudják tenni ferdehátú astrával is, pedig az sztem nehezebb már valamivel mint a corsa... jahh 1,4-es 60Le-s ferdehátú, még így megpróbálok vezetni vele meg kell szokni, de kímélő üzemmódba van, minden nap 60km-ert belenyomok oda vissza.7-8litert mondott az előző tulaj de ha 7,5-ből kijön akkor is 2literrel kevesebbet eszik mint az előző gázüzemű verdám. de szerintem még 4ezret beleaprítok akkor lesz benne 90ezer azt vezérlés csere és elviszem ahol beletették a gázt hogy állítsák be hogy jó legyen minden. Bár még így is meg vagyok vele elégedve. Csak most még parázok azon hogy az aksi ki és vrakásával esetleg lenullázódott e a gázrendszerem beállítása. 2-3x lemérem a fogyasztását aztán majd kiderül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Szeptember28, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2010 jahh 1,4-es 60Le-s ferdehátú, még így megpróbálok vezetni vele meg kell szokni, de kímélő üzemmódba van, minden nap 60km-ert belenyomok oda vissza.7-8litert mondott az előző tulaj de ha 7,5-ből kijön akkor is 2literrel kevesebbet eszik mint az előző gázüzemű verdám. de szerintem még 4ezret beleaprítok akkor lesz benne 90ezer azt vezérlés csere és elviszem ahol beletették a gázt hogy állítsák be hogy jó legyen minden. Bár még így is meg vagyok vele elégedve. Csak most még parázok azon hogy az aksi ki és vrakásával esetleg lenullázódott e a gázrendszerem beállítása. 2-3x lemérem a fogyasztását aztán majd kiderül. Az octáviának xar volt az akkuja (dízelből már kilökték :) ) sosem nullázódott semmi a gáznál, ugyanolyan volt mint előtte! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Szeptember29, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2010 Mert te kemény vagy Csoki. :) :D Mennyivel hatékonyabb volt így a rombolás, mint pár himbácskával :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Szeptember29, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2010 Mennyivel hatékonyabb volt így a rombolás, mint pár himbácskával :D Hmm. Öcsi, mielőtt beszósz, informálódj rendesen. :) Nem pár himbácska, hanem csak egy. A pontosság kedvéért. :D :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
kazso Elküldve Szeptember29, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2010 Sziasztok! Nekem C14NZ motoros ferdehátúm van,brutális 11 literes fogyasztással.Van valami ötletetek mitől lehet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Szeptember29, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2010 Sziasztok! Nekem C14NZ motoros ferdehátúm van,brutális 11 literes fogyasztással.Van valami ötletetek mitől lehet? Kicsit több információt is megoszthatnál. Például hol használod, van-e tojás a pedál alatt... Szóval, város/országút vagy vegyes, taposod, tiprod, nem kíméled, vagy nagypapatempó? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kazso Elküldve Szeptember29, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2010 Kicsit több információt is megoszthatnál. Például hol használod, van-e tojás a pedál alatt... Szóval, város/országút vagy vegyes, taposod, tiprod, nem kíméled, vagy nagypapatempó? :) Teljesen vegyes használat,országúton átlag 100-as tempó,nem nagypapa tempó.Régebben elmentem vele 700km-t is 5 felnőttel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Szeptember29, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2010 Elfogadnék egy ilyen vivarót! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember29, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2010 Teljesen vegyes használat,országúton átlag 100-as tempó,nem nagypapa tempó.Régebben elmentem vele 700km-t is 5 felnőttel. A Gyík.-ben találsz egy takaros leírást a megnövekedett fogyasztás lehetséges okairól. Link to comment Megosztás: More sharing options...
norm Elküldve Szeptember29, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2010 Hali Mindenkinek! Autóm egy 82Le motorral ellátott C14SE. A gondom, hogy idáig a fogyasztása vegyesbe max 6,5-7,0L között volt 100km-re nézve, most viszont hirtelen 9,5-10,0 L lett. Autóban 230e km van átlagos állapotú olajcserére odafigyelve szigorúan 10e nél cserélve. Kérdésem mi lehet a probléma???? :) Az autó átlagosan van használva nem nyomom neki! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Szeptember29, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2010 Hali Mindenkinek! Autóm egy 82Le motorral ellátott C14SE. A gondom, hogy idáig a fogyasztása vegyesbe max 6,5-7,0L között volt 100km-re nézve, most viszont hirtelen 9,5-10,0 L lett. Autóban 230e km van átlagos állapotú olajcserére odafigyelve szigorúan 10e nél cserélve. Kérdésem mi lehet a probléma???? :D Az autó átlagosan van használva nem nyomom neki! Egy hozzászólással a tied előtt... oké hogy oldalakat nem olvas vissza az ember de azért ennyit tán... :) :D ITT>>GyIK <<ITT Link to comment Megosztás: More sharing options...
Danri Elküldve Szeptember29, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2010 Autóm egy 82Le motorral ellátott C14SE. A gondom, hogy idáig a fogyasztása vegyesbe max 6,5-7,0L között volt 100km-re nézve, most viszont hirtelen 9,5-10,0 L lett. Autóban 230e km van átlagos állapotú olajcserére odafigyelve szigorúan 10e nél cserélve. Kérdésem mi lehet a probléma???? :) Az autó átlagosan van használva nem nyomom neki! hogy ha megnyugtat akkor az enyém is anyit eszik... városban... télen... Link to comment Megosztás: More sharing options...
norm Elküldve Szeptember29, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2010 Köszönöm a segítő bár semmitérő hozzászólásokat! Nem arra vagyok kíváncsi hogy hány száz oldallal ezelőtt foglakozott e valaki a témával vagy hogy kinek mennyit eszik az autója. Az enyémnek megnőtt majdnem duplájára a fogyasztása és ez gáz!! Ja és ez nem Gsi mert ha az lenne nem panaszkodnék! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Szeptember29, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2010 Köszönöm a segítő bár semmitérő hozzászólásokat! Nem arra vagyok kíváncsi hogy hány száz oldallal ezelőtt foglakozott e valaki a témával vagy hogy kinek mennyit eszik az autója. Az enyémnek megnőtt majdnem duplájára a fogyasztása és ez gáz!! Ja és ez nem Gsi mert ha az lenne nem panaszkodnék! :D A semmit érő hozzászólás végén ott világít egy link... :) alatta megtalálod a "fogyasztás növekedés lehetséges okai" című részt. Bár ezekszerint nem vagy rá kíváncsi. Nagyon szívesen... Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Szeptember29, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2010 Köszönöm a segítő bár semmitérő hozzászólásokat! Nem arra vagyok kíváncsi hogy hány száz oldallal ezelőtt foglakozott e valaki a témával vagy hogy kinek mennyit eszik az autója. Az enyémnek megnőtt majdnem duplájára a fogyasztása és ez gáz!! Ja és ez nem Gsi mert ha az lenne nem panaszkodnék! :D Biztos jó ötlet beszólni egy ismeretlen fórumon, amikor te kérsz segítséget ? Bravúros belépő :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts