zotya975 Elküldve Augusztus20, 2010 Elküldve Augusztus20, 2010 astrásgyerek írta: Erre inkább nem mondok semmit! 2-3 L es fogyasztáscsökkenés? milyen autónál, olyannál, ami amúgy 20-30 L-t enne? (annál esetleg! ^_^ ) Ezek mind az emberi hiszékenységre építenek, úgyanúgy mint a fogyasztáscsökkentő tabletták, szaunaöv, hasrezgető ketyerék az embereknél. :D Ja-ja ülsz a fotelban, nézed a tévét, az izmaid egy dekát nem mozdulnak, nem égetsz kalóriát, de a hájad rezeg, ezért lebomlik a zsírsejt. Kár hogy nem nekem jut az eszembe ilyen, lenne már vagy 50 F Astrám. :D Az autónál meg beraksz egy spirált a szívócsőbe, ami útban van a levegőnek, nem kell hozzá energia mint a turbónak, de megpörgeti a levegőt, ezáltal tökéletesebb az égés, és jobban megy a kocsi, kevesebbet fogyszt. És mindez ez 50 forintból megépített, ezrekért eladott megtekert lemezszallagnak köszönhető. :D Itt van egy továbbfejlesztett változat, ami ráadásul 55000-es fordulattal forog, csupán úgy, hogy a beszívott levegő pörgeti meg! Klikk ide!
vago Elküldve Augusztus20, 2010 Elküldve Augusztus20, 2010 Sziasztok! Astra f 1.4-es 8szelepes hengerenkénti injektorral 7.5 liters fogyi,jónak mondható? Nekem soknak tünik,18 éves 1.8-as passatom is itt körül hörbölt.
hening Elküldve Augusztus20, 2010 Elküldve Augusztus20, 2010 vago írta: Sziasztok! Astra f 1.4-es 8szelepes hengerenkénti injektorral 7.5 liters fogyi,jónak mondható? Nekem soknak tünik,18 éves 1.8-as passatom is itt körül hörbölt. Az attól is függ, hogy hol használod, milyenek a körülmények. Ám egy vegyes használatnak sztem jó.
astrásgyerek Elküldve Augusztus20, 2010 Elküldve Augusztus20, 2010 vago írta: Sziasztok! Astra f 1.4-es 8szelepes hengerenkénti injektorral 7.5 liters fogyi,jónak mondható? Nekem soknak tünik,18 éves 1.8-as passatom is itt körül hörbölt. Szerintem nem rossz, persze ha kicsit óvatosabban taposod, akkor megy az lejjebb is! ^_^
vago Elküldve Augusztus20, 2010 Elküldve Augusztus20, 2010 hening írta: Az attól is függ, hogy hol használod, milyenek a körülmények. Ám egy vegyes használatnak sztem jó. Nagyon lájtosan hajtom,és azt mondta a volt tulaj,hogy 6 körül szopizik/szivatott?/.
hening Elküldve Augusztus20, 2010 Elküldve Augusztus20, 2010 vago írta: Nagyon lájtosan hajtom,és azt mondta a volt tulaj,hogy 6 körül szopizik/szivatott?/. Mondom, függ a hajtási körülményektől. Sok "hideg" járat, városozás, nagy láb növeli a fogyit. Nekem télen volt már 11-12 liter is.
astrásgyerek Elküldve Augusztus20, 2010 Elküldve Augusztus20, 2010 zotya975 írta: Ezek mind az emberi hiszékenységre építenek, úgyanúgy mint a fogyasztáscsökkentő tabletták.... És sajna van akit át is vernek vele! Apám barátjának van egy 1.2-es Polo (ugyanaz a motor mint a Fábia - sőt az autó is szinte ugyanaz) és mondja, hogy amióta benne van a mágneses valami, azóta kevesebbet eszik, 6 alatt van a fogyija! Csak jelzésképpen az enyém is ennyi! csak nekem nincs semmilyen ketyere beépítve! :D vago írta: Nagyon lájtosan hajtom,és azt mondta a volt tulaj,hogy 6 körül szopizik/szivatott?/. A 7,5 is 6 körül van! ^_^ Amúgy meg sokat nem lehet adni az előző tulaj adataira, neki eladó volt, te meg ezt akartad hallani! :D
vago Elküldve Augusztus20, 2010 Elküldve Augusztus20, 2010 hening írta: Mondom, függ a hajtási körülményektől. Sok "hideg" járat, városozás, nagy láb növeli a fogyit. Nekem télen volt már 11-12 liter is. Nnnna most nagyon pipa vagyok magamra! Miért nem tájékozódtam hamarabb?
astrásgyerek Elküldve Augusztus20, 2010 Elküldve Augusztus20, 2010 vago írta: Nnnna most nagyon pipa vagyok magamra! Miért nem tájékozódtam hamarabb? Nyugi! ^_^ Megismered az autót, összeszoksz vele, és lesz az kevesebb is, ne aggódj! :D
vago Elküldve Augusztus20, 2010 Elküldve Augusztus20, 2010 astrásgyerek írta: Nyugi! ^_^ Megismered az autót, összeszoksz vele, és lesz az kevesebb is, ne aggódj! :D Hát nem naon nyugtattál meg! Azt hittem ez egy "válságautó"
vago Elküldve Augusztus20, 2010 Elküldve Augusztus20, 2010 Szerintetek tankolhatok bele etanolt? Ha igen,akkor milyen arányban kell keverni /kell keverni?/?
daykiller Elküldve Augusztus20, 2010 Elküldve Augusztus20, 2010 vago írta: Szerintetek tankolhatok bele etanolt? Ha igen,akkor milyen arányban kell keverni /kell keverni?/? Hogyne, fele-fele arányig. De attól megint emelkedik a fogyasztás. ^_^ Motorfékezz sokat meg ilyenek. Én így tudom tartani a 6,5 literes fogyasztást vegyesen... :D
zocsa Elküldve Augusztus20, 2010 Elküldve Augusztus20, 2010 vago írta: Szerintetek tankolhatok bele etanolt? Ha igen,akkor milyen arányban kell keverni /kell keverni?/? Igen,de van neki topicja: E85 a gyakorlatban 50%-ban tankolhatsz,átalakítóval 100%-ban. ^_^
Lego Elküldve Augusztus20, 2010 Elküldve Augusztus20, 2010 vago írta: Sziasztok! Astra f 1.4-es 8szelepes hengerenkénti injektorral 7.5 liters fogyi,jónak mondható? Nekem soknak tünik,18 éves 1.8-as passatom is itt körül hörbölt. nekem a központi injektorosnak is kb ennyi, egyszer nagyon kímélve rövid finom gázzal hosszú motorfékkel kb 500-550 km alatt 6.8 volt a minimum amit elértem persze 1 max 2 személlyel, meg nemtudom menyit számít de az autót az előző tulaj firestone fuel saver gumikkal szerelte, nahde szerintem a 7,5 elég jó és szerintem is ha megszokod az lesz kevesebb is ^_^
vago Elküldve Augusztus20, 2010 Elküldve Augusztus20, 2010 daykiller írta: Hogyne, fele-fele arányig. De attól megint emelkedik a fogyasztás. ^_^ Motorfékezz sokat meg ilyenek. Én így tudom tartani a 6,5 literes fogyasztást vegyesen... :D 6.5-el már én is kiegyeznék!!!!
zozor Elküldve Augusztus20, 2010 Elküldve Augusztus20, 2010 Nna, a tegnapi eredmény: 36,6l 644km-re: 5,7 ^_^ Csak hosszútáv, max. 100-110, legtöbbször 1 személlyel. Ez az eddigi legjobb :D A lambda már lassan 1 hete nem dobott hibakódot, de azért folyamatban van a cseréje, jövőhéten jön a csere-lambda. Úgy néz ki, ennyit jelent hogy ki lett cserélve- ja és ez csak OMV-s sima 95-ös anyaggal volt.
CoolAdam Elküldve Augusztus20, 2010 Elküldve Augusztus20, 2010 zozor írta: Nna, a tegnapi eredmény: 36,6l 644km-re: 5,7 ^_^ Csak hosszútáv, max. 100-110, legtöbbször 1 személlyel. Ez az eddigi legjobb :D A lambda már lassan 1 hete nem dobott hibakódot, de azért folyamatban van a cseréje, jövőhéten jön a csere-lambda. Úgy néz ki, ennyit jelent hogy ki lett cserélve- ja és ez csak OMV-s sima 95-ös anyaggal volt. hamár írod neked mi véleményed az OMW-s Carrera 95 ről?? szted jobb mint a Super? :D
zozor Elküldve Augusztus20, 2010 Elküldve Augusztus20, 2010 CoolAdam írta: hamár írod neked mi véleményed az OMW-s Carrera 95 ről?? szted jobb mint a Super? :D Hát amikor régebben volt benne, akkor talán jobban ment mint a simával, de ezt ugyanúgy észrevettem a V-Powernél is. Kicsit drágább, de picit jobban ment. Szerintem ^_^
CoolAdam Elküldve Augusztus20, 2010 Elküldve Augusztus20, 2010 zozor írta: Hát amikor régebben volt benne, akkor talán jobban ment mint a simával, de ezt ugyanúgy észrevettem a V-Powernél is. Kicsit drágább, de picit jobban ment. Szerintem :D Én Shellnél nemigen szoktam, nemrég voltam lennt OMW nél és gondoltam most rakok bele ilyet meg meg is kérdeztem haverom ott dolgozik mondta h picikét jobb talán! :D ^_^
hening Elküldve Augusztus20, 2010 Elküldve Augusztus20, 2010 vago írta: Nnnna most nagyon pipa vagyok magamra! Miért nem tájékozódtam hamarabb? vago írta: Hát nem naon nyugtattál meg! Azt hittem ez egy "válságautó" Nem kell parázni. Az egyik, az enyém csak 60 lovas, nehezebben viszi uazt a bódét. A másik, a fenn említett fogyi tényleg nagyon rövid, hideg járatok voltak (6-800 m-ek).
Peti85 Elküldve Augusztus20, 2010 Elküldve Augusztus20, 2010 vago írta: 6.5-el már én is kiegyeznék!!!! Nekem vegyesben (kis főút, kis autópálya, város) 6,2 l / 100 km ^_^
vago Elküldve Augusztus20, 2010 Elküldve Augusztus20, 2010 Sziasztok! Benzinszivattyumnak idegesitően nagy hangja van,mitől lehet,tudja valaki? Bocsesz,ha nem idevaló!
zotya975 Elküldve Augusztus20, 2010 Elküldve Augusztus20, 2010 vago írta: Sziasztok! Benzinszivattyumnak idegesitően nagy hangja van,mitől lehet,tudja valaki? Bocsesz,ha nem idevaló! Az enyém is sípol, lassan már másfél éve, kínai gagyitron, hát ez van. A gyári Bosch 40 ropiért tuti, csöndes. ^_^
vago Elküldve Augusztus20, 2010 Elküldve Augusztus20, 2010 zotya975 írta: Az enyém is sípol, lassan már másfél éve, kínai gagyitron, hát ez van. A gyári Bosch 40 ropiért tuti, csöndes. ^_^ Akkor csak had sipoljon!!!
vago Elküldve Augusztus20, 2010 Elküldve Augusztus20, 2010 vago írta: Akkor csak had sipoljon!!! Unixnál van 5500-ért !
Recommended Posts