conquistador Elküldve Április9, 2010 Elküldve Április9, 2010 Nekem így alakult a fogyim anno, 95 6,3-6,5; felesben 6,9-7,2; most pedig 7,8-8,2. Nekem anno a feles buli nem nagyon érte meg szerintem, sőt aki azt írja, hogy felesben nem nő a fogyi az szerintem valamit elszámolt. :)
Thor Elküldve Április9, 2010 Elküldve Április9, 2010 Én most majdnem felesben kedtem az etanolozást (32L 95+29L E85). Nőni nőtt a fogyi, de majd a végén kiszámolom a %-ot :) Viszont a reggeli hidegindítás az nagyon zavar. 5fokban csak 3.ra indult el :)
zotya975 Elküldve Április9, 2010 Elküldve Április9, 2010 Én most majdnem felesben kedtem az etanolozást (32L 95+29L E85). Nőni nőtt a fogyi, de majd a végén kiszámolom a %-ot :) Viszont a reggeli hidegindítás az nagyon zavar. 5fokban csak 3.ra indult el :) Nekem a leghidegebb indítás -14fokban volt felesben olyan 4-5 másodperc alatt indult el, lefulladt, aztán már járt, igaz döcögősen. Amíg hideg padlózásra torpan ilyenkor.
conquistador Elküldve Április10, 2010 Elküldve Április10, 2010 Jön a jó idő, 7,8L/100Km :) Ez már tetszik
epk947 Elküldve Április10, 2010 Elküldve Április10, 2010 Jön a jó idő, 7,8L/100Km :) Ez már tetszik 1,4-essel szomorú lennék ekkora fogyasztással! Még a jóval nehezebb G Astrámmal + klímával is kijöttem a 7,5-ből....
Reeckatee Elküldve Április10, 2010 Elküldve Április10, 2010 1,4-essel szomorú lennék ekkora fogyasztással! Még a jóval nehezebb G Astrámmal + klímával is kijöttem a 7,5-ből.... Ennél még az én másfél tonnás kályhám is kevesebbet kajol :)
epk947 Elküldve Április10, 2010 Elküldve Április10, 2010 Kezd összeszakadni a hátsó dob. 8 liter 100km-n. :) Bár ebben 60% etanol is volt. :) Szintén zenész! Nekem most törött le a beömlő cső a hátsó dobról, de az új dob már a csomagtartóban figyel. Hétfőn megy a lakatoshoz a kicsike! 5 évet és 90 ezret bírt és kiszenvedett. Szerintem nem rossz eredmény, a gyári új sem nagyon bír ki többet. Na, talán 10 ezerrel többet azért kibír! Ami most ment szét, az viszont 2005-ben csak 7 ezer forintomba került.
epk947 Elküldve Április10, 2010 Elküldve Április10, 2010 Vegyetek dízelt, és ne kínlódjatok a pancsolással! :D 313,9 Ft * 5,5 L= 1726 Ft/100 Km Vagy rakassatok gázt bele! Tényleg van valakinek innen gázos Astrája? Valami adat, hogy mennyit fogyasztanak? :) Hát ez az, amit sose tennék! :) A benzin tiszta, csendes járású, nem okoz rákot a kipuf gáza, 100 + sok éve fejlesztik a hozzá való motorokat! Petrol for ever! :D
astrásgyerek Elküldve Április10, 2010 Elküldve Április10, 2010 Hát ez az, amit sose tennék! :) A benzin tiszta, csendes járású, nem okoz rákot a kipuf gáza, 100 + sok éve fejlesztik a hozzá való motorokat! Petrol for ever! :D Most a gázolajról, vagy a gázról beszélsz? A mostani árakkal számolva gázból (10 L-es gáz fogyasztással számolva - 170 Ft/L) 6.120.000 Ft lenne a te "360.000 km"-es futásteljesítményed Benzinnel számolva 7,99/100Km-vel és 330 Ft-al számolva 9.492.120 Ft lenne. Gázolajjal pedig 6L/100Km-el számolva 310Ft-al számolva 6.696.000 Ft lenne. GÁZ______: 6.120.000 Ft___-___1700 Ft/100 Km Gázolaj____: 6.696.000 Ft___-___1860 Ft/100 Km Benzin_____: 9.492.120 Ft___-___2636 Ft/100 Km Szóval akkor hogy is van? nem éri meg? Nah ugyan már, simán megéri ha hosszú távra tervezel... :) Most ezt nem csak neked írtam, hanem úgy általánosságban! Ja és a gáz motorélettartamára gyakorolt hatásairól csak ennyit: Tesóm barátja üzletkötő, 5 éves autójában ennyi km van: 501.022 újonnan dual üzemmóddal vette, a szükséges cseréken kívül nem költött rá (értsd: szíjjak, feszítőgörgők, kuplungtárcsa... amiket amúgy is cseréltek volna rajta)
daykiller Elküldve Április10, 2010 Elküldve Április10, 2010 Szintén zenész! Nekem most törött le a beömlő cső a hátsó dobról, de az új dob már a csomagtartóban figyel. Hétfőn megy a lakatoshoz a kicsike! 5 évet és 90 ezret bírt és kiszenvedett. Szerintem nem rossz eredmény, a gyári új sem nagyon bír ki többet. Na, talán 10 ezerrel többet azért kibír! Ami most ment szét, az viszont 2005-ben csak 7 ezer forintomba került. Ez is öt évig bírta. Valójában a teljes rendszer 5 éves. A dob halt meg először (bosal). Az etanolt mondjuk jobban eszi, de megy is a kocsi tőle.
invictus Elküldve Április10, 2010 Elküldve Április10, 2010 Ez is öt évig bírta. Valójában a teljes rendszer 5 éves. A dob halt meg először (bosal). Az etanolt mondjuk jobban eszi, de megy is a kocsi tőle. Szerintem lomhább.
Gepard Elküldve Április10, 2010 Elküldve Április10, 2010 Szerintem lomhább. Akkor ott valami nem oké.
zotya975 Elküldve Április10, 2010 Elküldve Április10, 2010 Akkor ott valami nem oké. Hát nem, főleg akkor szembetűnő a változás, ha valamiért csak benzint tudok tankolni, felváltok ahogy szoktam, aztán dadog a kocsi. :)
Guest gorbi Elküldve Április10, 2010 Elküldve Április10, 2010 Szerintem lomhább. Akkor ott valami nem oké. Pancsolásnál ez erősen arányfüggő.
invictus Elküldve Április10, 2010 Elküldve Április10, 2010 Akkor ott valami nem oké. Hát nem, főleg akkor szembetűnő a változás, ha valamiért csak benzint tudok tankolni, felváltok ahogy szoktam, aztán dadog a kocsi. :) Én eddig akár az Astrába, akár bnőm Swiftjébe tettem, érezhetően lomhább lett az autó.
zotya975 Elküldve Április11, 2010 Elküldve Április11, 2010 Én eddig akár az Astrába, akár bnőm Swiftjébe tettem, érezhetően lomhább lett az autó. A szakirodalom szerint a nyomaték kicsit nő, a végsebesség csökken. Hidegen, főleg nagy aránynál kicsit torpan, nem ezt vetted észre? Egy ismerős tankolt most Ignisbe, de csak etanol volt a kútnál, meleg motorral gond nélkül elment tisztán egy másik kútig, ott meg rátankolt valami power vagy nemtommi szuperbenzint, azt mondta így ezzel a koktéllal ég-és föld, megy mint állat. Majd ha sok pézem lesz egyszer kipróbálom. :) Tehát soha. :)
daykiller Elküldve Április11, 2010 Elküldve Április11, 2010 A szakirodalom szerint a nyomaték kicsit nő, a végsebesség csökken. Hidegen, főleg nagy aránynál kicsit torpan, nem ezt vetted észre? Egy ismerős tankolt most Ignisbe, de csak etanol volt a kútnál, meleg motorral gond nélkül elment tisztán egy másik kútig, ott meg rátankolt valami power vagy nemtommi szuperbenzint, azt mondta így ezzel a koktéllal ég-és föld, megy mint állat. Majd ha sok pézem lesz egyszer kipróbálom. :D Tehát soha. :) Nálam viszont a motor hőmérsékletétől függetlenül torpan ha keverék van benne. Bár sikerült 50%-os arány túlhaladni, de segáz, ECU nem reklamált azért, csak most reklamál másért, de az majd meg lesz csinálva. :)
zotya975 Elküldve Április11, 2010 Elküldve Április11, 2010 Nálam viszont a motor hőmérsékletétől függetlenül torpan ha keverék van benne. Bár sikerült 50%-os arány túlhaladni, de segáz, ECU nem reklamált azért, csak most reklamál másért, de az majd meg lesz csinálva. :) Legutóbb úgy tankoltam, hogy 5 liter benya, 10 liter etanol, kicsit túlmentem az 50 %-on. :) Egész télen felesben jártam, hidegen torpant rendesen nagy gázra, de szerintem elviselhető volt, hidegen amúgy sem nagyon pörgetem max.2000-ig. De ugye attól függ hol laksz, itt falun nem gond, ha nyugisan gyorsulsz fel 50-re, ha városban kellne indulnom, lehet nem jártam volna etanolal télen , csak fentartanám a forgalmat. Aztán ha meleg a motor már nincs gond.
astrásgyerek Elküldve Április11, 2010 Elküldve Április11, 2010 Legutóbb úgy tankoltam, hogy 5 liter benya, 10 liter etanol, kicsit túlmentem az 50 %-on. :) Egész télen felesben jártam, hidegen torpant rendesen nagy gázra, de szerintem elviselhető volt, hidegen amúgy sem nagyon pörgetem max.2000-ig. De ugye attól függ hol laksz, itt falun nem gond, ha nyugisan gyorsulsz fel 50-re, ha városban kellne indulnom, lehet nem jártam volna etanolal télen , csak fentartanám a forgalmat. Aztán ha meleg a motor már nincs gond. EZT szerintem érdemes elolvasnotok etanollal kapcsolatban, sok okosságot írnak! :)
invictus Elküldve Április11, 2010 Elküldve Április11, 2010 Nálam viszont a motor hőmérsékletétől függetlenül torpan ha keverék van benne. Bár sikerült 50%-os arány túlhaladni, de segáz, ECU nem reklamált azért, csak most reklamál másért, de az majd meg lesz csinálva. :) Haverom tankolt a Yaris-ba, szerinte jobban megy. Volt gimis ofőm kipróbálta Xedos6-ban is és E30 316 BMW-ben is, és azt mondta mindkettő érezhetően lomhábban ment. Szóval autófüggő.
Reeckatee Elküldve Április11, 2010 Elküldve Április11, 2010 Haverom tankolt a Yaris-ba, szerinte jobban megy. Volt gimis ofőm kipróbálta Xedos6-ban is és E30 316 BMW-ben is, és azt mondta mindkettő érezhetően lomhábban ment. Szóval autófüggő. A matchboxok haragosabbak lesznek a nagy gépek lomhábbak :)
zotya975 Elküldve Április11, 2010 Elküldve Április11, 2010 EZT szerintem érdemes elolvasnotok etanollal kapcsolatban, sok okosságot írnak! :D Nem sok ujdonságot ír számomra, az viszont orbitális nagy baromság, hogy akár több liter víz összegyűlhet a tartály alján , mert ugye a pumpa onnan szívja az üzemanyagot ergo nem lehet ott összegyűlve semmi. Ez olyan mint hogy vizezik a benzint. Keveredik a víz a benzinnel? Nem. Akkor gondolom biztos van valami keverő berendezés a benzinkúton, hogy tudjanak mókolni a kutasok? :D A matchboxok haragosabbak lesznek a nagy gépek lomhábbak :) Hja akinek alig fér be az istállóba a sok ló, az ne akarjon szesszel több pacit szerezni. :)
astrásgyerek Elküldve Április11, 2010 Elküldve Április11, 2010 Nem sok ujdonságot ír számomra, az viszont orbitális nagy baromság, hogy akár több liter víz összegyűlhet a tartály alján , mert ugye a pumpa onnan szívja az üzemanyagot ergo nem lehet ott összegyűlve semmi. Ez olyan mint hogy vizezik a benzint. Keveredik a víz a benzinnel? Nem. Akkor gondolom biztos van valami keverő berendezés a benzinkúton, hogy tudjanak mókolni a kutasok? :) Miért a gázolaj keveredik? ... és mégis... Belinkelem még 1x... Íme! És csak hogy tudd, mifelénk elő előfordul, hogy manipulálnak a benzinnel (is)... :)
epk947 Elküldve Április11, 2010 Elküldve Április11, 2010 Most a gázolajról, vagy a gázról beszélsz? A mostani árakkal számolva gázból (10 L-es gáz fogyasztással számolva - 170 Ft/L) 6.120.000 Ft lenne a te "360.000 km"-es futásteljesítményed Benzinnel számolva 7,99/100Km-vel és 330 Ft-al számolva 9.492.120 Ft lenne. Gázolajjal pedig 6L/100Km-el számolva 310Ft-al számolva 6.696.000 Ft lenne. GÁZ______: 6.120.000 Ft___-___1700 Ft/100 Km Gázolaj____: 6.696.000 Ft___-___1860 Ft/100 Km Benzin_____: 9.492.120 Ft___-___2636 Ft/100 Km Szóval akkor hogy is van? nem éri meg? Nah ugyan már, simán megéri ha hosszú távra tervezel... :D Most ezt nem csak neked írtam, hanem úgy általánosságban! Ja és a gáz motorélettartamára gyakorolt hatásairól csak ennyit: Tesóm barátja üzletkötő, 5 éves autójában ennyi km van: 501.022 újonnan dual üzemmóddal vette, a szükséges cseréken kívül nem költött rá (értsd: szíjjak, feszítőgörgők, kuplungtárcsa... amiket amúgy is cseréltek volna rajta) Életemben egyszer vezettem dízelautót amikor a sajátomat (céges) elkérték egy németországi útra kölcsön. A bérelt dízel Fiat 1 hétig volt nálam, de azelőtt is utáltam a hangjukat (előítéletes vagyok), azóta meg megrögzött dízel ellenes lettem. :D Fogyasztása ellenére soha, soha! Büdös, füstös, lusta, zajos. Így vagyok az arabokkal is... :) Előítélettel mentem hozzájuk, és miután eltöltöttem közöttük több szakaszban több mint fél évet, csak megerősödött az ellenszenvem. Büdös, füstös, lusta, zajos, ÉS egy szavát se hiheted el! :D Huh, még rámfogják, hogy rasszista vagyok! :) DÍZEL RASSZISTA!!!
FPepe Elküldve Április11, 2010 Elküldve Április11, 2010 Életemben egyszer vezettem dízelautót amikor a sajátomat (céges) elkérték egy németországi útra kölcsön. A bérelt dízel Fiat 1 hétig volt nálam, de azelőtt is utáltam a hangjukat (előítéletes vagyok), azóta meg megrögzött dízel ellenes lettem. :D Fogyasztása ellenére soha, soha! Büdös, füstös, lusta, zajos. Így vagyok az arabokkal is... :) Előítélettel mentem hozzájuk, és miután eltöltöttem közöttük több szakaszban több mint fél évet, csak megerősödött az ellenszenvem. Büdös, füstös, lusta, zajos, ÉS egy szavát se hiheted el! :) Mondjuk egy diesel Fiattól nem csodálom, hogy előítéletes lettél, de vannak ám annál kultúráltabb diesel autók is (ill. annál csak kultúráltabbak vannak).
Recommended Posts